Προς το περιεχόμενο

R.I.P. Kurt Cobain...

S9F

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεν είχα ποτέ τη γνώμη ότι ο Χατζηδάκις ήταν μεγάλος τραγουδοποιός ή συνθέτης. Η δουλειά του δεν με κέρδισε ποτέ και τον θεωρώ ευθέως υπεύθυνο για όλη αυτή τη σαχλαμάρα του έντεχνου τραγουδιού και της αντίστοιχης μυθολογίας. Ειδικά το τραγούδι που αναφέρεις το θεωρώ μπούρδα και κρίνω ότι ο μόνος λόγος που δεν το έχουμε ήδη ακούσει σε talent show είναι ότι οι πιο πολλοί από τους θεατές δε θα ξέρανε τι είναι κάμπος (μεταξύ σοβαρού και αστείου).

Η πάγια τακτική σου της έντονης (επιεικώς χαρακτηριζόμενης) αρθογραφίας δεν είναι απαραίτητα και τρόπος εκμαίευσης εποικοδομητικού διαλόγου.

Δεν θα κάτσω να τα ξαναπώ αλλά αν και δεν δηλώνω φαντικός οπαδός του Χατζιδάκη (είμαι της απαξιωτικά αποκαλούμενης εύπεπτης σχολής) και ακόμα περισσότερο του συγκεκριμένου τραγουδιού (και μόνο η αντίθεση μελωδίας/ερμηνείας και στιχουργίας είναι άξια προσοχής) δεν θα μπορούσα να διαφωνώ περισσότερο μαζί σου. Απλώς πιστεύω ότι η ύπαρξη περισσότερων καλλιτεχνών του εύρους, ύφους και ήθους του, θα είχε κάνει τον τόπο μας ομορφότερο.

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 127
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

και τον θεωρώ ευθέως υπεύθυνο για όλη αυτή τη σαχλαμάρα του έντεχνου τραγουδιού και της αντίστοιχης μυθολογίας

ενταξει αυτο εγινε...ακουσια (δεν το εκανε επιτηδες δηλ.... ;D)...υπαρχουν και μεγαλυτεροι ....(ΠΟΛΥ μεγαλυτεροι) φταιχτες απο αυτον... ;D για αυτο το θλιβερο φαινομενο....

Προσωπικα θεωρω οτι ηταν θαυμασιος συνθετης (λιγοτερο καλος τραγουδοποιος,αν και καλυτερος απο τον Θοδωρακη ο οποιος ομως ειναι καλυτερος συνθετης.... ;D) και σιγουρα δεν θα μας εβλαπτε αν υπηρχαν καμμια δεκαρια ακομα σαν και αυτον......

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Δεν θα κάτσω να τα ξαναπώ αλλά αν και δεν δηλώνω φαντικός οπαδός του Χατζιδάκη (είμαι της απαξιωτικά αποκαλούμενης εύπεπτης σχολής) και ακόμα περισσότερο του συγκεκριμένου τραγουδιού (και μόνο η αντίθεση μελωδίας/ερμηνείας και στιχουργίας είναι άξια προσοχής) δεν θα μπορούσα να διαφωνώ περισσότερο μαζί σου. Απλώς πιστεύω ότι η ύπαρξη περισσότερων καλλιτεχνών του εύρους, ύφους και ήθους του, θα είχε κάνει τον τόπο μας ομορφότερο.

Νομίζω ότι - μέσω προσεκτικότατης επιλογής των λέξεων που χρησιμοποίησα - κατέστησα σαφές ότι εκφράζω μία απολύτως προσωπική θέση, όπως άλλωστε μπορεί να δει ο καθένας. Το ίδιο άλλωστε κάνεις και εσύ. Απλώς - και μόνο επειδή γράφουμε σε ελληνικό φόρουμ - δίδεται η εντύπωση ότι η δική μου θέση είναι αιρετική. Σχεδόν οπουδήποτε αλλού στο κόσμο, θα είχε τη σωστή της αξία: μία νηφάλια θέση για έναν ικανό, εντυπωσιακά άνισο και εννίοτε φαιδρό (Πορνογραφία) δημιουργό που τον έχουν θεοποιήσει οι συμπατριώτες του, επειδή έχουν μεγάλη ανάγκη από τέτοιες θεοποιήσεις.

Η πάγια τακτική σου της έντονης (επιεικώς χαρακτηριζόμενης) αρθογραφίας δεν είναι απαραίτητα και τρόπος εκμαίευσης εποικοδομητικού διαλόγου.

Όλοι έχουμε Κώστα μου πάγιες τακτικές. Θυμάμαι κάποιον που μου είχε στείλει μέσω π.μ., την πρόθεσή του να μην απαντά σε ποστ μου (όπως - κατά τη γνώμη του - κάνουν όλοι οι "παλιοί") σε μία προσπάθεια περαιτέρω απαξίωσης της φορουμικής εικόνας μου. Προτείνω ψυχραιμία.

:)

Mea Culpa

Δεν θα εκπλαγώ, διότι έχω επάρκεια κατάρτισης στην εργογραφία των συνθετών που αναφέρεις. Αν και είναι παρακινδυνευμένο να μιλάμε γενικώς και αορίστως, πολλοί από αυτούς είναι εξαιρετικοί στη δουλειά τους, και κάνεις λάθος να νομίζεις ότι δεν τους ξέρει ούτε η μάνα τους.

Δεν κάνω λάθος, γιατί δεν αναφέρθηκα σε αυτούς που είναι εξαιρετικοί στη δουλειά τους (που φυσικά και υπάρχουν και είναι γνωστοί στο χώρο που κινούνται και έχουν δώσει εκπληκτικά έργα).

Παραδέχομαι ότι είμαι καχύποπτος απέναντι σε εύπεπτα ακούσματα / θεάματα / στιχουργήματα / συμπεριφορές, για έναν απλό λόγο: ότι η ίδια η ζωή δεν είναι εύπεπτη, ούτε απλοϊκή και εγώ ΑΠΑΙΤΩ από τα καλλιτεχνήματα με τα οποία έρχομαι σε επαφή να αντικατοπτρίζουν αυτή την ιδιότητα του σύμπαντος κόσμου.

Π.χ., θεωρώ επιεικώς ηλίθια τα πιο πολλά ερωτικά τραγούδια, διότι είναι ονειρώξεις και όχι έντιμες εξομολογήσεις για τις σχέσεις που περιγράφουν. Αντίστοιχα, θεωρώ ως ελάχιστα σχετιζόμενη με μένα την προβληματική των Nirvana, ή των U2 ή πολλών άλλων τηλεοπτικών προσωπικοτήτων του ροκ.

Η ζωή είναι μεταξύ άλλων και εύπεπτη και απλή. Επαναλαμβάνω ότι το εύπεπτο, ή μάλλον το εύληπτο, γιατί το 'εύπεπτο' ακούγεται περισσότερο υποτιμητικό, δεν σημαίνει απαραίτητα ούτε κακό ούτε απλοϊκό ούτε ηλίθιο.

Δεν είχα ποτέ τη γνώμη ότι ο Χατζηδάκις ήταν μεγάλος τραγουδοποιός ή συνθέτης. Η δουλειά του δεν με κέρδισε ποτέ και τον θεωρώ ευθέως υπεύθυνο για όλη αυτή τη σαχλαμάρα του έντεχνου τραγουδιού και της αντίστοιχης μυθολογίας. Ειδικά το τραγούδι που αναφέρεις το θεωρώ μπούρδα και κρίνω ότι ο μόνος λόγος που δεν το έχουμε ήδη ακούσει σε talent show είναι ότι οι πιο πολλοί από τους θεατές δε θα ξέρανε τι είναι κάμπος (μεταξύ σοβαρού και αστείου).

Απολύτως. Οι Nirvana υπήρχαν (και εξακολουθούν να υπάρχουν) μέσω του MTV (και συναφών τηλεοπτικών σταθμών). Είναι ο ορισμός του "τηλεοπτικού ροκ", αυταπόδεικτα.

Διαφωνώ σχεδόν σε όλα (αλλά δεν έχω χρόνο τώρα να επιχειρηματολογήσω...), γεγονός  βέβαια που δεν έχει καμία σημασία γιατί οι δημιουργικές διαφωνίες είναι απόλυτα υγιείς και μπορούν να μας δώσουν και μία άλλη οπτική.

Μπορούμε να συνεχίσουμε να διαφωνούμε λοιπόν. Καλό μας κάνει...  

Something Wicked This Way Comes

Όντως trolley, είσαι κάπως σκληρός με τον Χατζιδάκι. Το να τον θεωρείς υπέυθυνο για τα έντεχνα ανοσιουργήματα είναι σαν να θεωρείς υπεύθυνη την εταιρία κατασκευσής κουζινομάχαιρων για τους φόνους με μαχαίρια της. Αν κάποιος πατάει πάνω σου για να φτιάξει κάτι δεν σημαίνει ότι είσαι υπόλογος γι' αυτό το κάτι. Ο κάποιος είναι (συνήθως ή έστω στην συγκεκριμένη περίπτωση).

Ο Αριστοτέλης γίνεται κτήμα του Γερμανού που τον μελετά, όχι του Έλληνα που τον αγνοεί

Όντως trolley, είσαι κάπως σκληρός με τον Χατζιδάκι. Το να τον θεωρείς υπέυθυνο για τα έντεχνα ανοσιουργήματα είναι σαν να θεωρείς υπεύθυνη την εταιρία κατασκευσής κουζινομάχαιρων για τους φόνους με μαχαίρια της. Αν κάποιος πατάει πάνω σου για να φτιάξει κάτι δεν σημαίνει ότι είσαι υπόλογος γι' αυτό το κάτι. Ο κάποιος είναι (συνήθως ή έστω στην συγκεκριμένη περίπτωση).

Κατ' αρχήν, δεν είμαι (και δεν μπορώ να είμαι, καθότι είναι απών) σκληρός με τον Χ''δάκι. Η σκληρότητα (αν υπάρχει) είναι στραμμένη στους κατ' ευφημισμόν επιγόνους του. Άστο όμως αυτό.

Εγώ θυμάμαι (σα χθες, που λένε) ότι αυτό που λέμε "έντεχνο ελληνικό τραγούδι" καλλιεργήθηκε σαν αισθητική μέσα από το τρίτο πρόγραμμα, ειδικώς την περίοδο που διευθυντής του ήταν ο Χ''δάκις. Επίσης θυμάμαι τους "Μουσικούς Αγώνες της Κέρκυρας" (άλλος τους έκανε;).

Οπότε, ωρέ octapus και SF, τι λέτε; Το πιθανότερο είναι ότι ακόμη και ο σχετικός όρος έχει τη δική του πατρότητα... (θα το ερευνήσω).

Mea Culpa

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Ελπιζω να μου επιτραπει να κλεισω αυτο το Thread...με μια φανταστικη version ενος κομματιου των Nirvana..

H τυπισσα μου εφτιαξε το βραδυ,..

ελπιζω να σας φτιαξει και το δικο σας.

Ειναι απο ενα καινουργιο show που αυτη τη στιγμη παιζετε στην Αμερικη.

Rebecca Loebe- Come As You Are The Voice Blind Audition

Λίγο ετεροχρονισμένα λόγω έλλειψης χρόνου,αλλά εν πάσει περιπτώσει,μερικές σκόρπιες σκέψεις γι΄ αυτόν τον άνθρωπο:

Ίσως ο πιό "ειλικρινής" Rock Star (όρο που σιχαινόταν και ούτε καν δεχόταν) όλων των εποχών.Σιχαινόταν αυτό που άθελά του είχε γίνει και ήταν έτοιμος να τα παρατήσει και να ασχοληθεί με άλλα διαφορετικά projects.(ένα από αυτά θα ήταν η συνεργασία με τον Michael Stipe) Δυστυχώς δεν πρόλαβε...

Δεν τον ενδιέφεραν -αποδεδειγμένα- ούτε στο ελάχιστο τα -τερατώδη- οικονομικά οφέλη που αποκόμισε τόσο σύντομα.Τα παραδείγματα αμέτρητα.(απέρριψε χωρίς να το πολυσκεφτεί προσφορά δεκάδων εκατομμυρίων δολλαρίων να συμμετάσχει στο Lolapalooza festival,δεν ήθελε να μετακομίσει σε σπίτι υπερπαραγωγή,επέστρεψε ένα Lexus που αγόρασε το αρπακτικό  με το οποίο έμπλεξε και άλλα πολλά...) 

Thank God που εμφανίστηκε αυτός ο άνθρωπος και "μάζεψε" όλη αυτη την κιτσαρία των 80s... 8)

Απλός και σεμνός άνθρωπος.Λίγο "νιονιό" να είχε κάποιος,το καταλάβαινε αμέσως...

Μία από τις τρανές αποδείξεις οτί "less is more" (guitarwise και όχι μόνο)

Το σενάριο της αυτοκτονίας -ειδικά εκείνη τη χρονική περίοδο- δεν το πιστεύω,χωρίς φυσικά να το αποκλείω.Ο λόγος-κίνητρο πολύ απλός,αρχαιότατος και προβλέψιμος:

[move]"ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ τα λεφτά Άρη..." ;)[/move]

"And remember Carol, the last card is the Alien card. We are going to have to build space-based weapons against aliens and all of it is a lie"

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου