Mike G Δημοσιευμένο 18 Μαΐου 2011 Share Δημοσιευμένο 18 Μαΐου 2011 Το Όνομα του Ρόδου (στο μεγαλύτερο μέρος του) το βαρέθηκα. Η ταινία μου άρεσε. ;) To ίδιο ισχύει για μένα στον Άρχοντα των δαχτυλιδιών:Η συντροφιά του δαχτυλιδιού ;D Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
marathon Δημοσιευμένο 18 Μαΐου 2011 Share Δημοσιευμένο 18 Μαΐου 2011 To ίδιο ισχύει για μένα στον Άρχοντα των δαχτυλιδιών:Η συντροφιά του δαχτυλιδιού ;D Και στην Εμαννουέλα...το βιβλίο το βαρέθηκα... Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Mike G Δημοσιευμένο 18 Μαΐου 2011 Share Δημοσιευμένο 18 Μαΐου 2011 Και στην Εμαννουέλα...το βιβλίο το βαρέθηκα... Μπαααα,δεν τη χρειάζεσαι τόση πληροφορία,μερικά πράγματα καλύτερα να μένουν μυστήριο :P (μπηχτή στον audiokostas καλοπροαίρετα πάντα :)) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Moderator LK Δημοσιευμένο 18 Μαΐου 2011 Moderator Share Δημοσιευμένο 18 Μαΐου 2011 Το video του OP, κατ’ εμέ τουλάχιστον ερμηνεύτηκε ως μια πολύ καλή αφορμή για συζήτηση/ σκέψεις πάνω στις συλλογές δίσκων και όχι μόνον. Εμμένω στην αρχική μου τοποθέτηση, ως πρώην φανατικός συλλέκτης πολλών πραγμάτων και δίσκων φυσικά. Επεκτείνω και την ερμηνεία «δέσμιος» των συλλογών. Οι συλλογές σου (μου) δεσμεύουν χρόνο, χώρο και συναισθήματα (και άλλα, αλλά αυτά είναι τα πιο βασικά). Άλλα κενά (εγώ τουλάχιστον) προσπαθούσα να γεμίσω με τις συλλογές και όταν το συνειδητοποίησα, τις απαξίωσα , όπως ο yameth. Κανένας δεν προσπαθεί να απαξιώσει τον δίσκο βινυλίου , ως υλικό φορέα ενσωμάτωσης μουσικής. Έχει και τα καλά του, έχει και τα κακά του. Στο φινάλε ο καθ΄εις εφ’ ω ετάχθη. Τουναντίον ο πρωταγωνιστής του video άνοιξε τέτοιες πόρτες, άρχισε να ψελλίζει κάτι «τσιτάτα» , που και εγώ τα έχω χρησιμοποιήσει πολλές φορές στο παρελθόν , σε ανάλογες συζητήσεις. Και μέχρι εκεί καλά. Όταν όμως μου εμφάνισε το Stanton STR8-80, εκεί σταμάτησα να ασχολούμαι. Έχεις 1 δισεκατομμύριο δίσκους και θέλεις να είσαι κιμπάρης και μερακλής…και να κάνεις Hi-end ακροάσεις. Πάρε το ανάλογο ηχοσύστημα. Και δεν σνομπάρω το Stanton. Και εγώ Stanton έχω , και μάλιστα μικρότερο model. Τέλος πάντων. Δίσκοι βγαίνουν ακόμα, για όσους το προτιμούν ως format, και εγώ παίρνω ακόμα από καμιά φορά. Τέλος εγώ ΠΑΝΤΑ προτιμώ την ταινία από το βιβλίο ;D. (Ίσως γιατί πλέον δεν έχω το κουράγιο να διαβάσω ούτε υπότιτλους σε ταινία ;))! Christodoulos Kallianides (@kallianides_photography) • Instagram photos and videos Christodoulos Kallianides - YouTube Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Guru ez Δημοσιευμένο 18 Μαΐου 2011 Guru Share Δημοσιευμένο 18 Μαΐου 2011 Πάντως, εντύπωση μου κάνει πως η συλλογή αυτή δεν έχει πουληθεί...στην εποχή μας; που τα πάντα έχουν μιά τιμή; ποιός ξέρει... Το ζήτημα βινύλιο vs cd έχει συζητηθεί πολλάκις, κάθε πλευρά έχει τα επιχειρήματα της -και τα δίκια της θάλεγα...για μένα το σημείο "μηδέν" είναι η μουσική αυτή καθαυτή, αν μπορούμε να μην επηρεαζόμαστε στην κρίση μας για το έργο, τα τραγούδια, μετά ας κάνουμε ό,τι θέλουμε -κι ό,τι μας βολεύει... Προσωπικά, έχω πουλήσει στο παρελθόν μερικές χιλιάδες δίσκους βινυλίου, για διάφορους λόγους, κράτησα περί τα 1000 "ψιλοεπιλεγμένα", αν και κατά καιρούς ξαναγοράζω κάποια που είχα παλιά, όχι τόσο συχνά πλέον...ανήκω σε γενιά που μεγάλωσε χωρίς digital pleasures, αναγκαστικά είμαι ελαφρώς προκατειλλημένος, όχι όμως δέσμιος, άλλωστε, γενικά είμαι αλλεργικός στις απαγορεύσεις και στις γενικεύσεις με απόλυτο τρόπο... Αν μετάνοιωσα που πούλησα;...μερικές μέρες ναι, άλλες όχι...δεν συνηθίζω να πολυψειρίζω τέτοιες καταστάσεις, ούτε να μεμψιμοιρώ...ό γέγονε, γέγονε, κάποιος λόγος θα υπήρχε, κι αν δεν τον καταλαβαίνω τώρα, δεν πειράζει, ίσως αύριο, κι αν ποτέ, πάλι δεν πειράζει... Για τα "οφ τόπικ"...σαφώς ένα βιβλίο μπορεί να περικλείει ασύγκριτα μεγαλύτερη ποσότητα συναισθημάτων κι ερεθισμάτων απο μία ταινία, δεν είναι όμως σπάνιες οι περιπτώσεις ταινιών που βασίστηκαν σε βιβλία και ήσαν εξαιρετικές, ίσως και ισάξιες του αναγνώσματος... Αλλά αυτή είναι άλλη κουβέντα... ΥΓ. Αυτό που κυρίως απασχολεί πάντως αρκετούς απο τους συμμετέχοντες στη συζήτηση -αλλά και αποτελεί το βαθύτερο πρόβλημα- με μιά λέξη είναι: χρόνος... The music you listen to, becomes the soundtrack of your life Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
atreu73 Δημοσιευμένο 18 Μαΐου 2011 Share Δημοσιευμένο 18 Μαΐου 2011 O τύπος πάσχει από ψυχαναγκαστική διαταραχή. Ένας δίσκος των Rolling Stones είναι ακριβώς όσο πολύτιμα είναι και τα τραγούδια που περιέχει. Δεν είναι η Νίκη της Σαμοθράκης. Μπορώ να κρατάω την πρώτη κόπια του πολίτη Κειν και να μετράω τον εαυτό μου σαν έναν άρχοντα του σύμπαντος όταν όλοι έχουν δει την ταινία, σε ψηφιακή, αναλογική και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς, μορφή. Αν θες δεσμά, κάνε παιδιά, ή άσε τον εγωισμό σου να σε οδηγήσει σε πιο επικίνδυνα μονοπάτια. Είχες μια λόξα από μικρός και τώρα ψάχνεις να την εξαργυρώσεις? ο χρόνος αρκετός Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
samy paraga Δημοσιευμένο 18 Μαΐου 2011 Share Δημοσιευμένο 18 Μαΐου 2011 Έχω καμιά 100στη βινύλια και καμιά 300ρια 45άρια . Πριν λίγες μέρες παρήγγειλα ένα 45άρι που δε κατάφερα με τπτ να βρω πουθενά σε μορφή μπ3 ή σιντί. Αν είχα και ένα κασετόφωο για να ξανακούσω κάτι παλιες εγγραφές με το γκρουπ ;D Το στερεοφωνικό βέβαια δε παίζει πλέον ποτέ . Αλλά οι δίσκοι δε πετιούνται ,δεν είναι και πολλοί και αρκετοί είναι αυθεντικά κομμάτια .................βασικά όλα τα άλμπουμ και 7-8 σιγκλάκια των στόουνς . Ε δε δίνονται . Μόνο τα εξώφυλλα είναι έργα τέχνης 8) No one wants an alien Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Moderator LK Δημοσιευμένο 18 Μαΐου 2011 Moderator Share Δημοσιευμένο 18 Μαΐου 2011 ...... Μόνο τα εξώφυλλα είναι έργα τέχνης ... Είναι όντως!Πολύ ωραίο (και σαν coffee table book) το συνημμένο από την Taschen του Michael Ochs, επίσης μεγάλου συλλέκτη. Christodoulos Kallianides (@kallianides_photography) • Instagram photos and videos Christodoulos Kallianides - YouTube Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
vagelism Δημοσιευμένο 18 Μαΐου 2011 Share Δημοσιευμένο 18 Μαΐου 2011 Επίσης λές ότι λόγω της υψηλής τιμής του βινυλίου εκτιμούσες πιο πολύ τη μουσική.Αυτό δεν το κατάλαβα καλά.Δηλαδή ένας μέτριος δίσκος ανέβαινε στην υπόληψη σου επειδή τον πλήρωσε ακριβά (δηλαδή έλεγες ''κρίμα μωρέ τόσα έδωσα,καλό δισκάκι είναι'').Ή μήπως εκτιμούσες τη μουσική γενικότερα επιδή ήταν ένα ''όχι και τόσο εύκολα αποκτήσιμο αγαθό'' (σε σχέση με την κατάσταση σήμερα).Αν ισχύει το δεύτερο συμφωνώ εν μέρει... To δευτερο...Οταν ειχες την οικονομικη δυνατοτητα να αγορασεις μονο ενα δισκο το μηνα η το διμηνο, προσεχες παρα πολυ καλα τι αγοραζες, το εκτιμουσες , το προσεχες, το εκανες μπανιο με ζεστο νερακι ,το προσεχες απο δακτυλιες και το ακουγες 100 φορες ΟΛΟ!! κλπ κλπ. Ολο αυτο το τσαμπα παρε κοσμε...απο την μια μου αρεσει...και απο την αλλη με ξενερωνει. Αυτο που πιστευω παντος ειναι οτι οσοι απο εμας ζησαμε την εποχη του βυνιλιου ειχαμε την ιδια σχεση με τα βυνιλια μας. Ψαχναμε για ωρες στο Μοναστηρακι ...δεν τα δανειζαμε κλπ.. Τα τελευταια χρονια αν και προσπαθω να εχω σχεδον την ιδια σχεση με τα cd μου ...{τα περναω ολα στο σκληρο και τα παιζω με Ιtunes για να μην φθειρονται }με ξενερωνει αφανταστα η χρηση του shuffle. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
audiokostas Δημοσιευμένο 18 Μαΐου 2011 Share Δημοσιευμένο 18 Μαΐου 2011 Είναι όντως!Πολύ ωραίο (και σαν coffee table book) το συνημμένο από την Taschen του Michael Ochs, επίσης μεγάλου συλλέκτη. Παράθεση με εγωιστική πρόθεση ....... ;D http://www.noiz.gr/index.php?topic=672.msg278963#msg278963 Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες. Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση