Προς το περιεχόμενο

Σωστό timing χωρίς να έχω χρησιμοιποιήσει ποτέ μετρονόμο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σαν αυτο-(α)διδακτος ντραμερ (παιζω αποσπασματικα περιπου 10 χρονια, αλλα θα μπορουσα να ειχα μαθει τα ιδια πραγματα σε 1 χρονο αν ειχα δασκαλο - αλλο θεμα αυτο) δεν εχω χρησιμοποιησει ποτε στη ζωη μου μετρονομο, αλλα ουτε καν το μετρημα με το αριστερο ποδι. Δεν εχω μελετησει ποτε rudiments ή οποιαδήποτε άσκηση για sticking, ουτε καν την πρωτη σελιδα καποιου σχετικου βιβλιου δεν εχω κοιταξει για να ειμαι ειλικρινης. Ειμαι επισημως κουλος. Απλα παιζω με το αυτι οπως μου βγαινει. Καθε φορα που ακουγα για μετρονομο απο αλλους ελεγα παντα ''ωχ παναγια μου''. Πριν ενα χρονο πηρα ενα ηλεκτρονικο σετ, του οποιου ο εγκεφαλος εχει (φυσικα) μετρονομο. Στην αρχη τον σνομπαρα (απο φοβο) αλλα, μετα ειπα να παρακαμψω το φοβο μου και να δοκιμασω μερικα κομματια του γκρουπ που εχω με τους φιλους μου να δω τι ψαρια πιανω. Προς μεγαλη μου εκπληξη το πραγμα πηγε πολυ καλυτερα απ οτι περιμενα και σε συνολο 5-6 κομματιων, οι ''αχρονίες'' ήταν ελαχιστες. Οχι μονο εφιαλτικος δε μου φανηκε ο μετρονομος, αλλα μαλλον βοηθητικος.

Επειδη με τα χρονια εχω καταλαβει οτι δεν εχω περισσοτερο ταλεντο στα τυμπανα απο το μεσο ανθρωπο, μου εκανε εντυπωση και θα ηθελα την αποψη καποιων πιο ψημενων απο μενα σχετικα, οπως επισης θα ηθελα να μαθω αν καποιος εχει παρομοια εμπειρια. Δηλαδη να παιζει με αξιοπρεπη ακριβεια χωρις να εχει χρησιμοιποιησει ποτε μετρονομο η καποιου ειδους μετρημα. Ενταξει, δεν παιζω ιδιαιτερα περιπλοκους ρυθμους η γεμισματα, αλλα και παλι μου εκανε εντυπωση.

Δε μπορεσα να διαβασω ολοκληρο το θρεντ, συγνωμη αν συζητηθηκε ηδη κατι παρομοιο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 48
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Αυτό το ποστ διαχωρίστηκε από αυτό το θέμα

http://www.noiz.gr/index.php?topic=183438.0

για να γίνει πιο εύκολη η κουβέντα :)

Χωρίς να είμαι ψημένη ή ειδική, φαντάζομαι με τον καιρό ενασχόλησης, παίζοντας πάνω από ηχογραφημένα κομμάτια ή με άλλους μουσικούς βοηθάει πάρα πολύ να φτιάξεις το timing σου. Μου έχει συμβεί αρκετές φορές ο ντράμερ τελικά να βασίζεται πάνω στο μπάσο ή κιθάρα για το μέτρημά του (όχι ότι είναι σωστό, αλλά συμβαίνει)

Να σου πω την αληθεια δε θεωρουσα την απορια μου τοσο σοβαρη ωστε να γινει χωριστο θεμα (ουτε και οτι ηταν εκτος θεματος) αλλα οκ :) Πως το λενε στα ελληνικα.. ''i was just thinking out loud...''

Η αληθεια ειναι οτι αυτο με τον μπασιστα δεν παιζει να ισχυει γιατι ηταν απλα κολλητος μας και πριν 2 χρονια του ειπαμε: ''αγορασε μπασο και ξεκινα να μαθαινεις γιατι θελουμε να φτιαξουμε γκρουπ και δεν εχουμε μπασιστα''. Οι 2 κιθαριστες επισης περιστασιακοι παικτες και φυσικα αυτοδιδακτοι.

Να σου πω την αληθεια δε θεωρουσα την απορια μου τοσο σοβαρη ωστε να γινει χωριστο θεμα (ουτε και οτι ηταν εκτος θεματος) αλλα οκ :) Πως το λενε στα ελληνικα.. ''i was just thinking out loud...''

Το έκοψα επειδή ήταν 18σέλιδο το άλλο και δεν υπήρχε λόγος να γραφτεί εκεί θα χανόταν και θα δημιουργούσε μπέρδεμα, μπορεί να απαντούσε άλλος στο αρχικό ποστ και άλλα τέτοια όμορφα :)

• Guru

Χωρίς να είμαι ψημένη ή ειδική, φαντάζομαι με τον καιρό ενασχόλησης, παίζοντας πάνω από ηχογραφημένα κομμάτια ή με άλλους μουσικούς βοηθάει πάρα πολύ να φτιάξεις το timing σου. Μου έχει συμβεί αρκετές φορές ο ντράμερ τελικά να βασίζεται πάνω στο μπάσο ή κιθάρα για το μέτρημά του (όχι ότι είναι σωστό, αλλά συμβαίνει)

Η αίσθηση του ρυθμού έχει πολλές παραμέτρους προς συζήτηση, εν πολλοίς όμως είναι έμφυτη. Ζέφυρε επτά, αν σου ήταν εύκολο να πατήσεις πάνω στον μετρονόμο, έχεις προφανώς ανεπτυγμένη απο φυσικού σου αυτή την αίσθηση -και ένα μεγάλο αβαντάζ στην μουσική σου πορεία  ;D...απο σένα εξαρτάται πως θα διαχειριστείς τις όποιες δεξιότητες σου. Εύη, δε νομίζω πως είναι ζήτημα σωστού ή λάθους, είναι επιλογές ανάλογα με τις ικανότητες -μιλάμε για μουσικούς που ξέρουν να παίζουν και δεν ψάχνονται με τα βασικά...

Σε κάποια shuffle/swing blues για παράδειγμα, το μπάσο είναι εκείνο που καθορίζει το ρυθμό ενώ ο ντράμερ παίζει πάνω στην κιθάρα, εν είδει ερωταπαντήσεων με έμφαση στον σχολιασμό και το παιχνίδισμα παρά στην σταθερότητα του "κυλίσματος".

The music you listen to, becomes the soundtrack of your life

Η αίσθηση του ρυθμού έχει πολλές παραμέτρους προς συζήτηση, εν πολλοίς όμως είναι έμφυτη. Ζέφυρε επτά, αν σου ήταν εύκολο να πατήσεις πάνω στον μετρονόμο, έχεις προφανώς ανεπτυγμένη απο φυσικού σου αυτή την αίσθηση -και ένα μεγάλο αβαντάζ στην μουσική σου πορεία  ;D...

Ακριβώς.

Άρα πρέπει να πάψεις να λες οτι είσαι επισήμως κουλός.  ;)

Η αίσθηση του ρυθμού έχει πολλές παραμέτρους προς συζήτηση, εν πολλοίς όμως είναι έμφυτη.

Εν...ΟΛΛΟΙΣ.. ;D...θες να πεις... ;D

Με αλλα λογια...ειτε το εχεις ,ειτε δεν το εχεις....(αν ειναι να χρειαζεσαι μετρονομο για να μη χανεις & να γκρουβαρεις....βραστα κι αστα...ριξτο καλυτερα στο body building να κανεις και σωμα..... ;D)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Aπο την εννοια ¨το εχω¨εννοωντας παιζω σχετικα σταθερα με τους φιλους  μου...μεχρι

πραγματικα ¨το εχω¨ που σημαινει δισκογραφω και ολα ειναι σωστα στη θεση τους χωρις 100% quantize και χωρις να βγαζεις τα ματια του ηχοληπτη...υπαρχει ενα μεγαααααααλο χασμα..

Ειναι θεμα τι θες να κανεις με τη μουσικη και που θες να το φτασεις..

Η αποψη μου ειναι οτι το εσωτερικο μας time φτιαχνεται .

Εργαλεια για να φτιαχτει..?

Μετρονομος - sequencers-play alongs -παιξιμο με μουσικους{κατα προτιμηση καλυτερους απο εμας},μετρονομος, μετρονομος,μετρονομος, ...τον  μετρονομο τον ειπα?

;D

+1000

αν θες να προχωρησεις σοβαρα (δηλ.δισκογραφια,σεσσιονιλικια κ.α) ΠΡΕΠΕΙ να μαθεις να παιζεις με click track & Μετρονομο & να τα "ξεφτυλιζεις" κανονικα  ;)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Εργαλεια για να φτιαχτει..?

Μετρονομος  χορός  και  τραγούδι ,παιξιμο με μουσικους{κατα προτιμηση καλυτερους απο εμας},μετρονομος, μετρονομος,μετρονομος, ...τον  μετρονομο τον ειπα?

μόνος  μετράει ο μετρονόμος    ;) ;D

rust never sleeps

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου