ajk Δημοσιευμένο 20 Μαΐου 2011 Share Δημοσιευμένο 20 Μαΐου 2011 Χαιρετω όλη την κοινότητα του νοιζ και εξ'αρχής θέτω τον πρόσφατο προβληματισμό μου. Έχοντας ήδη διαβάσει σημαντικό μέρος του περιεχομένου του σάιτ κατέληξα στην εξής απορία:αφού οι περισσότεροι από εμάς δεν ασχολούμαστε επαγγελματικά κι ακόμη όσοι ασχολούνται επαγγελματικά και βιοπορίζονται από τη μουσική συνήθως παίζουν ένα είδος μουσικής, το οποίο δεν είναι της αρεσκείας τους(συνεπώς, λογικά πάντα, αποσκοπούν σε έναν απλά αξιοπρεπή ήχο χωρίς πολλά πολλά) ΓΙΑΤΙ να ξοδεύουμε τόοοοοοοοοσα χρήματα σε εξοπλισμό βελτίωσης του ήχου μας, "ιδανικά" όργανα κλπ;;; ιδιαίτερα στην περίπτωση που δεν επρόκειτο να κάνουμε απόσβεση του κεφαλαίου μας ή στην περίπτωση που και να φέρνουμε σε τομ μορέλλο ή στιβεν γουίλσον στο βλαχοπανηγύρι ή στο σκυλομάγαζο που παίζουμε ποιος χέ***κε. ;;; Προσωπικά η πρώτη φορά που άκουσα την fender jazzmaster μου μέσα από έναν fender twin reverb ήταν μια από τις πιο αξιοσημείωτες στιγμές της ζωής μου, ωστόσο τώρα πια που έχω δυο jazzmaster και ετοιμάζομαι για custom warmoth jm, απορώ όλο αυτό (ειδικά με πεταλάκια, παραπεταλάκια, προενισχυτές, κομπρέσσορες, γιατί με τα όργανα είναι και αισθητικό το θέμα είναι σύγχρονα έργα χρηστικής τέχνης) πόσο διαφέρει από τις γυναίκες μας/ γκόμενές μας, που αγοράζουν 15625 μάσκαρες,κραγιόνια, μίνι, στρίνγκ, γόβες ενω δεν είναι πορνοστάρ;;; Εσείς μέσα από την εμπειρία σας πιστεύετε οτι αξίζει τελικά όλο αυτό το κυνήγι ευκαιριών και νέων επιθυμιών ή με ευκαιρία την οικονομική στενότητα που υπάρχει να αρκεστούμε σε 2-3 πράγματα ετσι ίσα ίσα να παριστάνουμε τον ροκ σταρ στο σαλόνι μας;;; :D :D :D :D Να τα διαθέσω τα 1500 στη warmoth ή να πάω μια πράγα εκεί με η γοτθική αρχιτεκτονική και τις δίμετρες που το χω κι άχτι από μικρός;;; ??? ??? ??? Lots of right men but only a few right times... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
notlrac Δημοσιευμένο 20 Μαΐου 2011 Share Δημοσιευμένο 20 Μαΐου 2011 Μπορεις να πας και στην Παργα και να σου μεινουν και στην ακρη! Η απαντηση για μενα (αφορα και μενα) ειναι μια: Πολλοι απο εμας δεν μπορουμε να καταλαβουμε οτι φταιμε εμεις για τον κακο ηχο μας και ΟΧΙ τα μηχανηματα. Είστε μουσικός, θέλετε να βλέπετε χέρι?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
ajk Δημοσιευμένο 20 Μαΐου 2011 OP Share Δημοσιευμένο 20 Μαΐου 2011 Μα εγω φίλε μου δεν μίλησα για κακό ήχο αλλά για αυτη το διάολο που πιάνει εμάς τους μουσικούς και μας βάζει να αγοράζουμε δύο φορές το ίδιο μοντέλο κιθάρας ή το τάδε πετάλι που δήθεν θα βελτιώσει τον ήδη ικανοποιητικό ήχο μας. Lots of right men but only a few right times... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
notlrac Δημοσιευμένο 20 Μαΐου 2011 Share Δημοσιευμένο 20 Μαΐου 2011 Ξαναδιαβασε το προσεκτικα. (μην παιρνεις το κακος ηχος σαν χαλια αλλα σαν ενα σκαλι πισω απο αυτο που νομιζουμε οτι θα πετυχουμε.) Είστε μουσικός, θέλετε να βλέπετε χέρι?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
John Goumis Δημοσιευμένο 20 Μαΐου 2011 Share Δημοσιευμένο 20 Μαΐου 2011 όσοι ασχολούνται επαγγελματικά και βιοπορίζονται από τη μουσική συνήθως παίζουν ένα είδος μουσικής, το οποίο δεν είναι της αρεσκείας τους(συνεπώς, λογικά πάντα, αποσκοπούν σε έναν απλά αξιοπρεπή ήχο χωρίς πολλά πολλά) Eδώ νομίζω ότι ισχύει το ακριβώς αντίθετο: Οι σεσσιονάδες-επαγγελματίες-στούντιο μουσικοί δεν ασχολούνται με ΕΝΑ είδος μουσικής (καμμιά φορά την πατάμε έτσι γιατί έχουμε στο νου μας ότι επειδή λέγεται ''σκυλάδικο'' ή ''μπουζούκια'' ότι θα ακούσουμε μόνο βαριά λαϊκά...πότε πήγες πρόσφατα μπουζούκια? Εγώ όσες φορές έχω πάει έχω ακούσει πάνω από...10 είδη μουσικής ;D) -αντίθετα έχουν τεράστια γκάμα ήχων που πρέπει να καλύψουν, γι'αυτό και προτιμούν all-around όργανα και ακριβές λύσεις... Επίσης τέτοιοι μουσικοί αγοράζουν όργανα-εξοπλισμό για να καλύψουν εκάστοτε ανάγκες και μετά όταν προκύψει μια άλλη δουλειά τα ξεφορτώνονται (χωρίς πολλούς-πολλούς συναισθηματισμούς, κάτι που εγώ δεν μπορώ να κάνω, αλλά άλλο εγώ άλλο αυτοί, δεν μπορούν αυτοί οι άνθρωποι να έχουν και 100 όργανα σπίτι τους...) οπότε σίγουρα αποσβένουν τον εξοπλισμό που είχαν και επενδύουν-ανανεώνουν ανάλογα με τις ανάγκες τις δουλειάς. Όσον αφορά τους εκάστοτε μη επαγγελματίες, ημιεπαγγελματίες, ερασιτέχνες κ.τ.λ. είναι φυσικό να υπάρχει εξέλιξη. Όπως εγώ έτσι και εσύ φαντάζομαι ξεκίνησες μια κιθαρα του 100ρικου και με ένα μικρό ενισχυτή...έτσι επρεπε να μείνεις επειδή δεν θα γίνεις ποτέ rock-star? ;D Πρώτα βελτιωνόμαστε εμείς οι ίδιοι και μετά ο εξοπλισμός μας. Βελτιωθήκαμε και πήραμε καλύτερα όργανα για να καλύψουμε τις ανάγκες μας. Δεν είναι κακο αυτό. Πάντως ο προβληματισμός σου δεν είναι καθόλου αβάσιμος. Και εγώ τον έχω σκεφτεί, σε φάση ''αν κάποια στιγμή μαζέψω τα χρήματα ας πάρω την Gibson VOS'' και μετά κοιτάω από κάτω τις καινούργιες standard του 2000αρου και λέω ''μα καλά, ποιός είμαι για να έχω κιθάρα 3,4 χιλιάρικα? Ο Joe Perry ή μήπως παίζω και στις Τρύπες? Μήπως είναι υπερβολή να δώσω τόσα χρήματα αφού το παίξιμό μου, στο επίπεδο που είναι τώρα μπορεί να καλυφθεί από την κιθάρα των 2000 και πολύ λέω?''. Η απάντηση είναι ότι όλα έρχονται με τον καιρό τους. Εμένα π.χ. με ''κοστολογώ'' σαν κιθαριστα του ''1000ρικου'' (με περίσσια επιείκια) με την έννοια ότι μια κιθάρα των 1000 ευρώ είναι υπεραρκετή να με καλύψει ως παίχτη. Παίζω σε live στα οποία δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να ''αποδώσω'' με μια των 100ευρώ. Ισως να μείνω μέχρι εκεί, ίσως εξελιχθώ και ''πετάξω'' τις κιθάρες μου για κάτι ακόμα καλύτερο...time will tell, (δεν χρειάζεται βιασύνες, ούτε να μπω στη διαδικασία να πάθω υστερία να αγοράσω όλα αυτά που επιθυμω μέσα στα επόμενα 1-2 χρόνια-γιατί μετά θα θέλω άλλα και μετά την GASαμε τη βαρκα ) ;) Υ.Γ. Πάντως ενώ την είχα βγάλει 10χρόνια (με μια πιο έντονη δραστηριότητα τα τελευταία 2-3 χρόνια όσον αφορά live, ηχογραφήσεις κ.λ.π.) με μια κιθάρα και μια πεταλιέρα και δεν μου ερχόταν στο μυαλό να πάρω κάτι άλλο, 2 χρόνια που διαβάζω νοιζ πήρα 2 κιθάρες και ενισχυτή..(α και ένα μπάσο των 150ευρώ) :-X ;D ;D Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
notlrac Δημοσιευμένο 20 Μαΐου 2011 Share Δημοσιευμένο 20 Μαΐου 2011 Και επειδη δεν εδωσα και απαντηση! [move]ΟΧΙ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ[/move] Είστε μουσικός, θέλετε να βλέπετε χέρι?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
ignantios Δημοσιευμένο 20 Μαΐου 2011 Share Δημοσιευμένο 20 Μαΐου 2011 ΟΧΙ RUN FOREST....RUN!!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
kostaras75 Δημοσιευμένο 20 Μαΐου 2011 Share Δημοσιευμένο 20 Μαΐου 2011 Και απο εμενα ενα μεγαλο ΟΧΙ....ετσι κι αλλιως αααααααν εχουμε γινει τοσο καλοι παικτες....καποια στιγμη η ιδια η κιαθαρα ας πουμε θα θελει απο μονη της να την....ξεφορτωθουμε ;D....το θεμα ειναι να μην προλαβουμε να την στειλουμε εμεις πρωτα νομιζοντας οτι δεν μας κανει ;).....τοτε εχουμε την αρρωστια (G.A.S.) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Evilnye Δημοσιευμένο 20 Μαΐου 2011 Share Δημοσιευμένο 20 Μαΐου 2011 πόσο διαφέρει από τις γυναίκες μας/ γκόμενές μας, που αγοράζουν 15625 μάσκαρες,κραγιόνια, μίνι, στρίνγκ, γόβες ενω δεν είναι πορνοστάρ;;; ::) Καλέ μου άνθρωπε. Τα λεφτά του ο καθένας ότι αγαπάει τα κάνει. Αν αξίζει δικό του θέμα είναι. Τι ακριβώς ρωτάς; Αν αξίζει να τα πετάς εσύ; Σοβαρά τώρα; Ξοδεύεις και δε ξέρεις σε τι ξοδεύεις; Για πέταμα τα έχεις; Κρίση σου λέει μετά... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
trolley Δημοσιευμένο 20 Μαΐου 2011 Share Δημοσιευμένο 20 Μαΐου 2011 πόσο διαφέρει από τις γυναίκες μας/ γκόμενές μας, που αγοράζουν 15625 μάσκαρες,κραγιόνια, μίνι, στρίνγκ, γόβες ενω δεν είναι πορνοστάρ;;; Εμένα οι γκόμενές μου ήταν ΟΛΕΣ πορνοστάρ. Μετά από ένα διάστημα, βαρέθηκα όμως όλο αυτό το άσκοπο σεξ και επέλεξα μία αγνή ελληνοπούλα η οποία δεν ξέρει καν τι είναι κραγιόν, ενώ μία φορά που τη πήγα στο Χόντο (για να τη τσεκάρω) έψαχνε να βρει το πάγκο των τυριών. Mea Culpa Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση