ndnikola Δημοσιευμένο 13 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσιευμένο 13 Ιανουαρίου 2012 Βρίσκω ότι αρκετές από τις κουβέντες (μεταξύ των οποίων είναι πάντα και αυτές όπου γίνεται αναφορά στους DT :D) γίνονται χωράφι για τον εξής 'απλό' λόγο: η ισοπεδωτική χρήση των λέξεων και η απουσία ορισμών, μας αναγκάζει να συζητούμε με ίδια ορολογία για εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους έννοιες. Παράδειγμα: Καλλιτέχνης ο Κιάμος, καλλιτέχνες οι DT, καλλιτέχνης ο Μ. Θεοδωράκης, καλλιτέχνης ο Φοκο κλπ κλπ. Η δε 'μετρήσιμη' ποσότητα για την σύγκριση μεγεθών 'καλλιτεχνών' είναι τελικά πόσο κόσμο έχει ο τάδε στην συναυλία του, σύγκριση πωλήσεων, views στο youtube, they laugh all the way to the bank etc. Η τελμάτωση της συζήτησης είναι τελικά αναπόφευκτη όταν της ανοίγουμε τρύπες σε χίλια δυο σημεία, μέσω ισοπεδωτικών και ατεκμηρίωτων αφορισμών. Τελικά, στην προσπάθεια να τις βουλώσουμε ώστε να πάμε ένα βήμα παρακάτω και να επανέλθουμε στο θέμα (όποιο και να είναι αυτό), γινόμαστε μαλλιά κουβάρια και συμπέρασμα δεν βγαίνει. Το μόνο που θα πρότεινα προς το παρόν (ένα βήμα την φορά :) ) είναι να μην συζητάμε ωσαν να είμαστε οι αυθεντίες στο ζήτημα τέχνη και μουσική, επειδή μάθαμε να παίζουμε ένα όργανο, και βγάλαμε ένα χαρτζιλίκι από αυτό. Τέλος, κανείς δεν είναι υπεράνω κριτικής, αλλά και ο εκάστοτε κριτής πρέπει να αντιλαμβάνεται από ποια θέση ασκεί αυτήν την κριτική. http://www.lustinger.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
blue Δημοσιευμένο 13 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσιευμένο 13 Ιανουαρίου 2012 Σκυλάδικο δεν είναι μόνο η μουσική. Σκυλάδικο είναι και το "όλα 12", το δελτίο ειδήσεων του Σταρ και η Λαμπίρη. Σκυλάδικο είναι και τα πρωινάδικα με τις τσιτωμένες μπάρμπι ξανθιές και τους κοκάκηδες παρουσιαστές. Σκυλάδικο είναι και οι λαϊκίστικες εφημερίδες και οι μισοί πολιτικοί μας. Σκυλάδικο είναι και ο τύπος που πετάει το κουτί τη μαλμποριά ναούμ' απ' το παραθύρι της προπορευόμενης Μπεμβέ, για να σου έρθει εσένα στη μούρη. Σκυλάδικο είναι και το μπαγιάτικο σουβλάκι με την πλαστική πατάτα που ξαφνικά το ερωτευτήκαμε (λες και δεν είχαμε ξαναφάει στη ζωή μας), και πολλά άλλα γύρω μας. Και φυσικά, σκυλάδικο είναι να επαγγέλλεσαι το "έτσι θέλει ο λαός", γιατί αυτό ποτέ δεν είναι λαϊκό, αυτό είναι λαϊκίστικο. Και τα σκυλάδικα όπως είναι σήμερα, εκπροσωπούν άλλη μια όψη του λαϊκισμού στην Ελλάδα. Ακριβώς. Και σε αυτό το πράμα θα αντιτίθεμαι κι ας φανώ πχιοτικός. https://beetroot.bandcamp.com/ Music | SnoozeLoop Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
theoctapus Δημοσιευμένο 13 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσιευμένο 13 Ιανουαρίου 2012 Ακριβώς ότι λέει ο sfaku. Αυτό είναι το ζουμί της υπόθεσης και είναι άκρως σημαντικό. Μπορεί να είναι απλά ένα βίντεο, αλλά μας θυμίζει τι σημαίνει νεο-έλληνας ή καλύτερα το προσφιλές ελληνάρας και προσφέρει άμεσα στην απάντηση της ερώτησης "Τι κάναμε λάθος;". Το θέμα ΔΕΝ είναι οι μουσικοί, ούτε οι DT, ούτε καν ο Κιάμος. Ειδικά το Τέλος οι σκυλάδες δεν είναι τόσο τάξη όσο νοοτροπία, και σκυλάδικες πλευρές μπορεί να έχει ο καθένας μας, και να συνυπάρχουν με ποιοτικές ή ακόμη και ελιτίστικες εκφάνσεις μας. Εμείς επιλέγουμε ποια πλευρά μας θα ταΐσουμε, και στο χέρι μας είναι να μην την αφήσουμε να γίνει τόσο υπερτροφική που να σκοτώσει όλες τις άλλες. είναι το σημαντικότερο όλων. Αν ήταν πιο μαζεμένο θα το έκανα t-shirt :) @ndnikola Αναφέρεσε στην ισοπέδωση τελείως ισοπεδωτικά ;) Ο Αριστοτέλης γίνεται κτήμα του Γερμανού που τον μελετά, όχι του Έλληνα που τον αγνοεί Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 13 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσιευμένο 13 Ιανουαρίου 2012 Σκέφτηκα μερικές απαντήσεις, αλλά τελικά αποφάσισα ότι στερουμαι του ταλέντου του Γκοσινύ, οπότε δε μπορώ να συζητάω σαν 8χρονος :) δεν μπορεις,δεν μπορεις,δεν μπορεις.... ;D εγω μπορω,εγω μπορω,εγω μπορω..... ;D www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
ndnikola Δημοσιευμένο 13 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσιευμένο 13 Ιανουαρίου 2012 @ndnikola Αναφέρεσε στην ισοπέδωση τελείως ισοπεδωτικά ;) BIA STH BIA. http://www.lustinger.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
blue Δημοσιευμένο 13 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσιευμένο 13 Ιανουαρίου 2012 ΜΙΑ χιτάρα έχει γραφτεί στο νόιζ και δεν έχετε πάρει μπαχάρι : http://www.noiz.gr/index.php?;topic=156225.0 https://beetroot.bandcamp.com/ Music | SnoozeLoop Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Jazzjoker Δημοσιευμένο 13 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσιευμένο 13 Ιανουαρίου 2012 Ο sfaku τα είπε ωραία. Επίσης με το λινκ από το λαϊκό του exarhos, ψήθηκα να γράψω κι εγώ κάτι. Αν μου βγει έμπνευση θα το ανεβάσω το βραδάκι. Ιδέα για στίχο έχω ήδη και είναι ο πόνος ατελείωτος. Ενωμοτάρχης Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
audiokostas Δημοσιευμένο 13 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσιευμένο 13 Ιανουαρίου 2012 .....Αν μου βγει έμπνευση θα το ανεβάσω το βραδάκι. Ιδέα για στίχο έχω ήδη και είναι ο πόνος ατελείωτος. Στίχο στην ιδέα ήδη έχω κι ο πόνος μου ατέλειωτος πια είναι. Καλλιτέχνης είναι αυτός που βλέπει την απλή, μικρή καθημερινότητα με τη δική του διαφορετική ματιά. ;) Και μες στην αντάρα της ορχήστρας και στου φινάλε τους καπνούς, ο καλλιτέχνης μας με ένα σάλτο μορτάλε, βουτάει τη καλή του και κλείνει τη σκηνή, αφήνοντας τον κόσμο άφωνο για λίγο, πριν ξεσπάσει σε χειροκρότημα θερμό για το θέαμα που τόσο τον εντυπωσίασε αλλά και τον άφησε κενό όπως ακριβώς όταν ήρθε. Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες. Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
hwept Δημοσιευμένο 14 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσιευμένο 14 Ιανουαρίου 2012 Αργησα λιγο, θα ηθελα να εχω πιασει το θεμα απο την αρχη αλλα αυτο δε θα με εμποδισει να καταθεσω την αποψαρα μου. Ξεκιναω απο τα δεδομενα. Δε μου αρεσουν οι DT, με κουραζουν και τους βρισκω ανουσιους. Δε μου αρεσει ο Κιαμος και το λοιπο σκυλολοι. Πιστευω οτι σε γενικες γραμμες οι μουσικοι που εργαζονται (κ η δουλεια δεν ειναι ντροπη - ουτε χομπυ) σε τετοια μαγαζα ειναι συνηθως πολυ καλοι μουσικοι κ σε μεγαλο ποσοστο δεν ειναι οπαδοι του μουσικου ειδους που τους πληρωνει. Θεωρω ομως τη συγκεκριμενη κινηση σαν αλλη μια εκδηλωση του ελληνικου ημιεπαγγελματισμου και τις ελληνικης μικροτσουτσουνιας - κομπλεξ. Τι πας να αποδειξεις ρε μεγαλε? Οτι εισαι μουσικαρας? Σιγα τα αιματα... Εδω σε προσλαβανε για να "υπηρετεις" τον αρχοντα (με την καλη εννοια) που ο κοσμος πληρωνει αδρα για να δει και να διασκεδασει με τις επιτυχιες του. Ουτε για να κανεις φιγουρα, ουτε επειδη εισαι ομορφος. Σε προσλαβανε γιατι εισαι καλος μουσικος κ μπορεις να εισαι ενα αποδοτικο γραναζι της συγκεκριμενης ορχηστρας. Επιπλεον το κομματι που παιζεις το εχεις σοδομισει αισθητικα και το εχεις κανει να ακουγεται κλαρινογυφτικο. Ασε που δεν το εκτελεις κ τελεια. Ποιον ξεγελασες? Τον μεσο θαμωνα του μαγαζιου? Ουτε το ηξερε, ουτε θα το μαθει, ουτε στην τελικη τον ενδιαφερει. Αυτος ηρθε για να περασει καλα. Τους υπολοιπους της ορχηστρας? Τους οποιους ετυχε να γνωριζουν το κομματι και να ειναι απο κατω? Τους μουσικους σαν κι εμας? Η μηπως κοροιδευεις τον εαυτο σου? Οπως ειπε κ ο ignatios παραπανω η δουλεια δεν ειναι απαραιτητο να μας αρεσει. Ειναι μεσο βιοπορισμου. Ελαχιστοι τυχαινει να διασκεδαζουν με τη δουλεια τους και ειναι σιγουρα οι πιο τυχεροι απο ολους. Ομως με αυτη τη συμπεριφορα δειχνεις οτι Δε σεβεσαι τον εργοδοτη σου Δε σεβεσαι τον πελατη σου Δε σεβεσαι το κομματι που σου αρεσει (αφου το εκτελεις απαισια) Ευχαριστως ναι, αλλα....ΟΧΙ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
S9F Δημοσιευμένο 14 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσιευμένο 14 Ιανουαρίου 2012 Νομίζω οτί θα έπρεπε να ανοίξουν με κάτι τέτοιο... ;D (περιγράφει πολύ γλιαφυρά την μέχρι πρότινος νεοελληνική πραγματικότητα) (μου αρέσει περισσότερο από τους dream theater...) "And remember Carol, the last card is the Alien card. We are going to have to build space-based weapons against aliens and all of it is a lie" Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση