Celf Δημοσιευμένο 17 Μαρτίου 2011 Share Δημοσιευμένο 17 Μαρτίου 2011 Καλησπέρα, ένας φίλος θέλει να ασχοληθεί με το μπάσο και μετά από λίγο ψάξιμο καταλήξαμε στο πακέτο για αρχάριους της Fender. Μαζεύει τα χρήματα αλλά υπάρχει ένα θέμα που μας απασχολεί. Είναι κυρίως αριστερόχειρας αλλά μπορεί να χρησιμοποιήσει και το δεξί σχεδόν με την ίδια ευκολία, ακόμη και στο γράψιμο και δεν ξέρουμε ποια πλευρά θα τον βολέψει. Θα πάμε στο τοπικό κατάστημα με μουσικά είδη για να δούμε από που τον βολεύει αλλά θα ήθελα να μάθω αν υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος για να καταλάβουμε και ζητάμε την βοήθεια των απανταχού μπασιστών (και όχι μόνο)! ;D Everybody gets the blues sometime Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Moderator Terry RoscoeBeck5 Δημοσιευμένο 17 Μαρτίου 2011 Moderator Share Δημοσιευμένο 17 Μαρτίου 2011 Δεν έχω απάντηση στο ερώτημα... Μόνο ο ίδιος θα το απαντήσει πιάνοντας ένα μπάσο στο χέρι. Όμως... Καλύτερα να πάρει ένα «κανονικό» μπάσο ;D για πρακτικούς λόγους: Τα... ανάποδα- «αριστερόχειρα»- τα ψάχνεις με το τουφέκι, ενώ με τα «κανονικά».... βρωμάει ο τόπος. Δεν είναι να σε πιάσει κάνα... GAS και να παίζεις με... ανάποδο όργανο... Την πάτησες ;D ;D ;D Αν μπορεί both ways, ας προσπαθήσει με ένα «νορμάλ» μπάσο... all this has happened before and will happen again Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
joh Δημοσιευμένο 17 Μαρτίου 2011 Share Δημοσιευμένο 17 Μαρτίου 2011 Απλά τρελό ! :) καλύτερα να πάρει ένα για δεξιόχειρες και να δοκιμάσει το πρώτο καιρό στις αρχικές ασκήσεις και με τα δύο χέρια . Εάν τελικά του κολλάει αριστερό καλύτερα θα βρει πιο γρήγορα να πουλήσει το μπάσο για δεξιόχειρες ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Evilnye Δημοσιευμένο 17 Μαρτίου 2011 Share Δημοσιευμένο 17 Μαρτίου 2011 Πολλοί αριστερόχειρες παίζουν με δεξιόχειρα μπάσα πάντως. Δε χάνει τίποτα να δοκιμάσει. Συν τοις άλλοις κ αυτό είναι μεγάλο θέμα Όμως... Καλύτερα να πάρει ένα «κανονικό» μπάσο ;D για πρακτικούς λόγους: Τα... ανάποδα- «αριστερόχειρα»- τα ψάχνεις με το τουφέκι, ενώ με τα «κανονικά».... βρωμάει ο τόπος. Δεν είναι να σε πιάσει κάνα... GAS και να παίζεις με... ανάποδο όργανο... Την πάτησες ;D ;D ;D Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
RayDTutto Δημοσιευμένο 17 Μαρτίου 2011 Share Δημοσιευμένο 17 Μαρτίου 2011 Εγώ αν ήμουν αμφιδέξιος, θα έβαζα το δυνατότερό μου χέρι στην ταστιέρα. Πάντα κατά τη γνώμη μου, ο τρόπος που βολεύει όταν αρχίζουμε - δλδ. οι δεξιόχειρες, δεξί χέρι στην πένα / αριστερό στην ταστιέρα - είναι το αντίθετο από αυτό που θα έπρεπε να κάνουμε. When you will get good you will know. There is no guitar. There never was. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Celf Δημοσιευμένο 17 Μαρτίου 2011 OP Share Δημοσιευμένο 17 Μαρτίου 2011 Εγώ αν ήμουν αμφιδέξιος, θα έβαζα το δυνατότερό μου χέρι στην ταστιέρα. Πάντα κατά τη γνώμη μου, ο τρόπος που βολεύει όταν αρχίζουμε - δλδ. οι δεξιόχειρες, δεξί χέρι στην πένα / αριστερό στην ταστιέρα - είναι το αντίθετο από αυτό που θα έπρεπε να κάνουμε. Ενδιαφέρουσα άποψη. @Terry RoscoeBeck5,Evilnye Το πρόσεξα αυτό με το GAS. Στα γνωστά site είχε ποικιλία στις αποχρώσεις αλλά όχι στις πλευρές. Everybody gets the blues sometime Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Evilnye Δημοσιευμένο 17 Μαρτίου 2011 Share Δημοσιευμένο 17 Μαρτίου 2011 Εγώ αν ήμουν αμφιδέξιος, θα έβαζα το δυνατότερό μου χέρι στην ταστιέρα. Πάντα κατά τη γνώμη μου, ο τρόπος που βολεύει όταν αρχίζουμε - δλδ. οι δεξιόχειρες, δεξί χέρι στην πένα / αριστερό στην ταστιέρα - είναι το αντίθετο από αυτό που θα έπρεπε να κάνουμε. Ναι αλλά η κίνηση του χεριού που χειρίζεται τα ρυθμικά, έχει μεγαλύτερη απαίτηση σε ακρίβεια και ταχύτητα. Θεωρώ ότι καλά κάνουμε κ είναι τέτοια η τοποθέτηση των χεριών με τα όργανα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
RayDTutto Δημοσιευμένο 17 Μαρτίου 2011 Share Δημοσιευμένο 17 Μαρτίου 2011 Ναι αλλά η κίνηση του χεριού που χειρίζεται τα ρυθμικά, έχει μεγαλύτερη απαίτηση σε ακρίβεια και ταχύτητα. Από το χέρι στην ταστιέρα; Πλάκα κάνεις; Εκτός και αν παίζεις μια νότα ανά μέτρο (την ίδια). ;) When you will get good you will know. There is no guitar. There never was. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Evilnye Δημοσιευμένο 17 Μαρτίου 2011 Share Δημοσιευμένο 17 Μαρτίου 2011 Από το χέρι στην ταστιέρα; Πλάκα κάνεις; Εκτός και αν παίζεις μια νότα ανά μέτρο (την ίδια). ;) Τι να πω κ μια νότα το μέτρο παίζω κ περισσότερες. Το χέρι των ρυθμικών συνεχίζει να είναι σημαντικότερο. Μπορεί στους σρεντάδες να ισχύουν άλλοι κανόνες αλλά δεν τους βλέπω να παίζουν με το αριστερό τους τελικά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
audiokostas Δημοσιευμένο 17 Μαρτίου 2011 Share Δημοσιευμένο 17 Μαρτίου 2011 Αν θέλει να ασχοληθεί με το μπάσο, να πάρει αριστερό αφού είναι (έστω και σχεδόν) αριστερόχειρας. Αν θέλει απλώς να παίζει και μπάσο, να πάρει δεξί αφού θα του ρθει φτηνότερα (αγορά και μεταπώληση). Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες. Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση