nik-hxc Δημοσιευμένο 30 Μαΐου 2011 Share Δημοσιευμένο 30 Μαΐου 2011 Καλησπέρα συνφορουμίτες...έψαξα και διάβασα πολλά άρθρα στο Noiz σχετικά με την μετατροπή κανονικών drums σε ηλεκτρονικών, ή το πόσο περιττό και ακριβό είναι και προτιμότερη είναι η αγορά έτοιμου edrum κλπ Αντικειμενικά η καλή ηχογράφηση με Mics απαιτεί καλό και μονωμένο χώρο, καλό set και πανάκριβα μικρόφωνα.Α! και πολύ τύχη, γιατί το θέμα ηχογράφησης drums είναι επιστήμη ολόκληρη. Αντικειμενικά από την άλλη η ηχογράφηση με triggers είναι η καλύτερη λύση (πιο φθηνή,αξιοπρεπής,αν και υστερεί σε φυσικότητα με τα samples των φθηνών drum modules). Δεδομένου ότι ενδιαφέρομαι για ηχογράφηση με triggers και ΌΧΙ με μικρόφωνα μπορεί κάποιος να μου λύσει τις εξής απορίες στις οποίες δεν βρήκα ΞΕΚΑΘΑΡΗ απάντηση: 1. τα triggers πρέπει να συνδεθούν πάση θυσία με drum module ή και μια κονσόλα+κάρτα ήχου μπορεί να το αντικαταστήσει (το drum module). μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τις πιθανές συνδεσμολογίες? 2.αν χρησιμοποιήσουμε drum module το συνδέουμε απλά με την κάρτα ήχου μας? Τί υποδοχή έχει το drum module (γιατί από τις εικόνες δεν μπορώ να καταλάβω)? 3. Πως "συνδέουμε" το μέσο (drum module, κονσολα ή ότι άλλο μπορεί να μπει) με κάποιο πρόγραμμα στον υπολογιστή (addictive drums, ez drummer κλπ)? 4. δεδομένου ότι τα προγράμματα που προανέφερα (addictive και superior ειδικά) έχουν (αμα τα μιξάρεις) κάτι παραπάνω από αξιοπρεπέστατο ήχο, μπορώ να χρησιμοποιήσω και το πιο φθηνό drum module ή παίζει ρόλο, και αν παίζει τί ρόλο?? 5. για να trigg-αρω πχ το ταμπούρο πρέπει να αλλάξω το δέρμα με pads (ή όπως τα λένε γιατί δεν γνωρίζω)? 6.κατά πόσο η κατασκευή trigger με πιεζοηλεκτρικά είναι καλή (μιας και από ότι κατάλαβα και τα roland,ddrums triggers των πολλών ευρώ, πρόκειται ουσιαστικά για ωραία μονταρισμένα Piezos, τα οποία είναι ούτως ή άλλως φθηνά)? ενδεχομένως κάποιες από τις ερωτήσεις μου να έχουν απαντηθεί, απλώς ξόδεψα πολύ ώρα να βρω απαντήσεις και πάλι δεν βρήκα τίποτα...επειδή έχω καταλήξει θα ήθελα να παρακαλέσω να μην ασχοληθούμε με απόψεις για το ποιος τρόπος ηχογράφησης είναι το καλύτερο, αλλά με την ουσία.καθένας έχει την άποψή του και η δική μου είναι ότι το triggering είναι μια σύγχρονη λύση που μπορεί να μας λύσει τα χέρια! ευχαριστώ πολύ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Guru Μανώλης Χναράκης Δημοσιευμένο 30 Μαΐου 2011 Guru Share Δημοσιευμένο 30 Μαΐου 2011 Κατ'αρχήν υπάρχουν και φθηνά αλλά και ακριβά drum modules. Σχετικά με τις ερωτήσεις σου. [1] Θα συνδεθούν με το drum module. Αυτό με τη σειρά του θα trigάρει τον ήχο που θέλεις ανάλογα με τις ρυθμίσεις που θα κάνεις στον εγκέφαλο (drum module). Αλλιώς το trigger θα λάβει απλά τον φυσικό ήχο του π.χ. ταμπούρου και θα στον μεταφέρει ως έχει στην έξοδο, στο βύσμα. Απ'ότι λες, εσύ δεν θες αυτό αλλά να trigάρεις άλλον ήχο. Το "trigάρω" έχει αυτή την έννοια. [2] Τα drum modules συνήθως έχουν κανονική audio έξοδο σε καρφί ή σε RCA. Κάποια έχουν και ψηφιακή SP/DIF. [3] Μέσω Midi. Αυτό όμως στην περίπτωση που δεν σε ενδιαφέρουν οι ήχοι του drum module αλλά μόνο οι ήχοι που θα trigάρεις - χρησιμοποιήσεις από εξωτερική μονάδα ήχων όπως γιά παράδειγμα του προγράμματος του Η/Υ. [4] Μπορείς να το κάνεις με φθηνό drum module. Εξαρτάται καθαρά από τις απαιτήσεις σου καθώς επίσης από το εάν οι midi νότες στις οποίες αντιστοιχεί ο κάθε ήχος στο πρόγραμμα του Η/Υ είναι editable έτσι ώστε να τους αλλάξεις Midi Note Number. Αυτό, σε περίπτωση που τα Note Number του module είναι fixed. Αλλιώς πας σε ακριβό module όπου εκεί έχεις και καλύτερους ήχους από το ίδιο το module αλλά και full editable. [5] Ναι θα πρέπει να το αλλάξεις. Συνήθως σε mesh head που είναι και αθόρυβα. Αλλιώς δεν έχει νόημα. Τότε γράψε τον κανονικό ήχο. Γνώμη μου. [6] Δεν είναι καθόλου "φθηνά". Είναι σωστά κατασκευασμένα και με σωστά υλικά. Μπορείς να κατασκευάσεις και εσύ αρκεί όμως να ασχοληθείς σοβαρά. Αυτά εν συντομία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
nik-hxc Δημοσιευμένο 30 Μαΐου 2011 OP Share Δημοσιευμένο 30 Μαΐου 2011 καταρχήν ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια!ειλικρινά μου έλυσες πολλές απορίες... 1.δεν θα κρατούσα ποτέ έναν ήχο από drum module (από αυτά που έχω ακούσει τουλάχιστον) γιατί πολύ απλά είναι τελείως fake. Οπότε, ενδιαφέρομαι 100% για αλλαγή του ήχου με samples από προγράμματα που προανέφερα. σε αυτή την περίπτωση λοιπόν θα χρειαστώ κάποιο ακριβό drum module, και αν ναι μπορεις σε παρακαλώ να μου προτείνεις ενδεικτικά κάποιο μιας και δεν γνωρίζω ή αν δεν μπορείς να μου αναφέρεις ένα εύρος τιμών καλών Modules? 2.Θα κοιτάξω και σχετικά με mesh heads! 3.σχετικά με τη συνδεση Module και καρτας ήχου, αρκεί μία κλασική κάρτα ήχου, όπου το βύσμα του module είναι σαν το καρφί τύπου κιθάρας (να το πω μπακαλιστικα)?? 4. έχεις δοκιμάσει ηχογράφηση με Module και Addictive (ή άλλο software) για να μου πεις αν όντως αυτό που άκουσα μέσω youtube είναι τόσο καλό?? πραγματικά με βοηθάς!!tnxxxxxxxxxxxxxxx Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Guru Μανώλης Χναράκης Δημοσιευμένο 30 Μαΐου 2011 Guru Share Δημοσιευμένο 30 Μαΐου 2011 Συγνώμη που σου απαντάω κάπως γρήγορα. [1] Δηλαδή δοκίμασες TD-20X και δεν σου κάνει τίποτα; Το ακούς fake; Roland TD-20X Τιμή γύρω στο 2χίλιαρο με 5 χρόνια εγγύηση. Αν δεν σου κάνει, η γνώμη σου είναι σεβαστή. [3] Ακριβώς. Αν η κάρτα δεν διαθέτει ακριβώς το ίδιο βύσμα υπάρχουν σχετικά καλώδια μετατροπής. [4] Εδώ έχουμε, εσύ δηλαδή έχεις, ένα μικρό θεματάκι. Σε περίπτωση που παίξεις χρησιμοποιώντας τους ήχους του module, όλα καλά. Εάν παίξεις χρησιμοποιώντας ήχους από τον Η/Υ και κατ'επέκταση των προγραμμάτων, θα έχεις ... Latency = καθυστέρηση ??? Καλά άκουσες. Το πρόβλημα είναι εάν μπορείς να συμβιβαστείς με αυτή την όποια καθυστέρηση την ώρα του παιξίματος από τα pads στο module στην κάρτα Midi στον Η/Υ στο πρόγραμμα. Τέλος, γιά να γράψεις τον ήχο του module θα χρειαστείς όπως είπαμε μόνο μία audio κάρτα με είσοδο audio (π.χ. καρφί). Γιά να trigάρεις από το σύστημα (pads & module) με τους ήχους του προγράμματος, θα χρειαστείς Midi κάρτα. Είναι σχετικά φθηνές ανάλογα τις εισοδο-εξόδους. Εσύ θές 1 in & 1 out. Κοστίζουν γύρω στα 50 ευρώ. Συμβουλή. Άκου το youtube. Μην βασιστείς σε αυτό. Παντού υπάρχουν όρια. Θα πρέπει να κάνεις εσύ το test. Η καθυστέρηση μπορεί να είναι ή όχι σημαντική στο setup σου. Θέλει δοκιμή που τελικά μπορεί και να σε απογοητεύσει βάση του τι ζητάς να κάνεις. Ταπεινή μου γνώμη πάντα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
str.drummer Δημοσιευμένο 31 Μαΐου 2011 Share Δημοσιευμένο 31 Μαΐου 2011 Υπάρχει και το alesis trigger i/o , το οποίο δεν έχει δικούς του ήχους, συνδεεται με USB με το PC και χρησιμοποιείς απο κει και πέρα προγράμματα όπως addictive,superior etc. Ψαξ' το. ;) Music is what feelings sound like... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση