Προς το περιεχόμενο

Fender American Special JB vs American Standard JB

om

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας.

Μετά από πολύ καιρό πήρα την απόφαση να αποκτήσω το πρώτο μου jazz bass.

Ψάχνοντας ανακάλυψα και τη νέα σειρά American Special, η οποία έχει περίπου 300 euro διαφορά στην τιμή από τη σειρά Standard.

Θα ήθελα γνώμη από κάποιους που έχουν δοκιμάσει τα American Special και αν αξίζουν.

Δυστυχώς αυτή τη στιγμή δε μπορώ να βρεθώ αθήνα για να τα δοκιμάσω λόγω υποχρεώσεων.

Αν τα Special είναι κατα πολύ κατώτερα, θα ήθελα να το ξέρω ώστε να πάρω το Standard που είναι σίγουρα καλό.

Special:

http://www.dv247.com/guitars/fender-american-special-jazz-bass-guitar-olympic-white--82141

Standard:

http://www.dv247.com/guitars/fender-american-standard-jazz-bass-olympic-white-rosewood--48149

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προ ολιγων ημερων εψαχνα κι εγω τις διαφορες αναμεσα στα 2 μπασα. Η πιο σαφης αποψη που διαβασα (χωρις να ειμαι και 100% σιγουρος οτι υσχύει) ειναι στο φορουμ της fender ενας τυπος που εγραψε εν ολίγοις πως το am special ειναι μια πιο μετρια εκδοση του am standard και κυκλοφόρησε μονο και μονο, λογο της πολιτικης της fender που θελει να εχει μπασα σε ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ. Απο κει και περα ψαχνοντας και συγκρινοντας τα χαρακτηριστικα, η διαφορα που ξερω οτι υσχυει ειναι οτι το standard, εχει σιγουρα ΠΟΛΥ καλυτερη γεφυρα. Δεν εβγαλα ακρη ομως για τους μαγνήτες ...

Γιατί δεν κάνεις λίγη υπομονή να μαζέψεις κανα 200άρι παραπάνω και να πάρεις το american deluxe που μαμεί και δέρνει έτσι κι αλλιώς και να μην πέφτεις σε διλημματα τέτοιυ είδους?

Μην παιρνεις και ορκο. Δεν προτιμουν ολοι τις high mass γεφυρες.

Μπορεί να μην κάνουν και διαφορά αλλά πάντως είναι πιο ακριβές.

Βάλε και τη θήκη και η διαφορά δεν είναι και τόσο μεγάλη.

Ασε που το special έχει slim C μπράτσο. Μπλιαχ

Αφού θα σε τρώει που θα σε τρώει, πάρε το std να μην το χεις άγχος.

Και σταθερή αξία είναι.

Τα υπόλοιπα τα αλλάζεις εν ευθέτω χρόνο και σύμφωνα με το γούστο σου.

Είπαμε, lego είναι. H χαρά της κατανάλωσης....  ;) ;D

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Ευχαριστώ για το Feedback.

Δεν είχα προσέξει ότι το special έχει ακόμα πιο λεπτό μπράτσο.

Αυτό το αποκλείει άμεσα αφού στο κυρίως μπάσο μου είναι αρκετά παχύ.

Όσον αφορά το deluxe, το μόνο που μου αρέσει είναι τα block inlays αφού το active με αφήνει αδιάφορο, έχω άλλο μπάσο για αυτό τον ήχο.

Άρα πάω για το standard, αυτό έχει δικιά του σκληρή θήκη?

Μπορεί να μην κάνουν και διαφορά αλλά πάντως είναι πιο ακριβές.

Βάλε και τη θήκη και η διαφορά δεν είναι και τόσο μεγάλη.

Ασε που το special έχει slim C μπράτσο. Μπλιαχ

Αφού θα σε τρώει που θα σε τρώει, πάρε το std να μην το χεις άγχος.

Και σταθερή αξία είναι.

Τα υπόλοιπα τα αλλάζεις εν ευθέτω χρόνο και σύμφωνα με το γούστο σου.

Είπαμε, lego είναι. H χαρά της κατανάλωσης....  ;) ;D

Μωρε, κι εγω τις προτιμω (του G&L ειναι as high mass as they come εξαλλου), απλα υπαρχει πολυς κοσμος που τις σιχαινεται και προτιμα τις παραδοσιακες Fender.

Τωρα για να πω κι εγω μια γνωμη, πιστευω οτι αν διαθετει κανεις λιγοτερα απο τα λεφτα του US Standard, τουτο δω ειναι πιο value for money επιλογη απο το American Special. Τα American Deluxe ειναι active οργανα και εκει παμε σε εντελως διαφορετικη συζητηση.

Μωρε, κι εγω τις προτιμω (του G&L ειναι as high mass as they come εξαλλου), απλα υπαρχει πολυς κοσμος που τις σιχαινεται και προτιμα τις παραδοσιακες Fender.

Τωρα για να πω κι εγω μια γνωμη, πιστευω οτι αν διαθετει κανεις λιγοτερα απο τα λεφτα του US Standard, τουτο δω ειναι πιο value for money επιλογη απο το American Special. Τα American Deluxe ειναι active οργανα και εκει παμε σε εντελως διαφορετικη συζητηση.

Καλησπερα κι απο μενα.Ημουν κι εγω αναμεσα σε jaguar,jazz,deusengerg,αλλα επειδη ολα αυτα φτανουν και ξεπερνουν τα 1000ευρω πηρα ενα gibson του 78 στα ιδια χρηματα και ηρεμησα.Ιδιο το jameson του τωρα με  ενα μπουκαλι 32 ετων που ειχε ξεχασμενο στην ντουλαπα ο παππους???

Καλησπερα κι απο μενα.Ημουν κι εγω αναμεσα σε jaguar,jazz,deusengerg,αλλα επειδη ολα αυτα φτανουν και ξεπερνουν τα 1000ευρω πηρα ενα gibson του 78 στα ιδια χρηματα και ηρεμησα.Ιδιο το jameson του τωρα με  ενα μπουκαλι 32 ετων που ειχε ξεχασμενο στην ντουλαπα ο παππους???

???

Ερ. Fender American Special JB ή American Standard JB ;

Απ. Εγώ ήμουν αναμεσα σε jaguar,jazz,deusengerg, (!!!! σ.σ. )

Ερ. Και;

Απ. Τελικά πήρα (σ.σ.ένα κάποιο) gibson .... (!!!! σ.σ.)

Ερ. Γιατί;

ΑΠ. Ήταν πιο παλιό....

Φίλτατε, η επιχειρηματολογία σου με κέρδισε.

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου