Προς το περιεχόμενο

νυχια, πενες, πτυχια, αναγνωρισμενα απο το κρατος

Προτεινόμενες αναρτήσεις

πτυχιο ηλεκτρικης – ακουστικης κιθαρας δεν υφισταται για το υπουργειο πολιτισμου, δηλαδη η κιθαριστες που παιζουν με πενα (οι περισσοτεροι) αποκλειονται απο καποιο εγκυρο χαρτι που θα τους εδινε την δυνατοτητα να προσληφθουν απο καποιο ωδειο σαν δασκαλοι ηλεκτρικης η απλος να πιστοποιησουν οτι ειναι σε θεση να κανουν ιδιαιτερα μαθηματα…

οι δασκαλοι ηλεκτρικης που διδασκουν στα ωδεια ωστοσο, πρεπει να εχουν απαραιτητα πτυχιο κλασικης, γιατι δεν υπαρχει αλλος εγκυρος τροπος να αποδειξουν οτι μπορουν να διδαξουν,

οι αποριες μου ειναι πρωτον: αν η πενα θεωρειται κιτς? γιατι οποιος κραταει πενα ειναι σαν να φωναζει: δεν σκαμπαζω θεωρια? και τελος γιατι σε οποιον δεν αρεσουν τα νυχακια δεν αναγνωριζεται απο το κρατος? αυτα 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φιλε αν δεν κανω λαθος και με καθε επιφυλαξη, το κρατος απλα δεν προσλαμβανει σαν υπαλληλους του (ουτε μονιμους ουτε με συμβαση) ατομα χωρις αναγνωρισμενα πτυχια.

Παλιοτερα προσλαμβανε διαφορους πρακτικους λαικων οργανων κλπ.

Τωρα για να προσλαβει το κρατος καποιον σε καποιο κρατικο ωδειο, σχολεια, ΤΕΙ κλπ (κρατικους οργανισμους δηλαδη) θελει κρατικο αναγνωρισμενο πτυχιο, και καλα κανει.

Απο την αλλη τωρα τι ακριβως να διδαξει ενας κιθαριστας με πενα σε ενα τετοιο κρατικο σχολειο??

Και απο την παρααλλη δεν του απαγορευει κανενας νομος αυτουνου με την πενα και χωρις τα πτυχιο να διδαξει σε ιδιωτικα ωδεια, απλα ομως θα παει στην εφορια θα κανει εναρξη επαγγελματος η θα ασφαλιστει απο τον ιδιοκτητη στο ΙΚΑ και παει λεγοντας.

Τα ιδιωτικα ωδεια υπαγονται στο υπουργειο εμποριου και οχι στο υπουργειο παιδειας.

Ο καθ ενας εχει το δικαιωμα να διδαξει οτι θελει, αρκει να ειναι ενημερη η εφορια και το εκαστοτε ασφαλιστικο ταμειο, και να πληρωνονται οι φοροι και οι εισφορες.

Δεν καταλαβαινω τι ακριβως ειναι αυτο που σε εξιταρει στην ολη υποθεση??!!  ;D

καλα κανει και θελει αναγνωρισμενα πτυχια… αλλα γιατι να μην αναγνωριζει την ηλεκτρικη κιθαρα? η θεωρια ειναι ιδια, δεν μπορεις να σπουδασεις ηλεκτρικη κιθαρα και να καταληξεις σε καποιο πτυχιο στην ελλαδα οπως γινεται στην αγγλια για παραδειγμα, αυτο με εξιταρει ναι…

καλα κανει και θελει αναγνωρισμενα πτυχια… αλλα γιατι να μην αναγνωριζει την ηλεκτρικη κιθαρα? η θεωρια ειναι ιδια, δεν μπορεις να σπουδασεις ηλεκτρικη κιθαρα και να καταληξεις σε καποιο πτυχιο στην ελλαδα οπως γινεται στην αγγλια για παραδειγμα, αυτο με εξιταρει ναι…

Τι ακριβως γινεται στην Αγγλια δηλαδη και δεν γνωριζω?? Σπουδαζεις ηλεκτρικη κιθαρα και σε προσλαμβανει το κρατικο ιδρυμα να διδασκεις?? Υπαρχουν εκει ακομα κρατικα ιδρυματα??!! ;D

Τι ακριβως γινεται στην Αγγλια δηλαδη και δεν γνωριζω?? Σπουδαζεις ηλεκτρικη κιθαρα και σε προσλαμβανει το κρατικο ιδρυμα να διδασκεις?? Υπαρχουν εκει ακομα κρατικα ιδρυματα??!! ;D

εκει απλος οι σπουδες στην κλασικη δεν διαφερουν σε αξια απο την ηλεκτρικη, που στην χωρα μας δεν ειναι αναγνωρισμενες, σαν να πηγαινεις σε εργαστηρι ελευθερων σπουδων πως να στο εξηγησω… τωρα ποια ιδρυματα θα σε προσλαβουν δεν γνωριζω ουτε εγω τι λες.. ;D 

Εγώ δεν έχω καταλάβει γιατί υπάρχουν γενικά πτυχία μουσικών οργάνων αναγνωρισμένα από το κράτος.

Μου διαφεύγει τι σχέση έχει το κράτος με τη μουσική.

Ειναι λιγο περιπλοκη η ολη ιστορια, δεν ειναι ακριβως πτυχια μουσικων οργανων αλλα πτυχια μουσικης (θεωριας κλπ) που περνεις μαθαινοντας και ενα οργανο. Φυσικα τα μαθηματα θεωριας ειναι διαφορετικα απο αυτα της εκμαθησης του οργανου.

Γινονται μαθηματα εκμαθησης ενος μουσικου οργανου σε διαφορα κρατικα ωδεια μουσικα λυκεια κλπ. Στα μουσικα αυτα οργανα υπαγονται ολα τα πνευστα και ολα τα κλασικα εγχορδα, πιανα σουξου μουξου κλπ, καθως και μερικα παραδοσιακα οργανα.

Απλα η ηλεκτρικη κιθαρα το μπασο (ηλεκτρικο) τα ντραμς κλπ δεν υπαγονται στα οργανα αυτα. Νταξ τωρα....δε λεει τιποτε το θεμα.

Ωπ σόρυ το έσβησα το ποστ μου. Τέλος πάντων η απορία μου είχε να κάνει ως προς το γεγονός ότι θεωρώ πως η μουσική και η διδασκαλία της δεν θα έπρεπε να έχει την παραμικρή σχέση με το κράτος. Όπως και να έχει θεωρητικά πάντα μιλώντας το κράτος θεωρεί ότι η μουσική είναι κάτι το οποίο θα έπρεπε να προσφέρεται στους νέους (και συμφωνώ) αλλά δυσκολεύομαι να μην κριτικάρω το πως το κάνει τελικά. Τέλος πάντων, δεν έχω να συζητήσω κάτι άλλο επ αυτού.

Ωπ σόρυ το έσβησα το ποστ μου. Τέλος πάντων η απορία μου είχε να κάνει ως προς το γεγονός ότι θεωρώ πως η μουσική και η διδασκαλία της δεν θα έπρεπε να έχει την παραμικρή σχέση με το κράτος. Όπως και να έχει θεωρητικά πάντα μιλώντας το κράτος θεωρεί ότι η μουσική είναι κάτι το οποίο θα έπρεπε να προσφέρεται στους νέους (και συμφωνώ) αλλά δυσκολεύομαι να μην κριτικάρω το πως το κάνει τελικά. Τέλος πάντων, δεν έχω να συζητήσω κάτι άλλο επ αυτού.

Το ζητούμενο είναι να το ΚΑΝΕΙ το κράτος και να το κάνει ΚΑΛΑ .αν μπούμε στη λογική .. έλα μωρε αφού είναι μέτρια τα δημόσια & δημοτικά ωδεία γιατί να υπάρχουν ...... κλάφτα Χαράλαμπε .

Πρώτα θα πρέπει το κράτος να έχει σχέση με τη διδασκαλία της μουσικής και μετά όλοι οι άλλοι . (γνώμη μου  ;) )

www.facebook.com/kostas.antonakopoulos

Δεν μπήκα ακριβώς σε αυτή τη νοοτροπία. Απλά κριτικάρω σαφώς τη νοοτροπία του διδάσκω μουσική για να διορίσω καθηγητή. Βέβαια είναι μια γενική νοοτροπία όσον αφορά την εκπαίδευση εδώ, αποσκοπεί στον διορισμό στο δημόσιο και όχι στην κατάρτιση ή στην παιδεία.

Τώρα το θέμα της παιδείας γενικά το έχουμε συζητήσει, καλοδεχούμενες οι απόψεις αρκεί να διατηρηθεί ένα επίπεδο στις τοποθετήσεις και να μην αρκεστούμε σε αφορισμούς, τσιτάτα κλπ.

Κατά τ άλλα για να το θέσω και αλλιώς η μουσική πλέον και λόγω της άνεσης διάδοσης της πληροφορίας δεν έχει ανάγκη ένα κράτος να την μεταδίδει. Το κράτος κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να προσφέρει μουσική παιδεία μόνο σε άπορους και με εντελώς διαφορετική προσέγγιση. Κυρίως με την εκμάθηση ιστορίας της μουσικής, και την δυνατότητα ερεθισμάτων στους μαθητές και τη διδασκαλία κάποιου οργάνου σε βασικό επίπεδο.

Το κρατος εχει να κανει με τη μουσικη. Εχει κρατικη συμφωνικη ορχηστρα (ειπαμε οτι η μουσικη δεν ειναι μονο ροκ), ειχε μεχρι προτινος κρατικη ορχηστρα ελαφρας μουσικης με διευθυντη τον Σταυρο Ξαρχακο στην οποια δουλευανε δυο φιλαρακια μου (Καρατζας και Θωμας κωνσταντινου) και την διελυσε ο Καραμανλης, στα σχολεια διδασκεται το μαθημα της μουσικης, εχει μουσικο πανεπιστημιο στην Θεσσαλονικη και μουσικα ΤΕΙ στην Αρτα και στην Κεφαλονια.

Οποτε χρειαζεται δασκαλους και μουσικους με πτυχια.

Πρώτα θα πρέπει το κράτος να έχει σχέση με τη διδασκαλία της μουσικής και μετά όλοι οι άλλοι . (γνώμη μου  ;)  )

Σωστος.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου