Προς το περιεχόμενο

Μαμά, πότε η κιθάρα είναι... ''κουπί''?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Kαλά...εσύ είσαι μοναδικός..."διαβάζεις" τα ξύλα από φωτογραφίες... ;D

Πάρε και ένα link από έναν από τους μεγαλύτερους Tonewoods του κόσμου (με πελάτες τη Gibson, τη Fender....)

http://www.exoticwoods.com/home.php?cat=52

Για πές μου...ποιό να πάρω? ;D ;D

Πραγματικά αστείο θα ήταν να διάλεγε κάποιος το πιο ακριβό και εξωτικό απ'όλα για την κιθάρα του και κάποια στιγμή να πετύχαινε ένα πραγματικό... κουπί φτιαγμένο από ακριβώς το ίδιο ξύλο....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 311
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Kαλά...εσύ είσαι μοναδικός..."διαβάζεις" τα ξύλα από φωτογραφίες... ;D

Πάρε και ένα link από έναν από τους μεγαλύτερους Tonewoods του κόσμου (με πελάτες τη Gibson, τη Fender....)

http://www.exoticwoods.com/home.php?cat=52

Για πές μου...ποιό να πάρω? ;D ;D

Ποιό ξύλο να πάρεις?

Ξέρω και γω?

Διάβασε τον οδηγό της πιο γνωστής εταιρείας για parts ανά τον κόσμο...

http://www.warmoth.com/guitar/bodies/options/bodywoodoptions.aspx

Ποιό ξύλο να πάρεις?

Ξέρω και γω?

Διάβασε τον οδηγό της πιο γνωστής εταιρείας για parts ανά τον κόσμο...

http://www.warmoth.com/guitar/bodies/options/bodywoodoptions.aspx

Θα σε στεναχωρήσω πάλι...ο συγκεκριμένος οδηγός αναφέρεται σε πρωτογενές υλικό και όχι σε τελικό...Θα βαρεθείτε να ακούτε (μέχρι να απαντήσει κάποιος), τα λούστρα δεν παίζουν ρόλο στον τελικό ήχο?

Πάλι έχω τη περιέργεια...αυτοί που ακούνε τα ξύλα, είναι σίγουροι πως δεν ακούνε τα λούστρα? ;)...ή δεν παίζει ρόλο αυτή η παράμετρος?

Γιατί τα περισσότερα σώματα σήμερα είναι προϊόν CNC, τα λούστρα πάλι όχι. Έχει αλλάξει η σύσταση των υλικών από τα παλιά χρόνια, αλλά όχι η μεθοδολογία λουστραρίσματος-γυαλίσματος...Ένα χέρι παραπάνω του Μεξικανού, δεν κάνει διαφορά?

Ο οδηγός της Warmoth αναφέρεται (θεωρητικά) σε ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΟ ξύλο γιατί πολύ σωστά δεν γνωρίζει το τελικό finish...ούτε καν τα ενδιάμεσα στάδια κατεργασίας (sealer)...μπορεί εσύ βρε αδελφέ να θέλεις απλό Tung Oil...

Και προφανώς όπως ισχυρίζεσαι, εάν πιστεύεις αυτόν τον οδηγό φίλε μου longshadow...κανα 2 χέρια sealer, κανα 2 μπογιά, κανα 2 βερνίκι, κρέμες, βούρτσες...δεν επηρεάζουν τον τελικό ήχο...μάλιστα 8)

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Τα πάντα λοιπόν επηρεάζουν τον ήχο ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΑ ΞΥΛΑ?

Αυτό μάλλον θέλεις να πω για να νιώσεις οτι έχεις δίκιο?

Αν είναι έτσι να το κάνω...

Όταν πιο πάνω έγραφα αυτό...

Εγώ απλά να αναφέρω για λόγους ενημέρωσης και μόνο, οτι απο αρκετές συζητήσεις που έχω κάνει κατ' ιδίαν με μέλη του νοιζ (αλλά και μουσικούς που δεν είναι μέλη και απλά διαβάζουν το νοιζ) , έχω καταλήξει στο συμπέρασμα οτι υπάρχουν πολλοί οι οποίοι είναι της άποψης οτι τα ξύλα παίζουν αρκετά σημαντικό ρόλο σε μία ηλεκτρική κιθάρα, γνωρίζοντας όμως το "κλίμα" που επικρατεί εδώ όταν προκύπτει μιά τέτοια συζήτηση, δεν θέλουν να συμμετέχουν καν. (κάποιοι μάλιστα δεν θέλουν να συμμετέχουν καν στο φόρουμ, πράγμα που βρίσκω υπερβολικό...)

...ήξερα τι έγραφα.

Απο τη στιγμή που κάποιος είναι ανίκανος να δεχτεί οτι μπορεί να υπάρχει μιά αντίθετη τοποθέτηση σε θέμα ήχου (ενώ προηγουμένως έχει ο ίδιος αυτοχαρακτηριστεί "κουφός"), i rest my case..

Sorry για την συμμετοχή μου...(ένας ακόμα δηλαδή που δεν θα συμμετέχει σε παρόμοια θέματα στο μέλλον because....you asked for it!!)

Αυτό όμως δεν σημαίνει οτι είμαι μειοψηφία...

Ο καθένας στο σαχλόφωνο του απο δω και πέρα.  ;)

Αυτό όμως δεν σημαίνει οτι είμαι μειοψηφία...

Θα συμφωνήσω.  ;) Όπως και (υπό προϋποθέσεις) και με πολλά από τα υπόλοιπα που έγραψες.

Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing

Τα πάντα λοιπόν επηρεάζουν τον ήχο ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΑ ΞΥΛΑ?

ΠΟΤΕ δεν είπα κάτι τέτοιο...απλά αποφεύγεις να απαντήσεις και όλα τα υπόλοιπα είναι σάλτσες....σου έκανα κάποιες απλές ερωτήσεις και η απάντηση είναι η ίδια...εγώ ακούω....μπράβο...τα υπόλοιπα είναι γι αυτούς που δεν έχουν απαντήσεις.

Ο καθένας στο σαχλόφωνο του απο δω και πέρα. 

Καλά...τώρα με πρόσβαλλες!!!! :D

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Eγώ απορώ πως έχουν προκύψει οι μετρητές ''τόνου''.Βάλανε ένα αυτί να ακούσει κιθάρες από διαφορετικά ξύλα?Κάποιο μηχάνημα ανάλυσης ηχητικών συχνοτήτων?Μπορεί κάποιος να μου απαντήσει?

....σου έκανα κάποιες απλές ερωτήσεις και η απάντηση είναι η ίδια...εγώ ακούω....μπράβο...τα υπόλοιπα είναι γι αυτούς που δεν έχουν απαντήσεις.

Τα ίδια και τα ίδια όμως ρωτάς.

Απλώς δεν παίρνεις τις απαντήσεις που θες.  ;)

Σου είπε. Ακούει. Γιατί θέλει, γιατί μπορεί, γιατί παραμυθιάζεται, γιατί είναι η Ζαν Ντ Αρκ... Αλλά ακούει. Κι εσύ επιμένεις "Μα γιατί ακούς;"

Ωχουουουου

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Μην ''τσακώνεστε'' ρε παιδιά για τα ξύλα, κρίμα είναι το θέμα να καταλήξει εκεί, το έλεγα εξ'αρχής... :-\

@longshadow και εγώ έχω συζητήσει και με οργανοποιό και με εξαιρετους μουσικούς πάνω στο θέμα...σίγουρα δεν είναι μειοψηφία...

Φυσικά το να αφήσεις τα ξύλα ''εκτός'' στο θέμα έρχεται σε σύγκρουση με αυτούς που υποστηρίζουν ότι όντως μπορείς να πέσεις σε ακριβό όργανο το οποίο να ''μην παίζει''.

Αλλά ρε παιδιά, χωρίς να είμαι ειδικός (γι'αυτό άνοιξα το θέμα), όργανο των 1500 euro να μην παίζει, ε μου φαίνεται ΠΟΛΥ δύσκολο..ακόμα και διαφορές να δεχτούμε ότι υπάρχουν στον ήχο λόγω ξύλων και ίδιο κομμάτι ακόμα, ε διαφορετικό να δεχτώ ότι ακούγεται, ΜΑΠΑ όμως όχι...

Είναι κάτι αγγελίες που λένε π.χ. ''πουλάω την epi, fender mim έπεσα σε απίθανο κομμάτι, πατάει πολλές gibson fender usa κάτω'' ε, γιατί την πουλάς τότε ρε φίλε?  ::) Επικαλούμαστε δευτερεύουσες ιδιότητες όποτε μας συμφέρει?

Έχω διαβάσει απόψεις πολλών ''πιουριστών'' που λένε ότι διάλεξαν το όργανο ανάμεσα σε 50, 100 ίδια, παραθέτουν απόψεις και εμπειρίες που είναι σεβαστές και υπολογίσιμες, αλλά....  :-\ από την άλλη έχω διαβάσει από άτομα με αποδεδειγμένη εμπειρία και σχέση με την μουσική (συνήθως VIP μέλη) που ''μεταμόρφωσαν'' κιθάρες με μια απλή ρύθμιση και αλλαγή χορδών...(όλα αυτά σε διάφορα threads κατά καιρους).

Όλες τις απόψεις τις επεξεργάζομαι και τις υπολογίζω, γι'αυτό και άνοιξα το θέμα, δεν συντάσσομαι με κάποια αποψη απαραίτητα, απλά ήθελα να συνοψίσουμε τις απόψεις περί του θέματος.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου