Προς το περιεχόμενο

SG style Bass

odis13

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Hello,

Ενδιαφερεται ενας φιλος μου για μπασα τυπου SG/EB. Ψαχνει για καποιο οικονομικο (ως ΠΟΛΥ οικονομικο) οργανο, οχι τιποτα τρομερο.

Τα μονα που εχω υποψην μου ειναι τα δυο μοντελα της Epiphone:

To ΕB 3 ειναι κλασσικη κοπια του Gibson πρωτοτυπου, δε ξερω τι λενε οι μαγνητες και η κατασκευη του.

Το ΕΒ 0 παιζει σαν πολυ δυνατο χαρτι αυτη τη στιγμη, καθοτι ειναι παμφθηνο. Δεν εχει bridge μαγνητη αλλα αυτο δεν μας πειραζει καθοτι το παληκαρι εχει ηδη main οργανο και θελει απλα τη μπασαδουρα του neck ενος EB. Ειναι bolt on, αρα οχι σαν το original - απο την αλλη εγω (χωρις να το εχω ακουσει) θεωρω οτι αυτο μπορει να ειναι θετικο με την εννοια οτι δινει λιγο παραπανω "sparkle" στο μπασο και ισως συμμαζευεται η λασπη λιγο. Ειναι επισης shortscale - ο φιλος μου δεν εχει επαφη με τετοια μπασα οποτε as of now, δε ξερουμε αν αυτο θα μετρησει στα θετικα ή στα αρνητικα του.

Θα ηθελα λοιπον μερικες γνωμες για τα παραπανω και κυριως, πιθανες εναλλακτικες. Αγνωστα ebay based brands ειναι φυσικα ευπροσδεκτα, οπως και πιθανες πιο mainstream λυσεις.

Σαν μπονους, αν ξερει καποιος που μπορει να βρεθει προς δοκιμη καποιο απο τα παραπανω στη Θεσσαλονικη, κερδιζει λουκουμι.

Υ.Γ. Υπαρχει και το audiokostas approved vintage modified precision, που αν δεν απατωμαι ειναι κοντινο ηχητικα, σωστα?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με μπέρδεψες λίγο....... ???

Αν θέλει το συγκεκριμένο σχήμα και θέλει να έχει και μπάσο και όχι ματρακά, να πάρει αυτό (http://cgi.ebay.de/ESP-Ltd-Viper-104-BLK-Bass-case-option-404-154-sg-NEW-/350455062003?pt=Gitarren&hash=item5198bfddf3).

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Έχω το EB-0 (black) και για τα χρήματά του πιστεύω αξίζει ως μπασάκι. Ήταν η πρώτη επαφή μου με short-scale μετά από αρκετά P-basses και με εξέπληξε θετικά. Από ταστοδουλειά είναι πολύ καλό, ακόμη και το nut είναι Οκ, τα ηλεκτρικά δεν μου έχουν εμφανίσει πρόβλημα, γενικά είναι αξιόπιστο μπάσο.

Η κοντύτερη κλίμακα μου δίνει την εντύπωση ότι κάνει το παίξιμο πιο ξεκούραστο και τα γρήγορα περάσματα παιχνίδι. Το αριστερό χέρι το απολαμβάνει πάντως...

Από ήχο, έχει αρκετό όγκο καθώς ο neck humbucker είναι όσο πιο κοντά στο μπράτσο γίνεται. 'Εχει σίγουρα μπόλικο punch/attack και δεν "λασπώνει" στις χαμηλές, όπως λες. Υπάρχουν βέβαια κι aftermarket μαγνήτες για αυτό αλλά προσωπικά με καλύπτει.

To μόνο "κακό" όπως και στα περισσότερα καινούργια όργανα ήταν το αρχικό σετάπ αλλά με μια ρύθμιση διορθώθηκε.

'Αλλες επιλογές είναι το EB-3 και το LTD viper104 αλλά είναι σημαντικά ακριβότερα...

http://www.thomann.de/gr/esp_ltd_viper_104_bk.htm

@Ωδειο

Δε μας κανει αυτο - το ολο concept ειναι οτι θελει πρωτιστως τον "Mudbucker" ηχο, τον οποιο το Viper 404 δεν νομιζω να εχει. Το σχημα εχει φυσικα τη σημασια του, οχι ομως σε βαθμο που να παρει κατι που ηχητικα δεν εχει σχεση με EB μονο και μονο για εμφανισιακους λογους. In any case, εγω θα του το δειξω και βλεπουμε.

Το squier (η γενικα καποιο fenderstyle μπασο με full size humbucker σε αυτη τη θεση) το παρεθεσα ως μια εναλακτικη με σχετικα "συγγενικο" ηχο σε περιπτωση που δε βρουμε καποιο ικανοποιητικο SG bass.

@Sottos

Ευχαριστω για τo info.

Το squier (η γενικα καποιο fenderstyle μπασο με full size humbucker σε αυτη τη θεση) το παρεθεσα ως μια εναλακτικη με σχετικα "συγγενικο" ηχο σε περιπτωση που δε βρουμε καποιο ικανοποιητικο SG bass.

Εγώ θα το προτιμούσα πάντως από το SG.

Ασε που είναι και πλατφόρμα...... ;) (see attached + 1 jazz) ;D

Εγώ το σκέφτομαι ακόμα......αλλά ........ κρατιέμαι.

Super_Squier_Tele_TB.jpg.ab95d58d372d7bf35f3c0293f98a3ab7.jpg

Ασε που είναι και πλατφόρμα...... ;)

Kαι εγω αυτο σκεφτηκα - ασε που το παιδι εχει και ενα παλιο, φτηνο Jazz Bass με το οποιο αρχισε, οποτε εγω θα προτεινω και το ενδεχομενο να πεσει νυστερι σε εκεινο, αλλα δε ξερω αν θα με ακουσει ;D ;D

Kαι εγω αυτο σκεφτηκα - ασε που το παιδι εχει και ενα παλιο, φτηνο Jazz Bass με το οποιο αρχισε, οποτε εγω θα προτεινω και το ενδεχομενο να πεσει νυστερι σε εκεινο, αλλα δε ξερω αν θα με ακουσει ;D ;D

Να σε ακούσει και να βάλει (για αρχή) έναν διπλό DiMarzio στη θέση του neck.

Where the hell begins ........  ;D

Που σαι ρε Κωστααααααααααααα. Για τους μαγνήτες σου λένε και δε λες κουβέντα.

ΛΑΚΗ.

Ασε που είναι και πλατφόρμα...... ;) (see attached + 1 jazz) ;D

Εγώ το σκέφτομαι ακόμα......αλλά ........ κρατιέμαι.

Ποιος το έχει αυτό το μπάσο, που μένει και πόσο το πουλάει;

Πέρα από την πλάκα, ωραία η μετατροπή. Τι μαγνήτες φοράει; Αυτούς τους DM που αναφέρθηκαν;

Need.More.Fuzz.

Ποιος το έχει αυτό το μπάσο, που μένει και πόσο το πουλάει;

Πέρα από την πλάκα, ωραία η μετατροπή. Τι μαγνήτες φοράει; Αυτούς τους DM που αναφέρθηκαν;

Μένει στη Γερμανία αν θυμάμαι καλά.

Δεν ξέρω αν το πουλάει.

Και μένα μου αρέσει.

Ναι, τους DiMarzio DP120 φοράει.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου