Προς το περιεχόμενο

Phaser για post rock&stoner

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Sorry για το hijack.

bloody_sunday : επείδη δεν έχω την εμπειρία , το maxon ph-350 το έχεις δοκιμάσει; Αν ναι , πώς το συγκρίνεις με αυτο της TC που ανάρτησες;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είναι ένα 4 stage phaser - το λέει και το μάνιουαλ (http://pigtronix.com/instruction%20manual%20final.pdf). Η πληροφορία δεν λέει και πολλά πράγματα... δεν έχω τεράστια εμπειρία από phasers αλλά γενικά αυτοί με πάνω από 4 δεν μου κάνουν και πολύ κούκου - οι διαφορές όμως είναι μικρές. Το Pigtronix δεν το έχω δοκιμάσει αλλά δείχνει εξαιρετικό και πάρα πολύ παραμετροποιήσιμο - μπορείς να το ρυθμίσεις να κάνει πολλά πράγματα. Για μερικές ιδέες: http://pigtronix.com/tech/EP-1tech.htm

Σε ευχαριστώ πολύ,b_s. :)

edit:Αξίζει, κατά τη γνώμη σου, να χρησιμοποιήσω expression pedal ή είναι καθαρά θέμα γούστου;(στο manual το συνιστούν, για να πάρεις το maximum από το πετάλι)

@hadgi: :)

@Gabriel: κανένα hijack, απολύτως σχετικό είναι... δυστυχώς το Maxon δεν το έχω δοκιμάσει. Αυτό της ΤC ήταν ακριβούτσικο - αναρωτιέμαι πόσο να κάνει στο μαγαζί του Ή Μπέη τώρα που σταμάτησε η παραγωγή του. Πάω να ψάξω...

Edit: ένα μόνο βρήκα από Αμερική και το χρυσοπουλάνε ως καινούργιο.

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

• Moderator

To EP-1 δεν έχει ως δυνατό σημείο του το phasing καθεαυτό. Είναι κυρίως envelope που χρησιμοποιείται και με εξωτερικά triggers και έχοντας αρκετά μεγάλη συχνοτική απόκριση δίνει πολύ ενδιαφέροντα αποτελέσματα. Tο phasing του όμως είναι αρκετά "μεταλλικό" όταν ανοίγεις έστω και λίγο το resonance, πραγμά που το καθιστά κατ' αρχάς πολύ έντονο και τελικά του δίνει μια χροιά περισσότερο κατάλληλη για κάτι πιο πειραματικό, στυλ Radiohead π.χ παρά για το κλασικό ελληνικό stoner που είναι της μοδός στα διαφορα liveάδικα nowadays...

H Pigtronix εξάλλου ειδικεύεται στα πιο εκκεντρικά εφέ και τα πετάλια της κατά τη γνώμη μου πρέπει να αποφεύγονται από κάποιον που ψάχνει ένα βασικό εφέ αντιπροσωπευτικό τους είδους για να κάνει τη δουλειά του.

Αν θέλεις ένα phaser να κάνεις τη δουλειά σου δοκίμασε κατ' αρχάς ένα απλό ElectroHarmonix Small Stone και αν δεν σου κάνει ή σου πέφτει λίγο βλέπεις και παρακάτω.

Αν έχεις λεφτά και θέλεις πετάλι για stoner πάρε το Mad Professor Tiny Orange Phaser. Απόλυτα στοχευμένο phaser και univibe στο ίδιο πετάλι. Τι άλλο να ζητήσει ο μέσος stoner;

Αν θέλεις το καλύτερο phaser τελειά και παύλα πάρε το Effectrode Phaseomatic. Δυστυχώς στοιχίζει γύρω στα 300 ευρώ καινούργιο από το Prymaxe στο ebay αν υπολογίσεις και τα μεταφορικά. Εγώ παρόλα αυτά μαζεύω λεφτά για να το ξαναγοράσω γιατι δεν έχω ξανακούσει κάτι παρόμοιο...

Eπίσης για κάποιον λόγο το MXR Phase 90 και οι κλώνοι του, ακόμα και το πανάκριβο Retrosonic Phaser που πέρασαν από τα χέρια μου δεν μου κάναν "κούκου" ειδικά για το στυλ που λες...

Αν θέλεις ένα phaser να κάνεις τη δουλειά σου δοκίμασε κατ' αρχάς ένα απλό ElectroHarmonix Small Stone και αν δεν σου κάνει ή σου πέφτει λίγο βλέπεις και παρακάτω

Καταρχήν, θα πειραματιστώ με το ep1, άλλα θα έχω το νου μου στις αγγελίες, μήπως βρω κάποιο φτηνό μεταχειρισμένο small stone (Υποθέτω όχι to nano small stone.. ??? )

Το Small Stone - το μεγάλο παλιότερο - είναι και η δικιά μου επιλογή, έχοντας δοκιμάσει αρκετά πριν και μετά από αυτό, ανάμεσα σε αυτά και το Effectrode (πολύ ωραίο αλλά κάπως υπερβολικό και όχι αναγκαίο). Το Retrosonic φυσιολογική τιμή το βλέπω να'χει... κλώνος του ΜΧR 90 είναι, το οποίο σαν script version βγαίνει πάλι από την MXR, και με τη σχεδιαστική βοήθεια του J. Τripps (πρώην Way Huge) είναι πολύ καλό, όπως επίσης άριστο είναι και το νέο script logo ΜΧR 45.

Γενικά θέμα γούστου (όπως πάντα) είναι, πχ. οι Fu Manchu χρησιμοποιούσαν - και ίσως ακόμη - ένα MXR 100, το οποίο είναι σχεδόν όμοιο ηχητικά με το block logo 90 αλλά με περισσότερες δυνατότητες.

Ξέρω ότι η τοποθέτηση του phaser, καθώς και του λοιπού rig είναι θέμα γούστου και μουσικών "αναγκών", αλλά ποια είναι η ηχητική διαφορά του να έχεις το phaser πριν ή μετά των distortion/fuzz pedals;

Έτσι όπως το καταλαβαίνω εγώ, αν το dist/fuzz είναι πριν το phaser, τότε το παραμορφωμένο σήμα θα υποστεί modulation.Στην αντίθετη περίπτωση,το modulated καθαρό σήμα θα υποστεί παραμόρφωση.

Για την τελική επιλογή της σειράς των modulation effects,όλα καταλήγουν (εκτός από το θέμα του προσωπικού γούστου) στο ποιες συχνότητες θέλουμε να τονίσουμε ή να υποβαθμίσουμε (μαζί με τη βοήθεια ένος wah,βεβαίως,βεβαίως);

Eξαρτάται από το αν θέλεις τον βρώμικό σου ήχο να περάσει από τον "κυματισμό" ή αν θέλεις τον "κυματισμό" αυτό να τον βρωμίσεις (ποιητική α-η-δεία ;D). Το phasing ακούγεται πιο σαφές αλλά και πιο έντονο όταν είναι μετά, και ορισμένοι το θεωρούν too much. Από την άλλη, αν εκεί χρησιμοποιήσεις ένα phaser που είναι ήπιο δεν θα ακουστεί υπερβολικό. Σε άλλους πάλι αρέσει ακριβώς αυτό το "υπερβολικό". Για περισσότερα: http://www.noiz.gr/index.php?topic=174190.0

Πάντως, με μια γρήγορη δοκιμή στα πεταλάκια μου,με αυτή τη σειρά:

ep1 phaser --> danelectro fab tone --> little big muff --> digidelay,

έχω πιο "καθαρό" ήχο από ότι με το phaser μετά το fab tone (είχα πολύ βαβούρα,έτσι).

Δυστυχώς,έχω δανείσει και το morley POW σε ένα φίλο και δε μπορώ να τα δοκιμάσω όλα μαζί στην αλυσίδα των εφέ (με 2 πιθανότερες συνδεσμολογίες του wah 1.στην αρχή και 2.μετά το muff)  8).

Σε όλες τις συνδεσμολογίες προσπάθησα να χρησιμοποιήσω το v-amp3 ως προσομοίωση ενισχυτή/καμπίνας (χωρίς καθόλου εφέ από αυτό) στο τέλος της αλυσίδας και τα αποτελέσματα ήταν ολίγον πλαστικά (για να μην πω απογοητευτικά).  :P

Παρεπιπτώντος,έχει κάποιος από εσάς εμπειρία με το T-Rex Tremonti phaser;

Βάσει αυτής της παρατήρησης:

o EP-1 δεν έχει ως δυνατό σημείο του το phasing καθεαυτό. Είναι κυρίως envelope που χρησιμοποιείται και με εξωτερικά triggers και έχοντας αρκετά μεγάλη συχνοτική απόκριση δίνει πολύ ενδιαφέροντα αποτελέσματα. Tο phasing του όμως είναι αρκετά "μεταλλικό" όταν ανοίγεις έστω και λίγο το resonance, πραγμά που το καθιστά κατ' αρχάς πολύ έντονο και τελικά του δίνει μια χροιά περισσότερο κατάλληλη για κάτι πιο πειραματικό, στυλ Radiohead

είναι περισσότερο "phaser" από το Pigtronix ep1;

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου