Προς το περιεχόμενο

KORG M1,το νιώθεις,το αισθάνεσαι...είναι ο τύπος σου!

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τα M1,WS,01W και DX7 έχουν ακριβώς το ίδιο κλαβιε και ακριβώς το ιδιο part number, αυτό αποδεικνυεται  απο τα  service manuals  τους. Για τα υπόλοιπα δεν γνωρίζω.

Ειχα διαβάσει κάπου οτι το κλαβιέ του DX7 κατασκευάστηκε απο την φαταρ, αλλα μπορεί να ειναι απλά φήμες του ιντερνετ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 37
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Τα M1,WS,01W και DX7 έχουν ακριβώς το ίδιο κλαβιε και ακριβώς το ιδιο part number, αυτό αποδεικνυεται  απο τα  service manuals  τους. Για τα υπόλοιπα δεν γνωρίζω.

Ειχα διαβάσει κάπου οτι το κλαβιέ του DX7 κατασκευάστηκε απο την φαταρ, αλλα μπορεί να ειναι απλά φήμες του ιντερνετ.

Έχω αρχίσει και ενοχλούμαι.

Mea Culpa

• Moderator

Ήμουν κάτοχος επί 10 συναπτά έτη του DX7. Έχω αρκετές εργατο -ώρες στο X3 (δεν έχω ακουμπήσει M1) . Αν υποτεθεί όχι το Μ1 με το Χ3 έχουν ομοιότητες, είμαι έτοιμος να καταθέσω (ενόρκως)   ;D ότι το DX7 με το X3 δεν έχουν ίδιο κλαβίε. (Δεν είμαι πληκτράς, που σημαίνει ότι δεν όργωνα κιόλας στα πλήκτρα, αλλά την αίσθηση την έπαιρνα ξεκάθαρα).   

Έχω αρχίσει και ενοχλούμαι.

εχω αρχισει και διασκεδαζω με την αντιδραση σου.. μου θυμιζει το εξης κομικ

duty_calls.png

"Don't panic!" - Douglas Adams

Δηλαδή παιδιά,από ότι συμπεραίνω μέχρι τώρα,αν θέλω να έχω πάνω από 2 πλήκτρα τα οποία να έχουν την αίσθηση του Μ1,θα πρέπει να έχω τουλάχιστον 2 Μ1 στην κατοχή μου επειδή δεν υπάρχουν άλλα μοντέλα έστω και σε καθαρά Midi-mother keyboards με αυτή την αίσθηση?

αν μπορεσεις προσπαθησε να βρεις Fatar master keyboard εισαι αρχοντας....

και καποια Yamaha φημιζονται σαν το KX88...(αλλα σε αυτο ετοιμασου να κανεις μπρατσα οταν το σηκωνεις)  ;D

δυστηχως πολλες εταιριες πλεον στο βωμο του ευκολου κερδους προτιμουν φανφαρες και διαφημισεις παρα ποιοτητα αιθησης στο keyboard μηχανισμο.

"Don't panic!" - Douglas Adams

εχω αρχισει και διασκεδαζω με την αντιδραση σου.. μου θυμιζει το εξης κομικ

duty_calls.png

Όντως, όταν το είχα δει αυτό, είχα σκεφτεί ότι κάποιος το έκανε για μένα.

:) :) :)

Mea Culpa

Να πω και εγώ την εμπειρία μου:

Είχα ένα m1 με 2 σπασμένα πλήκτρα  και το πήγα σε γνωστό τεχνικό στη Θεσ/κη ο οποιος τα αντικατέστησε με πλήκτρα από ένα DX7 που είχε για ανταλλακτικά.

Έχουν την ίδια αίσθηση με τα αλλα πλήκτρα, απλός είναι λιγάκι πιο κίτρινα.

• Guru

Προς jack2

Κατ'αρχήν η ερώτησή μου ήταν και είναι, εάν ο κατασκευαστής του κλαβιέ της συγκεκριμένης φωτογραφίας είναι όντως η Fatar όπως ανέφερες. Εάν δεν υπήρχε η φωτογραφία, δεν θα υπήρχε και η ερώτησή μου. Οπότε όπως καταλαβαίνεις, η ερώτηση, μου δημιουργήθηκε εξ'όψεως.

Επίσης, το εάν τα λαμάκια, δηλαδή ένα εξάρτημα που φοράει το συγκεκριμένο κλαβιέ, είναι ή όχι κατοχυρωμένη πατέντα της όποιας εταιρίας, δεν σημαίνει ότι και το κλαβιέ είναι κατασκευασμένο εξ'ολοκλήρου από αυτή την εταιρία.

Εσυ ως τεχνικος σιγουρα θα μπορεις να βοηθησεις τον ερωτουντα, ποια πληκτρα  γνωριζεις οτι εχουν το ιδιο κλαβιε με το Μ1 ?

Γιατί όχι το ίδιο το Μ1, αφού η τιμή του ως μεταχειρισμένο είναι αρκετά προσιτή.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου