chord Δημοσιευμένο 27 Μαΐου 2011 Share Δημοσιευμένο 27 Μαΐου 2011 Το λεπον! Κοντρα στην απολυτη μιζερια της εποχης,στην αναδουλεια και την αφραγκια που μας δερνει και τις κριτικες του superfunk ;) την περασμενη εβδομας αγορασα μετα απο- τεραααστια υπομονη για την εξοφληση απο το μαγαζι -την εν λογω κιθαρα! Η αγορα εγινε γιατι παντα με εξιταριζε η Esquire με τον εναν της μαγνητη.Σε συνδιασμο με την αποσυρση πια στην θηκη της πρωτης μου Tele (Squier του 84-85 Japan) ηρθε η Εsquire να αναπληρωση το...κενο μιας δευτερης Tele. Την συγκεκριμενη κιθαρα την δοκιμασα σε γνωστο μαγαζι και μου εκανε κατ αρχην καλη εντυπωση το χαμηλο της βαρος και το ωραιο της ...σουλουπι! 8) Δεν σκεφτηκα ουτε λεπτο να την παραγγειλω απο το εξωτερικο οχι μονο γιατι η διαφορα στην τιμη ηταν τριχες περμαναντ αλλα και γιατι ειμαι της αποψης οτι στα Μεξικανικα οργανα παιρνεις οτι σου κατσει κι αν δεν σου κατσει... Ετσι λοιπον μετα απο δοκιμη μου την κρατησαν και καααποτε ηρθε επιτελους και στο σπιτι να γνωρισει την αδελφη της Εντυπωσεις. Μαγνητης.Μαπα.Λιγος "στενος"και "μικρος".Αλλαχτηκε ηδη.Ξηλωσα το tele texas special που ειχα στην Squier και αμεσως εγινε κιθαρα!Το twang δεν το εχασε οσο περιμενα λογω και του οτι δεν εχει τα κλασικα μπρουτζινα βαγονακια αλλα νικελενια (η κατι τετοιο).Εγινε και μια μοντα με 2 πυκνωτακια και εναν τετραθεσιο κι ετσι με εναν μαγνητη εχω 4 ηχους(!) εκ των οποιων οι 3 ειναι πολυ χρησιμοι ;) Το μπρατσο πρεπει να ειναι μαλλον ιδιο με της 52 και διαφερει με της Hot Rod που εχω οτι ειναι ελαχιστα πιο V ,εχει 7.5 radius (ψιλοχεστηκαμε δηλαδη εδω που τα λεμε...) και δυστυχως vintage ταστα τα οποια ομως τωρα που ειναι καινουρια δεν με ενοχλουν .Φυσικα και προτιμω τα medum jumbo της Ηοτ rod αλλα καποια στιγμη... ΔΕΝ μου αρεσε το σεταρισμα του εργοστασιου με τις 9αρες τις αλλαξα με 10ρες και εχω σφιξει το μπρατσο 6 φορες...και το στραβοκομμενο nut που φυσικα διορθωθηκε αμεσα. Γενικα θεωρω οτι εκανα μια τιμια αγορα για τα λεφτα που εδωσα. Οσο για την συγκριση μεταξυ των δυο?Ηταν το πρωτο που εκανα κι εκει διαπιστωσα ποσο πολυ εχουν ανεβει τα οικονομικοτερα οργανα απο οτι παλια.Και τα δυο με καλους μαγνητες (οχι τους ιδιους) και ολα τα αλλα ιδια .Η Αμερικανα ακουγεται πιο μεγαλη και φωναχτη απο την μεξικανα που μενει λιγο πισω (προφανως λογω ξυλων -και το εννοω μην αρχισει κανας πολεμος παλι...-)ΑΛΛΑ η μια κανει 1800 περιπου και η αλλη κατω απο 600...χωρια που σε μια μπαντα με ολοτον σαματα στο κεφαλι σου σιγα μην καταλαβεις την διαφορα... ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΗΣ λοιπον ,για οποιον δεν μπορει να ακουσει τις διαφορες,η για οποιον δεν εχει να διαθεσει τα πολλα ειναι μια χαρα αγορα! :) Παραθετω φωτο με και χωρις σαγιοναρα (λογω εποχης) ;D Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 27 Μαΐου 2011 Share Δημοσιευμένο 27 Μαΐου 2011 Το twang δεν το εχασε οσο περιμενα Γιατι να το χασεις ,μια χαρα twang εχει ο TS (δεν ειναι και ο καλυτερος bridge μαγνητης αλλα τη δουλεια του την κανει) αλλα νικελενια (η κατι τετοιο). ατσαλινα ειναι..(καλυτερα απο τα brass) .Η Αμερικανα ακουγεται πιο μεγαλη και φωναχτη απο την μεξικανα που μενει λιγο πισω (προφανως λογω ξυλων προφανως λογω ΤΑΣΤΩΝ και μαγνητων... ;D (αν βεβαια εχουν ιδιο ΒΑΡΟΣ) μαζεψε κανα φραγκακι και βαλε πισω εναν Seymour Duncan Antiquity (τον Ι οχι τον ΙΙ) & τα ξαναλεμε... ;) www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
chord Δημοσιευμένο 27 Μαΐου 2011 OP Share Δημοσιευμένο 27 Μαΐου 2011 Γιατι να το χασεις ,μια χαρα twang εχει ο TS (δεν ειναι και ο καλυτερος bridge μαγνητης αλλα τη δουλεια του την κανει) ατσαλινα ειναι..(καλυτερα απο τα brass) προφανως λογω ΤΑΣΤΩΝ και μαγνητων... ;D (αν βεβαια εχουν ιδιο ΒΑΡΟΣ) μαζεψε κανα φραγκακι και βαλε πισω εναν Seymour Duncan Antiquity (τον Ι οχι τον ΙΙ) & τα ξαναλεμε... ;) O T/S ειναι γκαζωμενος σε σχεση με τους μαγνητες που χρησιμοποιει η fender για τις vintage reissiue ('52-52 hot rod) και εχει και περισσοτερα μεσαια γι αυτο και ειναι απο την φυση του λιγο διαφορετικος απο τους κλασσικους τελε μαγνητες.Πριν τον βαλω δοκιμασα να βαλω εναν Dunkan Broadcaster που μου προσφερθηκε αλλα αυτος ειχε ΜΟΝΟ πριμα με αποτελεσμα κλεινοντας το tone να κοβεται η μοναδικη συχνοτητα που ειχε δηλ.τα πριμα και να πεφτει και η ενταση και ολα ::) Τον Antiquity δεν τον εχω ακουσει αλλα μαλλον κατι θα ξερεις... Οσο για το βαρος ειναι αρκετα κοντα η μια με την αλλη (δεν τις εβαλα και στην ζυγαρια) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
longshadow Δημοσιευμένο 27 Μαΐου 2011 Share Δημοσιευμένο 27 Μαΐου 2011 Μεγειά Πάνο! Είχα κι εγω μία την οποία έχω πουλήσει. Είχε όμως τα πάντα σχεδόν αλλαγμένα (μπράτσο warmoth με steel frets, joe burden pickups, άλλον καβαλλάρη, άλλα κλειδιά..), άρα μόνο esquire δεν ήταν (είχε και neck μαγνήτη). Την είχα παίξει και με το δικό της μπράτσο όμως και ήταν μιά χαρά κιθαρίτσα (medium weight θα την χαρακτήριζα). Έχεις δίκιο πάντως για το ότι στα μεξικάνικα πρέπει να σου κάτσει και λίγο... Η Αμερικανα ακουγεται πιο μεγαλη και φωναχτη απο την μεξικανα που μενει λιγο πισω (προφανως λογω ξυλων -και το εννοω μην αρχισει κανας πολεμος παλι...-) I'm with you bro.. Ανήκω κι εγω σ'αυτή τη...μειοψηφία... ;D Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
elavd Δημοσιευμένο 27 Μαΐου 2011 Share Δημοσιευμένο 27 Μαΐου 2011 Ααααααααααααχ.... Τι μου θύμισες...Την (πάλαι ποτέ) δικιά μου 50s tele... http://www.noiz.gr/index.php?topic=9228.msg128985#msg128985 Με γεια και καλόπαιχτη!!! ;) www.facebook.com/YourPaintedSmile Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
chord Δημοσιευμένο 27 Μαΐου 2011 OP Share Δημοσιευμένο 27 Μαΐου 2011 Αχαχα! Η αληθεια σκεφτομαι οτι αν βαψω μια strat που εχω απο natural που ειναι (αυτη με τους lipstik) θα ηθελα να την κανω στο χρωμα της Esquire οποτε αυτη δεν θα ηταν πολυ ωραια στα κοκκινα με ενα ωραιο λευκο φιλετο (μοσχου) γυρω γυρω ?Α! και με medium jumbo ταστα σε 9.5 radius???? Ε? δεν θα ηταν ε??? ;D ;D ;D Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
longshadow Δημοσιευμένο 27 Μαΐου 2011 Share Δημοσιευμένο 27 Μαΐου 2011 Λες?... :-\ Βρε, ακόμα δεν τη πήρες βρε!! ;D ;D Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
chord Δημοσιευμένο 27 Μαΐου 2011 OP Share Δημοσιευμένο 27 Μαΐου 2011 E!OXI! :oΑυτην ακριβως εννοουσα!Δεν ειναι δυνατον!ΕΙΣΑΙ ΑΠΑΙΣΙΟΣ 8) Την θελω ΤΩΡΑ !!!Ελα αυριο για τα συμβολαια! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
longshadow Δημοσιευμένο 27 Μαΐου 2011 Share Δημοσιευμένο 27 Μαΐου 2011 E!OXI! :oΑυτην ακριβως εννοουσα!Δεν ειναι δυνατον!ΕΙΣΑΙ ΑΠΑΙΣΙΟΣ 8) Την θελω ΤΩΡΑ !!!Ελα αυριο για τα συμβολαια! Δεν είναι δικιά μου, ηρέμησε!! :D ;D It's just an internet picture... ;D Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
chord Δημοσιευμένο 16 Ιανουαρίου 2012 OP Share Δημοσιευμένο 16 Ιανουαρίου 2012 To φτωχαδακι μου εβαλε τα χρυσαφια του κι εγινε χλιδαφραγκο! :D Της πανε ομως !(κατα την γνωμη μου παντα).Η αλλαγη που εκανε την διαφορα ομως ειναι οτι αλλαχτηκε η Μεξικανικη πλακα με Αμερικανικη που ειχε ομως νικελενια βαγονακια. Αλλαξε ο ηχος προς το καλυτερο και σταματησε το feedback που ειχα γκαζωμενος κυριως σε συνδιασμο με κομπρεσορα. Οσο για το χρωμα δεν θα αλλαχτει τελικα λογω αποκτησης κοκκινης strat... ;D αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα... ;)Παραθετω φωτο ανευ πασουμιου! ;) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση