Προς το περιεχόμενο

Πως συνδυαζονται single coils με humbuckers ?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

εδω εχεις ενα ποιντ... οταν αλλαξω μαγνητη στην φεντερ εχω στο μυαλο μου τον ηχο του 59 ( διπλου) η του jazz ...

Μόνο που δε φοράς αυτόν. Ο δε super distortion μάλλον είναι αρκετά πιο δυνατός και 59 να φόραγε η κιθάρα... μην ξεχνάς ότι και σε μονούς μαγνήτες υπάρχουν πάρα πολλοί. Μήπως αν πας σε κάτι πιο hot κάνεις τη δουλειά σου καλύτερα? Έτσι και αλλιώς με τέρμα γκάζια δεν παίζεις συνέχεια? Ή τη Fender την έχεις για πιο χαλαρές καταστάσεις? (οπότε ίσως ο super distortion δεν είναι ό,τι καλύτερο)

Επίσης τα booster ρυθμίζονται ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 60
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

με απλή πρόσθεση 1+1=2...ρε Άρη ούτε ο 15χρονος δεν κάνει τέτοιες ερωτήσεις....

δηλαδή κατά τη γνώμη σου ο διπλος δεν είναι παρά ένας δυνατότερος μονός;

καμία διαφορά στο χαρακτήρα του ήχου δεν ακούς;

Ρε παιδια γιατι με αποπερνετε ετσι ? Κουβεντα κανουμε !!! Αν ενοχλουν τοσο τα θρεντ μου να κοψω... Τοσο καιρο τα λεμε απο εδω μεσα... δεν εκανα και τιποτα...

Λοιπόν, να κάνω μια μαντεψιά και να θίξω ένα πολύ μεγάλο θέμα  ;D ;D

Άρη νομίζω ότι έχεις έναν ή πολλούς ήχους που ακούς στο κεφάλι σου και δοκιμάζεις εξοπλισμό δεξιά και αριστερά προσπαθώντας να τον πετύχεις. Αν έχω δίκιο τότε πάρτο πιο χαλαρά, ασχολήσου λίγο με κάτι άλλο, κάνε καμιά άσκηση ή γράψε κανα κομάτι, και άκου τι ήχος βγαίνει με τον εξοπλισμό που έχεις (και τα άπειρα διαφορετικά settings που έχεις να δοκιμάσεις). Οταν ξέρεις ακριβώς τι έχεις στα χέρια σου και τι θέλεις να πετύχεις, τότε θα είναι πολύ πιο εύκολο να δείς ότι χρειάζεσαι 1 2 3 συγκεκριμένα πράγματα.

Καλως ήρθες στο tone quest... που να κλείσεις και το distortion! Βάλε καλύτερα καμιά πανοπλία και ψάξε για το δισκοπότηρο, πιο γρήγορα θα ξεμπερδέψεις ;)

Εγώ πάλι νομίζω ότι δεν ακούς κανέναν ήχο και ό,τι θυμηθείς χαίρεσαι.

Σταμάτα να κυκλοφορείς στα διάφορα φόρα και να διαβάζεις για εκείνο ή το άλλο και κάτσε πάνω από τον ενισχυτή και την πεταλιέρα που έχεις τώρα, με ΜΙΑ κιθάρα και μη σηκωθείς αν δεν βγάλεις δέκα ήχους που να καραγουστάρεις.

Αν δεν έχεις καταλάβει τη διαφορά μεταξύ μονού και διπλού, δεν θα την καταλάβεις στο ίντερνετ.

When you will get good you will know. There is no guitar. There never was.

Ρε παιδια γιατι με αποπερνετε ετσι ? Κουβεντα κανουμε !!! Αν ενοχλουν τοσο τα θρεντ μου να κοψω... Τοσο καιρο τα λεμε απο εδω μεσα... δεν εκανα και τιποτα...

μηπως παιζεις βρωμικα με τον διπλο και καθαρα με τον μονο ?

Συγνωμη τωρα, με ολο το θαρρος , αυτο δεν ειναι ερωτηση! (εκτος και αν ηταν το πρωτο η δευτερο ποστ σου σε αυτο το forum)

Φανταζομαι την απαντηση την ξερετε εκ γενετης ετσι ?

κι αν θες σώνει και καλά να πάς από neck σε bridge, πάρε μια από τις άλλες εφτά κιθάρες σου που έχουν και στις δύο θέσεις διπλό (ή μονό)

Με αλλα λογια ποσο απεχει ηχητικα ο μονος + μπουστερ σε σχεση με τον διπλο χωρις μπουστερ ?

καμία διαφορά στο χαρακτήρα του ήχου δεν ακούς;

Εγώ πάλι νομίζω ότι δεν ακούς κανέναν ήχο και ό,τι θυμηθείς χαίρεσαι.

Σταμάτα να κυκλοφορείς στα διάφορα φόρα και να διαβάζεις για εκείνο ή το άλλο και κάτσε πάνω από τον ενισχυτή και την πεταλιέρα που έχεις τώρα, με ΜΙΑ κιθάρα και μη σηκωθείς αν δεν βγάλεις δέκα ήχους που να καραγουστάρεις.

Αν δεν έχεις καταλάβει τη διαφορά μεταξύ μονού και διπλού, δεν θα την καταλάβεις στο ίντερνετ.

Από περιέργεια,πόσο χρονών είσαι;

ρε Άρη ούτε ο 15χρονος δεν κάνει τέτοιες ερωτήσεις....

συνδύασέ τα λίγο και ίσως πάρεις απάντηση στο πρώτο quote.

Λοιπόν, να κάνω μια μαντεψιά και να θίξω ένα πολύ μεγάλο θέμα  ;D ;D

Άρη νομίζω ότι έχεις έναν ή πολλούς ήχους που ακούς στο κεφάλι σου και δοκιμάζεις εξοπλισμό δεξιά και αριστερά προσπαθώντας να τον πετύχεις.

Aυτο δεν θα ηθελα ποτε να το βρω στο 100% ... αν το βρω ισως ξενερωσω με το αθλημα... Αυτο που με γοητευει στην μουσικη ειναι η ολη προσπαθεια ανανεωσης του εξοπλισμου και το αποτελεσμα αυτου... Τον ηχο μου το ψαχνω 10 χρονια και παντα οταν φτανω εκει που θελω ψανχω το επομενο... Αυτο με συναρπαζει...

Τωρα πλεον που εχω κανει την συλοηγη που ονειρευομουν οταν ημουν 16 χρονων , θελω να νοικοκοιρεψω τα πραγματα...

Εχω την φεντερ , και 2 επιλογες... η την κανω κανονικη φεντερ με τρεις μονους , η την κανω μη κανονικη φεντερ με hsh...

Γιαυτο ανοιξα αυτο το θρεντ για να δω ποια η αποψη σας σχετικα με την συνδεσμολoγια HSS...

Σταμάτα να κυκλοφορείς στα διάφορα φόρα

Στο μονο φορο που μπαινω και ποσταρω ειναι το νοιζ...

Την διαφορα μονου και διπλου την εχω καταλαβει... απλα λεω οτι ενας μονος με μπουστερ οπως ειπαμε πριν ,  μαζι με τα γκαζια ,  τα ντραμς ,  τα μπασα ,  και τις φωνες , ισως και τα πληκτρα , αναρωτηθηκα ποσο εμφανης θα ειναι η διαφορα σε σχεση με εναν κανονικο διπλο...

Παραυτα , ανεβασα λιγο τους μονους , κατεβασα το διπλο και εχουν ερθει τα πραγματα σε μια ισοροπια , κατα καποιον τροπο...

;)

Να εξηγησω και γω λιγο την οπτικη μου για να μην παρεξηγουμαστε ;)

Αφου εχεις δυο μονους διαθεσιμους (και ας μην τους γουσταρεις που λεει ο λογος) ψαξε να βγαλεις κατι καλο απο αυτους κι ας σου ξενισει με την πρωτη!  ;)

Εγω για παραδειγμα με δυο πεταλια και ενα ενισχυτη( και τα πεταλια βαριεμαι να τα συνδεσω) καθομαι και ανεβοκατεβαζω τα κουμπια, παιζοντας με τουτο εδω

cigarboxguitar5.jpg που ο μαγνητης του ειναι απο εδω

http://www.noiz.gr/index.php?topic=180079.msg488875#msg488875

(Τσεκαρε τη φωτογραφια του μαγνητη ;)) μονο και μονο για να ψαξω τον ηχο και τις δυνατοτητες του! Με τον δικο μου εξοπλισμο, οχι του σατριανι ουτε του wylde ουτε του Χιωτη... λεμε τωρα  ;D

Ελπιζω να γινομαι κατανοητος!

www.mario-art2.blogspot.com

www.mario-art.blogspot.com

Aυτο δεν θα ηθελα ποτε να το βρω στο 100% ... αν το βρω ισως ξενερωσω με το αθλημα... Αυτο που με γοητευει στην μουσικη ειναι η ολη προσπαθεια ανανεωσης του εξοπλισμου και το αποτελεσμα αυτου... Τον ηχο μου το ψαχνω 10 χρονια και παντα οταν φτανω εκει που θελω ψανχω το επομενο... Αυτο με συναρπαζει...

Τωρα πλεον που εχω κανει την συλοηγη που ονειρευομουν οταν ημουν 16 χρονων , θελω να νοικοκοιρεψω τα πραγματα...

Εχω την φεντερ , και 2 επιλογες... η την κανω κανονικη φεντερ με τρεις μονους , η την κανω μη κανονικη φεντερ με hsh...

Γιαυτο ανοιξα αυτο το θρεντ για να δω ποια η αποψη σας σχετικα με την συνδεσμολoγια HSS...

Respect, αν και τελείως διαφορετική προσέγγιση στη μουσική από τον περισσότερο κόσμο (και εμένα μαζί)... ομολογώ δεν είχα καταλάβει ότι το κάνεις συνειδητοποιημένα.

Την διαφορα μονου και διπλου την εχω καταλαβει... απλα λεω οτι ενας μονος με μπουστερ οπως ειπαμε πριν ,  μαζι με τα γκαζια ,  τα ντραμς ,  τα μπασα ,  και τις φωνες , ισως και τα πληκτρα , αναρωτηθηκα ποσο εμφανης θα ειναι η διαφορα σε σχεση με εναν κανονικο διπλο...

Τι μονό και διπλό, μέσα σε κανονικό τραγούδι και ειδικά μέταλ, και ειδικά με τον ηχητικό εξοπλισμό κρεβατοκάμαρας, όποια από τις κιθάρες σου και να βάλεις δεν πρόκειται να ακούστεί διαφορά. Αφού λοιπόν σου αρέσει το ψάξιμο, πάρε ενα combo λαμπίτσα 5W και δες μία μία τις κιθάρες σου τι ήχους μπορείς να βγάλεις από την κάθε μία μόνο με το volume και τα χέρια σου... και μετά με άλλη πένα... και με το tone... και μετά με τον άλλο μαγνήτη... και το eq του ενισχυτή αν έχει... αφού για tone ψάχνεις, άσε το ισοπεδωτικό distortion για όταν ξέρεις τι και πόσο και πώς θα το χειριστείς (δε λέω να μην παίζεις καφρίλες για να γουστάρεις, αλλα να μην προβληματίζεσαι με αυτές!). Από αυτή τη φάση έχεις περάσει στην αναζήτησή σου?

Αυτο που με γοητευει στην μουσικη ειναι η ολη προσπαθεια ανανεωσης του εξοπλισμου και το αποτελεσμα αυτου...

μόνο που αυτό δεν έχει σχέση με τη μουσική, σόρυ

ο μουσικός νοιάζεται και τρώγεται και βασανίζεται με το ΤΙ παίζει,  όχι ΜΕ ΤΙ το παίζει

μόνο που αυτό δεν έχει σχέση με τη μουσική, σόρυ

ο μουσικός νοιάζεται και τρώγεται και βασανίζεται με το ΤΙ παίζει,  όχι ΜΕ ΤΙ το παίζει

ok συμφωνω !!! Χωρις ειρωνεια , τι πρεπει να κανω τωρα ? να το σταματησω το σπορ ?

Παντως τωρα που το λες αυτο λογικα το νοιζ θα πρεπει να σβησει το 90% των θρεντ που δεν εχουν θεμα ``παιδια πως μπορω να παιξω το ταδε σημειο `` αλλα θεματα

`` ποιον ενυσχητη``

``ποιους μαγνητες``

`` ποιες χορδες``

``ποια κιθαρα``

Αυτο που θελω να πω ειναι οτι ο καθενας μας αποζητα βοηθεια , χωρις την κριτικη για τις προσωπικες του επιλογες και τον τροπο που προσεγιζει την μουσικη...

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου