Προς το περιεχόμενο

Αγορά κιθάρας για αρχάριο.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εχω ορισμένα επιχειρήματα ώστε να σε αποτρέψώ από γιαμαχα. Καταρχήν η χαμηλή μετά πωλητική αξία. Όσο και αν πιστεύεις ότι με αυτην θα ζήσεις επειδή είναι η πρώτη , πότε δεν ξέρεις σε τι ανάγκη θα βρεθείς και αν θα θελήσεις να πουλήσεις. Επίσης αν δεν θελήσεις να πουλήσεις πάλι καλό είναι η κιθάρα να έχει κάποια χαρακτηριστικά ώστε να μπορέσεις να τις βάλεις μάνα μαγνητη πάνω. Οι σκουαιερ των 200 ευρώ έχουν αλντερ και μια χαρά μαγνητεσ. Δεν θα χρειαστεί να αλλάξεις τίποτα. Το μανίκι είναι προσεγμένο με στρογγύλες άκρες που δεν δείχουν φθηνό δουλειά. Κάποιες γιαμαχα έχουν κάποια καλά χαρακτηριστικά όμως θα την παντρευτείς η θα την σκοτώσεις. Εν τελεί πριν κανείς κίνηση περνά από νακα , δες και στον καγκακη τις σκουαιερ και θα διαπιστώσεις τα όσα σου λέω. Εξάλλου δίπλα είναι τα μαγαζιά. Το ένα ιπποκράτους το άλλο μπενάκη.... Οι επιφών των 200 ευρώ είναι αίσχος κατά προσωπική άποψη. Πρέπει να πασ στην κατηγορία των 400 για να πάρεις αξιόλογο όργανο. Παρόλα αυτα , όλα τα προηγούμενα ακυρώνονται αν ξεφύγεις από το κόλλημα και πάρεις μτχ που είναι και η σωστή κίνηση. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσα ολοκαίνουρία όργανα άπαιχτα κυκλοφορούν στις αγγέλέίδσ σκοτωμένά... Πήρα τζάκσον ρρ3 των 760 ευρώ στα 250 ευρώ...

+1.000.
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 29
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Απλά να σου υπενθυμίσω, χωρίς να έχω τη διάθεση να γίνομαι κουραστικός, πως το καλύτερο deal θα το βρεις στα μεταχειρισμένα,στις αγγελίες (και αν είσαι από Αθήνα, μπορείς να τσεκάρεις από κοντά το όργανο).Μη μασάς, που το όργανο θα είναι second hand.  Wink

+ 1.Εχεις δικαιο φιλε μου

Οι σκουαιερ των 200 ευρώ έχουν αλντερ και μια χαρά μαγνητεσ. Δεν θα χρειαστεί να αλλάξεις τίποτα. Το μανίκι είναι προσεγμένο με στρογγύλες άκρες που δεν δείχουν φθηνό δουλειά. Κάποιες γιαμαχα έχουν κάποια καλά χαρακτηριστικά όμως θα την παντρευτείς η θα την σκοτώσεις.

- 1.Alder ειναι, με μια χαρα μανικι και μια χαρα βαλμενα ταστα και η Yamaha.Στη τελικη τι ξυλα περιμενεται απο μια κιθαρα των 165€.Και τι Rosewood ταστιερα σε αυτα τα λ7 βαμενη ειναι.

Επισης υπαρχουνε και μοντελα της Esp Ltd, Fender Squier, Ibanez και αλλων εταιριων αξιολογα.

Η Sqiuer εχει πολλη καλα μοντελα το ξαναλεω μιας και εχω ηδη ερωτα με μια Tele Sqiuer (αλλο ειδος μουσικης ομως), εμενα οι Fat Strat δεν μου εκαναν για Ροκ - Μεταλ αλλα κυριως δεν μου εκαναν οπτικα. Κρητιριο μου οταν πηρα πρωτη ηλεκτρικη μιας και επαιζα μονο κλασικη :) . Οι μαγνητες ειναι μια χαρα, ο μεσαιος κανει τα δικα του μιας και ειναι μονος.

- 1.Alder ειναι, με μια χαρα μανικι και μια χαρα βαλμενα ταστα και η Yamaha.Στη τελικη τι ξυλα περιμενεται απο μια κιθαρα των 165€.Και τι Rosewood ταστιερα σε αυτα τα λ7 βαμενη ειναι.

Η Sqiuer εχει πολλη καλα μοντελα το ξαναλεω μιας και εχω ηδη ερωτα με μια Tele Sqiuer (αλλο ειδος μουσικης ομως), εμενα οι Fat Strat δεν μου εκαναν για Ροκ - Μεταλ αλλα κυριως δεν μου εκαναν οπτικα. Κρητιριο μου οταν πηρα πρωτη ηλεκτρικη μιας και επαιζα μονο κλασικη :) . Οι μαγνητες ειναι μια χαρα, ο μεσαιος κανει τα δικα του μιας και ειναι μονος.

Alder μπορει να ειναι και οι γιαμαχα , ομως , οταν αγορασα μια σκουαιερ στανταρντ στα 230 ευρω την πουλησα μετα στα 180 στις αγγελειες. Ενας φιλος με μια πασιφικα την πουλουσε για 4 μηνες στα 80 ευρω και δεν δεχοταν ουτε τηλεφωνο... Τελικα μετα απο καιρο καταφερε και την εδωσε στα 60 ευρω σε ενα παλικαρι....Κποιες σκουαιερ δεν εχουν να ζηλεψουν τιποτε ακομα και απο τις φενετρ μεξικο....

Το ολο κονσεπτ της φατ στρατ ειναι αρκουντως ικανοποιητικο για ροκ και μεταλ... Εμενα μου εκανε αριστα  που παιζω μονο μεταλ και με τους στοκ μαγνητες... Τιο θεμα της αισθητικης ειναι υποκειμενικο. Γενικοτερα παντως δεν νομιζω να τιθεται θεμα συγκρισης μιας εταιριας σταθμο στην κατασκευη κιθαρων με μια εταιρια που φτιαχνει παρολαυτα καταπληκτικες εξωλεμβιες  ;)

make you choice

οταν αγορασα μια σκουαιερ στανταρντ στα 230 ευρω την πουλησα μετα στα 180 στις αγγελειες.

γεννημένο έμπορο σε βρίσκω ;D ;D

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Γενικοτερα παντως δεν νομιζω να τιθεται θεμα συγκρισης μιας εταιριας σταθμο στην κατασκευη κιθαρων με μια εταιρια που φτιαχνει παρολαυτα καταπληκτικες εξωλεμβιες  Wink

Επισης πολυ καλα jet-ski, και εξαιρετικές  μοτοσυκλέτες  ;D

Επισης πολυ καλα jet-ski, και εξαιρετικές  μοτοσυκλέτες  ;D

ναι πράγματι εχω ένα τζετ σκι γιαμαχα αλλά σκέφτομαι να το πουλήσω για να πάρω ένα σκουαιερ . Πιο λέτε να ναι καλύτερο ;  ;D

Hadgi εχεις παιξει ποτέ με αυτην που μου προτεινεις στο θωμα?(την φατ στρατ)

Ναι,την έχει ένας φίλος και την έχω δοκιμάσει 2-3 φορές.Μου φάνηκε αρκούντως ικανοποιητική. ;)

+1 για Squier Affinity.

Πολύ βολικό μπράτσο και γενικά μια αξιοπρεπέστατη κιθάρα για αρχάριο.

Βέβαια εγώ θα κοίταγα και κάτι σε epiphone.

http://www.thomann.de/gr/epiphone_sg400_wc_egitarre.htm

http://www.thomann.de/gr/epiphone_vintage_g400_wb_02.htm

http://www.thomann.de/gr/epiphone_sg_g400_eb.htm

http://www.thomann.de/gr/epiphone_lpstudioeb.htm

http://www.thomann.de/gr/epiphone_lp_studio_worn_cherry.htm

Και για ενισχυτή Fender Mustang I

http://www.thomann.de/gr/fender_mustang_i.htm

Cigarettes and Whiskey ... call my shaking hand

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου