Προς το περιεχόμενο

προτεινομενο setup ηλ. κιθαρας για live

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντήσεις 83
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Γνώμη μου είναι ότι θα πρέπει, σιγά σιγά, οι κιθαρίστες να αρχίσουμε να σκεπτόμαστε περισσότερο με όρους του "τι ακούει το κοινό" και όχι "τι μας αρέσει να ακούμε εμείς" πάνω στο stage.

Από την άλλη με τίποτα δεν μπορούμε να μειώσουμε την αξία της αίσθησης που έχει ο παίκτης από το όργανο, και το "όργανο" είναι όλο το setup, κιθάρα, καλώδιο, εφφέ, ενισχυτής ή άλλο μέσο αναπαραγωγής, ηχείο (-α).

ΚΤΤΜΓ*, δύο εκ διαμέτρου αντίθετες επιλογές θα έδιναν το ιδανικό αποτέλεσμα:

1) Αυτό που περιγράφει ο yameth σε ένα πρόσφατο άρθρο, δηλ. μόνο ο ενισχυτής, ούτε μικρόφωνα ούτε τίποτα, και προσοχή στις εντάσεις και την ισορροπία ώστε να δοθεί το καλύτερο "ζωντανό" αποτέλεσμα. Αυτό ισχύει για μικρά club βέβαια (και εννοώ ΜΙΚΡΑ).

2) The full Monty: κάτι που να δίνει την αίσθηση καμπίνας κιθάρας και επιβεβαιωμένα καλός ήχος "έξω" για τον ακροατή που πλήρωσε τα ωραία του λεφτά. Παραδείγματα? Έξοδος από τον ενισχυτή στην κονσόλα μέσω cab sim, μοντελομηχάνημα που να δίνει έξοδο στο PA αλλά και στο return ενός "προσωπικού" ενισχυτή, κλπ. Σε κάθε περίπτωση αυτό που έχει σημασία kateme, είναι να έχει ο παίκτης εικόνα ΚΑΙ του ήχου που βγαίνει προς τα έξω. Άρα ένας τύπος monitoring είναι απαραίτητος.

Ακόμα και παίκτες που έχουν σκάσει ένα φορτηγό λεφτά για ένα rig βασισμένο στο "απόλυτο" Axe-Fx, καταλήγουν να παίζουν live ΚΑΙ με κάποιον τελικό+καμπίνα ή Atomic FRFR (που έχει αίσθηση καμπίνας σε μεγάλο βαθμό).

Αλλά το ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ είναι πως ΟΛΑ τα παραπάνω εξαρτώνται από το στυλ που παίζει ο καθένας. Αλλες προδιαγραφές και απαιτήσεις έχει ένα μπλουζίστας, άλλες ένας αλτερνατιβάς  ;D, άλλες ένας φουζιονάς, και πάει (κ)λέγοντας.

* "κατά την ταπεινή μου γνώμη"

Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Άρη;;

Μήπως είναι καιρός να κοιτάξεις να αντικαταστήσεις τον Peavey σου;;   ???

:'( :'( :'( :'( :'(

μα με τετοια ηχαρα που εχει ? πως να μπορεσω  :'( :'( :'(

Παντως εχω θεσει αλλο ενα θεμα στην αναζητηση μου... πρεπει να εχει και Mp3 input ... αλλα επειδη με λετε threat highjacker σταματαω  ;D ;D ;D

Εγω θα ελεγα πως η καλυτερη λυση ειναι ενα rack 2 ή 3u με λαμπατη προενισχυση και ενα πολυεφφε, συν οπωσδηποτε ενα πεταλι volume και ενα πεταλι κουρδιστηρι. Ετσι, εαν το μαγαζι εχει ενισχυτη (με τουλαχιστον 1χ12), το βαζεις στο return και εισαι μια χαρα. Εαν δεν εχει, παιρνεις και τον τελικο σου, που αναλογως το ποσο "μερακλης" εισαι, μπορει να ειναι απο μικρος τρανζιστορατος εως 40 κιλα λαμπατος!! Συν καμπινα βεβαια, εαν δεν υπαρχει ενισχυτης στο μαγαζι (παντως σχεδον ολα τα λαιβαδικα εχουν).

Με αυτο το rig εχεις απειρους καλους ηχους (δεδομενων των αυτιων και των χεριων βεβαια), χωρις να χρειαζεται χορευτικο για να πας απο στεγνο καθαρο σε σολο με reverb και delay και αντιστροφα. Και οταν το μαγαζι διαθετει ενισχυτη, ειναι ιδιαιτερως portable.

Γνώμη μου είναι ότι θα πρέπει, σιγά σιγά, οι κιθαρίστες να αρχίσουμε να σκεπτόμαστε περισσότερο με όρους του "τι ακούει το κοινό" και όχι "τι μας αρέσει να ακούμε εμείς" πάνω στο stage.

ακριβως,και απο τη εμπειρια μου τιποτα δεν ακουγεται καλυτερα στο κοινο απο εναν "μικροφωνισμενο" ενισχυτη οσο μικρο και να'ναι το κλαμπ (φτανει ο ενισχυτης να ειναι λογικου μεγεθους  και οχι κανα τερας που να σκεπαζει τα υπολοιπα οργανα)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

ακριβως,και απο τη εμπειρια μου τιποτα δεν ακουγεται καλυτερα απο εναν "μικροφωνισμενο" ενισχυτη οσο μικρο και να'ναι το κλαμπ (φτανει ο ενισχυτης να ειναι λογικου μεγεθους  και οχι κανα τερας που να σκεπαζει τα υπολοιπα οργανα)

Όμως για να το κάνεις αυτό θέλεις monitor... και αυτό είναι μια άλλη πονεμένη ιστορία...

Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing

Όμως για να το κάνεις αυτό θέλεις monitor... και αυτό είναι μια άλλη πονεμένη ιστορία...

γιατι θες μονιτορ?

δεν σου φτανει ο ενισχυτης?

τον βαζεις καπου που να τον ακους καλα και εισαι μια χαρα.

αλλα ετσι κι αλλοιως υπαρχει κλαμπ χωρις μονιτορ?πως ακους τον τραγουδιστη?(η μαλλον πως ακουει ο τραγουδιστης? ;D)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου