Προς το περιεχόμενο

Μήπως το HDF (πυκνότερο MDF) υπερτερεί της γυψοσανίδας ;


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χαιρετώ τους αγαπητούς.

 

Ξεκινώντας Εγκυκλοπαιδικά  

Η μαζική παραγωγή της MDF άρχισε τη δεκαετία του 1980. Το όνομά της προέρχεται από τη διάκριση που γίνεται αναφορικά με τη πυκνότητα των διάφορων ινοσανίδων.

Μια συνηθισμένη MDF έχει πυκνότητα γύρω στα 600-800 kg/m³,

εν συγκρίσει με τη Μοριοσανίδα που έχει γύρω στα 160-450 kg/m³

και την Ινοσανίδα Υψηλής Πυκνότητας HDF που είναι περίπου 500-1450 kg/m³.

Όλες οι ινοσανίδες έχουν παρόμοιες διαδικασίες παραγωγής.

 

Εμπειρίες με γυψοσανίδα

Αγόρασα την Παρασκευή 4 τετραγωνικά μέτρα γυψοσανίδας για τον τοίχο και όλα έγιναν χάλια.  Τρίβεται, θρυμματίζονται οι γωνίες, ξεκολλάει το χαρτί, χαλάνε οι άκρες της περιμέτρου στη μεταφορά, δεν τολμάς να τις ακουμπήσεις, μου γέμισε το αμάξι άσπρη σκόνη, άστα.

 

Ερωτήματα

Εάν βάλω στον τοίχο HDF δεν θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα με τη γυψοσανίδα ;

Σχεδόν ίδια πυκνότητα φαίνεται να έχει.

 

Πού μπορώ να βρω όμως ;  Δεν είναι τόσο συνηθισμένο όσο το MDF.

 

Αν έβαζα διπλάσια χιλιοστά πάχους MDF, λέτε ότι απλά θα γλίτωνα τον κόπο αναζήτησης τού HDF;

 

 

 

       

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

άλλες τιμές ,άλλο υλικό, άλλη χρήση , άλλος τρόπος εφαρμογής .

 

τι ακριβώς σε ενδιαφέρει να κάνεις ?

www.facebook.com/kostas.antonakopoulos

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γειά χαρά Κώστα.  

 

Ξέχασα να αναφέρω ως προς την τιμή.    

Προτίθεμαι να χαλαλίσω την υψηλότερη τιμή που σίγουρα θα έχει, εν σχέσει με την τιμή της γυψοσανίδας. 

Άμα δεν θρυμματίζεται και δεν χαλάει εύκολα (μόνο υγρασία θα φοβάται), τότε μάλλον είναι καλύτερο από πλευράς πρακτικότητας.

 

Έχω πάρει αρκετά τετραγωνικά μέτρα από υποκατατάστατο μολύβδου.

Λέγεται Soundbar (πάχους 5mm) κοστίζει περίπου 20€ (1m X 1,2m).

Θέλω να το κολλήσω στην μέσα πλευρά της σανίδας (αυτήν του τοίχου) και όλο μαζί το σάντουιτς, επάνω στον τοίχο, για αύξηση της μάζας και ηχομόνωση.

 

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κατ'αρχήν : Ίσιος τοίχος ΔΕΝ υπάρχει ...... νόμος .

Οπότε , ότι και να κολλήσεις θα αναγκαστείς και να βιδώσεις , πράγμα που στέλνει την ηχομόνωση περίπατο . ;)

Εκτός αν χρησιμοποιήσεις κάποιο εύκαμπτο υλικό σαν υπόστρωμα για το soundbar .

 

Γνώμη μου : Θα πρέπει να χάσεις κάποια τετραγωνικά εφαρμόζοντας σωστά ανθυγρή γυψοσανίδα . Σκελετός τελάρωμα κανονικά δλδ .μπορείς επίσης να γεμίσεις το κενό με πετροβάμβακα για καλύτερα αποτελέσματα .

www.facebook.com/kostas.antonakopoulos

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Πως ακριβώς θα καταφέρεις να σφραγίσεις σωστά τους αρμούς στα σημεία που θα ενώνωντε τα φύλλα της μοριοσανίδας?......αυτό είναι και το πιο ουσιαστικό μέρος μιας τέτοιας κατασκευής.

 

Η γυψοσανίδα εκτός από ευκολία και απίστευτη ευελιξία στην χρήση, αρκετά μεγάλη μάζα και "καθαρή" δόμηση προσφέρει το ιδιαιτερο χαρακτηριστικό να γίνεται μία εννιαία επιφάνεια με την σωστή αρμολόγηση...κάτι που δεν μπορεί να επιτευχθεί με κανένα άλλο υλικό ξηρής δόμησης.

 

Μια φιλική συμβουλή....

 

σταμάτα να ψάχνεις για "μαγικά υλικά".....δεν υπάρχουν...επικεντρώσου σε αυτά τα οποία εμπιστεύοντε χιλιάδες άνθρωποι με επιτυχία κάθε μέρα σε όλο τον πλανήτη....απλά προσπάθησε να το κάνεις σωστά

 

Η επιτυχία σε αυτές τις ειδικές ηχομειωτικές κατασκευές κρίνεται στην λεπτομερή και σωστή σχεδίαση και υλοποίηση και όχι απλά στα χαρακτηριστικά του κάθε υλικού.

 

καλή επιτυχία

 

:)

check my website
https://www.mixingnik.com

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μην μπείς στη διαδικασία για το HDF γιατί όπως και το MDF είναι "άκακο" σαν υλικό μέχρι να του κάνεις κάποιες τρύπες όπου αυτή η σκόνη που βγάζει είναι αρκετά επικίνδυνη. Επίσης το HDF είναι πολύ πιο δύσκολο να δουλευτεί ακόμα και μια πρίζα να θες να βάλεις με το κλασικό τρυπάνι ποτηράκι θα σου φάει αρκετό χρόνο.

 

Όσο αφορά το soundbar επειδή και το δικό μου στούντιο με soundbar το έφτιαξα θα σου πω οτι μην ακούς αν σου πουν κάτι αρνητικό για αυτό το υλικό και οτι δεν κάνει για μόνωση όπως είχα ακούσει εγώ.

 

Ο δικός μου οτι τοίχος είναι ένα σαντουιτς από

Τοίχος-->Πετροβάμβακας 100kgr/τ.μ.-->Soundbar 5mm-->Πετροβάμβακας 75Kgr/τ.μ.--Κενό 2cm-->Πετροβάμβακας 50Kgr/τ.μ.-->Soundbar 3,5mm-->Γυψοσανίδα.

 

Το συνολικό πάχος είναι 17cm.

 

Για το soundbar, μην προσπαθήσεις να το κολήσεις πάνω στην γυψοσανίδα, δεν είναι οτι δεν γίνεται απλά παίρνει πάρα πολύ χρόνο για να γίνει με αποτελέσματα αβέβαια μια και λόγω βάρους μπορεί να ξεκολήσει πολύ εύκολα. Επίσης μην ξεχνάς οτι το soundbar έχει φάρδος 1m ενώ η γυψοσανίδα 1,20m πουσημαίνει οτι θα έχεις πολύ φύρα/χάσιμο. Υπάρχουν πολύ πιο απλές λύσεις.

 

Το σημαντικότερο είναι να ξεχάσεις το HDF προβλήματα θα σου δημιουργήσει παρά τις τόσο καλές μονωτικές του ιδιότητες. Αυτό που είναι επίσης όμως σημαντικό είναι οτι το HDF είναι άκαμπτο που προξενεί άλλα θέματα ιδίως στην τοποθέτησει. Μην ξεχνάς οτι ενώ η γυψοσανίδα κόβεται με φαλτσέτα, το HDF κόβεται μόνο με τροχό ούτε καν με σέγα μιας και μιλάμε για αρκετά κοψίματα και ας μην ξεχνάμε και την επικίνδυνη σκόνη από αυτά τα κοψίματα. Sorry που επιμένω για την σκόνη αλλά μπορεί πραγματικά να προκαλέσει μεγάλα προβλήματα. Εγώ προσωπικά δεν αναλαμβάνω τέτοιες δουλειές τις αποφέυγω σας το διάολο το λιβάνι.

 

Επίσης αν πρόκειται να βάλει κάποιο υλικό σαν τον πετροβάμβακα που όλοι προτείνουν (και εγώ μαζί τους), ψάξε λίγο την αγορά για ένα νεότερο υλικό το οποίο λέγεται ορυκτοβάμβακας, η διαφορά τους είναι οτι ο Π/Β φτιάχνεται από πυριτικά πετρώματα ενώ ο ορυκτοβάμβακας από άλλα, τα οποίο προσφέρουν καλύτερη ηχομόνωση. Δυστυχώς ο ορυκτοβάμβακας βγαίνει (απ'όσο γνωρίζω) μόνο σε πυκνώτητα 50Kgr/τμ που ίσως σου φαίνεται λίγο αλλά δεν είναι.

 

Επίσης έδωσες πάρα πολλά λεφτά για το Soundbar η τελευταία αγορά soundbar που έκανα ήταν πριν τρείς μήνες και κόστισε 10,62Ευρώ ο 5mm και 6,32 o 3,5mm.Ψάξε λίγο την αγορά και ανέφερε στους πωλητές οτι να σου δώσουν τιμές για 'Μεγάλο έργο' είναι κάπως καλύτερες από τις λιανικής.

 

Αν χρειαστείς οτιδήποτε στείλε μήνυμα θα χαρώ πολύ να σε βοηθήσω ή έστω να σε καθοδηγήσω αν μπορώ.  

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ πολύ παιδιά.

 

Δε μου λέτε, αν υποθέσουμε ότι συνεχίζω με γυψοσανίδα και βάζω βίδες στους ορθοστάτες, τότε άραγε δεν είναι αρνητικό αυτό ;

Αφού θεωρήθηκε σημαντικό πριν από τον Κώστα.

 

Ξέρετε τί σκέφθηκα ;  Μήπως βάζοντας τα ούπα, μέσα σε χειρουργικό λάστιχο, επιτύχω μικρότερη μετάδοση του ήχου ;

Ή έχετε να μου προτείνετε κάποιον συγκεκριμένο τύπο ούπα-βίδας, που θα πρέπει να ζητήσω ;  

 

     

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

σταμάτα να ψάχνεις για "μαγικά υλικά".....δεν υπάρχουν...επικεντρώσου σε αυτά τα οποία εμπιστεύοντε χιλιάδες άνθρωποι με επιτυχία κάθε μέρα σε όλο τον πλανήτη....απλά προσπάθησε να το κάνεις σωστά

+100000000000

 

Τωρα αν επιμενεις θα πρεπει να αρχισουμε να μιλαμε για room to room που ειναι οτι καλυτερο αλλα θα πρεπει να χασει αρκετο χωρο και χρημα.

 

για τα ουπα που ρωτας υπαρχει στο εμποριο (με λιγο ψαξιμο θα το βρεις) ενα συστημα με σινεμπλοκ (καλα το ειπα? ???) ειναι ενα στρυφωνι που ενονετε με μια βιδα μεσω ενος καουτσουκ που δεν επιτρεπει να περνανε ηχοι - δονησεις.

ειναι καπως ετσι

silentblocks.jpg.cc8c570cde313682a06b8307d006aacf.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εαν δεν έχεις πρόβλημα με υγρασίες δοκίμασε την ινογυψοσανίδα, έχει πολύ μεγαλύτερες αντοχές και πυκνότητα. Δουλεύεται επίσης με φαλτσέτα, απλά όχι τόσο εύκολα όσο η γυψοσανίδα, η σκόνη της δεν είναι βλαβερή. Στοκάρεται με γυψόστοκο και επιτυγχάνεις λεία τελική επιφάνεια όπως με την γυψοσανίδα.

 

Πέραν του ορυκτοβάμβακα και πετροβάμβακα υπάρχει και το ξυλόμαλλο με επίσης καλές ηχο-και θερμομονωτικές ιδιότητες και λιγότερο βλαβερή σκόνη :)

 

http://www.knauf.gr/documents/pdf/vidiwall_6-2008.pdf 

 

(ενδεικτικά η KNAUF.. υπάρχουν και άλλες μάρκες.. όπως πχ η RIGIDUR της RIGIPS)

 

Τα ξύλινα πανέλα MDF και HDF δουλεύονται σχετικά δύσκολα σε σχέση με τα πατροπαράδοτα υλικά ξηρής δόμησης, δεν σημαίνει όμως ότι είναι ακατόρθωτη η επεξεργασία τους. Υπάρχει στόκος για αρμούς ξύλινων πανέλων όπως και υπάρχουν οι φρεζαριστές βίδες που θα χρησιμοποιήσεις σε σανίδες κατάλληλου πάχους έτσι ώστε να μην σπάνε... Για να αποφύγεις σκόνες κλπ, μπορείς κάλλιστα να πας σε κάποιο κέντρο κοπής ξυλείας (πάντα υπάρχει ένας τέτοιος δίπλα σε κάθε προμηθευτή ξυλείας) και να στα κόψουν όλα όμορφα και ωραία, να πάς σπιτάκι σου και να τα τοποθετήσεις με το κουστούμι σου :)

 

Εάν χρειαστείς βοήθεια ή κάποιο εξειδικευμένο συνεργείο...

πάρε με τηλέφωνο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Υπόψη.  Ευχαριστώ πολύ. 

Δεν μου λέτε, με τις βίδες και τα ούπα, έχετε βρει κάποια εξομάλυνση της μετάδοσης ήχου ;

 

• Χειρουργικό λάστιχο γύρω από τα ούπα ;

 

• Υγρό λάστιχο Sika μέσα στην τρύπα του τοίχου;

 

• Τύλιγμα με ψιλό φύλλο μολυβιού ;

 

• Ειδικά υλικά από την οδό Αθηνάς ;

 

• Βίδες άλλου κράματος ή άλλου υλικού ;

 

• Ροδέλες από τσιμούχες υδραυλικών εργασιών ;  

 

 

 

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου