Προς το περιεχόμενο

Ερώτημα περί τηλεόρασης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Administrator

Απάντηση.

Γιατί δεν συμφέρει ''κάποιους'', να απαξιωθεί.( Ο νοών νοείτω.)

Μα είσαι τόσο προβλέψιμος!

Και για να σου απαντήσω (επειδή έχω χρηματίσει πολλά χρόνια υπεύθυνος προγράμματος στο ράδιο), οι προσωπικές μου προτιμήσεις δεν σημαίνει πως συνάδουν με τις δικές σου, ούτε και με τον διπλανό σου. Πρόκειται για μαζικό μέσο ενημέρωσης / διασκέδασης και έχει σκοπό να απευθυνθεί σε όσο μεγαλύτερο κοινό γίνεται. Εαν εσύ ή εγώ είμαστε μειονότητα λόγω ειδικών αναγκών, δεν σημαίνει πως μπορεί να επιβιώσει τέτοιο μέσο που απευθύνεται στα "ψηλά" μας κριτήρια. Γι αυτό υπάρχουν και τα 3 κρατικά που προσφέρουν "πολιτιστικό περιεχόμενο" άσχετα με το κέρδος (και γι αυτό είναι καταχρεωμένα, ή μάλλον μακάρι να ήταν γι αυτό). Αλλά αν αυτό είναι όντως πολιτιστικό έχει να κάνει με το τι κουβαλάει το ελληνικό σύστημα και τι σκαμπάζει το προσωπικό του. Βλέπε BBC για να συγκρίνεις. Παρα ταύτα θεωρώ πως ο Σκάι που παρακολουθώ συνήθως, εμένα μου κάνει, με τα ντοκιμαντερ τις συζητήσεις και τις αστυνομικές σειρές, αν εξαιρέσεις το CSI Miami με τον Οράτιο. ;D

Διάβαζα την εφημερίδα International Herald Tribune (οι διεθνείς New York Times) στο αεροπλάνο και τη ρούφηξα μέχρι προσγείωσης 3 ώρες αργότερα, από το εύρος του περιεχομένου και αφού οι ειδήσεις με ρεπορτάζ από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές ξεπήδαγαν μέσα από ευφυέστατους τίτλους που έδιναν την πραγματική διάσταση της και σε άφηναν να καταλήξεις σε κάποιο συμπέρασμα από τα δεδομένα και όχι την άποψη του γράφοντα. Κάτι που θα πάρει πολλά χρόνια (μάλλον ποτέ) να κάνει το δικό μας δημοσιογραφικό επιτελείο αλλά και το αναγνωστικό κοινό που έχει συνηθίσει να βλέπει φαντάσματα πίσω ακόμα και από ένα πούρο.

Έχω πολλά άλλα για να συγκρίνω και να αντιπαραθέσω αλλά πραγματικά δεν προλαβαίνω γιατί θέλω να γράψω σήμερα για την Φρανκφούρτη που νομίζω μας αφορά περισσότερο.

Live and let Live.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 65
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Παρα ταύτα θεωρώ πως ο Σκάι που παρακολουθώ συνήθως, εμένα μου κάνει, με τα ντοκιμαντερ τις συζητήσεις και τις αστυνομικές σειρές, αν εξαιρέσεις το CSI Miami με τον Οράτιο.

Πόσο δίκιο έχεις!! ;D

it's all about balance...

Toλμώ να πω πως εδω και μια δεκαετία έχω παψει να ασχολούμαι με την τηλεόραση.

Ηταν κάτι αυθόρμητο και εγινε απο μόνο του, δεν το επεδιωξα.

Σπανια βάζω να δω κάποιες ειδήσεις(δεν θα πω κανάλι, οι πιο σοβαρες ειδήσεις που υπάρχουν στην ελληνικη tv παντως), και ίσως κανένα ντοκιμαντερ.

Αν και προτιμω να διαβαζω ξένο τύπο διαδικτυακά όταν θέλω να ενημερωθώ.

Προσωπικά βλέπω αργά το βράδυ όταν κάνω ασκήσεις στην κιθάρα. Ο μετρονόμος είναι στην ίδια ένταση με την τηλεόραση και έχει τρομακτική (κυριολεκτικά) πλάκα να προσπαθείς να κρατήσεις σταθερό ρυθμό όταν στην TV παίζει τραγούδι σε άλλο τέμπο... το έπαθα τις προάλλες με το pulp fiction!

Πάντως για το περιεχόμενο της κουβέντας είναι ένα μέσο μετάδοσης πληροφορίας και τίποτα παραπάνω. Garbage in garbage out που λεν και στο χωριό μου. Δεν μπορώ να βάλω στο ίδιο τσουβάλι (ούτε καν στο ίδιο σύμπαν) τα ντοκιμαντέρ του Εξάντα ή του Χατζηστεφάνου (αυτόν τον πήγαν βόλτα) με τα μεσημεριανάδικα ή ότι άλλης "ενημερωτικής" τηλεοπτικής σαβούρας κυκλοφορεί.

Νομίζω πάντως ότι παίζει και λίγο τον ρόλο του τζακιού... βλέπεις κάτι να κουνιέται και ξεχνιέσαι. Άσε που σπίτι με θέα την θάλασσα για να χαζεύεις τα κύματα είναι λιγάκι πιο ακριβό απο μία TV.....

Ειδήσεις απο τηλεόραση ποτέ, ειδικά σκαι, mega κτλ.  Μάλλον δεν έχω το ίδιο οικονομικό υπόβαθρο με τον Αλαφούζο και το συγκρότημα Λαμπράκη για να καταλάβω την κοινή τους λογική  ;)

Δεν μπορώ πάντως να μην αναφέρω κανα 2 περιπτώσεις όπου η τηλεόραση, όπως κι αν είναι αυτή, προσφέρει συντροφιά και ναι, για να γίνω και λίγο μελοδραματικός, παράθυρο στον κόσμο, τις εξελίξεις και τα γεγονότα σε ανθρώπους όπως είναι κάποιοι περασμένης ηλικίας, μοναχικοί εξ ανάγκης, ταξιδευτές...σκεφθείτε πόσες φορές ένας μουσικός που ξημεροβραδιάζεται απο το ένα ξενοδοχείο στο άλλο βρίσκει -κάποια, έστω- παρηγοριά σε μια ανοιχτή συσκευή... Η ύπαρξη της ως μέσο εκπαίδευσης, ψυχαγωγίας, προπαγάνδας και άλλων, είναι μεγάλη κουβέντα και αφορά κυρίως την παιδεία του δέκτη κι όχι την ύπαρξη του μέσου αυτού καθεαυτού που προφανώς δεν διαθέτει εγγενείς ιδιότητες και χαρακτηριστικά, αλλά απλά προβάλλει απόψεις κι αισθητικές των χειριστών αυτής.

Το ότι μπορεί να είναι η μοναδική ίσως συντροφιά, σε διάφορες πληθυσμιακές ομάδες, είναι ταυτόχρονα αληθές και θλιβερό.

Το ζήτημα νομίζω είναι, τι κάνουν αυτοί που έχουν και άλλες επιλογές και γιατί?

Ένα παράδειγμα θα αναφέρω.

Πήγα εχθές σε μία γιαγιά περίπου ογδονταφεύγα και μου λέει: Παιδάκι μου αυτούς τους πουλημένους πράσινους και μπλε κόκκουςνα μην τους ψηφίσεις, τα τομάρια.

Γιατί γιαγιάκα της λέω εγώ?

Γιατί είπανε στην τηλεόραση, μου λέει, πως θα ξεπουλήσουν την Ελλάδα και πως φάγανε του κόσμου τα λεφτά, οι απατεώνες και πως τόσα χρόνια πάνε στις τσέπες των ίδιων και των ίδιων. Και δεν βλέπεις τι γίνετε με την κρίση?

Έννοια σου γιαγιά, της λέω, και δεν ψηφίζω εγώ ούτε πράσινους, ούτε κόκκινους, ούτε μπλε ούτε πορτοκαλί, ούτε μωβ, ούτε θαλασσί κόκκους.

Εσύ όμως που εξήντα χρόνια τους ψηφίζεις, πως και έτσι ?

Ε, δεν σου είπα τι είπαν στην τηλεόραση ? (Πέρα για πέρα αυθεντικός διάλογος.)

Τώρα τι άκουσε που, δεν ξέρω. Αλλά το βρήκα αρκετά παρήγορο και με έκανε να χαμογελάσω.

Αυτό που κάποιοι  ξέρουν εδώ και χρόνια, η γιαγιούλα το έμαθε εχθές από την Ελληνική τηλεόραση.

Αν αυτό προσμετράτε στα θετικά της TV, νίπτω τας χείρας μου και πάω πάσο.

Μια και πήρα φόρα και ανάποδες (ανάποδη φόρα), ποιος είχε ακούσει στην τν, εδώ και ενάμιση μήνα για Κερατέα, για εταιρεία κινητής, για αλυσίδα σούπερ μάρκετ (καινούργιο αυτό, χθεσινό), για νόμο Γκευσό, για Αγγλική εταιρεία πώλησης γαιοφιλέτων, για, για, για, για......

Και μην μου αρχίσετε για πολιτικά που απαγορεύονται, γιατί και οι μουσικοί κοινωνικά όντα είναι, που σε ανάλογες συνθήκες στο παρελθόν παγκοσμίως, ήταν μπροστάρηδες και ενεργοί και όχι άβουλοι και αποστασιοποιημένοι.Και μήπως δεν πήγαν 50 μουσικά σχήματα στην Κερατέα ?

Και στην τελική, εγώ τα λέω, όχι το site. (Σβήστε αβέρτα. ;))

If you want to be a hippie...you 're too late.

Ειδήσεις απο τηλεόραση ποτέ, ειδικά σκαι, mega κτλ.  Μάλλον δεν έχω το ίδιο οικονομικό υπόβαθρο με τον Αλαφούζο και το συγκρότημα Λαμπράκη για να καταλάβω την κοινή τους λογική  ;)

ποτέ όμως  ;)

www.facebook.com/kostas.antonakopoulos

Πολύ τηλεόραση. Μα πάρα πολύ τηλεόραση....

Θυμάται κανείς μια Αμερικάνικη σειρά που είχαν φέρει και εδώ για λίγο, το Dream On, που όλα του συνέβαιναν του πρωταγωνιστή, τα πέρναγε μέσα από εμπειρίες που είχε από εκπομπές της τηλεόρασης που είχε δει; Όχι ακριβώς αλλά κάπως έτσι κι εγώ.

Από Peyton Place, Άγνωστο Πόλεμο, Έλλη Ευαγγελίδου, Αλίκη Νικολαϊδου, η γειτονιά μας, ο πρώτος περίπατος στο φεγγάρι, το Γουέμπλει, ο Ακάκιος, η Θεία Όλγα μέχρι και σήμερα.

Ενδιάμεσος σταθμός η Αγγλία. Άλλη κλάση (η καλύτερη του κόσμου), τεράστια εμπειρία, πολλές ώρες θέασης κι εκεί.  Η πλάκα είναι ότι και στην αλάνα έχω γράψει υπερβολικές ώρες (έχω και τα αποδεικτικά σημάδια) αλλά και στο union/pubs ήμουν μόνιμος θαμώνας (έχω και τις αποδεικτικές ιατρικές γνωματεύσεις).

Είχαμε (κι ακόμα κάπου την έχω) βλέπετε, μια National Panasonic (από εξωτερικό) από πολύ

νωρίς και ήταν πόλος έλξης στη γειτονιά μέχρι να πάρουν κι οι άλλοι.

Πλέον δεν βλέπω πάρα πολύ αλλά δεν λέω όχι σε κανα περιστασιακό σάπισμα.

Βαριέμαι απερίγραπτα ελληνικές σειρές και reality αλλά αν μου βάλεις Monk, House, Big BAng και καμιά καλή ταινία μαζί με μασουλήματα παρά πόδας, παίρνω και το σχήμα του καναπέ.

Μου κανε κακό; Δεν ξέρω. Δεν νοιώθω τίποτα ...........  ;D

Το μετάνιωσα; ................ Ποιο;

Τι μου προσφέρει; Εξαρτάται. Ενημέρωση, ψυχαγωγία, αποχαύνωση....

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Η τηλεόραση στο σπίτι μου είναι (στις 9,9 απο τις 10 περιπτώσεις) οθόνη προβολής playstation και home cinema... Ανοίγει σπανιοτατα, συνήθως για μπάλα-μπάσκετ, αντε και Mythbusters.. :) :D

ΜΙΣΩ παθολογικα τις διαφημίσεις-ειδήσεις... >:(

• Guru

Το ζήτημα νομίζω είναι, τι κάνουν αυτοί που έχουν και άλλες επιλογές και γιατί?

Κατ'ουσίαν δεν διαφωνώ με κανέναν στην συζήτηση αυτή  ;D...

'Οπως ανέφερα παραπάνω είναι ζήτημα παιδείας, αξιολόγησης κι επιλογής του δέκτη, δεν αφορά εμένα, εσένα ή όποιους άλλους οι οποίοι -καλώς- έχουμε διαφορετικές ανάγκες, ηλικίες, ιστορικά ασθενείας  ;D ή τι άλλο.

Αν θέλετε να συζητήσουμε αποκλειστικά για τις νεότερες γενιές του ιντερνετ και του γιουτουμπ και το πως θάπρεπε ν'αντιμετωπίζουν την τηλεόραση και τους ανθρώπους που κινούν μοχλούς και νήματα, ή ακόμα και για κείνους τους ώριμους που ενσυνείδητα κλείνουν τα χαζοκούτια κι επιλέγουν άλλα, ΟΚ.

Καλό είναι πάντως να μην ξεχνάμε πως η τηλεόραση δεν εκπέμπει μόνη της, κάποιοι άνθρωποι βρίσκονται απο πίσω κι εκεί το πράγμα ξεφεύγει -και σαν θέμα συζήτησης και σαν παρουσία του στο συγκεκριμμένο φόρουμ.

The music you listen to, becomes the soundtrack of your life

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου