John Goumis Δημοσιευμένο 13 Μαΐου 2011 Share Δημοσιευμένο 13 Μαΐου 2011 στα 600-700 ευρώ μια χαρά είναι η studio.Υπερτιμημένες είναι αυτές που έχουν 1000 ή κ 1100 ευρώ.. Υπερτιμημένες ως προς τί? (σημ.δεν έχω παίξει με les paul faded ή tribute) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Mike G Δημοσιευμένο 13 Μαΐου 2011 Share Δημοσιευμένο 13 Μαΐου 2011 Υπερτιμημένες ως προς τί? (σημ.δεν έχω παίξει με les paul faded ή tribute) Σαν κιθάρες έχουν πολλά ελλατώματα σεχτικά με την τιμή τους (πολύ μέτρια κλειδιά,κακοκομμένο nut,αμφίβολης ποιότητας γέφυρα-τουλάχιστν με αυτές που έχω παίξει) ειδικά όταν στην ίδια τιμή παίρνεις μία esp-tld χωρίς ελλάτώματα με τα ίδια χαρακτηριστικά.Αλλά βλέπεις δεν γράφει gibson στο κεφάλι... ;) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Sottos Δημοσιευμένο 13 Μαΐου 2011 Share Δημοσιευμένο 13 Μαΐου 2011 Σαν κιθάρες έχουν πολλά ελλατώματα σεχτικά με την τιμή τους (πολύ μέτρια κλειδιά,κακοκομμένο nut,αμφίβολης ποιότητας γέφυρα-τουλάχιστν με αυτές που έχω παίξει) ειδικά όταν στην ίδια τιμή παίρνεις μία esp-tld χωρίς ελλάτώματα με τα ίδια χαρακτηριστικά.Αλλά βλέπεις δεν γράφει gibson στο κεφάλι... ;) Αυτό που επικρατεί στην Ελλάδα είναι ότι τις studio τις έχουν του "πεταματού" τα μαγαζιά και οι "μάστορες" και δεν μπαίνουν καν στον κόπο να τις σετάρουν σωστά. Άσε που δεν καίγονταν παλιά να πουλήσου τις στούντιο όσο τις std κλπ, έτσι για να τα "κονομίσουν". Έχω παίξει με studio, standard και custom αλλά και deluxe του '68. Έχω την faded wb και την studio wr gh. Το hardware είναι μια χαρά και στις δύο και δεν υστερεί έναντι των grover keys της custom ή σε γέφυρα. Kαμιά σχέση με τις φθηνές Βιετναμέζικες(Ναι, κι εκεί παράγονται πλέον!) Esp Ltd. Εκτός αν θεωρείται η πλαστικούρα του nut, ο generic ήχος των esp LH μαγνητών, η επιμονή στο bolt-on και η χαλαρότητα της συναρμολόγησης ως προτέρημα. Για να μην παρεξηγούμαστε έχω και ltd ex401 korea κι ήταν Οκ για τα χρήματά της αλλά χρειάστηκε καλό σέρβις και σετάπ για να παίξει. Δεν τη θεωρώ όμως καλύτερη σε ήχο, μπράτσο και hardware από τη gibson studio. Γενικά, δεν υπάρχει "κακό" όργανο σε λογικά χρήματα (ούτε πάμφθηνα, ούτε τρελά λ7) αλλά υπάρχει κακορυθμισμένο όργανο: που δεν έχει σεταριστεί, έχει χάλι χορδές, χαλαρές βίδες παντού και πρόχειρη συναρμολόγηση αλλά και μαγνήτες κατεβασμένους πολύ χαμηλά (κάτω από το σώμα...). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
jimskeet2002 Δημοσιευμένο 13 Μαΐου 2011 Share Δημοσιευμένο 13 Μαΐου 2011 Αυτό που επικρατεί στην Ελλάδα είναι ότι τις studio τις έχουν του "πεταματού" τα μαγαζιά και οι "μάστορες" και δεν μπαίνουν καν στον κόπο να τις σετάρουν σωστά. Άσε που δεν καίγονταν παλιά να πουλήσου τις στούντιο όσο τις std κλπ, έτσι για να τα "κονομίσουν". Έχω παίξει με studio, standard και custom αλλά και deluxe του '68. Έχω την faded wb και την studio wr gh. Το hardware είναι μια χαρά και στις δύο και δεν υστερεί έναντι των grover keys της custom ή σε γέφυρα. Kαμιά σχέση με τις φθηνές Βιετναμέζικες(Ναι, κι εκεί παράγονται πλέον!) Esp Ltd. Εκτός αν θεωρείται η πλαστικούρα του nut, ο generic ήχος των esp LH μαγνητών, η επιμονή στο bolt-on και η χαλαρότητα της συναρμολόγησης ως προτέρημα. Για να μην παρεξηγούμαστε έχω και ltd ex401 korea κι ήταν Οκ για τα χρήματά της αλλά χρειάστηκε καλό σέρβις και σετάπ για να παίξει. Δεν τη θεωρώ όμως καλύτερη σε ήχο, μπράτσο και hardware από τη gibson studio. Γενικά, δεν υπάρχει "κακό" όργανο σε λογικά χρήματα (ούτε πάμφθηνα, ούτε τρελά λ7) αλλά υπάρχει κακορυθμισμένο όργανο: που δεν έχει σεταριστεί, έχει χάλι χορδές, χαλαρές βίδες παντού και πρόχειρη συναρμολόγηση αλλά και μαγνήτες κατεβασμένους πολύ χαμηλά (κάτω από το σώμα...). http://www.espguitars.com/guitars/ltd-standard-deluxe/ec-1000fm.html Set neck, SD JB & 59 μαγνητες... Τωρα τι χαλαροτητα κατασκευης τι bolton κτλ λες δεν ξερω... εγω σ αυτα τα λευτα θα την επαιρνα εναντι gibson. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
John Goumis Δημοσιευμένο 13 Μαΐου 2011 Share Δημοσιευμένο 13 Μαΐου 2011 Σαν κιθάρες έχουν πολλά ελλατώματα σεχτικά με την τιμή τους (πολύ μέτρια κλειδιά,κακοκομμένο nut,αμφίβολης ποιότητας γέφυρα-τουλάχιστν με αυτές που έχω παίξει) Αμφίβολης ποιότητας? Ουϊσκι είναι? ;D Περα από την πλάκα, είσαι ο πρώτος που απαντάει κάπως συγκεκριμένα αντί για γενικότητες τύπου ''η κιθάρα σαν ποιότητα δεν λέει''. Αν κάποιος τώρα θέλει να φοράει grover tuners οι κιθάρα του μπορεί να αγορασει την studio deluxe ή να τα αγοράσει σκέτα (πόσο κάνουν 40 ευρώ? ;D) αν και διαφορά δεν θα καταλάβει αν έχει σεταρισμένη την κιθάρα του οπότε τζάμπα θα τα αλλάξει. Πάντως έχω και μια studio (αυτή με την εβένινη ταστιέρα) και θα με ενδιέφερε να αντικαταστήσω την γέφυρα σε περίπτωση που όντως η γεφυρα είναι ''μούφα'' (αν και νομίζω ολες η μη custom shop gibson ίδιο hardware έχουν) Πάντως στο θέμα του φίλου δυστυχώς τις standard τις φτάσανε στο 2000αρο γαμώ τα long tennon-plek-chamber μου μέσα. Θα λένε βέβαια με τα specs αλλά ξέφυγε η διαφορά...πάντως αυτές οι gibson ''exclusively thomann'' καλή φάση μου φαίνονται σαν πρώτη gibby..! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
John Goumis Δημοσιευμένο 13 Μαΐου 2011 Share Δημοσιευμένο 13 Μαΐου 2011 Γενικά, δεν υπάρχει "κακό" όργανο σε λογικά χρήματα (ούτε πάμφθηνα, ούτε τρελά λ7) αλλά υπάρχει κακορυθμισμένο όργανο: που δεν έχει σεταριστεί, έχει χάλι χορδές, χαλαρές βίδες παντού και πρόχειρη συναρμολόγηση αλλά και μαγνήτες κατεβασμένους πολύ χαμηλά (κάτω από το σώμα...). Πολύ σωστή παρατήρηση! Αυτά τα φωνάζουν χρόνια τώρα οι ηθήνοντες του φόρουμ... (Πάντως ον-τόπικ, εμένα μου αρέσει και με βολεύει το 50's profile...και παίζω και με fender...με βολευουν και τα 2 εξίσου! Μηπως να την δοκιμάσεις ο ίδιος?) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Aggelos22i Δημοσιευμένο 13 Μαΐου 2011 Share Δημοσιευμένο 13 Μαΐου 2011 με βολεύει το 50's profile...και παίζω και με fender...με βολευουν και τα 2 εξίσου! Μηπως να την δοκιμάσεις ο ίδιος?) εχει επολυτο δικιο ο Lord εξαλλου θα το συνηθισεις και σκεψου θετικα ισως το 50's σου κατσει καλυτερα... εγω εχω μια στανταρντ ενος φιλου με 50's και οπως παιζω με αυτην παιζω και με την στρατ και με την ibanez απλα η ibanez ειναι λιγο πιο ευελικτη :) το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να την δοκιμασεις! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
VinnieT Δημοσιευμένο 14 Μαΐου 2011 OP Share Δημοσιευμένο 14 Μαΐου 2011 Η αληθεια ειναι οτι προβληματιστηκα λιγο με τα σχολια περι κακων προδιαγραφων (nut,γεφυρα κτλ). Ειναι αμαρτια να εχεις το λογοτυπο gibson και να εχεις και μερικα "θεματακια" βεβαια με 700 ευρω μην τα θελουμε και ολα δικα μας :) (ακομα και studio των 1000 ευρω ή και η deluxe σειρα εχει αναλογα θεματα;) Αν ναι, ενδεχομενως να ηταν καλυτερα να μαζευα ακομα περισσοτερα χρηματα και να χτυπησω μια std μεταχειρισμενη αλλα δεν ξερω κατα ποσο ειναι σωστη μια τετοια κινηση σε τετοιους καιρους ::) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
John Goumis Δημοσιευμένο 14 Μαΐου 2011 Share Δημοσιευμένο 14 Μαΐου 2011 Η αληθεια ειναι οτι προβληματιστηκα λιγο με τα σχολια περι κακων προδιαγραφων (nut,γεφυρα κτλ). Ειναι αμαρτια να εχεις το λογοτυπο gibson και να εχεις και μερικα "θεματακια" βεβαια με 700 ευρω μην τα θελουμε και ολα δικα μας :) (ακομα και studio των 1000 ευρω ή και η deluxe σειρα εχει αναλογα θεματα;) Και γιατί ακούς εμάς και δεν πας να το διαπιστώσεις ιδίοις σώμασι? Εφόσον δεν μιλάμε για ''universally accepted'' κιθάρες (αν μίλαγες για καμμια.... gibson '59 reissue δεν θα άνοιγε καν θέμα) αλλα για ''budget'' κιθάρες, ο καθένας θα σου προτείνει ανάλογα με το τί έχει, studio, deluxe, ltd, esp, μέχρι και epiphone (-έχω μια epiphone που πατάει κάτω όσες studio δοκίμασα-εγώ έχω μια ltd και είναι καλύτερη από όλες γιατί είναι καλή για μέταλ- εγώ έχω μια tokai και όποιος αγοράζει gibson είναι βλάκας κ.τ.λ. κ.τ.λ.) Γνώμη μου περί γέφυρες, nut και ''θεματάκια''? Εντάξει, αφού....αποφανθήκαμε έτσι, μάλλον έτσι είναι....να, ρώτα και αυτούς: ;D Pat Metheny Ulf Wakenius Falling Grace 2003 ;D ;D ;D Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση