Προς το περιεχόμενο

Μας απαγορεύουν και τα tabs;

oselifer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

σαν μουσικος οσους δουλειες εχω κυκλοφορισει τις μοιραζω με τεραστια χαρα δωρεαν στο ιντερνετ. πουλαω μονο τα CD και αυτο οχι για να βγαλω χρηματα αλλα γιατι μου στοιχιζουν και προσπαθω παντα να τα δινω σε μια λογικη τιμη(ποτε πανω απο 5ευρω) επισης εχω μοιρασει και πολλα μου CD δωρεαν και εαν με "παιρνει" θα το ξανακανω.

εαν ποτε καποιος εγραφε σε tabs τα κοματιου μου θα θελα να τον γνωρισω να τον ρωτησω εαν εχει καποιο προβλημα και να του δωσω λεφτα να παει σε κανα γιατρο :P :P

σοβαρα τωρα σαν συνθετης δεν θα ειχα κανενα προβλημα να μοιραζονται δωρεαν tabs απο τα δικα μου κοματια αρκει φυσικα να ειναι σωστα γραμμενα.

τωρα εαν υπαρξει ενα site που θα εχει σωστες ελεγμενες παρτιτουρες Guitar Pro και οχι την λαλακια του καθενος και θα χρειαζεται συνδρομη θα γραφτω απο τους πρωτους.

μακάρι να ήταν όλοι σαν εσένα αλλά όταν στη συνδεσμολογία μπαίνει και η εταιρία (σύμβουλος πωλήσεων, golden boy ή όποιος άλλος μπαίνει) τότε χάνεται η ευγενής άμιλλα....

ή όταν από την αρχή ο καλλιτέχνης μπαίνει στο χορό για βιοποριστικούς λόγους...

αλλά να πω και το εξής...

παλιά οι "καλλιτέχνες" τηρούσαν τη σημασία της λέξης...

είχαν δουλέψει άπειρα...είχαν βγάλει τα ωδεία τους, τις δραματικές τους σχολές..τέλος πάντων....σαν άνθρωποι αξίζαν να πληρώσεις κάποιο ποσό...

τώρα...αρπάζει κάποιος ένα μικρόφωνο....ή είναι λίγο χαριτωμένος...και τον βλέπεις στην πίστα...στην τηλεόραση...ή οπουδήποτε αλλού....

μόνο τις ταινίες θα αναφέρω που οι περισσότερες παλιές σε κάνουν να ανατριχιάζεις ενώ οι περισσότερες τωρινές....είναι γιούχου...

αυτά και συγνώμη για το οφτόπικ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 101
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

εγω ζω μονο απο την μουσικη και θα προσπαθησω να συνεχισω να μοιραζω ετσι την μουσικη μου. μην γελιομαστε πλεον μπορεις να κανεις μια αξιολογη δουλεια και στο σπιτι σου!

οσο αφορα το δευτερο που λες τα λεφτα δεν τα παιρνει κανενας απο αυτους αλλα η εταιρια γιατι εχει επενδυση χρηματα πανω σε αυτον

A musician who is travelling with the old blues while searching the psychedelic groovie sounds of the 60's with his guitar.

• Guru

@ bluezlick, αλλά και όλους...

Μέχρι ένα σημείο μοίραζα τις παρτιτούρες μου δωρεάν στο Ιντερνετ. Και δεν μιλάω για "απλά" tabs που κάποιος μπορεί να τα βγάλει με το αυτί (όπως γίνεται στην πλειοψηφία των tabs εκεί έξω), αλλά για "σύνθετες" παρτιτούρες από έργα που... απλά δεν παίζονται χωρίς αυτήν.

Κάποια στιγμή λοιπόν, κάνοντας google το όνομά μου (χεχε... αμέ... το κάνω κατά καιρούς...  ;D) έπεσα σε μία ιστοσελίδα που πουλούσε τις παρτιτούρες μου, μαζί με τόνους άλλες! Φρίκαρα, αηδίασα, επικοινώνησα μαζί τους, απείλησα και τελικά τους κατάφερα να τις βγάλουν. Τις είχαν πάρει από το IMSLP.ORG όπου μόνος μου τις είχα δώσει προς δωρεάν διακίνηση! Το πρόβλημα είναι ότι το IMSLP πρόσθετε CC license (Creative Commons), που η πρωταρχική της αρχή (όποιο επίπεδο και να βρεις) είναι ότι τα έργα που ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ διακινηθεί δωρεάν, παραμένουν δωρεάν και μπορούν να συνεχίσουν να διακηνούνται με τον ίδιο τρόπο. Με λίγα λόγια, αν ήθελα κάποτε να πάρω πίσω αυτή μου την απόφαση... δε μπορούσα...

Έτσι λοιπόν αναγκάστηκα να κάνω πίσω, να βγάλω τα έργα μου από το νετ (τις παρτιτούρες) και να σκέφτομαι πιο σοβαρά κάποια πράγματα...

Σαν συνθέτης, σε αντίθεση με τον bluezlick έχω κάθε πρόβλημα να κάνει ο καθένας ότι γουστάρει με τα έργα μου, χωρίς να με ρωτήσει, ή να με πληρώσει. Φυσικά, είναι εως αδύνατον να υποχρεώσω κάτι τέτοιο, αλλά μπορώ να πω ότι γενικά με ρωτούν ακόμη και πριν να εκτελέσουν τα έργα μου...

Έχοντας επενδύσει τόσα χρόνια και χρήματα στο να είμαι όποιος είμαι και να ξέρω ότι ξέρω (το οποίο δεν το μετράω, απλά υπολογίζω ότι υπάρχει) δεν δέχομαι ούτε στιγμή ότι "αφού το κάνω σπίτι μου είναι τσάμπα", ή ότι "το κάνω για το κέφι μου και δε θέλω χρήματα", κλπ... επιχειρήματα που έχουν παρουσιαστεί κατά καιρούς και εδώ με άλλους καλιτέχνες του νοιζ. Που σε κάθε περίπτωση επιμένω όσο μπορώ για να πληρωθούν.

Το θέμα με τα tabs είναι βλακώδες και φυσικά απομεινάρι μιάς κατεστραμένης βιομηχανίας... Το ίδιο και με τους στίχους... Απαγορεύσεις τέτοιου τύπου δεν έχουν νόημα (όπως δεν έχει νόημα το να βάζεις πρόστιμο σε συνεργείο αυτοκινήτων επειδή παίζει μουσική "δημόσια"...).

Άσε που υπάρχει και το νομικό παραθυράκι (Λάκη; ):

Τα tabs είναι Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ εξήγηση του τι γίνεται σε ένα τραγούδι, η δική μου εντύπωση. Γιατί αυτό είναι παράνομο να δημοσιευτεί; Αν εγώ έχω την παραδοχή ότι ένα τραγούδι πάει "Cm, Bb, Ab, G", είναι δεν είναι σωστό, παραμένει η δική μου γνώμη και δική μου δημιουργία τελικά... ή όχι;

Τα tabs είναι Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ εξήγηση του τι γίνεται σε ένα τραγούδι, η δική μου εντύπωση. Γιατί αυτό είναι παράνομο να δημοσιευτεί; Αν εγώ έχω την παραδοχή ότι ένα τραγούδι πάει "Cm, Bb, Ab, G", είναι δεν είναι σωστό, παραμένει η δική μου γνώμη και δική μου δημιουργία τελικά... ή όχι;

κάπως έτσι το βλέπω και εγώ:

Δηλαδή,αν κάνω μια tab και γράψω: "η άποψή μου στο τάδε κομμάτι" ή "έτσι το παίζω εγώ",πως βλάπτω τα οικονομικά συμφέροντα του δημιουργού του;

ναι αλλά κανείς δεν το γράφει αυτό και σε κάνουν να πιστεύεις (όχι πως δεν το εννοούν και οι ίδιοι) πως είναι το κανονικό κομμάτι και όχι η προσωπική απόδοση (διασκευή) του συγγραφέα της ταμπλατούρας

ναι αλλά κανείς δεν το γράφει αυτό και σε κάνουν να πιστεύεις (όχι πως δεν το εννοούν και οι ίδιοι) πως είναι το κανονικό κομμάτι και όχι η προσωπική απόδοση (διασκευή) του συγγραφέα της ταμπλατούρας

αυτό νομίζω πως φαίνεται στα σχόλια,που γίνονται,σε κάθε ταμπλατούρα,όπου άλλοι χρήστες προτείνουν διορθώσεις ή και ψιλοδιαφορετικούς τρόπους παιξίματος.

Αν η ταμπλατούρα ήταν η κανονική απόδοση του κομματιού,δε θα άφηνε και περιθώρια για βελτιώσεις(ή τουλάχιστον έτσι πιστεύω.. :P)

Κ αν έβγαζες λεφτά όμως;

Και κατά δεύτερον είναι το αυτονόητο;

Αν εβγαζα λεφτά θα ήμασταν σε έναν άλλο κόσμο όπου ή εγώ ή ο κόσμος ή και οι δύο θα ήμαστε καλύτεροι ;D. Μιλάω για το τι ισχύει αυτή τη στιγμή για τα δικά μου πράγματα.

Κατά δεύτερον, ναι, είναι το αυτονόητο. Με κάλυψαν οι bluezlick και Nikolas. Αν κάποιος ενδιαφερόταν να βγάλει κάτι δικό μου θα προσπαθούσα να τον βοηθήσω (bluezlick, 2011 ;D) , ενώ θα αρρώσταινα αν κάποιος προσπαθούσε να βγάλει χρήματα από αυτό που μοιράζω δωρεάν (nikolas, 2011 ;D ;D).

Πάντως συμφωνώ οτι το θέμα αναγεται στο αν υπάρχει copyright ή όχι. Επειδή όμως ο κάθε δημιουργός έχει διαφορετική γνώμη για το δημιούργημά του, θεωρώ πώς θα έπρεπε η τελευταία λέξη να είναι πάντα του δημιουργού και όχι κάποιας εταιρίας συλλογικής διαχείρισης (έχω αναφέρει κατα καιρούς πολλά παραδείγματα όπου ο δημιουργός δεν συμφωνούσε με τον τρόπο που έγινε η διαχείριση του έργου του, αλλά ήταν δέσμιος του συμβολαίου του). Γι' αυτό είναι χρονικά τοποθετημένο το ερώτημα : εδώ και τώρα θα θεωρούσα τον εαυτό μου αστείο αν προσποιούμουν οτι το "έργο" μου ανήκει στα εμπορικά αξιοποιήσιμα προϊόντα. Το ίδιο θα πω και με αντικατάσταση της λέξης "εμπορικά" με την "καλλιτεχνικά", προς αποφυγή παρεξηγήσεων.

Στηρίζοντας το παραπάνω, θυμίζω τη συζήτηση για το bandcamp. Πολλοί νέοι μουσικοί ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ για να ακουστούν. Στο bandcamp πληρώνει ο μουσικός για να διαθέτει ΔΩΡΕΑΝ τη μουσική του (και το βρίσκω απολύτως θεμιτό στη σημερινή πραγματικότητα της μουσικής βιομηχανίας). Όντας σε αυτή την κατάσταση θεωρώ οτι θα βρισκόμουν εκτός πραγματικότητας αν θεωρούσα οτι αξίζει να ασχοληθώ με τα νομικά για να δω τα + και - μιας ανάθεσης της "επιχείρησής" μου σε τρίτους. Τα νούμερα είναι μικρά και η απαίτηση για το ξεκαθάρισμα αυτών των όρων τεράστια. Θα προτιμούσα να χάσω αυτό το χρόνο προσπαθώντας να κάνω καλύτερη μουσική για να αξίζει να πληρωθεί η δουλειά μου.

Φυσικά, όλα τα παραπάνω αφορούν στην προσωπική μου άποψη για τα δικά μου ερασιτεχνικότατα πράγματα. Δεν χλευάζω κανέναν που έχει διαφορετική άποψη για το δικό του έργο, ουτε τοποθετουμαι πολιτικά για το πώς "θα επρεπε" να είναι τα πράγματα.

Καλη χρονιά σε όλους ;D

• Guru

Νικόλα για πόσα λεφτά συζητάμε? Δηλαδή... πόσα έχασες επειδή κάποιοι δεν αγόρασαν τις παρτιτούρες?

Αυτή τι στιγμή; Ελάχιστα εως 0 (αφού οι παρτιτούρες δεν προσφέρονται για πώληση)... Στο προσεχές μέλλον θα ήλπιζα αρκετά...  ;D

• Moderator

Αντιλαμβάνομαι την ενόχληση όταν κάποιος κερδίζει διανέμοντας κάτι το οποίο θα μπορούσε διανέμει ή να χαρίζει ο ίδιος ο δημιουργός.

Θεωρώ όμως ότι να μπλοκάρει κανείς αυτή τη διαδικασία είναι κάτι που περισσότερο ανήκει στη σφαίρα του ιδεαλισμού και της ερασιτεχνικής σχέσης με το πνευματικό προϊόν παρά μια πράξη επαγγελματία που προσπαθεί να διασφαλίσει ότι θα του αποδοθούν τα νόμιμα. Με λίγα λόγια, νομίζω ότι καλύτερα να οδηγηθείς σε μια κατάσταση που ο άλλος βγάζει πολλές χιλιάδες από τα έργα σου κι εσύ διεκδικείς (και σε αυτή την περίπτωση πάντα τελικά κερδίζεις) τα ποσοστά σου παρά να μην τα πουλάει κανείς και πουθενά.

Αυτά δεν τα γράφω ελαφρά τη καρδία ούτε μιλώ "στον αέρα" ή θεωρητικά. Έχω ζήσει από κοντά τις σχέσεις μεγάλων εταιρειών, τις άτυπες "εκεχειρίες" για πατέντες που είχαν στοιχίσει πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και αυτό που έμαθα από πρώτο χέρι είναι ότι όταν σε κλέβουν μέχρι κάποιο βαθμό σου προσφέρουν υπηρεσία γιατί "δημιουργούν την αγορά σου". Ασφαλώς, όταν αυτό που κλέβουν αρχίσει να αξίζει πολλά, τότε το ξανα-συζητάς. Και πάλι, τις περισσότερες φορές εξακολουθεί να σε συμφέρει να εισπράξεις ποσοστά παρά να "μπλοκάρεις" τον ανταγωνισμό.

Ως ερασιτέχνης, θα θύμωνα αν κάποιος πουλούσε τα μουσικά μου έργα ( :P ). Αν ήμουν επαγγελματίας, θα παρακολουθούσα και θα έκρινα πότε έφτασε η στιγμή να διεκδικήσω τα αυτονόητα.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου