Guru npap Δημοσιευμένο 20 Απριλίου 2011 Guru Share Δημοσιευμένο 20 Απριλίου 2011 Musescore http://musescore.org/ Δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί στο φόρουμ κατά το παρελθόν αλλά αξίζει τον κόπο να ασχοληθεί κανείς μαζί του ΠΡΙΝ τα "σκάσει" για κάποια εμπορική έκδοση ή ακόμα χειρότερα πριν μπει σε περιπέτειες με κάποια αμφιβόλου προελεύσεως και αποτελεσμάτων "πειρατική" τους version.... Να σημειώσω ότι είναι πλήρως εξελληνισμένο από τα παιδιά του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου και ότι υπάρχουν γι αυτό αρκετά χρήσιμα plug ins... Όποιος το χρησιμοποιήσει (ή ήδη το έχει κάνει) καλό θα είναι να καταθέσει τα συμπεράσματά του εδώ... επίσης εμπειρίες από κάποιο ανάλογο του software που κυκλοφορεί θα είναι το ίδιο χρήσιμες... ------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Το MuseScore είναι ένα ελεύθερο πρόγραμμα σύνθεσης και επεξεργασίας μουσικού κειμένου για Windows, MacOS και Linux, βασισμένο στην αρχή WYSIWYG που προσφέρει μία δωρεάν εναλλακτική λύση αντί των αντίστοιχων εμπορικών προγραμμάτων όπως π.χ. το Sibelius και το Finale. Μερικά χαρακτηριστικά: WYSIWYG, οι νότες εισάγονται σε μία "εικονική παρτιτούρα" Απεριόριστος αριθμός συστημάτων Μέχρι και τέσσερις φωνές ανά πεντάγραμμο Εύκολη και γρήγορη εισαγωγή νοτών με το ποντίκι, το πληκτρολόγιο ή μέσω MIDI Ενσωματωμένο sequencer και FluidSynth software synthesizer Εισαγωγή και εξαγωγή MusicXML και Standard MIDI Αρχείων (SMF) Διαθέσιμο για Windows, Mac και Linux Μεταφρασμένο σε 35 Γλώσσες Άδεια GNU GPL δεν μιλάω αν δεν ξέρω... η σιωπή (μου) είναι χρυσός (στην τσέπη του άλλου)... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Mike G Δημοσιευμένο 20 Απριλίου 2011 Share Δημοσιευμένο 20 Απριλίου 2011 Μόλις το κατέβασα...θα το χρησιμοποιήσω και θα καταθέσω μερικά συμπεράσματα στις επόμενες μέρες :) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
mustafank Δημοσιευμένο 20 Απριλίου 2011 Share Δημοσιευμένο 20 Απριλίου 2011 Μόλις το μεταφόρτωσα..είμαι σίγουρος πως θα μου φανεί χρήσιμο στο μέλλον. Τα συγχαρητήριά μου στην ομάδα δημιουργίας. https://morphinesocialclub.bandcamp.com/releases https://www.facebook.com/churchofmangr/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
choria Δημοσιευμένο 3 Ιουλίου 2011 Share Δημοσιευμένο 3 Ιουλίου 2011 ειναι πολυ καλο το προγραμματακι και τη μεταφραση την εκαναν παιδια απο τη σχολη μου (Ιονιο Πανεπιστημιο Τμημα Μουσικων Σπουδων) εχει παρομοιο περιβαλλον με αυτο του finale!!! πραγματικα πολυ ελαφρυ και ευκολο ως προς την χρηση του Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
araxtos Δημοσιευμένο 3 Ιουλίου 2011 Share Δημοσιευμένο 3 Ιουλίου 2011 Πραγματικά πολύ χρήσιμο! ;D Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
parsifal Δημοσιευμένο 3 Ιουλίου 2011 Share Δημοσιευμένο 3 Ιουλίου 2011 Χρηστικότατο, με πολυφωνία, τρανσπόρτα και το σημαντικότερο σώζεις σε ότι θέλεις (pdf ας πούμε). Μπράβο στα παιδιά και από μένα πΛΗκτΡΑ ΑγγΙζΩ ΚΑΙ Σ' αυΤΑ ΠανΤΑ ελΠΙΖΩ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
johnsid Δημοσιευμένο 21 Νοεμβρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 21 Νοεμβρίου 2011 Ενα επισης πολυ καλο και ευκολοχρηστο tablature editor με καταγωγη Linux και εκδοσεις για Mac και Windows ειναι το tuxguitar. Keep true to the dreams of thy youth... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
gearkat Δημοσιευμένο 20 Ιουνίου 2012 Share Δημοσιευμένο 20 Ιουνίου 2012 Ευχαριστώ πολύ φίλε npap. Θα το δοκιμάσω. Ούτως ή άλλως, άξια συγχαρητηρίων είναι και η ομάδα που το δημιούργησε. We will walk on the land.... Peter Gabriel Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Τρώμε κάτι και συνεχίζουμε Δημοσιευμένο 20 Ιουνίου 2012 Share Δημοσιευμένο 20 Ιουνίου 2012 ..ωραιότατο ! :D www.sonicspace.gr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
eliaspap Δημοσιευμένο 26 Απριλίου 2015 Share Δημοσιευμένο 26 Απριλίου 2015 Πολύ ελαφρύ και εύχρηστο! Πιθανότατα η καλύτερη FOSS λύση για συγγραφή παρτιτούρας. Πρόσφατα βγήκε major update. http://midi2musescore.com/blog/2012/12/30/musescore-how-it-compares-with-finale-and-sibelius/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση