Προς το περιεχόμενο

hackintosh; Η εναλλακτική λύση;

Pit1991

Προτεινόμενες αναρτήσεις

http://www.hackintosh.com/

Σκέφτικα αυτό το opereting system για μουσικές εφαρμογές, σαν μια εναλλακτική λύση έναντι στα Windows. Να νιώσω λίγο MACιστας ρε παιδί μου.

1)Αποδίδει κάλα σαν λογισμικό; είναι στάθερο;

2)Αποδίδει καλύτερα από Windows 7; (Γιατί τα Mac κακά τα ψέματα...  ::) )

3)Υποστιρίζει Mac Drivers γενικότερα;

4)Λειτουργεί με όλους τους επεξεργαστές;( κατί έχω ακούσει για τα Mac και την ασυμβατότητα στους AMD)

Yσ. Προτιμώ γνώμες από κάποιον που τα έχει δοκιμάσει ή εστω τα έχει δει.

Υσ2. Ας μην μου την πέσουν όλοι οι φανατικοί των Mac, πλζζζζζ  ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 30
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

γεια σου φιλε μου ειχα και εχω hackintosh . Το συγκεκριμενο ΄λογισμικο' ειναι δικοπο μαχαιρι μπορει να εχεις ακυρα crash Κτλ απο εδω και απο εκει διχως αιτια . Βεβαια αν τον θελεις για ερασιτεχνικη χρηση θα σε καλυψει .. αλλιως πανε παρε ενα μακ να εχεις το κεφαλι σου ησυχο

απο εκει και περα ετοιμασου για απειρο ψαξιμο και διαβασμα γιατι δεν ειναι τοσο ευκολο το να βαλεις hackintosh στο πισι .. θελει πειραματα στο bios , cpu m/b Κτλ δλδ αν δεν ξερεις τι κανεις αστο καλυτερα . Αν ξερεις ετοιμασου να παρεις 2-3 depon και ορεξη και φαντασια να εχεις (μιλαω για να εχεις φουλ retail installiation και οχι καποιο distro )

εγω εστεισα hacintosh με 300 ευρω με τα εξης χαρακτηρηστικά:

pentium dual core @ 2.8

2gb ddr2 ram

g31m es2l mobo

8400gs 512mb vga

2x 320gb western digital caviar black

dvd rec

εκανα distro εγκατασταση το leopard και μεσω αυτου εκανα retail εγκατασταση το snow

αν βρεις components που να δουλευουν απροβληματιστα προχωρα το.

αν το θες ομως για logic κτλ μη βαλεις cpu σαν τη δικη μου φτιαξε ενα καλο εργαλειο.

το ολο θεμα ειναι η μητρικη (το chipset) και η vga με cpu και ram δε θα εχεις θεμα

edit:

στο προτεινω αντι για mac mini αν ειναι να δωσεις μεχρι 800, με 800 στεινεις hackintosh που το παταει κατω το mac mini αν ειναι ομως να παρεις imac δωστα στον imac

www.reverbnation.com/steamrollerassault

www.youtube.com/user/beeros05

Έξτρα επιδόσεις με hackintosh αποκλείεται να δεις. Σε σχέση με τα  Windows 7 στο ίδιο μηχάνημα πάντα. Με έναν hackintosh μπορείς κυρίως να πάρεις μία ιδέα του πώς είναι να δουλεύεις με mac. Και αφού πάρεις την ιδέα, μάλλον μετά θα θες να πάρεις και mac ;) (εγώ πάντως έτσι την πάτησα!). Οι πιθανότητες να έχεις ένα ασταθές λειτουργικό είναι μεγάλες, εκτός αν ρίξεις μπόλικο διάβασμα και κόπο, άσε που μπορεί να χρειαστείς και νέο PC αν τα components σου δεν ταιριάζουν. Οι AMD που ρωτάς πάντως δύσκολα παίζουν, ειδικά για να βάλεις snow leopard.

Για να κανεις hackintosh που να δουλευει απροβληματιστα θελει πολύ ψάξιμο...

Λοιπόν για να κλείνουμε το θεμα μιας και δεν ειναι σωστο να συζηταμε για ''σπασμενα'' προγραμματα, λογισμικο κτλ στο forum

Το Hackintosh ΔΕΝ ειναι Mackintosh ειναι μια καλη φαση αν θες να ξεκινήσεις να ψαχνεσαι με το λογισμικό τις Apple και να τα μαθαινεις.

Σου ξαναλεω αν ειναι να παρεις mac mini και να σκασεις 800 ευρω για διπυρηνο με 2gb ram και 5400rpm σκληρο που αν τον αλλαξεις μονος σου πρεπει να το ανοιξεις και σταματα και η εγγυηση αστο καλύτερα και κανε hackintosh με i5, 4-6gb ram και σκληρο της προκοπής...αλλιώς iMac με την οθοναρα του πληκτρολογιο ποντικι ηχεια ενσωματωμενα σκληρο προκοπής, i3 cpu, 4gb ram με 1200 δε θες κατι παραπανω

Καλο το mac mini υπερτιμημενο αλλα το θελω για media center και net...οταν καει το hackintosh θα παω σε mac mini

www.reverbnation.com/steamrollerassault

www.youtube.com/user/beeros05

Η εγκατάσταση hackintosh δεν απαιτεί σπάσιμο. Αν έχεις αγοράσει το λειτουργικό είσαι εντάξει απέναντι στο νόμο, δεν μπορεί να σου απαγορέψει να το εγκαταστήσεις. Μόνο η Apple μπορεί να επικαλεστεί ότι παραβαίνεις το EULA (End User Level Agreement) όπου υπάρχει όρος να μην εγκατασταθεί το λειτουργικό σε hardware που δεν είναι της Apple. Αυτό το EULA δεν είναι σε καμία περίπτωση νόμος, είναι μία συμφωνία αστικού χαρακτήρα μεταξύ του χρήστη και της Apple, δηλαδή μεταξύ ιδιωτών. Αυτό η Apple αν θέλει μπορεί να το κινήσει δικαστικά απέναντι σε κάθε χρήστη χωριστά, και οι νομικές απόψεις διίστανται κατά πόσο μπορεί να κερδίσει κάτι. Προσωπική μου εκτίμηση είναι πάντως ότι οι hackintosh στην ουσία βοηθούν στη διαφήμιση των προϊόντων της. Δεν θα προτιμούσα όμως έναν hack από έναν mac.

Η προσωπικη μου εμπειρια λεει οτι αν στηθει σωστα απο εμπειρο χρηστη και αν εχεις 100% συμβατο hardware και κανεις vanilla install (οχι καποιο "distro"), ΝΑΙ, θα εχεις αυξηση στις επιδοσεις με το ιδιο hardware και, ΝΑΙ, θα ειναι παρα πολυ σταθερο. Virtually καμια διαφορα με mac εκτος απο τιμη.

Μάλλον έχει διαφύγει της προσοχής του admin ότι αυτή η συζήτηση συνιστά παραβίαση των κανονισμών του φόρουμ. Όμως, ακόμη πιο σημαντικό είναι να προειδοποιηθούν οι ενδιαφερόμενοι ότι όλη αυτή η ιστορία αφορά χασομέρηδες που θέλουν να ταλαιπωρηθούν χωρίς κανένα ουσιαστικό αντίκρυσμα.

Το "hackintosh" δεν είναι λειτουργικό σύστημα, δεν αποτελεί καμία εναλλακτική λύση και δεν υπάρχει κανένας που να το έστησε και να λειτούργησε σωστά: στη καλύτερη περίπτωση, απλώς ψιλοκρασάρει μέχρι το επόμενο update, όπου και σταματά να λειτουργεί οπότε τελειώνει η υπόθεση.

Mea Culpa

Μάλλον έχει διαφύγει της προσοχής του admin ότι αυτή η συζήτηση συνιστά παραβίαση των κανονισμών του φόρουμ.

Επαναλαμβάνω: Η γενικότερη συζήτηση δεν εμπίπτει στα θέματα πειρατείας (δεν θα συμμετείχα αλλιώς). Η εγκατάσταση hackintosh από ιδιώτη για τον εαυτό του, δεν είναι ούτε πειρατεία ούτε ποινικό αδίκημα. Ποινικό αδίκημα γίνεται αν το macosx δεν είναι αγορασμένο. Αυτό ισχύει και για μια πειρατική εγκατάσταση windows βέβαια. Νομίζω επιπλέον ότι το θέμα απασχολεί αρκετό κόσμο. Είναι καλό οι συμφορουμίτες να ξέρουν τα όρια μίας εγκατάστασης hackintosh. Κάποιοι μπορεί να πάνε να σκάνουν και ένα χιλιάρικο με την ελπίδα δημιουργίας ενός hack-mac, ξοδεύοντας και τρεις μήνες ψάξιμο για drivers και ρυθμίσεις, ίσως και με αβέβαιο αποτέλεσμα. Σχεδόν με τα ίδια λεφτά και χωρίς να χάσουν άπειρες "εργατοώρες" ελεύθερου χρόνου παίρνουν το "αληθινό πράμα".

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου