Προς το περιεχόμενο

Θεωρίες... για το τι συμβαίνει στην Ιαπωνία

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεν θέλεις να ξέρεις πόσες ρήσεις και μύθοι με τους οποίους μεγαλώσαμε και μας έλεγαν ακόμη και οι δάσκαλοι στα σχολεία απλά δεν λέχθηκαν / υπήρξαν ποτέ...

When you will get good you will know. There is no guitar. There never was.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 308
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Είμαστε διατεθειμένοι να πιστέψουμε και να αναπαράγουμε οτιδήποτε περιέχει καλό λόγο για εμάς ή διαπίστωση που μας κάνει να νιώθουμε ξεχωριστοί, ανεξάρτητα αν το σύνολο του νοήματος είναι στην καλύτερη ...περίεργο και παράλογο.

Ο Αριστοτέλης γίνεται κτήμα του Γερμανού που τον μελετά, όχι του Έλληνα που τον αγνοεί

Βέβαια, ντρέπομαι λίγο για κάποια φαινόμενα και για κάμποσους συμπατριώτες μου.

Όχι λίγο,πολύ... :-\

Επίσης, έχω την αίσθηση ότι η δήλωση Kissinger είναι αστικός μύθος.

Χαίρομαι που τουλάχιστον δεν είσαι απόλυτος. ;) (Για ψάξτο λίγο καλύτερα και κάνε και μερικούς λογικούς συνειρμούς...)

Δεν υπάρχει ελπίδα.

Πέρα απ΄την πλάκα,όταν κάποιος το πιστέψει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ,παύει να υφίσταται,είναι -στην ουσία- ζωντανός νεκρός...

"And remember Carol, the last card is the Alien card. We are going to have to build space-based weapons against aliens and all of it is a lie"

Οι δυνατοί έχουν θέληση και οι αδύναμοι έχουν ελπίδα.

Κοίτα,μπορώ να σου γράψω καμμιά...500αριά παρόμοια "τσιτάτα",αλλά δύσκολα θα με πείσεις οτί ούτε μιά φορά στη ζωή σου δεν ήρθε εκείνη η ώρα που δεν λύγισες και δεν είπες "Θεέ μου βοήθα..." Με άλλα λόγια,να εναπόθεσες τις ελπίδες σου σε κάτι Ανώτερο από σένα (Ανεξαρτήτως Θρησκεύματος εν πάσει περιπτώσει)

Αν όχι,είσαι πραγματικά ευλογημένος και σου εύχομαι ολόψυχα να μην χρειαστεί. ;)

"And remember Carol, the last card is the Alien card. We are going to have to build space-based weapons against aliens and all of it is a lie"

Και εδω μπαινουν τα ερωτηματα: Θα ειναι υπευθυνοι οι ιαπωνες και θα πρεπει να λογοδοτησουν στον κοσμο για αυτην την καταστροφη?

Εστω και αν προκληθηκε ακουσια, δεν επρεπε να παρουν τα μετρα τους?

Οπως δειχνουν εγκρατεια σε αλλα πραγματα μηπως θα πρεπει να δειξουν και στην καταναλωση ενεργειας, ετσι ωστε να στραφουν σε αλλες μορφες (εστω και λιγοτερο αποδοτικες) ενεργειας?

Θα μπορεσει αυτος ο λαος που καταναλωνει αβερτα (πρωτοι σε παραγωγη σκουπιδιων ανα κατοικο στον κοσμο!!!) να λειτουργησει πιο λιτα και συνετα?

Και το διδαγμα που βγαινει: Η απληστια πολλες φορες οδηγει σε καταστροφικα αποτελεσματα.

• Guru

Καταρχήν με ένα σεισμό 8.9 της κλίμακας Ρίχτερ σιγά που έφταιγαν κιόλας!

Και τέλος πάντων, συμβαίνει κάτι το τρομακτικό, κάτι που δεν φαίνεται να έχει ξανασυμβεί τα τελευταία χ χρόνια, και επί 15 σελίδες στέκεστε σε... να μην πω τώρα. Ο ένας για το πόσο μάγκες είναι οι Ιάπωνες (άντε χάσε το παιδί σου και μετά έλα να μιλήσεις για μαγκίες, και τέτοιες αηδίες), ο άλλος για το πόσο ρατσιστές/ξενόφοβοι/κλπ είναι (δηλ, αυτοί έχουν λίγοτερο δικαίωμα στη ζωή, έτσι; ), ο τρίτος κι εγώ δεν ξέρω τι.  >:(

Το ερώτημα, ναννι, να μπει, αλλα ΟΧΙ ΤΩΡΑ! Να σωθούν οι άνθρωποι και μετά να μπουν όσα ερωτήματα θες, άσε που τέλος πάντων ο μέσος Ιάπωνας θα την πληρώσει;

• Moderator

Ηθικό δίδαγμα της ιστορίας: Don't play with nukes, ιδιαίτερα όταν πατάς πάνω σε πολλές τεκτονικές πλάκες...

Καλύτερα don't play with nukes at all...

Πάντως κάθε φορά η ίδια ιστορία... Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος, το δικό μας κατασκεύασμα (βάλτε ότι θέλετε) είναι σούπερ ασφαλές. Αντέχει τα πάντα...

Γίνεται το μπαμ και αρχίσει το γνωστό παρολί: Αυτό δεν το είχαμε προβλέψει, αλλά τώρα... μάθαμε και το επόμενο θα είναι πιο ασφαλές...

Θα μου πεις, άμα δεν πάθεις πως θα μάθεις; Αλλά με τα πυρηνικά ποτέ δεν είναι τόσο απλό...    

all this has happened before and will happen again

Δεν θέλω να παρασυρθώ από κάποιο πρόσκαιρο και "φανταχτερό" ρεύμα άποψης, αλλά από την άλλη οφείλω να σημειώσω πως κλασσικά οι αποφάσεις διαμορφώνονται από τις εξελίξεις και την προσωρινή και επιπόλαιη προσοχή της κοινής γνώμης (πχ. http://www.tovima.gr/world/article/?aid=389842&h1=true) και όχι, όπως θα έπρεπε, βάσει του συμφέροντος του ανθρώπου αλλά και του πλανήτη. Για μια ακόμη φορά... κρίμα.

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου