argytar Δημοσιευμένο 9 Απριλίου 2011 Share Δημοσιευμένο 9 Απριλίου 2011 Γεια σε όλους! Το καλοκαιράκι συνάντησα το Γιάννη Παβέζα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και κουβαλούσε μια κιθάρα... 'Δες' μου λέει! Βγάζει από τη θήκη μια πανέμορφη τελεκάστερ που μόλις την είδα μου έκανε κλικ κατευθείαν ειδικά το μανίκι της που ήταν πανέμορφο ! Μόλις δε την έπαιξα λίγες μέρες μετά σε ενισχυτή το αποφάσισα και άρχισε ο Γιάννης να την ΄χτίζει΄... Το πρότζεκτ αυτό είναι έτοιμο και σας το παρουσιάζω εδώ! Πρώτα απ' όλα η εποχή αυτή ήταν προ καβρονίτας.. Ήθελα μια κιθάρα με ένα μόνο bridge μαγνήτη οπότε είπαμε να πάμε σε Esquire. Το σώμα alder δύο κομμάτια και το μανίκι maple με fretboard πάλι maple. Χαρακτηριστικά βάρος : 3720 γρ (rock!!!) 2 piece alder body maple neck-maple fretboard Fat V profile double acting truss rod no string tree special angled headstock bone nut Lollar Vintage T bridge pickup RS guitarworks pre wired vintage Esquire assembly (εδώ να πω ότι στο μέρος που θα ήταν κανονικά ο νεκ μαγνήτης ο RS έχει βάλει έναν πυκνωτή μικρότερης χωρητικότητας για πολύ πιο χρήσιμο ήχο -εκπληκτικός ήχος ,σαν να έχεις το wah στη μέση) στη μέση δουλεύει ο bridge με volume tone στην άκρη μόνο volume για να ξυρίζει με όμορφο πάντα τρόπο) Joe Barden Vintage bridge staggered brass saddles mint green pickguard ashtray cover electrosocket with switchcraft jack dunlop strap locks gotoh vintage tuners Η κιθάρα είναι φινιρισμένη με λεπτό νίτρο daphne blue body ,vintage yellow tint neck Μανίκι βούτυρο !! Από ήχο? Στρογγυλή ,δυνατή νότα και sustain χωρίς να υπολείπεται σε σκάσιμο και όπως κάθε σωστή τέλε μπορεί να σου παίξει από country ως...alice cooper... Σετάρισμα εκπληκτικο! Στο ψητό... Προτιμάτε με το τασάκι στη γέφυρα ή χωρίς?? Με το τασάκι αυξάνεται η μικροφωνική φύση της κιθάρας... Στ' αυτιά μου τουλάχιστο.. Ο Γιάννης είναι συνεννοήσιμος φιλικός και συνεργάσιμος ,μπορώ να πώ ότι πρόσεξε και εκτέλεσε με υπομονή και την τελευταία λεπτομέρεια που του ζήτησα! Ο Μάρκος από Dr Funk και My Excuse έπαιξε και γούσταρε τρελά μου λέει 'δε στη δίνουμε την κιθάρα είναι πύραυλος!' Βιντεάκια έρχονται... κερασάκι στην τούρτα το άσπρο switch tip... ''It's dark and we're wearing sunglasses'' Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
kostas80 Δημοσιευμένο 9 Απριλίου 2011 Share Δημοσιευμένο 9 Απριλίου 2011 αυτο το fat V το λουστραρισμένο βλέπω και ξεροκαταπίνω .... σλουρπ . κουκλίτσα ... Τάστα τι έβαλες ? www.facebook.com/kostas.antonakopoulos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
argytar Δημοσιευμένο 9 Απριλίου 2011 OP Share Δημοσιευμένο 9 Απριλίου 2011 αυτο το fat V το λουστραρισμένο βλέπω και ξεροκαταπίνω .... σλουρπ . κουκλίτσα ... Τάστα τι έβαλες ? Αυτό με έψησε και μένα εξ΄αρχής!! Δε θυμάμαι το νούμερο αλλά ζήτησα dunlop medium jumbo με 9,5" radius Tα bends τα έχει για πλάκα σε όλο το μήκος του μανικιού! ''It's dark and we're wearing sunglasses'' Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
argytar Δημοσιευμένο 9 Απριλίου 2011 OP Share Δημοσιευμένο 9 Απριλίου 2011 Kαι ένα βιντεάκι με τους ήχους στις διάφορες θέσεις του διακόπτη Amp : Dr Z JAZ 20/40 Pedal RAT 2 (το παλιό...) τρέμολο του ενισχητού Αγαπημένος ήχος νεκ θέση 3:03 ''It's dark and we're wearing sunglasses'' Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
RayDTutto Δημοσιευμένο 10 Απριλίου 2011 Share Δημοσιευμένο 10 Απριλίου 2011 Μεγειά. Κούκλα και ωραίος ήχος. Ο Παβέζας ξέρει. Τέλος. When you will get good you will know. There is no guitar. There never was. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
argytar Δημοσιευμένο 10 Απριλίου 2011 OP Share Δημοσιευμένο 10 Απριλίου 2011 ΟΥΠΣ Ενισχυτού εννοούσα για το προηγούμενο ποστ, γιατί δε με αφηνει να το διορθώσω? Μερικές φωτογραφίες από την κατασκευή της PavEsquire... ''It's dark and we're wearing sunglasses'' Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
messalion Δημοσιευμένο 10 Απριλίου 2011 Share Δημοσιευμένο 10 Απριλίου 2011 πολυ ομορφη και με ωραιο twang και tone - μπραβο καλοριζικη think2ice TM https://myspace.com/mood.of.joy.band Terry rules the bass Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
argytar Δημοσιευμένο 10 Απριλίου 2011 OP Share Δημοσιευμένο 10 Απριλίου 2011 Ο Παβέζας ξέρει. Τέλος. +1000 πολυ ομορφη και με ωραιο twang και tone - μπραβο καλοριζικη Ευχαριστώ!! ;D ;D ''It's dark and we're wearing sunglasses'' Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
odis13 Δημοσιευμένο 10 Απριλίου 2011 Share Δημοσιευμένο 10 Απριλίου 2011 Πολυ ομορφη φαινεται, ειναι γνωστης ο Παβεζας οπως ειπε ο Ray. Εχω δει μερικες δουλειες του και οντως προκειται για πολυ ωραια οργανα. Το χρωμα εχει και λιγο περλα μεσα ή ειναι ιδεα μου? Πολυ ωραια οπως και να εχει. Οσο για το ashtray, εγω θα ελεγα βγαλτο. Δειχνει πιο ομορφη με τη γεφυρα εμφανη imho, συν οτι το ashtray σε περιοριζει παικτικα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
argytar Δημοσιευμένο 10 Απριλίου 2011 OP Share Δημοσιευμένο 10 Απριλίου 2011 Πολυ ομορφη φαινεται, ειναι γνωστης ο Παβεζας οπως ειπε ο Ray. Εχω δει μερικες δουλειες του και οντως προκειται για πολυ ωραια οργανα. Το χρωμα εχει και λιγο περλα μεσα ή ειναι ιδεα μου? Πολυ ωραια οπως και να εχει. Οσο για το ashtray, εγω θα ελεγα βγαλτο. Δειχνει πιο ομορφη με τη γεφυρα εμφανη imho, συν οτι το ashtray σε περιοριζει παικτικα. Tελικά το έβγαλα το ashtray γιατί όντως παικτικά περιορίζει.. Για πέρλα στη μπογιά δε νομίζω ,σόλιντ φαίνεται το χρώμα ,το έχει γυαλλίσει φοβερά και είναι αψεγάδιαστο!! Εμφανησιακά και ηχητικά με έχει καλύψει πλήρως!! ''It's dark and we're wearing sunglasses'' Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση