Προς το περιεχόμενο

Wildlife Photographer of the Year

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ειπα να ανοιξω ενα θεμα λιγο εκτος της θεματολογιας του forum λογω μιας εκθεσης φωτογραφιας που επισκεφτηκα σημερα.

Προκειται για τον διαγωνισμο/εκθεση Wildlife Photographer of the Year που διοργανωνει το National History Museum (το Βρετανικο μουσειο Φυσικης Ιστοριας, στο Λονδινο).

http://www.nhm.ac.uk/visit-us/whats-on/temporary-exhibitions/wpy/

Ο διαγωνισμος περιεχει πολλες αξιολογες φωτογραφιες, απο γνωστους και αγνωστους φωτογραφους (υπαρχει και κατηγορια ανηλικων, η οποια περιεχει μερικες πολυ "ωριμες" φωτογραφιες δεδομενης της ηλικιας των συμμετεχοντων), χωρισμενες σε διαφορες θεματικες ενοτητες. Στο παραπανω link μπορειτε να δειτε ολες τις φωτογραφιες της εκθεσης πηγαινοντας στην κατηγορια "Online Gallery". Το μεγεθος των φωτογραφιων ειναι λιγο μικρο, πραγμα καθολου αξιοπεριεργο βεβαια τη στιγμη που η εκθεση τρεχει ακομα. Ακομα και ετσι, αξιζει μια περιηγηση αν σας ενδιαφερει η φωτογραφια και η αγρια φυση.

Οι φωτογραφιες εχουν τραβηχθει απο φωτογραφους απο διαφορες χωρες του κοσμου, σε διαφορα μερη. Δυστυχως παρα τον international χαρακτηρα του διαγωνισμου δεν υπαρχει κανενα εργο Ελληνα φωτογραφου, πραγμα περιεργο καθως εχουμε μια σχετικα δραστηρια φωτογραφικη κοινοτητα στη Ελλαδα (η τουλαχιστον, ετσι θελω να πιστευω, με την περιορισμενη επαφη που εχω με το χωρο :P).

Η εκθεση φιλοξενειται σε μουσεια/gallery σε διαφορα μερη του κοσμου. Με ευχαριστηση ειδα οτι μαλιστα υπαρχει και στην Αθηνα, κλεινει ομως συντομα. Αν λοιπον καποιος την βρει το υλικο του λινκ ενδιαφερον, ας βιαστει να προλαβει την κανονικη εκθεση, αξιζει τον κοπο. Συμφωνα με το site η εκθεση της Αθηνας φιλοξενειται στο

Athens

01 May 2011 to 31 May 2011

Kapopoulos Publishing

Polaris books & multimedia 17 Navarinou str. Athens 10681

0030 210-383 6482

(Δεν γνωριζω αν υπαρχει βεβαια καποιο εισητηριο, φανταζομαι οποιος ενδιαφερεται μπορει να επικοινωνησει με τον χωρο της εκθεσης).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

(υπαρχει και κατηγορια ανηλικων, η οποια περιεχει μερικες πολυ "ωριμες" φωτογραφιες δεδομενης της ηλικιας των συμμετεχοντων)

Πλάκα πλάκα όσες είδα μου τράβηξε την προσοχή όντως μια που βραβεύθηκε από τις φωτογραφίες που έβγαλαν ανήλικοι.

Γενικά οι φωτογραφίες τύπου national geographic είναι ειδική περίπτωση σαν φωτογραφία. Δεν μπορώ να τις χαρακτηρίσω καλλιτεχνικές. Εντυπωσιακές σίγουρα.

Δυστυχως παρα τον international χαρακτηρα του διαγωνισμου δεν υπαρχει κανενα εργο Ελληνα φωτογραφου, πραγμα περιεργο καθως εχουμε μια σχετικα δραστηρια φωτογραφικη κοινοτητα στη Ελλαδα (η τουλαχιστον, ετσι θελω να πιστευω, με την περιορισμενη επαφη που εχω με το χωρο :P).

Έχει όντως από τη λίγη επαφή που είχα κ εγώ με το χώρο. Αλλά γενικά ήξερα περισσότερους να προσπαθούν την "καλλιτεχνική" φωτογραφία ή την επαγγελματική (από γάμους μέχρι μαγαζιά κ εμπορεύματα)

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δυστυχως παρα τον international χαρακτηρα του διαγωνισμου δεν υπαρχει κανενα εργο Ελληνα φωτογραφου, πραγμα περιεργο καθως εχουμε μια σχετικα δραστηρια φωτογραφικη κοινοτητα στη Ελλαδα (η τουλαχιστον, ετσι θελω να πιστευω, με την περιορισμενη επαφη που εχω με το χωρο ).

Κοινότητα, όπως σωστά ανέφερες, υπάρχει και μάλιστα αρκετά δραστήρια (www.dpgr.gr).

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου