Προς το περιεχόμενο

A Harmonic Minor

hyperpanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θα έπαιζες Χιτζάζ ή Mixolydian b9 b13 που είναι ο 5ος τρόπος της αρμονικής μινόρε. Οπότε όχι δε θα ήταν το ίδιο.

Jazz Δεν εχεις καταλαβει τη εννοει το παλλικαρι...καλα τα λεει με ενα δικο του(metalαδικο)τροπο...Αν δεις τον mixb9b13 σαν τυπος ειναι ακριβος ο ιδιος με ενα φρυγειο με μεγαλη τριτη...οποτε τα παιδια που παιζουν μεταλ το  λενε FRIGIAN DOMINANT!!!Φυσικα ξεχνανε οτι ο φρυγιος ειναι μινορε σκαλα ενω ο μιξολυδιος καραμαντζορε αλλα οκ...ετσι εχει επικρατισει στους μεταλ κυκλους να λεγεται

I repeat myself when i'm under stress!!!I like it!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ απλώς ξεκαθάρισα ότι αρμονική μινόρε και χιτζάζ είναι διαφορετικά πράγματα.

Φίλε Mike G, ξέχνα τον φρύγιο. Πάρε μια φυσική μινόρε και βάλε της μεγάλη έβδομη (η τριημιτόνιο μετά την έκτη βαθμίδα). Ιδού η αρμονική μινόρε.

Ενωμοτάρχης

Εγώ απλώς ξεκαθάρισα ότι αρμονική μινόρε και χιτζάζ είναι διαφορετικά πράγματα.

Δηλαδη αν σου πουν παιξε μου μια Α αρμονικη απο Ε εσυ τι θα παιξεις?

Αν μου πει κάποιος να παίξω μια Α αρμονική μινόρε από E θα καταλάβω ότι εννοεί χιτζάζ και μάλλον δεν ξέρει και πολύ καλή αρμονία. Το ότι έχουν τις ίδιες νότες, δε σημαίνει τίποτα.

Ενωμοτάρχης

Αρκετά ευχάριστο και ο τόνος έχει ωραία υφή. Ο τίτλος δεν είναι πετυχημένος γιατί, όπως είπαν και οι προηγούμενοι δεν επικεντρώνεσαι στο δεύτερο τετράχορδο και ακούγεται πιο πολύ φυσική ελλάσον-μπλουζ παρά σαν κάτι που θα έπαιζε ο Malmsteen.

Ακούγεσαι έμπειρος, παίζεις καιρό;

Αν μου πει κάποιος να παίξω μια Α αρμονική μινόρε από E θα καταλάβω ότι εννοεί χιτζάζ και μάλλον δεν ξέρει και πολύ καλή αρμονία

Εγω παλι θα καταλαβω οτι σκεφτεται με τονικα κεντρα...πολλοι τζαζιστες δεν σκεφτονται με modes...τα Modes ειναι απλα ενας τροπος σκεψης και καποιες φορες ανεπαρκης...

Φίλε warwick, επειδή πρώτον, ούτε ο hyperpanos ούτε ο Mike G είναι τζαζίστες (ούτε κι εγώ είμαι) και δεύτερον επειδή το διαλύουμε το θρεντ με την πολλή αρμονία επαναλαμβάνω απλώς σε τι απάντησα για να το ξεκαθαρίσω και το αφήνω εκεί: Ρώτησε λοιπόν ο Mike G με το μυαλό του στην αρμονική μινόρε που είναι και ο τίτλος του θρεντ: "αν παίξω έναν φρύγιο με τριημιτόνιο μετά τη δεύτερη βαθμίδα, το ίδιο πράγμα με αρμονική μινόρε δεν είναι;" Και απάντησα: "όχι, δεν είναι γιατί θα παίζεις άλλη κλίμακα".

Hyperpanε καλός είσαι αλλά θα συμφωνήσω με Νέστορα ότι χρειάζεται μερικές ανάσες το κομματι.

Ενωμοτάρχης

Φίλε warwick, επειδή πρώτον, ούτε ο hyperpanos ούτε ο Mike G είναι τζαζίστες (ούτε κι εγώ είμαι) και δεύτερον επειδή το διαλύουμε το θρεντ με την πολλή αρμονία επαναλαμβάνω απλώς σε τι απάντησα για να το ξεκαθαρίσω και το αφήνω εκεί: Ρώτησε λοιπόν ο Mike G με το μυαλό του στην αρμονική μινόρε που είναι και ο τίτλος του θρεντ: "αν παίξω έναν φρύγιο με τριημιτόνιο μετά τη δεύτερη βαθμίδα, το ίδιο πράγμα με αρμονική μινόρε δεν είναι;" Και απάντησα: "όχι, δεν είναι γιατί θα παίζεις άλλη κλίμακα".

Hyperpanε καλός είσαι αλλά θα συμφωνήσω με Νέστορα ότι χρειάζεται μερικές ανάσες το κομματι.

Δικιο εχεις :)Αν και νομιζω οτι καναμε καλη συζητηση :)

Oυτε εγω ειμαι τζαζιστας απλα απολαμβανω να συζηταω με ανθρωπους που μπορουν να συζητησουν :D

Φιλε Mike G θα σου στειλω π.μ για να μην αναλωνομαστε σε θεματα αρμονιας στο ποστ του παιδιου

Ευχαριστώ όλους καταρχήν που ασχοληθήκατε.

Νέστορα έχεις δίκιο το παρακάνω και δεν αφήνω όσες πάυσεις πρέπει.

Κουφή Λεοπάρδαλη, όχι φίλε μου δεν θεωρώ τον ευατό μου έμπειρο. Έπιασα την κιθάρα ξανά μετά από πολλά χρόνια και ύστερα από ένα σοβαρό τροχαίο που μου σακάτεψε τα χέρια. Οπότε εκτός από ευχαρίστηση είναι και άσκηση για μένα.

Τώρα όσον αφορά την θεωρία της μουσικής του κομματιού και τις κλιμακες, τις ξαναμαθαίνω πάλι μέσω internet και dvd.

Και πάλι σας ευχαριστώ όλους και για όλα τα σχόλια.

όχι άλλο κάρβουνο!!!

Αν μου πει κάποιος να παίξω μια Α αρμονική μινόρε από E θα καταλάβω ότι εννοεί χιτζάζ και μάλλον δεν ξέρει και πολύ καλή αρμονία. Το ότι έχουν τις ίδιες νότες, δε σημαίνει τίποτα.

Tone Center vs Modal ....

Jazz και εγώ πιο πολύ Modal έχω συνηθίσει να σκέφτομαι αλλά μην αφορίζεις και την πρώτη προσέγγιση καθώς πολλοί γνωστοί και καταξιωμένοι μουσικοί σκέφτονται έτσι... ;) ;)

Όχι άλλα μινόρε...

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου