DaRkNezZ Δημοσιευμένο 28 Μαρτίου 2011 Share Δημοσιευμένο 28 Μαρτίου 2011 Γειά σας Είμαι κάτοχος μιας Fender USA lonestar 96' με την οποία είμαι πολύ ευχαριστημένος. Βέβαια, εγώ παίζω χωρίς τρέμολο και μέχρι σήμερα η κιθάρα είναι άψογη, σπάνια χρειάστηκε να την κουρδίζω, ο ήχος αντηχεί σε όλο το σώμα της κιθάρας, μια χαρά. Χθες λοιπόν ήρθε ένας φίλος της heavy metal σκηνής, και λέει. Κάτσε να δοκιμάσουμε τον pearly gates + . Μια χαρα, όπως πάντα. Κάτσε να δοκιμάσουμε και το τρέμολο. Λοιπόν εδώ αρχίζει η ερώτησή μου. Κάθε φορά που έκανε κάποια βυθίσματα με το τρέμολο, η κιθάρα ξεκουρδιζόταν μετά. Το φαινόμενο είχε ως εξής. Βύθισμα με το τρέμολο, κοίταγα στο tuner, ξεκουρδίζονταν οι κάτω χορδές. Οι μπάσες όχι τόσο. Το παράξενο είναι ότι αν την άφηνες λίγο την κιθάρα, το ξεκούρδισμα μειωνόταν (σαν να ήθελε λίγο χρόνο να "επανέλθει") αλλά δεν εξαφανιζόταν τελείως. Μήπως είναι θέμα setup ? πρέπει επίσης να πω ότι οι μπάσες χορδές είναι 10άρες και οι κάτω 9άρες. Επίσης την κιθάρα δεν την σέταρα όταν την πήρα (μεταχειρισμένη από φίλο εδω μέσα) γιατί μου άρεσε (και βαρέθηκα :D) , παρά το γεγονός ότι ο συνάδελφος είχε αλλάξει και χορδές. Τι λέτε ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 28 Μαρτίου 2011 Share Δημοσιευμένο 28 Μαρτίου 2011 φυσικα και ειναι θεμα setup. στο site της Fender θα βρεις ΑΚΡΙΒΕΣΤΑΤΕΣ οδηγιες για το πως σεταρουν σωστα μια strat. επισης αν χρησιμοποιεις το τρεμολο καλο ειναι να λιπαινεις τα αυλακια του nut (καθως και την κατω μερια των string trees) με λιγη βαζελινη/μολυβι. φυσικα το πρωτο πραγμα που πρεπει να κανεις ειναι να βεβαιωθεις οτι το nut σου ειναι σωστα κομμενο μια και στο 99% των περιπτωσεων αυτο φταιει για το "ξεκουρδισμα" μιας κιθαρας. www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
kostas80 Δημοσιευμένο 28 Μαρτίου 2011 Share Δημοσιευμένο 28 Μαρτίου 2011 το μολυβάκι κάνει θαύματα σε τέτοιες περιπτώσεις ;) www.facebook.com/kostas.antonakopoulos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
DaRkNezZ Δημοσιευμένο 28 Μαρτίου 2011 OP Share Δημοσιευμένο 28 Μαρτίου 2011 Να πω επίσης, ότι, -το δοκίμασα τώρα-, αν μετα το βύθισμα και το "ξεκούρδισμα", αν λοιπόν, τραβήξω λίγο (τεντώσω) τις χορδές με το χέρι προς τα πάνω (κάτι σαν "bendings" φανταστείτε) κάπως συνέρχεται. Όταν λέτε να χρησιμοποιήσω μολύβι τι ακριβώς εννοείται ρε παιδιά ? (καθότι δεν είμαι και επαγγελματίας). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
RayDTutto Δημοσιευμένο 28 Μαρτίου 2011 Share Δημοσιευμένο 28 Μαρτίου 2011 Δες τα βίντεο αυτού του τύπου. Αυτό είναι το πρώτο αλλά, δίπλα, στη λίστα της σελίδας του Youtube, θα βρεις και τα επόμενα: When you will get good you will know. There is no guitar. There never was. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 28 Μαρτίου 2011 Share Δημοσιευμένο 28 Μαρτίου 2011 Όταν λέτε να χρησιμοποιήσω μολύβι τι ακριβώς εννοείται ρε παιδιά ? να "βαψεις" με ενα μολυβι (γραφιτη) τις σχισμες του nut ωστε να υπαρχει Lubrιcation & να γλυστραει ευκολοτερα η χορδη (οπως γινεται στα nut απο γραφιτη) www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
chris gti Δημοσιευμένο 28 Μαρτίου 2011 Share Δημοσιευμένο 28 Μαρτίου 2011 Λοιπόν: Παίρνεις ένα κλασσικό ξύλινο (η μη) μολυβακι ... Το ξυνεις με την ξυστρα σου καλα-καλα μέχρι να γίνει πολυ μυτερο..."γράφεις" με τη μύτη του μολυβιου ΜΈΣΑ στα αυλακια του nut (εννοείται πως έχεις ξεκουρδισει και κάνει τις χορδές στο πλάι...) μέχρι να "πατήσει" καλα ο γραφιτης...βάζεις χορδές στη θέση τους-κουρδιζεις-παίζεις-δεν ξεκουρδιζεται-γουστάρεις..!! :) Σχέδιο Β: κανεις το ίδιο αλλα με πολυ λεπτό πινελακι και βαζελινη (κάπου θα έχεις... ;) ;D) Εννοείται επαλειψη του υλικού (είτε γραφιτης είτε Παναθηναικος) και στην ΕΠΆΝΩ πλευρά του string tree (εκει που ακουμπανε οι χορδές).. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση