Playsound Δημοσιευμένο 20 Μαΐου 2011 Share Δημοσιευμένο 20 Μαΐου 2011 Καλησπερα φορουμιτες!! ειναι το πρωτο μου ποστ... καταρχας ειμαι λιγο καιρο στον χωρο την μουσικης και εχω καποιες αποριες... στην παραγωγη πρεπει να εχει γινει mastering πριν περαστουν η φωνες η μολις περαστουν η φωνες θα γινει συνολικο mastering ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
pkole Δημοσιευμένο 20 Μαΐου 2011 Share Δημοσιευμένο 20 Μαΐου 2011 Καλώς όρισες. Το mastering γίνεται αφού έχουν γίνει και οι τελικές μίξεις όλης της παραγωγής. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Playsound Δημοσιευμένο 20 Μαΐου 2011 OP Share Δημοσιευμένο 20 Μαΐου 2011 Eυχαριστω πολυ φιλε για την ανταποκρισει!!! δηλαδη οταν εχουμε την τελικη μιξη της παραγωγης κανουμε mastering και επειτα οταν εχουν περαστει η φωνες και εχει φτασει επισης στην τελικη μιξη ξανα κανουμε mastering ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
kostas80 Δημοσιευμένο 20 Μαΐου 2011 Share Δημοσιευμένο 20 Μαΐου 2011 Όχι ντε ... μία φορά στο τέλος μόνο . Οι φωνές είναι κι αυτες μέρος της μίξης . καλως ήρθες www.facebook.com/kostas.antonakopoulos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
pkole Δημοσιευμένο 20 Μαΐου 2011 Share Δημοσιευμένο 20 Μαΐου 2011 Όχι, δε με έπιασες. Γι' αυτό σου έγραψα τελική μίξη. Αυτό σημαίνει ότι έχουν ηχογραφηθεί τα πάντα (και οι φωνές) και έχουν μιξαριστεί (και οι φωνές). edit: πρόλαβε και με συμπλήρωσε ο kostas80 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Playsound Δημοσιευμένο 20 Μαΐου 2011 OP Share Δημοσιευμένο 20 Μαΐου 2011 ευχαριστω πολυ παιδια!!! :) εχω ακομη 1 απορια ελπιζω να μην σας κουραζω με της ερωτησεις μου... οταν φτιαχνω μια παραγωγη και εχω τελειωσει με την μιξη της (ο θεος να το κανει μιξη) ;D την κανω export και υστερα την περναω στο cubase και ηχογραφω της φωνες εκει και εκει μιξαρω τις φωνες το κανω σωστα ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
pkole Δημοσιευμένο 20 Μαΐου 2011 Share Δημοσιευμένο 20 Μαΐου 2011 Υπάρχουν πάρα πολλές σχολές μίξης. Άλλοι μιξάρουν ξεκινώντας από ρυθμικά μέρη, μετά αρμονίες και τέλος μελωδία (φωνές και σολιστικά). Άλλοι μιξάρουν ξεκινώντας από τη φωνή. Άλλοι μιξάρουν ήδη από τη διαδικασία της ηχογράφησης. Η δική μου γνώμη είναι να κάνεις ό,τι ζητάει το κομμάτι και ότι σε βολεύει. Πάντως μου φαίνεται αχρείαστο αυτό που προτείνεις. Κράτα το κομμάτι σου σε πολυκάναλη μορφή στο cubase μέχρι να τελειώσεις με την ηχογράφηση και τη μίξη. Μην κάνεις export πριν είσαι σίγουρος ότι έφτασες στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 20 Μαΐου 2011 Share Δημοσιευμένο 20 Μαΐου 2011 welcome στα ΑΡΘΡΑ (πανω αριστερα) θα βρεις πληθωρα θεματων για recording γραμμενα απο ειδικους που μας κανουν την τιμη και ειναι μελη του φορουμ μας,ειναι ολα διαμαντια και προσφερονται για... αφθονη μελετη (την οποια απο οτι βλεπω χρειαζεσαι οπωσδηποτε) www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
pkole Δημοσιευμένο 20 Μαΐου 2011 Share Δημοσιευμένο 20 Μαΐου 2011 Έψαξα και βρήκα από κάτι σημειώσεις των κυρίων Γκολφίδη και Κουτσοδημάκη κάποιες πληροφορίες για τις σχολές μίξης. Αν κάποιος εκ του φόρουμ θεωρεί ότι παραβιάζεται κάποιος κανονισμός (δεν έχω πάρει άδεια δημοσίευσης), παρακαλώ ας σβήσει το συγκεκριμένο post. Αμερικάνικη: Ρυθμός, ρυθμική αρμονία, keyboards-pads, μελωδία, υποβοηθήματα μελωδίας. Γαλλική: Ρυθμός, μελωδία, υποβοηθήματα μελωδίας, αρμονία, ρυθμική αρμονία. Ιταλική: Μπότα, Μπάσο, ρυθμική αρμονία, ταμπούρο, αρμονία, υποβοηθήματα μελωδίας, μελωδία. Γερμανική: χτίζουμε το κέντρο χωρίς τις φωνές, μετά το Left, μετά το Right και τέλος μελωδία και φωνητικά. Alan Parsons: Βασικό στοιχείο της τεχνικής του είναι η φάση του σήματος. Άλλο απαραίτητο στοιχείο είναι να ξέρουμε εκ των προτέρων πως ακριβώς θέλουμε να ακούγεται το κομμάτι. Το χτίσιμο είναι από τις χαμηλές προς τις ψηλές συχνότητες. Έτσι πρώτα καθορίζουμε: Χώρους (reverb) Καθυστερήσεις (delay times) Συχνοτικό εύρος (bandwidth). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Playsound Δημοσιευμένο 20 Μαΐου 2011 OP Share Δημοσιευμένο 20 Μαΐου 2011 ευχαριστω πολυ παιδια για τις συμβουλες και την βοηθεια!!! θα κατσω να κοιταξω τα αρθρα μπας και διαφωτιστω ;D μηπως υπαρχει κανενα ελληνικο video tutorial? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση