''Innocence''

freerock1974

Correspondent
Πόντοι
38
Καλησπερα!

Ενα καινουριο τραγουδι ισως λιγο διαφορετικο...Λιγο ομως.

Οι στιχοι μιλανε για τη χαμενη μας αθωοτητα που εχει οδηγησει τον κοσμο

στην κατασταση που βλεπουμε καθε μερα.

Το σολο στο τελος ειναι μεγαλο.Βγηκε η οργη και ειπα να μην το κοψω...

Καλη ακροαση σε ολους!

INNOCENCE_mp3_128.mp3

Attachments

Κάτσε να το ακούσω πέντε -έξι φορές ακόμη, για να καταλήξω πόσο πολύ μου αρέσει. :o

Τα συγχαρητήριά μου και τα σέβη μου. ;)

Μπράβο ρε Σταύρο!!!

στο στυλ  σου ειναι πάντως.....γιατί το λες διαφορετικό?

yannis37 είπε:
στο στυλ  σου ειναι πάντως.....γιατί το λες διαφορετικό?
Eυχαριστω Φιλοσοφε,Γιαννη!

Δεν ξερω,νομιζω οτι εχει κατι πιο ''συγχρονο''απ την παλιομοδιτικη χαρντροκιλα που με

χαρακτηριζει...

Θελω να πω οτι τα φωνητικα ηταν ''one take'' και με την εννοια οτι δεν ειχα καταληξει σε μελωδικη γραμμη,πηρα το χαρτι με τους στιχους,τραγουδησα και το κρατησα ολο.

Τωρα ομως που το ξανακουω,η αρχη θελει ξανα... :-\

Τεσπα,λογος να γινεται... 8)

Αααα!! Και κάτι ακόμη.

Αυτό θέλει βίντεο-κλιπ οπωσδήποτε. Ο χασοδίκης ακούει ??  ;D

(Εξωτερικά πλάνα, με καλό αρχικά καιρό, ασπρόμαυρες εναλλαγές σκληρών εικόνων ενδιάμεσα

και στο τέλος βαρύς συννεφιασμένος ουρανός και ο πρωταγωνιστής  αφού στέκεται σκεφτικός πάνω από την μηχανή του, την καβαλάει και οδεύει με ταχύτητα προς την νύχτα-άγνωστο, ενώ ταυτόχρονα αναλαμπές ήλιου, ξενοιασιάς, παιδικών χαρών, παραλιών, βολτών με την καλή του  και τέτοια παρελθοντικά, περνάνε σαν φλας από την σκέψη του.

Κόστος ? Απροσδιόριστο. Πραγματοποίηση ? Δύσκολη.

Εγώ πάντως το είδα. Καταπληκτικό. )

Ενώ είναι πέντε και λεπτά, κυλάει σαν να είναι τρία- τρία μισό.

Μήπως να είχε πάλι φωνητικά μετά το σόλο και μετά να έσβηνε με το ίδιο σόλο πάλι ?

Εμένα δεν θα με χάλαγε, ούτε θα με κούραζε. :)

freerock1974 είπε:
Τωρα ομως που το ξανακουω,η αρχη θελει ξανα... :-\
Ναι.

Ωραίο ριφφ, πολύ ωραία ιδέα η παρουσία των strings-εκπληκτικές  νότες.

Αν έπαιζες "λιγότερα" στο σόλο ή αν όλο είχε νότες-φράσεις όπως το 4.10- 4.19 τότε θα κέρδιζε τη ψήφο μου για το Top-5 των κομματιών σου.

Ξάδερφε έγινες εμπορικός;;;;; Έβαλες synths;;;;;; . Στην αρχή το πέρασα για Richard Clayderman ;D ;D ;D.

Έλα κομματάρα είναι μην το ψάχνεις. Σύγχρονο δεν είναι , 80τίλα είναι αλλά δεν είναι κακό αυτό (whitesnake). Όντως στο δεύτερο κουπλέ  μπήκες πιο κατασταλαγμένος από ότι στο πρώτο.

Ωραίος ήχος και συνολικά και στις ακουστικές ειδικότερα.  Πολύ καλό το Mix (δένουν ωραία οι ρυθμικές με τα synths στο solo, και το ξέρω αυτό το Mix θέλει πολύ προσοχή, να μην πέφτει το ένα πάνω στο άλλο, ίδιες συχνότητες γαρ. Πέτυχες ακριβώς αυτό που πρέπει , αρμονική συνύπαρξη rhythm guitar με synth). Σε αυτό το track έδειξες τα δόντια σου σαν engineer .

Well Doneeeee!

Αν και για ευνοητους λογους μπορει να θεωρηθω εγκαθετος θα πω στεγνα την αποψη μου.

Καταρχην το κομματι σκοτωνει.Το δε σολο δεν ειναι καθολου lengthy αλλα τουναντιον δινει

στο κομματι και δεν υπαρχει ουτε νοτα πεταμενη(ετσι νιωθω τουλαχιστον).ΦΟΒΕΡΟ.

Παντως σαν ηχος ειναι freerock αλλα σα συνθεση ειναι εντελως αλλο το υφος.Οντως  διαφορετικο.Μαλλον ειναι ο τροπος που τραγουδας στο συγκεκριμενο.Very well done mate!

philosophos είπε:
Αααα!! Και κάτι ακόμη.

Αυτό θέλει βίντεο-κλιπ οπωσδήποτε. Ο χασοδίκης ακούει ??  ;D

αφού στέκεται σκεφτικός πάνω από την μηχανή του, την καβαλάει και ............
Τώρα το είδα αυτό. Λεπόν , να το κάνομεν και βίδεο,

Συμπληρώνω το σενάριο "……και περνάει με σούζα ανάμεσα από δύο αιθέριες υπάρξεις με mini skirts και από την ορμή ανασηκώνονται οι φούστες των. Ο πρωταγωνιστής (πάνω στη μηχανή) συνεχίζει να σκέφτεται: ….. τσιγάρα πήρα.;;;.."

philosophos είπε:
(Εξωτερικά πλάνα, με καλό αρχικά καιρό, ασπρόμαυρες εναλλαγές σκληρών εικόνων ενδιάμεσα

Μήπως να είχε πάλι φωνητικά μετά το σόλο και μετά να έσβηνε με το ίδιο σόλο πάλι ?
Στο μυαλο μου εισαι?

Αν και κυλαει οντως ευπεπτα...θα πηγαινε πολυ.

Ναι. ;)

Στην αρχή το πέρασα για Richard Clayderman ;D ;D ;D.
αχαχαχαχαχα!!!!!!!!!

Οσο για τον ηχο...ξαδερφε ξερεις οτι θελει παλη αν εχεις βιολια,ακουστικες και παραμορφωσεις..

Το κομματι παντως ειναι στο 90%.Δεν ειχα χρονο. :-\

Γιωργο,ευχαριστω αδερφε!Συμφωνω μαζι σου στο θεμα ''υφος''.

Λακη...ξερεις ε...αμα αρχισουμε με τα σεναρια,θα γελασει κι ο καθε πικραμενος.

Παντως ασχετα με το καραγκιοζιλικι που με/μας δερνει,

εγραψα το κομματι πολυ προβληματισμενος.

Δεν παμε καλα σαν ανθρωποτητα...

Ευχομαι να μετεδωσα μια καποια προβληματισμενη-νοσταλγικη σκεψη.

ΝΑΙ!Θελει βιντεο κλιπ!

Κυρ σκηνοθετα,καντο.

Θα σου παρω και καρεκλα με το πανι στην πλατ... ;D

freerock1974 είπε:
Οσο για τον ηχο...ξαδερφε ξερεις οτι θελει παλη αν εχεις βιολια,ακουστικες και παραμορφωσεις..
Από τα πλέον δύσκολα κατ’ εμέ mix (και έχεις και καλό άπλωμα – όχι πάπλωμα ;D)

Το σολο ηταν οσο επρεπε και οπως επρεπε  ;)

και καναδυο πρασινες που ειχε ακομα κι αυτες τις σηκωνε να τις ειχε

ΕΥΓΕ

LK είπε:
Από τα πλέον δύσκολα κατ’ εμέ mix (και έχεις και καλό άπλωμα – όχι πάπλωμα ;D)
Ρε συ,αυτο το mp3 τρωει πραματα.

Ειναι βεβαια στα 128 αλλα ακουω μεγαλη διαφορα απ το wav.

Kατι λεπτομερειες που ΞΕΡΩ οτι υπαρχουν,μου τις εχει πετσοκοψει μιλαμε...

@delta66 Eμεις οι κιθαριστες ειμαστε αχορταγα πλασματα.. ;D

Χαιρομαι που σου αρεσε. ;)

Να σαι καλα!

freerock1974 είπε:
Ρε συ,αυτο το mp3 τρωει πραματα.

Ειναι βεβαια στα 128 αλλα ακουω μεγαλη διαφορα απ το wav.

Kατι λεπτομερειες που ΞΕΡΩ οτι υπαρχουν,μου τις εχει πετσοκοψει μιλαμε...
Εννοείται ότι κόβει, ειδικά στα 128 καρά κόβει. Σε τι γράφεις; 48.000 hz ή 96.000 hz.

24 bit;  

Kανω export το μαστερ απο το Sound Forge στα 16bit με 24.000 νομιζω... ::)

Σ αυτα να σου πω την αληθεια,δε βλεπω διαφορα.(16-24 κτλ)

Κάτσε, ok, το τελικό σίγουρα είναι 44.1 khz και 16 bit. Πώς γράφεις όμως αρχικά;, στα 44.100hz, στα 48.000hz  ή σε 96.000 hz; Εν πάσει περιπτώσει, ανέβα όσο μπορείς (αν έχεις χώρο στο σκληρό ή το υποστηρίζει η κάρτα σου - αν και την 1010 δεν έχεις;) , δηλαδή φτάσε και μέχρι 96.000 hz (και 192.000 hz δηλαδής-υπερβολές :D :D) . Το 24/16 bit, και εγώ δεν το πολύ πιστεύω (αν και πολλοί λένε ότι ακούν τη διαφορά), αλλά το sample rate (ειδικά στα ακουστικά όργανα) νομίζω ότι, παρά το τελικό «στένεμα» στο mp3, κάνει διαφορά. Βέβαια μέχρι 320kbps, γιατί όντως στα 128kbps…όποιον πάρει ο χάρος :D.

edit: και για όσους ισχυρίζονται ότι ακούν τη διαφορά 24 bit με 16 bit, άς κάμουν ένα test:

http://www.ethanwiner.com/BitsTest.html

LK είπε:
Πώς γράφεις όμως αρχικά;, στα 44.100hz, στα 48.000hz  ή σε 96.000 hz;
Αμα σου πω οτι δεν το χω δει?

Γραφω με τις default ρυθμισεις του Cubase...

Mαλλον 44.100hz.

freerock1974 είπε:
Mαλλον 44.100hz.
Ανέβα τότενες. Ειδικά σε Track σαν αυτό (δύσκολα-και με ακουστικά όργανα). Ο ήχος πολύ ωραίος είναι, να το ξεκαθαρίσω αυτό...αλλά για να μην σου συμβαίνει αυτό που μόνο εσύ ξέρεις, γιατί εσύ έχεις ακούσει και το .wav. Πάντως ό,τι άκουσα σε  mp3 από δικά σου και μετά στο cd σου, είχε εμφανείς διαφορές, με φυσικά καλλίτερο το cd.

Παντως τωρα τελευταια γραφω αποκλειστικα στον υπολογιστη ενω το σιντι γραφτηκε περνωντας το μαστερ σημα και τη φωνη απο αναλογικη κονσολα,αναλογικους επεξεργαστες και να πω την αληθεια,νομιζω οτι το αναλογικο εχει πιο ''αληθινες''συχνοτητες.Ετσι απλα.

Ειναι θεμα χρονου βεβαια και το πισι βολευει...αμα εχεις να γκαριξεις για το INNOCENCE και μετα πας αγχωμενος και διαβαζεις στην κορη τον Κοντορεβυθουλη,ψαχνεις εξοικονομηση κινησεων.. 8)

Παντως να ναι καλα τα πισια που μπορουμε και καταγραφουμε τις ιδεες μας...

Τελευταία επεξεργασία από moderator:

Γράψε απάντηση...

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back