Προς το περιεχόμενο

Sonymusic.gr: hacked!

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επανέρχομαι γιατί κατάλαβα από πού έγινε η παρεξήγηση. Αναγνωρίζω ότι ήμουν υπερβολικος με το "τους πελάτες της", απλά να εξηγήσω ότι τα βάζω με τους πελάτες όταν είναι τύπου fanboys. Όταν δηλαδή αποκαλύπτεται ότι εσύ εμπιστεύτηκες τα στοιχεία σου σε μια τεράστια εταιρεία (εγώ δεν το είχα κάνει) και αποκαλύπτεται ότι τα έχασε για μια σειρά από ηλίθιους λόγους αλλά εσύ εξακολουθείς να την εμπιστεύεσαι είσαι λίγο θύμα. Και επειδή προσωπικά έχω αηδιάσει με τον τρόπο που (όχι μόνο αυτή η εταιρία) αντιμετωπίζει τους πελάτες της. Και εννοώ τη στάση "σου πουλάω κάτι για να κάνεις ό,τι σου λέω ΕΓΩ".

Και παρ'ότι ξεφεύγουμε, να σου πω συγκεκριμένα για το PS3, που ισχυρίστηκες ότι κατέχεις:

Είναι ένας υπολογιστής πολύ υψηλών δυνατοτήτων τον οποίον προσωπικά θα ήθελα να χρησιμοποιώ ως media center (πέρα από το gaming) και ίσως και για καμια άλλη δουλειά.

Αφού το software που παρέχει η Sony με την πώληση του συστήματος δεν προσφέρεται γι αυτή τη δουλειά (μηδαμινή υποστήριξη σύγχρονων codecs, κανένα άλλο filesystem εκτός του FAT32), εφ 'όσον δε θέλω να κάνω κάτι παράνομο μπορώ να χρησιμοποιήσω άλλο software (feature το οποίο διαφημίστηκε και ήταν και ένας από τους λόγους που ο γράφων έκανε την αγορά). Πέραν του ότι το χαρακτηριστικό αυτό ήταν τελείως ευνουχισμένο (κλειδωμένη υπολογιστική ισχύς) σε βαθμό να είναι σχεδόν unusable, στο τέλος καταργήθηκε κιόλας με το έτσι θέλω. Όταν άρχισαν κάποιοι να πειράζουν το σύστημα ώστε να παρακάμψουν τα κλειδώματα (που περιορίζουν ΝΟΜΙΜΕΣ χρήσεις εκτός από την πειρατεία) έγινε το σώσε. Και ναι η πειρατεία είναι παράνομη, δεν είμαι υπέρ, αλλά θεωρώ εξίσου παράνομο και ιδεολογικά ανεπίτρεπτο και το να μη μπορείς να τρέξεις ό,τι γουσταρεις εσύ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ και αν είναι αυτό από τη στιγμή που δεν παραβιάζεις το νόμο.

Δηλαδή πρέπει να δεχτώ ότι αφού η Sony μου πουλάει έναν υπολογιστή για μια χρήση, εγώ δεν πρέπει να κάνω άλλη;

Η δική σου ιδεολογία στην οποία αναφέρθηκα, είναι ότι σύμφωνα με όσα έγραφες στο θρεντ περί hackintosh, πρέπει οι διάφορες EULA να γίνουν ευαγγέλιο και ας γράφει μέσα ο άλλος ό,τι θέλει. Θες δε θες, από τη στιγμή που ΑΓΟΡΑΣΑ ένα λειτουργικό σύστημα (η για να ακριβολογήσω την άδεια χρήσης του, για να μην πιαστείς από κει και μου σούρεις άλλα  :P ) δικαιούμαι να το τρέξω και στην τοστιέρα μου άμα θέλω, από τη στιγμή που δεν παραβαίνω τον νόμιμο αριθμό χρήσεων. Γι' αυτόυς τους λόγους έχουν αναγνωριστεί τα λεγόμενα fair uses που εμποδίζουν τις εταιρίες να διεκδικούν παράλογα πράγματα με τις EULAs.

Ζητώ συγγνώμη τόσο για το οφφτόπικ, όσο και για τον αχταρμά θεμάτων που έχω μπλέξει, αλλά προσπαθώ (γράφοντας πολύ βιαστικα η αλήθεια είναι) να ξεκαθαρίσω τη θέση μου.

:)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 50
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Πάντως θέλουν κάποιοι και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο. Αν θέλετε ανοιχτές πλατφόρμες πάρτε ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ που ήταν, είναι και θα είναι ΤΟ PC. Τι μπλέκετε με τις καμένες εταιρίες Sony και Apple, που αν κατουρήσεις το πρωί στραβά χάνεις την εγγύηση και πας και φυλακή, δεν μπορώ να καταλάβω  ???

@koraxprs

Δεν ξέρω γιατί διάφοροι πιστεύετε ότι είμαστε off-topic.. αλλά άστο αυτό...

Επί της ουσίας, καλό θα είναι να αναλογιστούμε τα εξής: η ανθρωπότητα δεν ήταν προετοιμασμένη γι' αυτό το πράγμα που λέμε software: το τι είναι, πως διατίθεται, ποια όρια χρειάζεται να επιβάλλονται στη χρήση του, είναι όλα αντικείμενα συζήτησης.

Όμως, εμείς εδώ υποτίθεται ότι είμαστε λίγο πιο πάνω από το μέσο όρο, όσον αφορά την ικανότητά μας να καταλαβαίνουμε, έτσι δεν είναι; Έτσι είναι.

Ας κάνουμε μία προσπάθεια λοιπόν, έτσι για το ονόρε, να κατανοήσουμε ότι το software και το hardware αποτελούν ένα σύνολο που δεν μπορεί να νοείται κατακερματισμένο. Όταν αγοράζεις ένα σύγχρονο αυτοκίνητο, ΕΠΙΣΗΣ αγοράζεις έναν πανίσχυρο υπολογιστή (πολύ πιο ισχυρό από το PS3). Όμως δεν σκέπτεσαι (και βεβαίως δεν επιτρέπεται) ότι θα πας να προσπαθήσεις να του "περάσεις" Windows 95 επειδή νοστάλγησες να παίξεις ναρκαλιευτή στο καντράν του GPS. Άσε που κάτι τέτοιο θα σήμαινε και την - επί της ουσίας - κατάργηση εκείνων ακριβώς των τμημάτων που προστατεύουν τη ζωή σου ενώ το οδηγείς.

Έχει λοιπόν ο κατασκευαστής το δικαίωμα, να επιβάλλει όρια στη χρήση του προϊόντος του  - για οποιονδήποτε λόγο. Ενόσω αυτά τα όρια δεν αχρηστεύουν τη διαφημισμένη χρήση του προϊόντος... όλα τα άλλα είναι περιττή γκρίνια και - ειλικρινά - το PS3 είναι το τελευταίο μηχάνημα στο κόσμο όπου θα με ενδιέφερε να "τρέξω" οτιδήποτε σα να είναι υπολογιστής... σιγά τις προδιαγραφές. Άσε που όταν ζεσταίνετα (δηλαδή 7 στους 12 μήνες στη χώρα μας) ξεκινά ένας θορυβώδης ανεμιστήρας που ενοχλεί τρία δωμάτια μακρυά...

Ένα άλλο παράδειγμα είναι τα σύγχρονα ψηφιακά synths, τα οποία επίσης περιλαμβάνουν software ταιριασμένο έτσι ώστε να λειτουργεί ΜΟΝΟ με το συγκεκριμένο hardware. Τελεία. Τι σημασία έχει αν κάποιος σκεφτεί ότι θα τρέξει Windows στο TRITON του...;; Μόνο "κουτή" θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αυτή η σκέψη... και σιγά μην καθόμαστα να κρίνουμε την KORG επί της βάσεως ότι έχει "κλειδώσει" τo TRITON ώστε να μη τρέχει Windows....

Νομίζω ότι δεν υπάρχει λόγος να κρίνουμε μία ανακοινωμένη πολιτική πωλήσεων σα να ήταν κρυφή: κανένας δεν ΠΟΥΛΑΕΙ το PS3 σαν ηλεκτρονικό υπολογιστή.. άρα κανένας δεν μπορεί να εγκαλέσει κανέναν επειδή δεν είναι ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Θα σου θυμίσω και κάτι αστείο: ίσως θυμάσαι μία περριρέουσα φήμη ότι το PS1 ήταν εξαιρετικό CD-Player... ότι (και καλά) το αγόραζαν διάφοροι σαν high-end component μαζί με ακριβούς εγγλέζικους ενισχυτές προκειμένου να απολαύσουν τον απόλυτο ήχο, γλυτώνοντας το σημαντικό κόστος ενός καλού cd player... Σήμερα βέβαια, αυτό το πράγμα δε ξεστομίζεται ΟΥΤΕ ως ανέκδοτο, αλλά στην εποχή του είχε απασχολήσει πολλούς ανθρώπους.

Κατά τη γνώμη μου, παρόμοιου ύφους είναι και όλες αυτές οι διαμαρτυρίες για τι μπορεί και τι δεν μπορεί κάποιος να κάνει με το PS3.

Mea Culpa

Συμφωνώ με τον Trolley. Άλλωστε το να πειράξεις μόνο το Software είναι η μισή δουλειά. Ο σκοπός είναι να πειράξεις και το Hardware, να βάλεις π.χ. έναν ήσυχο ανεμιστήρα αφού σε ενοχλεί. Η καλύτερη πλατφόρμα λοιπόν για συνολικό πείραγμα είναι τα PC.

Βέβαια με τη μανία μερικών για πειράγματα, ας μην αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να δούμε Honda Civic με MacOS και Mercedes να τρέχει το Pro Evolution.  ;D  ;D  ;D

@trolley

νομίζω ο koraxprs δεν διαμαρτύρεται για το αν η SONY πουλάει το PS3 κλειδωμένο ή  ξεκλείδωτο αλλά για το ότι η SONY θα σε κυνηγήσει αν του κάνεις άλλη χρήση από αυτή που το προόριζε και ας μην παραβαίνει κανέναν νόμο η κίνηση αυτή...

@koraxprs

Ας κάνουμε μία προσπάθεια λοιπόν, έτσι για το ονόρε, να κατανοήσουμε ότι το software και το hardware αποτελούν ένα σύνολο που δεν μπορεί να νοείται κατακερματισμένο.

Έχει λοιπόν ο κατασκευαστής το δικαίωμα, να επιβάλλει όρια στη χρήση του προϊόντος του  - για οποιονδήποτε λόγο. Ενόσω αυτά τα όρια δεν αχρηστεύουν τη διαφημισμένη χρήση του προϊόντος... όλα τα άλλα είναι περιττή γκρίνια και - ειλικρινά - το PS3 είναι το τελευταίο μηχάνημα στο κόσμο όπου θα με ενδιέφερε να "τρέξω" οτιδήποτε σα να είναι υπολογιστής... σιγά τις προδιαγραφές.

Νομίζω ότι δεν υπάρχει λόγος να κρίνουμε μία ανακοινωμένη πολιτική πωλήσεων σα να ήταν κρυφή: κανένας δεν ΠΟΥΛΑΕΙ το PS3 σαν ηλεκτρονικό υπολογιστή.. άρα κανένας δεν μπορεί να εγκαλέσει κανέναν επειδή δεν είναι ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Κατά τη γνώμη μου, παρόμοιου ύφους είναι και όλες αυτές οι διαμαρτυρίες για τι μπορεί και τι δεν μπορεί κάποιος να κάνει με το PS3.

Η Αμερικανική Air Force έχει δημιουργήσει υπερυπολογιστή με  ps3.

πηγή:

http://www.tomsguide.com/us/ps3-air-force-usaf-playstation,news-5297.html

PS3-US-Air-Force-cluster,Q-X-232953-13.jpg

Η κονσόλα κάνει χ ευρώ. Εγώ μπορώ να την πάρω για διακοσμητικό, για Blu-ray, ή για να στηρίζω το σεμέν μου. Eula δεν υπάρχει, νόμο δεν παραβαίνω και

ΝΑΙ, αν έχω αγορασμένο win 95 ας έρθει όποιος θέλει να το απαγορέψει και στην κονσόλα ΜΟΥ και στο GPS ΜΟΥ.

Και μηνυσούλα στην Air force δεν είδα...

Ι CAN ONLY SHOW YOU THE DOOR, NEO

O Trolley έχει δίκιο, αλλά πρέπει να αναφερθεί και ο αντίλογος, ο οποίος έχει εξίσου μεγάλη αξία: κλασσικό παράδειγμα το Kinect.  H Microsoft, όταν είδε πως το Kinect είχε γίνει reverse engineered και το χρησιμοποιούσαν χομπίστες για κάθε πιθανή χρήση, ακόμα και για... sex sims (αλλά σαν μη εγκεκριμένη χρήση και χωρίς έσοδα από αυτήν για τη μαμά εταιρία), αρχικά είχε αντιδράσει αμήχανα και πολύ επιθετικά σε στυλ "μου πήρανε το γλυφιτζούρι" και ψευτοαπειλές. Όμως, μόλις είδαν μετά τις διαστάσεις χιονοστιβάδας που είχε λάβει το φαινόμενο, άλλαξαν αμέσως στάση σαν να μην συμβαίνει τίποτα, δήλωσαν... υποστηρικτές των κινήσεων αυτών ευλογώντας τα γένια τους για το λαμπρό περιφερειακό που έβγαλαν*, και προσπάθησαν να φανούν τελικά σαν τον καλό εφευρέτη που χαίρεται να βλέπει το δημιούργημά του να γίνεται open source (ενώ από μέσα του βράζει!).   ;D

Το Kinect, μέσω της κίνησης αυτής (καλαμπουράκι) έχει εξελιχθεί μέσω του user community από εφηβικά δωμάτια μέχρι πανεπιστήμια σε μια από τις πιο ιδιοφυείς και χρήσιμες εφευρέσεις της τεχνολογικής ιστορίας με ένα πλήθος εφαρμογών απαράμιλλης πρωτοτυπίας, και ξεδιπλώνοντας πλήρως το ασύλληπτο δυναμικό της που φυσικά στα χέρια της Microsoft θα παρέμενε κλειδωμένο σε βιντεοπαιχνιδάκια.

*:που φυσικά όντως είναι, και όχι μόνο αυτό αλλά κατέχει και το ρεκόρ Γκίνες ως την ηλεκτρονική συσκευή με τις ταχύτερες πωλήσεις στην ιστορία...

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

• 2 εβδομάδες αργότερα...

http://www.engadget.com/2011/06/02/sony-pictures-hacked-by-lulz-security-1-000-000-passwords-claim/

Aκουσε κανενας τιποτα? Αν ειναι οντως αληθεια...καποιοι εκει στη Sony θα υποφερουνε :P

http://www.engadget.com/2011/06/02/sony-pictures-hacked-by-lulz-security-1-000-000-passwords-claim/

Aκουσε κανενας τιποτα? Αν ειναι οντως αληθεια...καποιοι εκει στη Sony θα υποφερουνε :P

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1986302

Αυτό διάβασα μόλις...

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου