Προς το περιεχόμενο

Mac Mini Για μουσικές εφαρμογές, κάνει?

WilliamSats

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αυτό σκεφτόμουν κι εγώ, όμως σε αρκετους τέτοιους δίσκους υπάρχει και δυνατότητα σύνδεσης ως eSATA, όπου εκεί σίγουρα θα πάιζει ρόλο η ταχύτητα του ίδιου του δίσκου.

Δε θα πρέπε κάπου να αναγράφεται ξεκάθαρα;

Ναι, θα έπρεπε, συνήθως πρέπει να ψάξεις λίγο επίμονα στα σάιτ των κατασκευαστών για να το βρεις. Πάντως ένας πραγματικά πρόσφατος 5.400 λογικά θα πιάνει και 100-110 ΜΒ/sec, οπότε δεν πάει τσάμπα το esata.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 99
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

κι εγώ κυριώς έτσι δουλεύω, με εξωτερικούς FW800.

Ο τρολεης με έβαλε σε σκέψεις και ψάχνω αλλα δε βρίσκω πουθενά οι διάφοροι εξωτερικοί δίσκοι μου στις πόσες στροφές δουλεύουν. Δεν το λέει στα κουτιά τους, στα συνοδευτικά τους, έψαξα λίγο και στο site της WesternDigital αλλά δε βλέπω κάπου τα rpm...

Έχετε ιδεά εσείς;

Οι δίσκοι 3,5" είναι στις 7200 όλοι, οι 2.5" κατά 95% είναι στις 5400 και υπάρχει ένα 5% πιο πρόσφατων μοντέλων που τρέχουν στις 7200, αλλά το βλέπω απίθανο να βάζουν τέτοιους σε εξωτερικό.

Όπως και να'χει οι αναφερόμενες ταχύτητες των δίσκων δεν επιτυγχάνονται ποτέ καθώς σ'αυτό παίζει ρόλο η θύρα διασύνδεσης (USB, FW, e-SATA) και το FSB και το πόσους πόρους αφήνει ελεύθερο το PC στην κάθε θύρα, που αυτόματα σημαίνει ότι όσο πιο φορτωμένο με(στις) θύρες, τόσο μικρότερες ταχύτητες, ειδικά αν δουλεύουν συγχρόνως.

Lyrics: Wasted Time Between Solos!!!

Είναι πολύ καλοί οι υπολογιστές της Apple,αλλά δε θα σου πρότεινα το mini γιατί δεν έχει καλό value.

Δεν αξίζει σαν επένδυση.

Το mini με διπύρηνο επεξεργαστή στα 2.46Ghz,4gb RAM και 1tb σκληρό δίσκο κάνει 1000$ ενώ με 1200$ παίρνεις το βασικό iMac με διπύρηνο στα 3Ghz,4gb RAM,500gb σκληρό,αλλά και με οθόνη,ηχεία,webcam,και ενσωματωμένο μικρόφωνο..

Μπορεί ο σκληρός να έχει μισή χωρητικότητα,αλλά μόνο το κόστος της οθόνης να βάλεις με την ανάλυση που έχει και τη πιστότητα των χρωμάτων,υπεραξίζει να προτιμήσεις iMac από mini..

Και μάθε και το άλλο: Το λειτουργικό σύστημα της Apple το X,βγαίνει σε μια μόνο έκδοση οπόταν κάθε φορά που θα βγαίνει καινούριο θα ξέρεις απ' ευθείας ότι θα πάρεις το σωστό.

Η Microsoft βγάζει 4 εκδόσεις των Windows 7 στα 32bit,και άλλες 4 στα 64bit έχοντας 8 εκδόσεις ταυτόχρονα... Η Apple σου βγάζει το Snow Leopard,και αυτό είναι όλο.

Ξέχνα τα στερεότυπα που ακούγονται ότι και καλά όποιος έχει mac θέλει να το παίξει κάτι,και σκέψου χωρίς προκαταλήψεις πιο εργαλείο σε συμφέρει περισσότερο για τη δουλειά που θέλεις να κάνεις.

Προσωπικά αυτή τη στιγμή έχω Windows XP,αλλά έχω δοκιμάσει Mac και είναι πολύ καλά.. Δοκίμασα και τα Vista και τα 7 και απαγοητεύτικα. Αποφάσισα ο επόμενος μου υπολογιστής μου να είναι Mac για να κάνω τη ζωή μου ευκολότερη και σαν μουσικός,αλλά και γενικά ως χρήστης υπολογιστή.

Μουσική μουσική μουσική

Με iMac Core2Duo 2.0Ghz (μοντέλο 2007), 4GB Ram και εξωτερικό δίσκο Firewire, δουλεύω τα ProTools M-Powered 8. Ένα από τα projects δουλεύτηκε στα 96/24, με περισσότερα από 15 audio αρχεία, 2-3 virtual intruments, και σχεδόν σε κάθε κανάλι ΕQ και compressor. Επιπρόσθετα, χρησιμοποιούσα και sends effects. Κανένα audio dropout ακόμα και σε χαμηλές τιμές audio buffer (128 samples, περίπου 5-6ms).

Ο εσωτερικός σκληρός είναι 5.400. Θα συμφωνήσω ότι για απαιτητικά projects ίσως να χρειαστεί να καταφύγεις σε λύση εξωτερικού firewire σκληρού δίσκου.

Με τον ίδιο υπολογιστή δουλεύω το Final Cut Express για επεξεργασία HD video. Ακόμα και σε splitscreen video (4-8 HD βίντεο στο ίδιο παράθυρο) δεν μου έβγαλε το παραμικρό πρόβλημα (ακόμα και όταν τα αρχεία βίντεο παίζουν από το σκληρό δίσκο του συστήματος).

Go for it!

1. Μπορεί να τις σηκώσει αλλά μέχρι ένα όριο. Αναλόγος πως δουλεύεις και αναλόγος πόσο θα το αναβαθμίσεις. Ο επεξεργαστής είναι καλός.

2. Εάν φορτωθεί με πολλά plugins και virtual instruments κάπου θα αρχίσει να σου κολλάει. Θα πρέπει να τα κάνεις Bounce σε νέα κανάλια και σε wav αρχεία για να ελαφραίνει και η μνήμη και ο επεξεργαστής. Καλό θα ήταν να ξεκινήσεις με 4 γίγα μνήμη.

3. Οι κάρτες ήχου υποστηρίζονται πλήρως. Καλύτερα κάποια Firewire.

4. Ναι η RAM επεκτείνεται. Μπορείς να βάλεις μέχρι 8 γίγα. http://www.apple.com/macmini/specs.html

www.greekmacuser.gr - www.logicstudio.gr

Θα συμφωνούσα περί iMac σε σχέση με MacMini. Ένα πράγμα που πάντοτε με προβλημάτιζε στο mini είναι αν αντέχει να το έχεις 5-6 ώρες τη μέρα ανοιχτό επί 2 χρόνια. Αν κάποιος έχει τέτοια εμπειρία ας μας δώσει τα φώτα του. Πάντως, επειδή όλα εκεί μέσα είναι πολύ στριμωγμένα και θερμαίνονται, και επειδή πρόκειται για entry level προϊόν, θα είχα τις επιφυλάξεις μου. Χωρίς να σημαίνει ότι στο imac και στο macbook δεν είναι στριμωγμένα, αλλά σε αυτά πληρώνεις το "καλύτερο" στρίμωγμα και ίσως και το καλύτερο quality control. Τέλος, επειδή τα εξωτερικά περιφερειακά (ιδίως οι σκληροί δίσκοι) είναι συχνά απαραίτητοι για τη μελλοντική επέκταση του μηχανήματος, θα περίμενα να δω τι θα γίνει με τη νέα σούπερ γρήγορη θύρα thunderbolt των apple και intel (γρηγορότερη από USB 3.0). Θα πάιξει σε όλα τα προϊόντα της Apple; Προς στιγμή είναι στα macbook pro και δίνει τη δυνατότητα για σύνδεση με γρήγορους δίσκους και άλλα περιφερειακά (που αναμένονται σύντομα, η τεχνολογία μόλις λανσαρίστηκε).

• 7 μήνες αργότερα...

Παντως παιδια εγω θα σας πω  το εξης..εχω την tascam 1641 δουλευα το σοναρ σε ενα διπυρινο πισακι κ του ειχα βαλει ενα καρο plug in και δουλευα μια χαρα... μια μερα που η καρτα δεν ηταν συνδεδεμενη στη usb και ανοιξα το project.. το pc ειχε γονατισει κ δν μπορουσε να αναπαραγει σωστα το κομματι το οποιο αποτελουνταν απο 2-3 τρακ wave..κ 3-4 plug to καθε wave. αρα λοιπον οταν μιλαμε για μουσικες εφαρμογες μεγαλο ρολο παιζει κ το chipset της καρτας ηχου!! εμενα αυτο μου αποδειξε εκεινη την μερα!

Καλησπέρα,

Θα ήθελα τις γνώμες σας πάνω σ'αυτό το θέμα.

Γλυκοκοιτάζω αυτό εδώ

http://www.plaisio.gr/Computers/Desktop/Nettop-computers/Apple-Mac-Mini-MC270ZH-A-MC270ZH-A.htm

Αλλά θα ήθελα να ξέρω:

1) Aν μπορεί να σηκώσει απροβλημάτιστα μουσικές εφαρμογές όπως garage band, logic κλπ.

2) Επίσης θα έχει θέμα αν φορτωθεί με VSTs & VSTi ένα project?

3) Αν μία οποιαδήποτε κάρτα ήχου υποστηρίζεται από πλευράς drivers για Mac, τη δουλεύει το ίδιο καλά όπως και σε ένα μεγάλο Mac?

4) Γνωρίζετε αν η RAM που έχει επεκτείνεται?

Αλλό?

Ολα αυτα που ρωτας γινονται..βεβαια δεν ξερω για τι μεγεθος project μιλαμε καθως να εχεις υποψιν σου οτι το macmini ειναι entry level μηχανημα και το βασικοτερο θεμα του απο αυτα που ειχα δει εγω ηταν ο αργος σκληρος η το drive του αν θυμαμαι καλα(για της τελευταιας γενιας δεν ξερω παντως).Για μενα η καλυτερη λυση ειναι ο imac...οτι project θες και ανεπηρεαστος σε οτιδηποτε.Ακομα και παλιοτερης γενιας μηχανηματα-εγω εχω intel core 2 duo με 4 Giga Ram-(ισως και γενιας ποιο πριν ακομα) κανουν οτι θες απο τετοια project χωρις αγκωμαχητο.Αλλιως macbook pro  η καποιο Pc απο 800-900 ευρω καταλληλα εξοπλισμενο.

μιας και αναστήθηκε το θέμα, ήθελα να μου πείτε

1. τι εννοείτε όταν λέτε πως το mac mini ειναι "entry level"  και

2. γιατί ο iMAC δεν είναι ένα mac mini μέσα σε μια οθόνη; {μιλάω για σύγκριση υπολογιστών με ίδιο επεξεργαστή, ίδια μνήμη κλπ} Υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που κάνει τον iMAC ανώτερο;

φβ/snoozeloop

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου