theoctapus Δημοσιευμένο 11 Απριλίου 2011 Share Δημοσιευμένο 11 Απριλίου 2011 Μα οι Nirvana είναι (ήταν) mainstream. Δεν ήταν και κανά σπουδαίο κατόρθωμα να άκουγες Nirvana ούτε μπορούσες να θεωρηθείς "ψαγμένος". Φυσικά και η νεο-ελληνική τηλεοπτική αισθητική είναι συμβατή με τους Nirvana. Μπορεί αρχικά να έφεραν ψήγματα επανάστασης, αλλά εφόσον ανέλαβαν τα media ήταν το ίδιο επαναστατικό με το να ακούς Take That. Φυσικά και δεν ήταν το ίδιο (μουσικά, καλλιτεχνικά κ.α.), πρίν πει κανείς κάτι, άλλα σε επίπεδο media ήταν και παραήταν. Ο Αριστοτέλης γίνεται κτήμα του Γερμανού που τον μελετά, όχι του Έλληνα που τον αγνοεί Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
AndyC Δημοσιευμένο 11 Απριλίου 2011 Share Δημοσιευμένο 11 Απριλίου 2011 (κατι μου θυμιζε οτι εχω δει ενα τετοιο αισχος καποτε...) και τελικα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
blue Δημοσιευμένο 11 Απριλίου 2011 Share Δημοσιευμένο 11 Απριλίου 2011 Οι επιλογές των καλλιτεχνών δεν αφορούν στην πορεία του τραγουδιού τους : ο Αλκίνοος Ιωαννίδης δεν ρωτήθηκε ποτε για το αν επιτρέπει τη χρήση ενός τραγουδιού του σε talent show (το θυμάμαι από συνεντευξή του). Αλλά έχω και καλύτερο : τι σχέση συμβατότητας έχει ο Wong Kar-wai με τη νεοελληνική τηλεοπτική αισθητική ? (το θέμα από το soundtrack του 2046 έλιωσε στα trailers σειρών του Παπακαλιάτη). https://beetroot.bandcamp.com/ Music | SnoozeLoop Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
marathon Δημοσιευμένο 11 Απριλίου 2011 Share Δημοσιευμένο 11 Απριλίου 2011 τι σχέση συμβατότητας έχει ο Wong Kar-wai με τη νεοελληνική τηλεοπτική αισθητική ? (το θέμα από το soundtrack του 2046 έλιωσε στα trailers σειρών του Παπακαλιάτη). 1) Ότι είναι μακρυά...και που να τρέχει να διαμαρτηρηθεί 2) Ότι έχει χεσμ@νο το Παπακαλιάτη Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
ndnikola Δημοσιευμένο 11 Απριλίου 2011 Share Δημοσιευμένο 11 Απριλίου 2011 Αλλά έχω και καλύτερο : τι σχέση συμβατότητας έχει ο Wong Kar-wai με τη νεοελληνική τηλεοπτική αισθητική ? (το θέμα από το soundtrack του 2046 έλιωσε στα trailers σειρών του Παπακαλιάτη). Και ποιος σου είπε ότι ο W.K-W. δεν ήταν σε πλήρη συνεννόηση με τον Παπακαλιάτη κατά την διάρκεια της παραγωγής του 2046?;D Πέρα από την πλάκα, θεωρώ τελείως ισοπεδωτική την άποψη ότι "εαν κάτι (μια ιδέα, καλλιτεχνικό έργο, κλπ) έγινε δημοφιλές, έγινε συνειδητά και με την πλήρη συναίνεση του καλλιτέχνη/εμπνευστή". Βρίσκω πιο ειλικρινή στάση το απλά να πείτε (σε ξεχωριστό thread) ότι δεν σας άρεσαν οι nirvana. http://www.lustinger.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
RayDTutto Δημοσιευμένο 11 Απριλίου 2011 Share Δημοσιευμένο 11 Απριλίου 2011 πωωωωωωωωωωωω Πέθανε ο Κομπέιν; When you will get good you will know. There is no guitar. There never was. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Haris Δημοσιευμένο 11 Απριλίου 2011 Share Δημοσιευμένο 11 Απριλίου 2011 Δεκτές οι παρατηρήσεις σας, αγαπητοί (και οι ειρωνικές), αλλά δυστυχώς "λέει" και κάτι ακόμη: ότι το υλικό και ο μύθος του Smells Like Teen Spirit, είναι απόλυτα συμβατά με την νεο-ελληνική τηλεοπτική αισθητική, και ότι συν-αξιολογούνται ως εξίσου εύπεπτα με τη Δημητρίου. Σπαστικό, το ξέρω, αλλά ΕΤΣΙ είναι, και εγώ δεν πιστεύω ότι τυχαία είναι έτσι. Πιστεύω ότι ο μουσικός/καλλιτέχνης/συνθέτης/whatever κάνει πολύ συνειδητές επιλογές που τον οδηγούν κοντά (ή μακρυά) από αυτή τη συμβατότητα (π.χ. δεν έχω ακούσει τραγούδι του Πανούση σε talent show), διότι - στη τελική - με τον τηλεθεατή μόνο δύο πιθανές σχέσεις υπάρχουν: να τον προσβάλλεις ή να τον κολακεύεις. - Το εύπεπτο δεν σημαίνει απαραίτητα σκουπίδι, και τούμπαλιν (αν π.χ. παρακολουθήσεις τη σύγχρονη μουσική - αναφέρομαι στην εξέλιξη της λεγόμενης κλασικής μουσικής, από τον 20ο αιώνα και δώθε - θα εκπλαγείς με το πόσα δύσπεπτα σκουπίδια έχουν γραφτεί, από επίδοξους συνθέτες που θεωρούν τιμή τους το ότι δεν είναι εύπεπτοι, και ότι δεν τους ξέρει ούτε η μάνα τους). - Σιγά μην αφήσουμε την τηλεοπτική αισθητική να καθορίσει τι θεωρούμε σκουπίδι και τι όχι. Δηλαδή αν κάποιος ταλεντο-σοουάς αποφασίσει να πει π.χ. "Τα παιδιά κάτω στον κάμπο", ο Χατζηδάκις (ο οποίος σημειωτέον, υπήρξε και εύπεπτος και mainstream) υποβιβάζεται αυτομάτως σε σκουπίδι; - Τώρα σοβαρά θεωρείς ότι οι (μουσικές και άλλες) επιλογές του Cobain είχαν στόχο τη συμβατότητα με το τηλεκοίμηστρο και τα άλλα μέσα μαζικού κρετινισμού; - Δηλαδή η πιθανότητα ούτε να προσβάλλεις ούτε να κολακεύεις τον τηλεθεατή είναι μηδενική; Μήπως, λέω μήπως, είναι λίγο απόλυτο αυτό. Παρά τα φαινόμενα, δεν είναι όλοι οι τηλεθεατές πρόβατα... -------------------------------------- Ray, λυπάμαι που έτυχε σε εμένα το θλιβερό καθήκον να στο πω, αλλά εκτός από τον Cobain, πέθανε και ο Ελευθέριος Βενιζέλος. Ψυχραιμία παιδί μου... ;D Something Wicked This Way Comes Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
S9F Δημοσιευμένο 11 Απριλίου 2011 OP Share Δημοσιευμένο 11 Απριλίου 2011 - Το εύπεπτο δεν σημαίνει απαραίτητα σκουπίδι, και τούμπαλιν (αν π.χ. παρακολουθήσεις τη σύγχρονη μουσική - αναφέρομαι στην εξέλιξη της λεγόμενης κλασικής μουσικής, από τον 20ο αιώνα και δώθε - θα εκπλαγείς με το πόσα δύσπεπτα σκουπίδια έχουν γραφτεί, από επίδοξους συνθέτες που θεωρούν τιμή τους το ότι δεν είναι εύπεπτοι, και ότι δεν τους ξέρει ούτε η μάνα τους). - Σιγά μην αφήσουμε την τηλεοπτική αισθητική να καθορίσει τι θεωρούμε σκουπίδι και τι όχι. Δηλαδή αν κάποιος ταλεντο-σοουάς αποφασίσει να πει π.χ. "Τα παιδιά κάτω στον κάμπο", ο Χατζηδάκις (ο οποίος σημειωτέον, υπήρξε και εύπεπτος και mainstream) υποβιβάζεται αυτομάτως σε σκουπίδι; - Τώρα σοβαρά θεωρείς ότι οι (μουσικές και άλλες) επιλογές του Cobain είχαν στόχο τη συμβατότητα με το τηλεκοίμηστρο και τα άλλα μέσα μαζικού κρετινισμού; - Δηλαδή η πιθανότητα ούτε να προσβάλλεις ούτε να κολακεύεις τον τηλεθεατή είναι μηδενική; Μήπως, λέω μήπως, είναι λίγο απόλυτο αυτό. Παρά τα φαινόμενα, δεν είναι όλοι οι τηλεθεατές πρόβατα... -------------------------------------- Με πρόλαβες...Ακριβώς τα ίδια θα του απαντούσα. Σπαστικό, το ξέρω, αλλά ΕΤΣΙ είναι... Μάλιστα...Αν δεν με απατάει η μνήμη μου,θυμάμαι οτί νωρίτερα στο thread είχες ενοχληθεί/θιχτεί τα μάλα από μία φράση μου (που χρησιμοποιήθηκε για συγκεκριμένο λόγο και μόνο.) και άρχισες τα περί ολοκληρωτισμού και άλλων τέτοιων "ωραίων" και δακρύβρεχτων...(πίστευε και μη ερεύνα κτλ. κτλ.)Κρίνοντας από την παραπάνω φράση σου,μπορώ να πω οτί είσαι σε πολύ "καλό" -ολοκληρωτικό- δρόμο...Συνέχισε,"χρήσιμο" είναι... ::) "And remember Carol, the last card is the Alien card. We are going to have to build space-based weapons against aliens and all of it is a lie" Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
trolley Δημοσιευμένο 12 Απριλίου 2011 Share Δημοσιευμένο 12 Απριλίου 2011 - Το εύπεπτο δεν σημαίνει απαραίτητα σκουπίδι, και τούμπαλιν (αν π.χ. παρακολουθήσεις τη σύγχρονη μουσική - αναφέρομαι στην εξέλιξη της λεγόμενης κλασικής μουσικής, από τον 20ο αιώνα και δώθε - θα εκπλαγείς με το πόσα δύσπεπτα σκουπίδια έχουν γραφτεί, από επίδοξους συνθέτες που θεωρούν τιμή τους το ότι δεν είναι εύπεπτοι, και ότι δεν τους ξέρει ούτε η μάνα τους). Δεν θα εκπλαγώ, διότι έχω επάρκεια κατάρτισης στην εργογραφία των συνθετών που αναφέρεις. Αν και είναι παρακινδυνευμένο να μιλάμε γενικώς και αορίστως, πολλοί από αυτούς είναι εξαιρετικοί στη δουλειά τους, και κάνεις λάθος να νομίζεις ότι δεν τους ξέρει ούτε η μάνα τους. Παραδέχομαι ότι είμαι καχύποπτος απέναντι σε εύπεπτα ακούσματα / θεάματα / στιχουργήματα / συμπεριφορές, για έναν απλό λόγο: ότι η ίδια η ζωή δεν είναι εύπεπτη, ούτε απλοϊκή και εγώ ΑΠΑΙΤΩ από τα καλλιτεχνήματα με τα οποία έρχομαι σε επαφή να αντικατοπτρίζουν αυτή την ιδιότητα του σύμπαντος κόσμου. Π.χ., θεωρώ επιεικώς ηλίθια τα πιο πολλά ερωτικά τραγούδια, διότι είναι ονειρώξεις και όχι έντιμες εξομολογήσεις για τις σχέσεις που περιγράφουν. Αντίστοιχα, θεωρώ ως ελάχιστα σχετιζόμενη με μένα την προβληματική των Nirvana, ή των U2 ή πολλών άλλων τηλεοπτικών προσωπικοτήτων του ροκ. - Σιγά μην αφήσουμε την τηλεοπτική αισθητική να καθορίσει τι θεωρούμε σκουπίδι και τι όχι. Δηλαδή αν κάποιος ταλεντο-σοουάς αποφασίσει να πει π.χ. "Τα παιδιά κάτω στον κάμπο", ο Χατζηδάκις (ο οποίος σημειωτέον, υπήρξε και εύπεπτος και mainstream) υποβιβάζεται αυτομάτως σε σκουπίδι; Δεν είχα ποτέ τη γνώμη ότι ο Χατζηδάκις ήταν μεγάλος τραγουδοποιός ή συνθέτης. Η δουλειά του δεν με κέρδισε ποτέ και τον θεωρώ ευθέως υπεύθυνο για όλη αυτή τη σαχλαμάρα του έντεχνου τραγουδιού και της αντίστοιχης μυθολογίας. Ειδικά το τραγούδι που αναφέρεις το θεωρώ μπούρδα και κρίνω ότι ο μόνος λόγος που δεν το έχουμε ήδη ακούσει σε talent show είναι ότι οι πιο πολλοί από τους θεατές δε θα ξέρανε τι είναι κάμπος (μεταξύ σοβαρού και αστείου). - Τώρα σοβαρά θεωρείς ότι οι (μουσικές και άλλες) επιλογές του Cobain είχαν στόχο τη συμβατότητα με το τηλεκοίμηστρο και τα άλλα μέσα μαζικού κρετινισμού; Απολύτως. Οι Nirvana υπήρχαν (και εξακολουθούν να υπάρχουν) μέσω του MTV (και συναφών τηλεοπτικών σταθμών). Είναι ο ορισμός του "τηλεοπτικού ροκ", αυταπόδεικτα. - Δηλαδή η πιθανότητα ούτε να προσβάλλεις ούτε να κολακεύεις τον τηλεθεατή είναι μηδενική; Μήπως, λέω μήπως, είναι λίγο απόλυτο αυτό. Παρά τα φαινόμενα, δεν είναι όλοι οι τηλεθεατές πρόβατα... Έχεις δίκηο, η διατύπωσή μου ήταν ακατάλληλη. Mea Culpa Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
S9F Δημοσιευμένο 12 Απριλίου 2011 OP Share Δημοσιευμένο 12 Απριλίου 2011 Απολύτως. Οι Nirvana υπήρχαν (και εξακολουθούν να υπάρχουν) μέσω του MTV (και συναφών τηλεοπτικών σταθμών). Είναι ο ορισμός του "τηλεοπτικού ροκ", αυταπόδεικτα. Μην είσαι απόλυτος.(μην ξαναλέμε περί ολοκληρωτισμών κτλ. κτλ...)Αν έκανες τον κόπο (ανεξαρτήτως αν σου αρέσει το μουσικό του "προ'ι'όν") και διάβαζες μερικά πράγματα για τον Cobain,μάλλον θα τον συμπαθούσες ως άνθρωπο...Και μάλλον θα διαπίστωνες οτί και ο ίδιος σιχαινόταν αυτό το τσίρκο που είχε στηθεί γύρω του και άθελά του.Γι΄αυτόν τον λόγο ετοιμαζόταν να τα βροντήξει και να αποσυρθεί,αλλά δυστυχώς δεν πρόλαβε... "And remember Carol, the last card is the Alien card. We are going to have to build space-based weapons against aliens and all of it is a lie" Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση