Προς το περιεχόμενο

Duesenberg Tremolo (φωτορομαντζο)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γαμώτο, μου βάζεις ιδέες! Ειδικά όταν άνοιξα το λινκ και είδα ότι το έχει και σε χρυσό...μωρέ λες? Σε ευχαριστώ για την ωραία πληροφορία της ύπαρξης αυτoύ του τρέμολο που δεν χρειάζεται να πειράξεις την κιθάρα anyway  ;)

Y.Γ.Mε ψήνει πολύ ότι όπως λες δίνει και πιο πολύ sustain! Έχω διαβάσει σε φόρουμ του εξωτερικού ότι αν βάλεις τις χορδές ''against the tailpiece'' (όπως φαίνεται και στη φωτογραφία σου, που βέβαια έχει αντικατασταθεί από το τρέμολο) έχεις πιο πολύ sustain, δεν ξέρω αν είναι μούφα, μπορεί και να είναι, προφανώς σου δίνει extra η επιπλέον γωνία που κάνουν οι χορδές

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 29
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Γαμώτο, μου βάζεις ιδέες! Ειδικά όταν άνοιξα το λινκ και είδα ότι το έχει και σε χρυσό...μωρέ λες? Σε ευχαριστώ για την ωραία πληροφορία της ύπαρξης αυτoύ του τρέμολο που δεν χρειάζεται να πειράξεις την κιθάρα anyway  ;)

Y.Γ.Mε ψήνει πολύ ότι όπως λες δίνει και πιο πολύ sustain! Έχω διαβάσει σε φόρουμ του εξωτερικού ότι αν βάλεις τις χορδές ''against the tailpiece'' (όπως φαίνεται και στη φωτογραφία σου, που βέβαια έχει αντικατασταθεί από το τρέμολο) έχεις πιο πολύ sustain, δεν ξέρω αν είναι μούφα, μπορεί και να είναι, προφανώς σου δίνει extra η επιπλέον γωνία που κάνουν οι χορδές

Πάντως, να μην σε πάρω και στο λαιμό μου με το θέμα του sustain... η διαφορά είναι μικρή και δεν ξέρω αν και πόσο μπορεί να προβλεφθεί απο πριν το πως θα αντιδράσει κάθε κιθάρα!

Τα σίγουρα που μπορώ να σου πω είναι πως είναι εύκολο σαν μόντα, αναστρέψιμο και ποιοτικό. Επίσης το χρυσό που σε ενδιαφέρει είναι πιο ακριβό αν θυμάμαι καλά...

Πάντως, να μην σε πάρω και στο λαιμό μου με το θέμα του sustain... η διαφορά είναι μικρή και δεν ξέρω αν και πόσο μπορεί να προβλεφθεί απο πριν το πως θα αντιδράσει κάθε κιθάρα!

Τα σίγουρα που μπορώ να σου πω είναι πως είναι εύκολο σαν μόντα, αναστρέψιμο και ποιοτικό. Επίσης το χρυσό που σε ενδιαφέρει είναι πιο ακριβό αν θυμάμαι καλά...

Nαι το γνωρίζω ότι είναι λίγο πιο ακριβό, πάρα πολύ ωραία μόντα όντως, να την χαίρεσαι την (πανέμορφη) κιθάρα σου. Διάβασα και άλλα θέματα για τέτοια ''αναστρέψιμα'' τρέμολο αλλά το συγκεκριμένο μου άρεσε πιο πολύ εμφανισιακά  ;)

Όσον αφορά στο sustain εντάξει, δεν έχει και τόσο σημασία... (αρκεί να μην χάνει μόνο :D ) αν και πιστεύω ότι κάτι παραπάνω θα δίνει.

Nαι το γνωρίζω ότι είναι λίγο πιο ακριβό, πάρα πολύ ωραία μόντα όντως, να την χαίρεσαι την (πανέμορφη) κιθάρα σου. Διάβασα και άλλα θέματα για τέτοια ''αναστρέψιμα'' τρέμολο αλλά το συγκεκριμένο μου άρεσε πιο πολύ εμφανισιακά  ;)

ευχαριστώ πολύ! αν το βάλεις το τρέμολο στείλε φώτος να δούμε  ;)

Γιάννη,αναφέρεσαι στο λεγόμενο "top wrapping" το οποίο μάλλον μειώνει το sustain (τουλάχιστον στις Gibson που το δοκίμασα) Το ουσιαστικό (και μόνο?) πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι οτί μειώνει το tension των χορδών και τις κάνει πιο "slinky",ειδικά αν παίζεις σε E Standard.

top-warp-tone-example.thumb.jpg.34dc9649d9e20b4fdb57808d42c7c655.jpg

"And remember Carol, the last card is the Alien card. We are going to have to build space-based weapons against aliens and all of it is a lie"

frunobulax,η SG σου έγινε κούκλα! 8) Έτυχε να δοκιμάσω μία του 87 ενός φίλου και..."μαμούσε και έδερνε"!

"And remember Carol, the last card is the Alien card. We are going to have to build space-based weapons against aliens and all of it is a lie"

ευχαριστώ πολύ! αν το βάλεις το τρέμολο στείλε φώτος να δούμε  ;)

Εννοείται...ευχαριστούμε για το thread και τις φωτο

Γιάννη,αναφέρεσαι στο λεγόμενο "top wrapping" το οποίο μάλλον μειώνει το sustain (τουλάχιστον στις Gibson που το δοκίμασα) Το ουσιαστικό (και μόνο?) πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι οτί μειώνει το tension των χορδών και τις κάνει πιο "slinky",ειδικά αν παίζεις σε E Standard.

Ω, ευχαριστώ για το tip Σάββα  :)

frunobulax,η SG σου έγινε κούκλα! 8) Έτυχε να δοκιμάσω μία του 87 ενός φίλου και..."μαμούσε και έδερνε"!

Thanks man! το παράδοξο είναι πως πλέον δεν παίζω σχεδόν καθόλου με humbuckers αλλά αυτη η αναβάθμιση με έκανε να την ξαναβάλω στο παιχνίδι (ενώ την έχω και κάθεται τα τελευταία χρόνια και απλά παλιώνει κι άλλο - είναι αρχές 70s)

Αν εννοείς σαν διαδικασία τοποθέτησης,ναι... οπτικά, καθόλου θα έλεγα!

:)

Nαι... προτιμώ σίγουρα αυτό που έχεις εδώ!

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

αλλά αυτη η αναβάθμιση με έκανε να την ξαναβάλω στο παιχνίδι...

+1!  ;D

Kρίμα δεν ήταν που την είχες να...αράααζει? ;D

Μου κανε φοβερή εντύπωση η εργονομία τους,τουλάχιστον σε σχέση με το...θηρίο την Les Paul. ;D

Ω, ευχαριστώ για το tip Σάββα  :)

You're welcome! Aυτό το έρμο το τρέμολο,πότε θα ρθεις να το πάρεις? ;D

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου