Superfunk Δημοσιευμένο 18 Απριλίου 2011 Share Δημοσιευμένο 18 Απριλίου 2011 Καλα εκανε ο ανθρωπος και δεν αναβασε ηχογραφημενα δειγματα.. φυσικα και εκανε καλα,μονο ενας ΗΛΙΘΙΟΣ θα περιμενε να ακουσει απο mp3 γραμμενο με ερασιτεχνικο εξοπλισμο διαφορά στον ηχο του ΙΔΙΟΥ ενισχυτη λογω...αλλαγης της προενισχυτικης λυχνιας..... ::) ακομα και απο wav γραμμενο στα Ocean Wave ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να ακουστει αυτη η διαφορα....ειδικα απο τα ....ηχειακια του PC. ελεος.... www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
The Genius Loci Δημοσιευμένο 18 Απριλίου 2011 Share Δημοσιευμένο 18 Απριλίου 2011 Ανήκω στους ''άλλους'', που απλά μια πληροφορία του τύπου 'η τάδε είναι λίγο πιο καθαρή και με πιο ήπια πρίμα απο την δείνα' θα τους ήταν χρήσιμη και αρκετή. Ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι, δεδομένου ότι μιλάμε για NOS λυχνίες, αν αυτές δεν μετρηθούν και βρεθούν σύμφωνες με τις προδιαγραφές του εργοστασίου, δεν έχει κανένα νόημα οποιοδήποτε τεστ παραπέρα? Γιατί τότε κρίνουμε μεμονωμένο δείγμα με προδιαγραφές ό,τι να'ναι... O Bloody γνωρίζει πολύ καλά τις παραμέτρους/απαιτήσεις της πειραματικής διαδικασίας. Γι'αυτό και έγιναν προτάσεις για λυνχιόμετρο, οι οποίες κακώς έγιναν αντικείμενο χλευασμού. Δυστυχώς ένα τέτοιο τεστ (ειδικά για εφαρμογές σε ενισχυτή κιθάρας) είναι ΠΟΛΥ δύσκολο να γίνει με ενδεδειγμένο τρόπο. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι το έχετε πάρει στραβά. Χαλαρώστε. ;) Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
bihlas87 Δημοσιευμένο 18 Απριλίου 2011 Share Δημοσιευμένο 18 Απριλίου 2011 Μα... αν τα ήξερα αυτά δεν θα ανήκα στους άλλους :D Δεν φαντάστηκα οτι υπάρχει τέτοιο inconsistency μεταξύ των λυχνιών, νόμιζα οτι η κάθε μάρκα έχει την 'συνταγή' της και απο εκεί και πέρα είναι θέμα γούστου. Τωρά θέλω και εγώ κλιπάκια ;D ;D Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
fuZZed Δημοσιευμένο 18 Απριλίου 2011 Share Δημοσιευμένο 18 Απριλίου 2011 φυσικα και εκανε καλα,μονο ενας ΗΛΙΘΙΟΣ θα περιμενε να ακουσει απο mp3 γραμμενο με ερασιτεχνικο εξοπλισμο διαφορά στον ηχο του ΙΔΙΟΥ ενισχυτη λογω...αλλαγης της προενισχυτικης λυχνιας..... ::) ακομα και απο wav γραμμενο στα Ocean Wave ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να ακουστει αυτη η διαφορα....ειδικα απο τα ....ηχειακια του PC. ελεος.... Τιιι???? Ξερεις κανεναν να εχει ηχειακια?? Να μιλατε για τον εαυτο σας κυριε!! :P Γιατρός!!! Τι γιατρός?? Μετεωρολόγος..!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
The Genius Loci Δημοσιευμένο 18 Απριλίου 2011 Share Δημοσιευμένο 18 Απριλίου 2011 Δεν φαντάστηκα οτι υπάρχει τέτοιο inconsistency μεταξύ των λυχνιών, νόμιζα οτι η κάθε μάρκα έχει την 'συνταγή' της και απο εκεί και πέρα είναι θέμα γούστου. Οι σημερινής παραγωγής, ανάλογα με την ποιότητα (και φυσικά το κόστος), συνήθως είναι αρκετά consistent. Αυτό το βασίζω σε πληροφορίες από τον ίδιο φίλο/audiophile/ψείρα/πειραγμένο από το εξωτερικό που μου έκανε δώρο εκείνη την... παλέτα με τις NOS λυχνίες. Επειδή η δουλειά του είναι να επισκευάζει, μεταξύ άλλων, λαμπάτους ενισχυτές, προενισχύσεις studio, κλπ, αγοράζει συχνά μεγάλες ποσότητες λυχνιών από το εμπόριο (current production). Τις ελέγχει ΟΛΕΣ, εννοείται. Δεν γνωρίζω να έχει κάποιο σοβαρό παράπονο για την συνέπεια στην παραγωγή. Με τις NOS το πρόβλημα είναι κατά πόσον είναι... NEW Old Stock και όχι FUOS, δηλαδή F@cked Up Old Stock και σ'αυτό μόνο το λυχνιόμετρο μπορεί να δώσει απάντηση. ;) Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
PJ Δημοσιευμένο 18 Απριλίου 2011 Share Δημοσιευμένο 18 Απριλίου 2011 Πολυ καλη προσπαθεια. Θα ηθελα πολυ να ακουσω αποτελεσματα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 18 Απριλίου 2011 Share Δημοσιευμένο 18 Απριλίου 2011 Πολυ καλη προσπαθεια. Θα ηθελα πολυ να ακουσω αποτελεσματα. Αυτο ειναι σχετικα ευκολο αν και λιγο δαπανηρο μια και ο οp διαμενει στο Βελγιο,τα εισητηρια ξεκινανε γυρω στα 300 ευρω με επιστροφη και θες και κανα 200αρι και ξενοδοχεια....μετα βεβαια πρεπει να σε δεχτει ο op στον χωρο που εχει τον ενισχυτη του..... ;) www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
IraklisZS Δημοσιευμένο 18 Απριλίου 2011 Share Δημοσιευμένο 18 Απριλίου 2011 τι ειναι αυτο το "op" ? κωδικο του bloody sunday? ;D a classic player now... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 18 Απριλίου 2011 Share Δημοσιευμένο 18 Απριλίου 2011 original poster www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
bloody_sunday Δημοσιευμένο 18 Απριλίου 2011 OP Share Δημοσιευμένο 18 Απριλίου 2011 Kώστα, είναι το καλύτερο που θα μπορούσα να κάνω βάσει του χρόνου που έχω. Η διαδικασία όμως κάθε άλλο παρά "πλημμελής" είναι... Τώρα όντως υπάρχει ένα θέμα με τον τίτλο. Αν σκανδαλίζει τόσο πολύ μπορεί να αλλαχθεί μαζί με εκείνο του Electrictabs σε "13 λάμπες κάνουν βόλτα στης αγάπης μου την πόρτα" ή κάτι άλλο σε στυλ σπαρταριστού κουτσομπολίστικου σχολιασμού - hell, μπορείτε να το πάτε και στην "Παιδική Χαρά", δεν έχω πρόβλημα, αρκεί να είναι διαθέσιμο σε όποιον ενδιαφέρεται να το διαβάσει. Όμως αυτό δεν αναιρεί τις υποκειμενικές εντυπώσεις ενός παρατηρητή αν υπάρχουν έστω και κάποια στοιχειώδη θεμέλια πάνω στα οποία μπορεί να χτιστεί ένα συμπέρασμα, κάτι το οποίο είναι επίσης συνηθισμένο στην βιβλιογραφία. Στην προκείμενη περίπτωση το συμπέρασμα αυτό είναι το δικό μου και απλά σας το μεταφέρω (το οποίο θα μπορούσα επίσης να μην κάνω, κι έτσι δεν θα βρισκόμασταν εδώ). Αν έχετε πρόβλημα με αυτό, δεν υποχρεώνεστε να συνεχίσετε να διαβάζετε! Η τυχαία και τυφλή ακρόαση των λυχνιών (με νούμερα, πχ. 1η, 2η, 3η κλπ) έχει γίνει δυο φορές, μια το Σάββατο και μια την Κυριακή, με καινούργιο ανακάτεμα πριν την κάθε έναρξη και ξεχωριστή καταγραφή των εντυπώσεων αμέσως μετά την εκάστοτε λυχνία. Θα επαναληφθεί μια ακόμη, ίσως σήμερα, αύριο ή την Τετάρτη. Λαμπάτο preamp με υψηλό βολτάζ θυμήθηκα τελικά ότι έχω: το Klemt Echolette μου (που όταν δεν λειτουργεί ως tape echo λειτουργεί ως preamp με ένα τεράστιο μετασχηματιστή) και τον ίδιο τον Boogie, ο οποίος έχει μονταριστεί εδώ και καιρό με effects loop. Θα μπορούσε να γίνει μια ηχογράφηση στα 16/44, 24/44 ή 24/48 (ή και πιο πάνω αν κριθεί σκόπιμο, μέχρι 192 που είναι σαφώς υπερβολικό), προφανώς με τρεις-τέσσερις προηχογραφημένες φράσεις πάνω στην κάθε λυχνία, αλλά αυτό δεν το εγγυώμαι και δεν το υπόσχομαι, και αν όντως γίνει θα προστεθεί στο μακρινό και αόριστο μέλλον στο παρόν θρεντ χωρίς καμία δέσμευση και προειδοποίηση. Αυτή η ηχογράφηση όμως θα ήταν χωρίς μικρόφωνα και δεν θα έδινε το interaction μεταξύ προενισχύτριας, τελικών και μεγαφώνου, και τελικά το αποτέλεσμα που ακούει κάποιος από την τελική χρήση (ενισχυτή). Εξωτερική ηχογράφηση - για να γίνει όπως τη θέλω - θα σήμαινε δυστυχώς πολύ μεγαλύτερο μπελά. Μετρήσεις, εκτός από το ότι δεν μπορώ να κάνω, δεν ξέρω πόσο νόημα έχουν γιατί είναι απλά λάμπες ακριβώς ίδιου τύπου που αγοράζεις κατευθείαν για να τις χρησιμοποιήσεις, και όχι πχ. για κρίσιμες ιατρικές και life support εφαρμογές όπως ήταν πχ. στη δεκαετία του '60, όπου και είχαν ειδική σήμανση για αυτό το σκοπό. Aντιλαμβάνομαι όμως αυτό που γράφετε και έχει μια βάση. Fear no more the heat o' the sun Nor the furious winter's rages Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση