Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με Ibanez TS9 πετάλι

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Θα πάρω σύντομα τροφοδοτικό.

Κάτι άλλο, το πετάλι το έχω συνδεδεμένο σε έναν vox vt15, ο οποίος δεν έχει fx loop, εάν θέλω να συνδέσω και wah, γίνεται; αγοράζοντας επιπλέον καλώδιο. Αν ναι τότε θα χρειαστεί και δεύτερο τροφοδοτικό;(λογικά για το wah εφόσον δεν θα είναι συνέχει on καλύτερα ίσως να λειτουργεί με μπαταρία; )

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

έτσι κι αλλιώς το wah δεν θα πήγαινε στο loop . Συνήθως πάει καλύτερα πριν το overdrive .

Πάρε ένα τροφοδοτικό για περισσότερα πετάλια ... τρώγοντας έρχεται η όρεξη  ;) δε σε βλέπω να μένεις σε 2 πετάλια  ;D

www.facebook.com/kostas.antonakopoulos

Λοιπόν, μερικές ακόμη απορίες για τα πετάλια και το TS9, για να μην ανοίγω άλλο θέμα.

1) Σε τι ακριβώς χρησιμεύει το Noise Gate; Αυτή την στιγμή με τον vox vt15 και το TS9 πάνω έχω βρει ρυθμίσεις που μου αρέσουν αλλά ο θόρυβος όταν δεν παίζεις νότες είναι πολύς. Δεν ξέρω πώς λέγεται αυτό, feedback; Ο θόρυβος φεύγει μόνο όταν παίζω κάτι στην κιθάρα, αλλά επανέρχεται όταν σταματάω(και ας έχω mutes τις χορδές).

Αυτό συμβαίνει γιατί έχω δώσει πάρα πολύ gain φαντάζομαι, στον vox το έχω στο 5 και στο TS9 έχω τέρμα το Drive και το Level, το Tone στο 0. Θα βοηθούσε ένα noise gate για να καθαρίσει ο ήχος ή είναι για άλλη δουλεία; Όμως άκουσα πως με noise gate χάνεται κάπως ο τόνος, ισχύει;

Τι μουσική παίζεις; Τι κιθάρα έχεις;

Τι θόρυβος είναι; Τσίριγμα/σφύριγμα ή σαν μια μεγάλυ χύτρα που βράζει;

Δοκίμασε τέρμα το volume και πολύ χαμηλά το gain στο TS9 και παίξε με τα settings του ενισχυτή και δες τι γίνεται.

When you will get good you will know. There is no guitar. There never was.

To TS-9 (τουλάχιστον το δικό μου) δεν έχει υπερβολικό θορυβο και μάλιστα το έχω έξω από τη λούπα του NS. Σε αντίθεση με άλλα drive π.χ. BB preamp που ειδικά με τη Strat κάνουν θόρυβο. Το ΝS μπορεί να τρώει κάτι ψιλά, αλλά με σωστές ρυθμίσεις του DECAY μπορείς να έχεις πολύ καλά αποτελέσματα.

Υ.Γ. Πέρνα όλα τα φασαριόζικα πετάλια σου στη λούπα του NS, θα δείς καλύτερα αποτελέσματα.

InfluenSir!

Τι μουσική παίζεις; Τι κιθάρα έχεις;

Τι θόρυβος είναι; Τσίριγμα/σφύριγμα ή σαν μια μεγάλυ χύτρα που βράζει;

Δοκίμασε τέρμα το volume και πολύ χαμηλά το gain στο TS9 και παίξε με τα settings του ενισχυτή και δες τι γίνεται.

Είναι τσίριγμα και γενικά ένα βουητό...

Εάν στην κιθάρα(M-1000 με EMG) κάνω το tone knob τέρμα αριστερά ελαττώνεται αλλά υπάρχει ακόμη. Γι'αυτό ρωτάω τα noise gates τι ακριβώς κάνουν;

Θέλω δηλαδή να διατηρήσω το gain του πεταλιού/amp απλά να χαθεί ο θόρυβος...

Γενικά σε ότι ενισχυτή δοκίμασα high-gain ρυθμίσεις ακούγεται αυτός ο θόρυβος.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου