Προς το περιεχόμενο

Ένα όνειρο,μιά ιδέα,για πληκτράδες...

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Για τις τιμές,έδωσα απλώς ένα παράδειγμα,εννοείται ότι ο επιχειρηματίας που θα τολμούσε κάτι τέτοιο θα έβλεπε τί τιμές ταιριάζουν στην κατάσταση.Συμφωνώ στο ότι καλό είναι να μάθεις ένα synth 100% και όχι 10 synth 20%, αλλά το θέμα εδώ δεν είναι να ειδικευτείς σε όλα τα όργανα που θα βρείς μπροστά σου.

Πές για παράδειγμα ότι έχω ένα συνθ και το δουλεύω συνέχεια είτε σπίτι μου είτε στο στούντιο,είναι δικό μου.Γράφω ένα κομμάτι.Σε κάποια φάση βλέπω ότι θέλω να χρησιμοποιήσω έναν ήχο μπάσου Μoog.Αλλά δεν θέλω να χρησιμοποιήσω vst εκδόσεις μα το αυθεντικό.Πηγαίνω στο μαγαζί,νοικιάζω μία ώρα,βρίσκω ένα ήχο μπάσου,πειράζω λίγο τα φίλτρα του να τον κάνω πιό "δικό" μου τον ήχο και παίζω το μέρος και το ηχογραφώ στο τετρακάναλο εγγραφέα που έχει στον πάγκο,το περνάω στο στικάκι το αρχείο και έφυγα.

Δεν είναι απαραίτητο να μάθεις απ'έξω και ανακατωτά ένα συνθ για να χρησιμοποιήσεις τον ήχο του στην μουσική σου.Αλλά και άν ξέρεις έστω ένα συνθ σε βάθος και κατανοείς τί σημαίνουν οι διάφοροι παράμετροι,δεν νομίζω να σου πάρει 1 ώρα για να πειράξεις λίγο τις φακελογεννήτριες ενός άλλου σύνθ και να φτιάξεις τον ήχο που θέλεις...

Επίσης δεν νομίζω ότι υπάρχει στούντιο τουλάχιστον στον ελληνικό χώρο, το οποίο να έχει 30 σύνθια "ετοιμοπόλεμα" σε πάγκους ώστε να μπορείς να πάς όποια ώρα σε βολεύει και να κάνεις ότι θέλεις.

Δηλαδή,αν ξέρω το σύνθ μου σε βάθος και το χρησιμοποιώ,αυτό μου απαγορεύει να χρησιμοποιήσω ήχους από άλλα σύνθ?

Αν οι ενστάσεις ερχόταν από άτομα τα οποία έχουν στούντιο και δουλεύουν σε αυτό και φοβούνται ότι με μία τέτοια υλοποίηση θα χάσουν την πελατεία τους,θα το καταλάβαινα αν και θα είχαν άδικο.Δεν είναι ιδέα που "χτυπάει" τα στούντιο σε καμμία περίπτωση αφού είναι τελείως διαφορετική.

Μανώλη,είπες την πιό ωραία ιδέα,η οποία ιδέα μου δημιούργησε αυτή την ιδέα την οποία κατέθεσα αρχικώς.Και εγώ είχα σκεφτεί ότι στην χώρα που γέννησε τον πολιτισμό,θα ήταν πολύ ωραίο πράγμα να υπάρχει ένα μουσείο από synthesizers στο οποίο όμως να υπάρχει και η δυνατότητα να παίζουμε με κάποια από τα όργανα κάτω από όρους,δίχως πληρωμές.Και αυτό να το χρηματοδοτούσε η πολιτεία.Αυτό και αν είναι ανεύφυκτο όνειρο,θα μου πείτε και θα έχετε δίκιο... :'(

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είναι ωραίο να έχεις όνειρα . Τα όνειρα είναι ακόμα πιο ωραία αν ζεις στην Ελάδα του 2011.

Συνέχισε να ονειρεύεσαι αχταρμά ,τα όνειρα δε μπορεί να στα πάρει κανείς ,αντίθετα μπορείς να τα μετατρέψεις σε υπέροχες μελωδίες ,με υπέροχους στίχους ,σε υπέροχα τραγούδια  :)

Τα δε υπέροχα τραγούδια εν τω μεταξύ ,μπορείς να συνεχίσεις να τα συνθέτεις και να τα παίζεις -έστω και με μεγάλους συμβιβασμούς-στο πτωχικό πλην ιδιόκτητό σου σύνθ  ;)

No one wants an alien

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου