Προς το περιεχόμενο

Αποριες σχετικα με την αφισοκολληση

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σόρυ κάτι δε πήγε καλά στην αποστολή του μηνύματος  ;D

Θα διαφωνισω με αυτο. Σκεψου το εξης απλο σεναριο: σε προσκαλει καποιος φιλος σου στο φεισμπουκ σε μια συναυλια που παιζουν καποιες μπαντες που δεν ξερεις, αλλα τις ψιλοακους απο Myspace και σκεφτεσε οτι "ΟΚ, δε βαριετε ας παω". Αν την επομενη οπως κυκλοφορεις στο δρομο δεις και μια αφισσα για τη συναυλια, ισως σε ενθαρρυνει περισσοτερο να πας.

Αλλα ισχυει και το αναποδο. Δηλαδη, αν σε μια αφισσα ειναι σημειωμενες και οι διευθυνσεις (myspace/reverbnation/website) της καθε μπαντας, μπορει καποιος να δει την αφισα και ΜΕΤΑ να τσεκαρει τις μπαντες που παιζουν. Γιατι οκ, και εγω εχω καποιες μπαντες που γουσταρω αλλα δεν τσεκαρω ιδιεταιρα συχνα το Myspace τους, μηπως και εχουν ανεβασει καποια ανακοινωση για event...

Στη πρώτη παράγραφο λες ότι είπα εγώ , μου μοιάζει φυσιολογικό .Στη δεύτερη παράγραφο .....δε νομίζω ,σιγά μη κάτσω να σημειώνω σε κάθε αφίσσα που βλέπω στο δρόμο το urllllll ;D για να τσεκάρω αν αυτούνοι είναι καλοί και αν αξίζει να πάω να τους δω . Αν βαριέσαι να τσεκάρεις τις μπάντες που ήδη ξέρεις ,θα κάτσεις να τσεκάρεις το πρώτο τυχόντα που είδες σε αφίσσα και είχες στυλό μαζί-καλά ξέρω έχεις νόουτ παντ ,λέμε τώρα- για να σημειώσεις την ιντερνετική του διεύθυνση για να τον τσεκάρεις?

No one wants an alien

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 27
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Eνδιαφέρον θέμα και ευχαριστούμε LK για την πλήρη απάντηση :)

Aφισες -μαζικα email..μαζικα μυνηματα sms σε ολους σου τους φιλους - μαζικα μυνηματα μεσω myspace-reverbnation-Facebook..Twitter.

Γενικα ειναι καλο να εισαι κοινωνικος και δικτυωμενος

Περιγράφεις τον spammer όχι τον κοινωνικό και δικτυωμένο ;D

Περιγράφεις τον spammer όχι τον κοινωνικό και δικτυωμένο ;D

Nαι αυτη ειναι η σωστη ορολογια..

Αλλα απο την στιγμη που κανεις ενα προφιλ σε ενα τετοιο δικτυο..νομιζω οτι συμφωνεις σε αυτη τη μορφη πληροφορησης...και αν δεν συμφωνεις...απλα δεν κανεις add  κοσμο και group που δεν ξερεις h klikareis το αντιστοιχο κουτακι για ομαδικη αλληλογραφια..

προσωπικα επειδη εχω ζησει εκ των εσω το δραμα να παιζεις σε αδεια μαγαζια και να προσπαθεις να βρεις το κοσμο σου..μ αρεσει να λαμβανω προσωπικα μυνηματα για Live και οχι profile updates.

p.s εχω 4500 φιλους στο myspace.

• Moderator

@Blue,

Η απάντηση δεν είναι και τόσο πλήρης. Κυρίως κοίταξα πώς να τους προστατέψω από χοντρά λάθη (τα οποία θα τους οδηγούσαν με μαθηματική ακρίβεια στο μπουζούριασμα) .

Και εξηγώ:

Ως υπαίθρια διαφήμιση κατά την έννοια του νόμου νοείται:

α. Οι έντυπες, οι χειρόγραφες, οι φωτεινές ή φωτιζόμενες και οι

ηλεκτρονικές ή άλλες διαφημίσεις σε:

αα) Κοινόχρηστους, δημοτικούς ή κοινοτικούς χώρους και

ββ) Σε ιδιωτικά κτίρια ή οικόπεδα.

β. Οι διαφημίσεις από τον αέρα, με οποιονδήποτε τρόπο ή μέσο.

γ. Οι διαφημίσεις σε χώρους σιδηροδρομικών, λιμενικών και αεροπορικών

σταθμών, σε στάδια και γήπεδα, σε οχήματα σιδηροδρόμων, τροχιοδρόμων,

ηλεκτροκινήτων αυτοκινήτων και κάθε τύπου δημόσιας χρήσης οχημάτων ή

στην εξωτερική επιφάνειά τους, σε στέγαστρα αφετηριών ή στάσεων

αναμονής επιβατών, αστικών και υπεραστικών συγκοινωνιών και σε

περίπτερα.

Η αλήθεια είναι ότι αν εξαιρέσει κάποιος τις ρητές απαγορεύσεις, και δούμε τη διάταξη που ορίζει που επιτρέπεται η υπαίθρια διαφήμιση, θα διαπιστώσει κανείς, ότι εκτός από τους ιδιωτικούς χωρους, οπού εκεί απαιτείται η έγκριση του ιδιοκτήτη φυσικά, όλα τα άλλα μπορούν να λάβουν χώρα σε καθορισμένους χώρους  από τους δήμους και υπό την έγκριση αυτών. Στην ουσία λοιπόν , ενώ η αφισοκόλληση κατ’ αρχήν δεν απαγορεύεται , με τόσους περιορισμούς καθίσταται στην ουσία δυσχερής. Στην πράξη βλέπουμε ότι οι πιο πολλές διαφημιστικές αφίσες επικολλούνται είτε σε λαμαρίνες που κλείνουν ιδιωτικά εργοτάξια (ανακαινίσεις μαγαζιών π.χ.) ή σε ανοίκιαστα/ άδεια καταστήματα εξωτερικά στις βιτρίνες αυτών. Ακόμα και αυτή η αφισοκόλληση, το νόμιμο αυτής, τελεί υπό την αίρεση της έγκρισης (έστω και εκ των υστέρων)  της επικόλλησης (ανάρτησης) από τον ιδιοκτήτη. Στην ουσία , κατά τη γνώμη μου, το πιο ασφαλές είναι σε καταστήματα (εμπορικά, που άλλωστε έχουν και κόσμο που μπαινοβγαίνει) με τη ρητή συναίνεση  του ιδιοκτήτη και αυτό μου έχει διδάξει ότι "δουλεύει"  και η εμπειρία μου ως αφισοκολλητής (όταν ήμουν νέος και έπαιζα live).

Η αφίσα για το Live ήταν, είναι και θα παραείναι must. Καταρχάς δεν είναι όλοι κολλημένοι με το νετ και όντως μπορεί κάποιος να ψηθεί βλέποντας μια αφίσα να πάει στο Live, κατά δεύτερον έχει πλάκα να κάνεις αφισοκόληση!

Οπότε παιδιά μου βρείτε χορηγούς, φτιάξτε μια ωραία αφίσα να τυπωθεί offset (1000 κομμάτια/130 ευρώ περίπου) πάρτε κουβά, βούρτσα, νερό και γλουτολίνη και ξεχυθείτε να κολλήσετε στην Αθήνα σε κεντρικά σημεία. Αποφύγετε τα πολύ κραγμένα δημόσια κτίρια και τα πολύ καθαρά ιδιωτικά. Μην κολλήσετε σε κάδους σκουπιδιών και γενικά ακολουθήστε την εξής συμβουλή: Αν είναι να κολλήσετε πάνω από αφίσα άλλου (κυρίως πολιτική) καλό θα είναι, αν αφορά κάποια εκδήλωση ή γεγονός, να κολλήσετε μόνο εαν η ημερομηνία είναι περασμένη (υπάρχει ευγένεια μεταξύ των αφισοκολλητών βλέπετε) και μην ψαρώσετε με την αστυνομία αν δεν είστε προκλητικοί.

@LK : την "χωρίς βλάβη της γενικότητας" πλήρη :)

Είναι σημαντικό να έχουμε μια σοβαρή αρχή και από εκεί και πέρα μας έδωσες στοιχεία για να ξέρουμε που να ψάξουμε για παραπάνω : profit ;)

• Guru

Αν θυμάμαι καλά πριν χρόνια στα Γιάννενα, μας είχαν πει να κολάμε αφίσσες ΜΕΣΑ σε μαγαζία και όχι απ'έξω. Γιατί πάνε και τις σκίζουν, και τις πετάνε στο δρόμο και μετά σε κυνηγάνε που βρώμισες το δρόμο. Δεν έχω την παραμικρή ιδέα αν είναι αλήθεια, αλλά γενικά πάντα προσπαθώ να έχω την κάλυψη του μαγαζάτορα (ή του πανεπιστημίου) όταν κολάω κάτι, και όχι να το κολήσω στην τύχη.

• Moderator

Η πρακτική με τα καταστήματα είναι η εξής: Στα άδεια, ανοίκιαστα, εγκαταλελειμμένα κ.λ.π. όλοι πάνε και επικολλούν αφίσες (φυσικά και αναγκαστικά εξωτερικά) . Όσοι ιδιοκτήτες τέτοιων ακινήτων δεν επιθυμούν αφισοκόλληση, το αναγράφουν «ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΦΙΣΟΚΟΛΛΗΣΗ» . Τουλάχιστον στην πόλη μου οι αφισοκολλητές το σέβονται απόλυτα. Σε αυτό βέβαια που λέει ο Νικόλας έχει απόλυτο δίκαιο. Η έγκριση του ιδιοκτήτη ή του εκάστοτε φορέα είναι ό,τι καλλίτερο. Καλά στα πανεπιστήμια γίνεται ο κακός χαμός!    

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου