Προς το περιεχόμενο

Βοηθεια για Drop Tunings

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ψιλιάζομαι ότι έχει γράψει (οπτικά) ανάποδα τις χορδές.

Το κούρδισμα που ψάχνει είναι Drop A#.Κοινώς ρίχνεις δύο τόνους κάτω τις 5 χορδές και άλλον ένα την μπάσσα Ε.

Για τέτοιο κούρδισμα θέλει κατ'εμέ τουλάχιστον 11άρες,μην πω 12άρες...

Μαλλον χρειαζεσε ενα σετακι 12-60

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 24
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Φίλε μου, επειδή το παλικάρι που έχει ανεβάσει όλα αυτά τα video στο youtube το ξέρω, και μιλάμε από το facebook, μπορώ να σου πω με σιγουριά ότι χρησιμοποιεί 12-60 σετ χορδών για τις 6χορδες του...με τις 9άρες δεν υπάρχει καμία περίπτωση να καταφέρεις το κούρδισμα αυτό!

Το κούρδισμα είναι όπως είπε ο Wintermute23 όλη η κιθάρα 2 τόνους κάτω, σε Ντο © και επιπλέον η 6η χορδή ένα ακόμα τόνο κάτω σε Λα# (A#)...

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Καλημερα , επαναφερω αυτο το θεμα διοτι αν και ελυσα το προβλημα του κουρδισματος , δηλαδη πραγματι αλλαξα χορδες και το πετυχα. Το θεμα ειναι τωρα οτι με κουρδισμα

Βb-F-Bb-Eb-G-C

ειδικα η πρωτη μπασα χορδη ειναι πολυ χαλαρη και ο ηχος ειναι χαλια... πολυ μπουμπουμπου... Εγω θελω να πετυχω κατι τετοιο

χορδες 10αρες

Η κιθαρα ειναι μια λες πολ... τι φταιει... ξερετε ?

Της κοντής της Les Paul της φταίει το Scale.

σαν να λεμε δηλαδη οτι με λεσ πολ δεν βγαινει αυτο το κουρδισμα ?

η μηπως

και αυτό :

αν αλλαξω και βαλω 11αρες γινει δουλεια ?

Άλλαξε μέγεθος στις χορδές που δεν κάθονται

Για τέτοιο κούρδισμα θέλει κατ'εμέ τουλάχιστον 11άρες,μην πω 12άρες...

Μαλλον χρειαζεσε ενα σετακι 12-60

Φίλε μου, επειδή το παλικάρι που έχει ανεβάσει όλα αυτά τα video στο youtube το ξέρω, και μιλάμε από το facebook, μπορώ να σου πω με σιγουριά ότι χρησιμοποιεί 12-60 σετ χορδών για τις 6χορδες του...με τις 9άρες δεν υπάρχει καμία περίπτωση να καταφέρεις το κούρδισμα αυτό!

στο έχουν πει πόσες φορές....

γιατί δεν βάζεις 12άρες??

στο έχουν πει πόσες φορές....

γιατί δεν βάζεις 12άρες??

βασικα αυτες οι συμβουλες μου ειχαν δωθει σε αλλο ερωτημα... Στο θεμα του ηχου δεν ηξερα οτι παιζει ρολο το μεγεθος...Και ρωτω... αν βαλω 12αρες , το ροβληματου σκειλ θα παρακαμφθει ?

Δηλαδη τι παιζει περισοτερο ρολο για αυτο που θελω να κανω ? το σκειλ η το μεγεθος ?

εν τω μεταξυ μολις τωρα ειδα στο βιντεο που ανεβασα οτι και το παλικαρι παιζει με χορδες 10-60... 10αρες δηλαδη , σν αυτες που εχω στην λες πολ

εν τω μεταξυ μολις τωρα ειδα στο βιντεο που ανεβασα οτι και το παλικαρι παιζει με χορδες 10-60... 10αρες δηλαδη , σν αυτες που εχω στην λες πολ

Δεν είναι δεκάρες είναι 13αροδεκάρες (νομίζω).όσο μικρότερο scale έχεις τόσο παχύτερες χορδές θέλεις για χαμηλοκούρδισμα.Εγώ για ντο χρησιμοποιώ 10-56 καμιά σχέση με 10άρες εκτός από τις 3 κάτω χορδές οι πάνω είναι από σετ 13άρων.Πάντως το θέμα είναι τι βολεύει περισσότερο εσένα.Επίσης όταν με το καλό αλλάξεις χορδες κατέβασε και το ύψος των μαγνητών κανα 2 χιλιοστά  ;)

10-60 είναι ένα πολύ ανώμαλο σετ....

μπορεί να αρχίζει με 10άρα αλλά τελειώνει με 60 που είναι πολύ παχιά χορδή, πιάνει gauge μπάσου.

μην τις συγκρίνεις με τις δικές σου 10άρες (που υποθέτω είναι ένα 10-46 ή έστω 10-52...)

ο ηχος ειναι χαλια... πολυ μπουμπουμπου...

τι εννοείς τώρα με αυτό? :P

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου