theoctapus Δημοσιευμένο 12 Μαΐου 2011 Share Δημοσιευμένο 12 Μαΐου 2011 Σας έχω ξαναπεί : αφήστε να κράζουν το εκπαιδευτικό σύστημα αυτοί που το περαίωσαν μέσα από τις δυσκολίες του, το κάνουν καλύτερα από εσάς και ακούγονται. Έτσι ακριβώς. Μήπως να ανοίξουμε και ένα θέμα για το πόσο υπερβολικές είναι οι γυνάικες για τους πόνους της γέννας; Πιστεύω ότι όλοι μας θα έχουμε μια εμπεριστατωμένη άποψη. ενταξει ανακαλω ...ολοι οσοι γνωρισα με ενα κιλο πτυχια ηταν τερατα μορφωσης ενω οσοι δεν ειχαν ηταν καραβλαχοι αμορφωτοι και επιναν βαρυ γλυκο παιζοντας κομπολοϊ.... ::) Βρε 'σείς Δεν είναι όλα άσπρο-μαύρο. Απ' όλα τα χρώματα υπάρχουν εκεί έξω και μορφωμένοι ζώα και αμόρφωτοι διαμάντια και τούμπα. Το μυαλό θέλει εκγύμναση και η σπουδές είναι ένας πολύ καλός τρόπος (σίγουρα όχι ο μοναδικός) να το πετύχεις αυτό. Για το αν στην πράξη θα σου χρησιμεύσει, εργαλείο είναι όχι πασπαρτού, από εσένα εξαρτάται πως θα το χρησιμοποιήσεις. Και κάτι ακόμα, περί ποσοστού χρήσης στην πραγματική ζωή των αποκτηθέντων γνώσεων. Το πανεπιστήμιο δεν μπορεί να προβλέψει τι θα κάνει κάποιος μετά στην ζωή του, δεν έχει κληρονομικό χάρισμα. Σου δίνει μια μεγάλη παλέτα γνώσεων και απο εκεί θα επιλέξεις στο μέλλον. Κάποια απ' αυτά δεν θα τα χρησιμοποιήσεις, λέει κάτι αυτό; Όχι βέβαια. Επίσης, επειδή πιθανολογώ ότι έχεις φάει τα χρόνια σου στα θρανία (όπως εγώ), φοβάμαι ότι ωραιοποιείς λίγο τα πράγματα (όχι σε εμάς - στον εαυτό σου), γιατί αλλιώς θα ζοριστείς να παραδεχτείς την αλήθεια. Η αλήθεια είναι ότι είμαι λίγο biased, όχι γιατί δεν θέλω να παραδεχτώ την αλήθεια (μήπως να την παραδεχτείς εσύ; ), αλλά γιατί το πανεπιστήμιο είναι μεγάλο κομμάτι της ζωής μου, δεν είναι μια στάση πρίν κάτι χρόνια. Στο τέλος της ημέρας όμως, ανεξάρτητα από τις εμπειρίες μας, τι συμβουλή θα δίναμε σε ένα νέο που τώρα ψάχνει; Μην σπουδάσεις; Εμένα αυτό γιατί μου φαίνεται ανώριμο και παρακινδυνευμένο, για να μην πω και ανεύθυνο; Ο Αριστοτέλης γίνεται κτήμα του Γερμανού που τον μελετά, όχι του Έλληνα που τον αγνοεί Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
bihlas87 Δημοσιευμένο 12 Μαΐου 2011 Share Δημοσιευμένο 12 Μαΐου 2011 Στο τέλος της ημέρας όμως, ανεξάρτητα από τις εμπειρίες μας, τι συμβουλή θα δίναμε σε ένα νέο που τώρα ψάχνει; Μην σπουδάσεις; Tι να σπουδάσει είναι το θέμα, κάτι που θέλει, κάτι που θέλουν οι άλλοι για αυτόν ή κάτι άλλο επειδή έτυχε να περάσει εκεί? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
John Goumis Δημοσιευμένο 12 Μαΐου 2011 Share Δημοσιευμένο 12 Μαΐου 2011 Όλοι μου οι καλοί φίλοι και συμμαθητές που ήταν "σκράπες" στο σχολείο έγιναν επιτυχημένοι επιχειρηματίες. Οι "καλοί μαθητές" έγιναν δημόσιοι υπάλληλοι ή ιδιωτικοί υπάλληλοι των €800. Ευλογημένοι αυτοί που κατάλαβαν από νωρίς την αχρηστία του κυνηγιού του "βαθμού", του πτυχίου, του μεταπτυχιακού... Nα υποθέσω ότι είχαν έτοιμη την επιχείρηση απο τον ''μπαμπά'' ή ότι πήραν το αρχικό κεφαλαίο από τον ''μπαμπά''?? ;D Έχει προβλήματα η παιδεία,χρειάζονται τρελές αλλαγές, αλλά ΕΛΕΟΣ ρε παιδιά, απαξίωση έτσι για την απαξίωση? Πηγαίνετε όλοι (ή τα παιδιά σας) να γίνετε ''γιατροί'' στη βουλγαρία και στην ουγγαρία ή ''μηχανικοί'' σε κάνα Ι.Ε.Κ. στην Αγγλία αμα δεν σας αρέσει.. Ήμαρτον... Βρε 'σείς Δεν είναι όλα άσπρο-μαύρο. Απ' όλα τα χρώματα υπάρχουν εκεί έξω και μορφωμένοι ζώα και αμόρφωτοι διαμάντια και τούμπα. Το μυαλό θέλει εκγύμναση και η σπουδές είναι ένας πολύ καλός τρόπος (σίγουρα όχι ο μοναδικός) να το πετύχεις αυτό. Για το αν στην πράξη θα σου χρησιμεύσει, εργαλείο είναι όχι πασπαρτού, από εσένα εξαρτάται πως θα το χρησιμοποιήσεις. Και κάτι ακόμα, περί ποσοστού χρήσης στην πραγματική ζωή των αποκτηθέντων γνώσεων. Το πανεπιστήμιο δεν μπορεί να προβλέψει τι θα κάνει κάποιος μετά στην ζωή του, δεν έχει κληρονομικό χάρισμα. Σου δίνει μια μεγάλη παλέτα γνώσεων και απο εκεί θα επιλέξεις στο μέλλον. Κάποια απ' αυτά δεν θα τα χρησιμοποιήσεις, λέει κάτι αυτό; Όχι βέβαια. +1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
theoctapus Δημοσιευμένο 12 Μαΐου 2011 Share Δημοσιευμένο 12 Μαΐου 2011 Tι να σπουδάσει είναι το θέμα, κάτι που θέλει, κάτι που θέλουν οι άλλοι για αυτόν ή κάτι άλλο επειδή έτυχε να περάσει εκεί? Αυτό είναι τελείως άλλο θέμα. Άλλο κεφάλαιο και άλλη τεράστια συζήτηση και νομίζω ότι δεν είναι αυτές οι μοναδικές επιλογές. Άσε που η συμβουλή θα πρέπει να αλλάζει ανά περίπτωση, δεν υπάρχει γενική απάντηση. Ο Αριστοτέλης γίνεται κτήμα του Γερμανού που τον μελετά, όχι του Έλληνα που τον αγνοεί Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
spy Δημοσιευμένο 12 Μαΐου 2011 Share Δημοσιευμένο 12 Μαΐου 2011 Επαναλαμβάνω την πάγια άποψή μου ότι η πόλωση και οι απρόσεκτες αναγωγές και γενικεύσεις εκφυλίζουν κάθε συζήτηση. Αν κρίνω από το στενό μου κύκλο, μάλλον ισχύουν αυτά που λένε ο Ray και ο SF. Όμως στον ευρύτερο κύκλο μου, έχω δει και άλλα παραδείγματα (άριστους φοιτητές με πολύ καλές δουλειές, άριστους φοιτητές με εξαιρετική γενική παιδεία, κακούς φοιτητές με μέτριες δουλειές, τα πάντα όλα), οπότε δεν μπορώ να βγάλω συμπέρασμα. Και να μπορούσα, από πότε τα 100 άτομα που ξέρω εγώ αποτελούν στατιστικό δείγμα; Επίσης, διαπιστώνω ότι όπου μας βολεύει αποδίδουμε ευθύνες στο "σύστημα" και όπου μας βολεύει αποδίδουμε ευθύνες στο κάθε άτομο ξεχωριστά. Π.χ. για το μέτριο επίπεδο του μέσου απόφοιτου φταίει το πανεπιστήμιο, οι μέτριοι καθηγητές, το πρόγραμμα σπουδών, οι νεολαίες κλπ. και όχι η αντιμετώπισή του από το φοιτητή. Αλλά η επιτυχία ή η αποτυχία (όσο μπορούν να ποσοτικοποιηθούν αυτές οι έννοιες) κάποιου απόφοιτου στον επαγγελματικό τομέα εξαρτάται κατά κύριο λόγο από τον ίδιο και όχι από παθογένειες της αγοράς εργασίας. Προσωπικά πιστεύω ότι αν είναι να κάνουμε συγκρίσεις με ΒΕΡΟΛΙΝΟ, καλύτερα να αρχίσουμε από την αγορά εργασίας και στη συνέχεια να πιάσουμε την εκπαίδευση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Duke_Kritsongton Δημοσιευμένο 12 Μαΐου 2011 OP Share Δημοσιευμένο 12 Μαΐου 2011 Και γω καλα εγραψα τελικα παιδια.Παμε για το επομενο!Ευχαριστω και παλι για τις ευχες.Οσο για την εξελιξη της συζητησης, να πω την αληθεια το περιμενα απο ενα θεμα με τετοιο τιτλο. WATCH OUT! IT'S A TANK! IT'S A FUCKIN' REVERB TANK! DAMN! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Mike G Δημοσιευμένο 12 Μαΐου 2011 Share Δημοσιευμένο 12 Μαΐου 2011 Και γω καλα εγραψα τελικα παιδια.Παμε για το επομενο!Ευχαριστω και παλι για τις ευχες. Μπράβο μακάρι να γραψες καλά.Πάντως ήταν αρκετά βατό το θέμα,όχι σαν εκεινο που ρωτούσε γιατί καίνε τα βιβλία οι μαθητές(που να απαντήσει ένας 17χρονος εκεί όταν το θέμα επεκτείνεται στην πολιτική-οικονομική και παιδαγωγική αποστολή του σχολείου-ξέρει ένας 17χρονος για παιδαγωγική?-) Εγώ απ'οτι εχω δεί... ο καλός μαθητής, ο καλός φοιτητής και ο καλός επαγγελματίας δεν είναι το ίδιο άτομο... τι εννοώ... αυτοί με τους μεγαλύτερους βαθμούς εισαγωγής κατά κανόνα(στη δική μου σχολή τουλάχιστον) δεν είναι οι καλύτεροι φοιτητές... και στη συνέχεια... αυτοί με τους ΤΕΡΑΣΤΙΟΥΣ βαθμούς δεν προχορούν όσο οι υπόλοιποι... Η σωστότερη αποψη-παρατήρηση τόση ώρα.Άσε που κατά γενικό κανόνα οι θαμώνες των ''τραπεζακίων'' μαζεύουν τους πιο ΤΕΡΑΣΤΙΟΥΣ βαθμούς. Να προσθέσω ότι πολλοί υψηλόβαθμοι απόφοιτοι λυκείου είναι εντελώς ΣΚΡΑΠΕΣ,χρωστάνε άπειρα μαθήματα και έχουν και το θράσος να σου ζητάνε σημειώσεις ολόκληρου εξαμήνου επειδή αυτοί δεν πάταγαν και καθόλου στη σχολή.Καλά κάνω που τις πουλάω τις σημειώσεις μου σε τέτοια άτομα (κάνω καλή μπάζα ώρες ώρες ;D) Αφήστε που η επιτυχία στις πανελλήνιες μπορεί να είναι και προϊον πίεσης από οικογενειακό-σχολικό κτλ περιβάλλον και σαν φοιτητες μερικοί βρίσκουν την ευκαιρία να ξεδώσουν από αυτό. Τέλος να επισημάνω ότι η πλειονότητα των φοιτητών διακατέχεται από το ''λυκειακό-σχολικό'' πνεύμα (βαθμοθηρία,παπαγαλία κτλ).Βέβαια σε αυτό φταίει και η λειτουργία του ίδιου του πανεπιστημίου (όταν έχεις αμφιθέατρα των 200 και βάλε ατόμων άντε να κάνεις μάθημα-πάλι δασκαλοκεντρικά/μετωπικά θα κινηθεί ο καθηγητής όπως και στο σχολείο).Η μόνη διαφορά στα περισσότερα τμήματα είναι το επίπεδο γνώσης (σε σχέση με το σχολείο) και δυστυχώς όχι ο τρόπος παροχής της. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Guru Nikolas Δημοσιευμένο 12 Μαΐου 2011 Guru Share Δημοσιευμένο 12 Μαΐου 2011 Καταρχην καλή επιτυχία στα παιδιά που δίνουν. Ας ηρεμήσουν να πάνε καλά αυτές οι μέρες (εάν ενδιαφέρονται γιατί 5/20 έγραψα πρώτο χρόνο στη χημεία... ;D) και μετά τα λέμε... Πάντως, ότι λέει ο Νeeq είναι καθόλα αλήθεια! Το καλύτερο καλοκαίρι της ζωής σας, οπότε χαρείτε το! Τώρα... Ξεκινάει ένα θρεντ από κάποιον που έχει κάποιο άγχος για τις πανελλήνιες. Φυσικά είναι λογικό... Και τότε μπαίνει ο κάποιος που μένει Ελλάδα/εξωτερικό/Αμερική, έχει γνώση κιθάρας/οικονομικών, έχει δουλέψει/σπουδάσει/χρηματοδοτηθεί από παντού και πάντα όπως φαίνεται και πράτει ως οδοστρωτήρας για οτιδήποτε έχει σχέση με Ελλάδα/αξίες/εκπαίδευση. Όπως ειπώθηκε και παραπάνω: ΕΛΕΟΣ πια... Κάποια πράγματα ας μείνουν ασχολίαστα επιτέλους... Αυτό το καταραμένο post count μπορεί να μείνει με 3 λιγότερα ποστ. Δε χρειάζεται η γνώμη μας για τα πάντα... Home - Editions Musica Ferrum Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Mike G Δημοσιευμένο 12 Μαΐου 2011 Share Δημοσιευμένο 12 Μαΐου 2011 Αυτό το καταραμένο post count μπορεί να μείνει με 3 λιγότερα ποστ. Δε χρειάζεται η γνώμη μας για τα πάντα... Ναι αν όντως το post count μετράει για τη βαρύτητα της άποψης κάποιου.Εμένα δε μου λέει προσωπικά τίποτα το 20000ποστς με το 1000. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
samy paraga Δημοσιευμένο 12 Μαΐου 2011 Share Δημοσιευμένο 12 Μαΐου 2011 Έστω και με καθυστέρηση φίλε μου να σου πω και τη δική μου λαλακία. Οι εξετάσεις που δίνεις ,ίσως να είναι η πιο δύσκολη στιγμή της ζωής σου ,αλλά να είσαι σίγουρος για ένα πράγμα. Θα είναι η πιο δύσκολη δοκιμασία ,μέχρι την επόμενη ;D. Κάτι σα τη κουβέντα του Γκάλη το 87 Πέρασα με τη δεύτερη, ευκαιρία 8). Πάνω στο πρώτο εξάμηνο είχα βρεθεί ,μέσα σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο ,να με κάνει ρόμπα ονομαστικά επί 3 ώρες ένας καθηγητής ...................ήταν χειρότερα από πανελλήνιες ,για κάποια 24ωρα δε μπορούσα να κοιμηθώ ,επειδή οι γονείς μου θα πλήρωναν έναν ακαμάτη που δε θα πάρει ποτέ πτυχίο-δίκαια ή άδικα ,δεν έχει σημασία. Τελικά η ζωή μου είχε πολλές ανατροπές έκτοτε και ακόμα έχει και μέχρι να πεθάνω θα έχει ;D Υγεία να έχεις και δύναμη ,να παλεύεις No one wants an alien Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις