Playsound Δημοσιευμένο 21 Μαΐου 2011 Share Δημοσιευμένο 21 Μαΐου 2011 Kαλημερα φορουμιτες!!! σε ενα export ενος κοματιου ποσο πρεπει να ειναι το sample rate και το bit depth ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Moderator LK Δημοσιευμένο 21 Μαΐου 2011 Moderator Share Δημοσιευμένο 21 Μαΐου 2011 Αν θες να το ακούς σε audio CD ή στο media player (σαν .wav ή σαν .mp3) 44100 hz και 16bit. Προσωπικά το κάνω export στα 48.000 HZ και 24 bit, διότι το cubase δεν είναι το τελευταίο στάδιο για εμένα. Συνεχίζω την επεξεργασία και στο wavelab. Πάντως στο τέλος και εγώ καταλήγω στα 44100 Hz και 16 Bit. Christodoulos Kallianides (@kallianides_photography) • Instagram photos and videos Christodoulos Kallianides - YouTube Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Playsound Δημοσιευμένο 21 Μαΐου 2011 OP Share Δημοσιευμένο 21 Μαΐου 2011 ευχαριστω πολυ φιλε και εγω τοσο καιρο το εκανα 44.100 και 32 bit (float) :P Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
pkole Δημοσιευμένο 21 Μαΐου 2011 Share Δημοσιευμένο 21 Μαΐου 2011 Πρέπει να είναι το ίδιο με αυτό που χρησιμοποίησες κατά την ηχογράφηση. Ότι conversion χρειαστεί (αν χρειαστεί), άστο στον masterα. Αν δεν έχεις σκοπό να κάνεις mastering (κακώς), τότε καλύτερα 44.1kHz/16 bit. Εγώ προτιμώ το 44.1kHz/24 bit μιας και δεν έχω πειστεί ακόμα ότι οι μεγαλύτερες δειγματοληψίες προσφέρουν περισσότερα από αυτά που δίνουν. Έπειτα στη διαδικασία του mastering φέρνω το κομμάτι στην τελική του μορφή (44,1/16). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Moderator LK Δημοσιευμένο 21 Μαΐου 2011 Moderator Share Δημοσιευμένο 21 Μαΐου 2011 Το παιδί φαντάζομαι ότι κάποια στιγμή , αφού γράψει κάτι, θα θέλει να το "κάψει" σε audio cd (να το ακούσει π.χ. στο αμάξι με την παρέα του) ή να το κάνει mp3 (ενδεχομένως και upload) να το ακούσουν και οι φίλοι του και όποιος άλλος.Δεν πιστεύω να προχωρήσει(άμεσα) σε στάδιο «επαγγελματικού» Mastering. Άρα αν θέλουμε να το «κάψουμε» σε audio cd ή να το κάνουμε mp3. => 44.100 Hz και 16 bit. Christodoulos Kallianides (@kallianides_photography) • Instagram photos and videos Christodoulos Kallianides - YouTube Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Playsound Δημοσιευμένο 21 Μαΐου 2011 OP Share Δημοσιευμένο 21 Μαΐου 2011 Στο cubase μου διχνει κατω αριστερα Rec : 44100hz/24bit δηλαδη πρεπει να το κανω export 44.100/24bit? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
pkole Δημοσιευμένο 21 Μαΐου 2011 Share Δημοσιευμένο 21 Μαΐου 2011 Όχι. Απλά σου δείχνει πως έχεις επιλέξει (το οποίο προφανώς είναι by default) να ηχογραφείς. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Moderator LK Δημοσιευμένο 21 Μαΐου 2011 Moderator Share Δημοσιευμένο 21 Μαΐου 2011 Στο cubase μου διχνει κατω αριστερα Rec : 44100hz/24bit δηλαδη πρεπει να το κανω export 44.100/24bit? Αυτή η ρύθμιση είναι ίσως η default (του cubase). Γι’ αυτό στη δίνει. Ό,τι θες διαλέγεις. Παίζει ρόλο και η κάρτα σου βέβαια. Άλλες υποστηρίζουν μέχρι και 192.000 h.z . Μην μπερδεύεσαι. Αν θες audio cd ή mp3 αναπαραγωγή 44.100 hz και 16 bit. Christodoulos Kallianides (@kallianides_photography) • Instagram photos and videos Christodoulos Kallianides - YouTube Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Playsound Δημοσιευμένο 21 Μαΐου 2011 OP Share Δημοσιευμένο 21 Μαΐου 2011 ειναι αλλο το ερωτημα τωρα αλλα ταιριαζει με τον τιτλο και ειπα να το βαλω εδω... κανω export κατι vοcals απο το cubase και μου τα βγαζει σε stereo ξερετε πως μπορω να τα κανω mono? η αν υπαρχει καποιος αλλος τροπος να περασω τις φωνες σε αλλο project κατευθειαν ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
pkole Δημοσιευμένο 21 Μαΐου 2011 Share Δημοσιευμένο 21 Μαΐου 2011 Όταν πας στο export mixdown, υπάρχει μια επιλογή που λέει stereo interleaved. Εκεί μπορείς να διαλέξεις ότι θες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση