Προς το περιεχόμενο

Σωστό timing χωρίς να έχω χρησιμοιποιήσει ποτέ μετρονόμο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλό είναι να θυμόμαστε όμως, πως σ'αυτό το ταξίδι δεν υπάρχει τερματικός σταθμός.

Oh yes there is.

Τουλάχιστον Ένας.

Στους άλλους δεν κατεβαίνω.

Βαριέμαι τους σταθμούς, τους μετρονόμους, παιδονόμους, αστυνόμους και πετάλια.

Μου αρέσει ΝΑ ΠΑΙΖΩ.

Αλλά είμαι κι άσχετοκομπλεξικός οπότε μη με λογαριάζετε.

Α ναι. Πιστεύω όμως ότι οι μετρονόμοι είναι ένα πολύ ωραίο εργαλείο.

Κάποτε θα πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε.  ;D

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 48
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Προσωπικά μετά από μισή δεκαετία ενασχόλησης με τη μουσική, μονάχα τώρα τελευταία νιώθω ότι παίζω με ρυθμό. Τώρα που οι δακτυλισμοί δεν απασχολούν ποια το μυαλό και κλείνουν τα μάτια. Αλλά μετανιώνω που δεν χρησιμοποίησα τον μετρονόμο μου γιατί θα είχα κερδίσει χρόνο.

Βέβαια δεν είναι όλοι το ίδιο, και μπορεί να προτιμάς να παίζεις με ηχογραφημένα ντραμς ή ακόμα καλύτερα εάν έχεις έναν ντράμερ να σε εξυπηρετεί στη μελέτη (λέμε τώρα!). Π.χ. εγώ ποτέ δεν κατάφερα το να χτυπάω το ένα πόδι σε κάθε beat. Πάντα τα πόδια μου αποφάσιζαν να ακολουθήσουν ρυθμό 1&2, φτέρνα και πέλμα στο ύφος bass/snare.

EDIT: Αφού είσαι ντράμερ, ΕΣΥ είσαι ο μετρονόμος. Δεν ξέρω από ντραμς αλλά μου φαίνεται ότι εάν ένας μουσικός έχει να επωφεληθεί λιγότερο απ'το μετρονόμο, αυτός είναι ο ντράμερ. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως είναι άχρηστο.

Ο μετρονόμος χρειάζεται ειδικά τα 5 πρώτα χρόνια ενασχόλησης μας με το αντικείμενο "μουσική"... Σε κάνει καλύτερο όσον αφορά την αντίληψη του χρόνου και σε βοηθά να διορθώνεις λάθη στον τρόπο που παίζεις. Απο κει και πέρα, κάποιοι που έχουν έμφυτο το ρυθμό μέσα τους, τον χρειάζονται λιγότερο απο κάποιους άλλους. ΟΛΟΙ όμως τον χρειαζόμαστε. Άσχετο βέβαια που εγώ δε τον χρησιμοποίησα ποτέ μου.  8)

+1

Ο μετρονόμος κακά τα ψέμματα είναι απαραίτητος στην εκμάθηση και στη μελέτη των μουσικών οργάνων.Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι οι μαθητές ωδείων - δασκάλων στο σπίτι κλπ, στο δεύτερο μάθημα έχουν πάρει και από έναν.Ουσιαστικά αποτελεί για τους περισσότερους το πρώτο αξεσουάρ που αγόρασαν.

Η ιστορία μεταλλάσσεται όμως με τον σύγχρονο τρόπο ηχογραφήσεων. Για να γίνει εύκολο το heavy editing "πρέπει" ντε και καλά να γράφει ο drummer με μετρονόμο καθώς και όλοι οι υπόλοιποι.

Το να παίξει μια μπάντα live και να γίνει μια σωστή ηχοληψία, χωρίς μετρονόμους και editing φαντάζει σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας για τους περισσότερους που μπαίνουν σιγά σιγά στον χώρο (νέοι ηχολήπτες και μουσικοί) ενώ για μένα είναι η απόλυτη μέθοδος.

Υ.Γ.Φανταστείτε το sound of silence με μετρονόμο :'(

Το να παίξει μια μπάντα live και να γίνει μια σωστή ηχοληψία, χωρίς μετρονόμους και editing φαντάζει σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας

μπα,εμεις ΠΑΝΤΑ ετσι γραφουμε απλα..ακουμε ταυτοχρονα ΚΑΙ το μετρονομο,συνηθως μαλιστα ο μονος που τον ακουει ειναι ο ντραμμερ και εμεις παιζουμε πανω του

αυτο το κανουμε κυριως λογω του οτι συχνα  παιζουν και καποια sequenced tracks πισω απο τη  μπαντα οποτε χωρις μετρονομο γινεται το πανηγυρι της τρελλης... ;)

να σημειωσω επισης οτι ο καλος ντραμμερ ξερει να παιζει μπροστα,ακριβως πανω και πισω απο το μετρονομο (ο ΠΟΛΥ καλος παιζει..παντα πισω.... ;D)

σιγουρα τα...παλια τα χρονια κανεις δεν επαιζε με μετρονομο,ομως απο τη στιγμη που μπλεκεις με ηχογραφησεις ,παραγωγες κτλ ,και ειδικα αν κανεις mainstream μουσικη,στη ΣΗΜΕΡΙΝΗ εποχη απλα εισαι ..νεκρος  αν δεν τον χρησιμοποιεις....

φυσικα δεν εχω καμμια αντιρηση αν μια μπαντα σαν τους.....Zeppelin παιζει..χωρις μετρονομο...ομως ΠΟΤΕ μου δεν εχω απαντησει στην Ελλαδα μπαντα σαν τους Zeppelin ;D ;D,φερτους μου εσυ και τον πεταω τον μετρονομο απο το παραθυρο.... ;D

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

αυτο το κανουμε κυριως λογω του οτι συχνα  παιζουν και καποια sequenced tracks πισω απο τη  μπαντα οποτε χωρις μετρονομο γινεται το πανηγυρι της τρελλης... ;)

Και αν τα s.t. αλλάζουν κατά καιρούς ρυθμό, τι κάνεις; Χρησιμοποιείς sequenced μετρονόμο;

Και αν τα s.t. αλλάζουν κατά καιρούς ρυθμό, τι κάνεις;

τι εννοεις να αλλαζουν ρυθμο?τραγουδακια των 3-4 λεπτων κανουμε οχι ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ... ;D

ακου εκει να...αλλαζουν ρυθμο...τι τρελλες ειναι αυτες? μηπως εισαι κομμουνιστοανατρεπτικοαναρχικο στοιχειο? ;D ;D ;D

Μα το sequencer track είναι μετρονόμος από μόνο του αν γράψεις πάνω του.

Αν το περνάς μετά οκ αλλά εκεί αρχίζει το editing που λέγαμε

Αν το περνάς μετά οκ αλλά εκεί αρχίζει το editing που λέγαμε

μα ακριβως για να ΜΗΝ κανω editing γραφω παντα με μετρονομο, ωστε να μπορω να βαλω οτι sequenced part θελω....μετα  ;)

EDIT: Αφού είσαι ντράμερ, ΕΣΥ είσαι ο μετρονόμος. Δεν ξέρω από ντραμς αλλά μου φαίνεται ότι εάν ένας μουσικός έχει να επωφεληθεί λιγότερο απ'το μετρονόμο, αυτός είναι ο ντράμερ.

Λάθος μέγα.

Ναι, ο ντράμερ είναι ο μετρονόμος της μπάντας (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι υπόλοιποι παίζουν στο γάμο αυτουνού του τύπου με την παράγκα-πως-τον-λένε-δε-θυμάμαι) αλλά για να είναι τέτοιος πρέπει να έχει τον έλεγχο του ρυθμού. Δηλαδή, ακόμα κι αν π.χ. τρέξει ή τραβήξει, να το ξέρει και να το κάνει συνειδητά είτε επειδή το σηκώνει το κομμάτι είτε επειδή την έχει καταβρεί κι αυτός και οι υπόλοιποι και στην τελική δεν "πα να πνιγεί και το τέμπο και οι αξίες, αφού τώρα γουστάρουμε".

Για να μπορεί λοιπόν να κάνει τα παραπάνω πρέπει να έχει μελετήσει με μετρονόμο. Πολύ.

Κι αυτά τα λεει κάποιος (για μένα μιλάω!) που δεν το έχει κάνει όσο θα έπρεπε και ξέρει πόσο σοβαρή έλλειψη είναι.

Εγώ έχω να σου πω ότι την πρώτη φορά που έπαιξα με μετρονόμο (πριν από πολλά-πολλά χρόνια...), η αντίδρασή μου ήταν "παιδιά, αυτή η μαλακία χάνει!".

Το ίδιο τότε  είπα και εγώ.... και δεν ξεείπα  ;D

:D :D

Όχι ότι συμφωνούμε (μην φανταστείς δηλαδή… ;D) αλλά ομολογώ ότι ήταν αστείο.    

Something Wicked This Way Comes

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου