Προς το περιεχόμενο

Πόσοι άραγε να ναι οι επαγγελματίες μουσικοί στο Noiz;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Audiokosta μπορουμε να απαντησουμε μετα απο 11 μερες(τωρα το ειδα ) Ζουσα 50%απο μουσικη

και 50% απο αλλη δουλεια .Τωρα ζω 100% απο αλλη δουλεια που ομως μου αρεσει οπως και η μουσικη .Επειδη ομως κατα την ημιεπαγγελματικη μου περιοδο (30 χρονια περιπου ) ειχα μαθει να πληρωνομαι ειμαι πολυ επιλεκτικος οσον αφορα το που και με ποιους παιζω.(δηλαδη προτιμω τους επαγγελματιες ) .Οχι οτι οι ερασιτεχνες ειναι κακοι μουσικοι αλλα εχουν μια διαφορετικοη νοοτροπια που βοηθαει τους " μαγαζατορες'" & τους οργανωτες διαφορων συναυλιων &gigs να κανουνε πολλες φορες ''γαργαρα ''τις προσυμφωνηθεισες αμοιβες και να σε οδηγουνε σε καυγαδες και μπουνιδια αλλα και γενικα επικυνδυνες καταστασεις που τωρα πλεον δεν ειναι σοφο να μπλεκεσαι/(Βαγγελης ξερει την εχει παθει ουκ ολιγες φορες) .Για να μην μακρυγορω αλλο Audiokosta μπασισταρα μου θεωρησε με 50 /50 υπαρχει και καποιος αριθμος τετοιων μουσικων .

Στην Αμερικη οσοι εχετε παει υπαρχουν παρα πολλοι εξαιρετικοι μουσικοι που αναγκαζονται να δουλευοθν σε αλλες δουλειες αλλα κηνυγανε και το μεροκαματο της μουσικης για λογους ΟΧΙ αποκλειστικα βιοποριστικους .(Καληωρα ο υποφαινομενος)......Πολλα δεν ειπα ;;;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 51
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

"Two things you should be slow to criticize:

a man's choice of woman,

and his choice of work."

a man's choice of car

a man's choice of guitar

Εγω παιζω(?) αποκλειστικά για την πλάκα μου.Η μόνη μου αμοιβη απο την μουσική, δωρεαν ποτακια σε καποια μπαρ που παιζαμε live (παλιά)

Thank God for the rain....

Εγώ που σπουδάζω (ακόμα) και τα κυριότερα έσοδα μου είναι από την μουσική σε ποια κατηγορία μπαίνω? Εντάξει με φιλοξενούν ακόμα οι δικοί μου καθότι δεν έχω πάει φαντάρος (ακόμα) αλλά ότι λεφτά βγάζω τα βγάζω από τη μουσική και άντε να κάνω και καμιά δουλειά του ποδαριού όταν ξεμένω από φράγκα... Σε ποια κατηγορία εντάσσομαι? Υπόψιν μιλάμε για σχεδόν τον βασικό μισθό τον μήνα από την μουσική...

LA ROJΑ ARMADA

Κοπήκαν και αυτά.....

Eλα ντε... αρχισαν να μοιραζουν 2,3 χαρτακια στο καθενα τωρα και ευχαριστημενοι να ειμαστε..

Γιατρός!!! Τι γιατρός??  Μετεωρολόγος..!!!

... αρχισαν να μοιραζουν 2,3 χαρτακια στο καθενα τωρα και ευχαριστημενοι να ειμαστε..

Προσωπικά, το θεωρώ πολύ λογικό.

Αν τα μέλη της μπάντας είναι νεροφίδες και πίνουν μόνο malt, τι φταίει ο μαγαζάτορας;

Καλύτερα με τα χαρτάκια και πρότερη συννενόηση παρά με την ερώτηση του μπάρμαν "να σου δώσω αλλά τι έχετε συνεννοηθεί με τον Μάκη/Τάκη/Σούλα/Αφεντικό ?"

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Προσωπικά, το θεωρώ πολύ λογικό.

Αν τα μέλη της μπάντας είναι νεροφίδες και πίνουν μόνο malt, τι φταίει ο μαγαζάτορας;

Καλύτερα με τα χαρτάκια και πρότερη συννενόηση παρά με την ερώτηση του μπάρμαν "να σου δώσω αλλά τι έχετε συνεννοηθεί με τον Μάκη/Τάκη/Σούλα/Αφεντικό ?"

Ενταξει δεν ειπαμε να το ξεφτιλιζεις κιολας, καποια πραγματα προυποθετουν και μια ωριμοτητα υποτειθεται. Παντως πιο παλια ή εγω επινα πιο λιγο ή τα μαγαζια δε τραβαγαν τοσο ζορι... ;D

Γιατρός!!! Τι γιατρός??  Μετεωρολόγος..!!!

καποια πραγματα προυποθετουν και μια ωριμοτητα υποτιθεται.

;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Παντως πιο παλια ή εγω επινα πιο λιγο ή τα μαγαζια δε τραβαγαν τοσο ζορι... ;D

Μάλλον το δεύτερο.  ;)

Ή και τα δύο

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Στα πιο γνωστά μαγαζιά έτσι γίνεται. Βέβαια, αν για παράδειγμα μας δίνουν σε ένα μαγαζί τα 3 από τα 5 ευρώ της εισόδου δεν με απασχολεί καθόλου αν μοιράζουν χαρτάκια για ποτά. Έχω δει όμως το παράδειγμα συγκροτήματος  φίλου μου που δεν επρόκειτο να πληρωθεί (ίσως επειδή παίζανε και άλλα δύο γκρουπ- δεν ξέρω ακριβώς το λόγο) και με τα βίας είχανε έκαστος 2 ποτά. Συν τοις άλλοις, είχα σκάσει και 8 - 10 ευρώ να μπω στο ''λαιβάδικο'' να τον δω κι όταν μου είπε κι αυτό, κάπως, μου κακοφάνηκε.

off topic

Γενικά, βρίσκω μερικούς λόγους να μην θέλω να παίζω σε κάποιους λαιβ χώρους. Πολλοί από αυτούς μου φαίνονται κακόγουστοι, και νιώθω ότι δεν έχουν δική τους πελατεία όπως έχω δει σε άλλα μουσικά στεκια τα οποία όμως από την άλλη- τονίζω-δεν έχουν καμία υποδομή σε εξοπλισμό. Από τη μια, βλέπω καλά εξοπλισμένους λαιβ χώρους που λειτουργούν με είσοδο και για να βγάλεις κέρδος πρέπει να το φουλάρεις κόσμο. Από την άλλη βλέπω καφέ-μπαρ με πιο χαλαρό mood, ζεστούς χώρους, σχεδόν χωρίς είσοδο, με εύκολο γέμισμα λόγω γενικότερης πελατείας του μαγαζιού, χωρίς εξοπλισμό λάιβ αλλά προτιμώ αυτούς τους χώρους και είμαι σίγουρος ότι τους προτιμούν και οι φίλοι που θα έρθουν να μας δουν. 

Τέλος, πιστεύω αν ένα γκρουπ δεν είναι γνωστό, είναι προτιμότερο να παίζει σε μπαρ γιατί και πληρώνεται καλύτερα σχετικά από ότι σε λάιβ χώρο και, στην τελική, πίνει πιο ελεύθερα. ;D

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου