Προς το περιεχόμενο

Μια Tele που δεν ακούγεται σαν Τele?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χαίρετε,

Είμαι κάτοχος μιας American Standard Telecaster με maple neck.

http://www.fender.com/products/search.php?partno=0110502700

Ενώ με έχει βολέψει πάρα πολυ στο παίξιμο δεν μπορώ να πω το ίδιο και για τον ήχο, ο οποίος μπορεί να αρέσει σε αρκετό κόσμο αλλά εμένα προσωπικά μου φαίνεται υπερβολικά πρίμος και κάπως λεπτός.

Ψάχνω λοιπόν να αλλάξω αυτόν τον ήχο με καινούργιους μαγνήτες, χωρίς όμως να θέλω να πειράξω καθόλου το σώμα.

Ιδανικά ψάχνω έναν ήχο ανάμεσα σε P90s και humbucker, που να χει περισσότερο όγκο και ένταση απο single coils και να παραπέμπει περισσότερο σε "σκαφάτο" ήχo (γεμάτο, μεστό κλπ). Κάτι βέβαια που δεν γνωρίζω εάν μπορώ να πετύχω.

Δεν με πειράζει να αλλάξει εντελώς ο χαρακτήρας της κιθάρας, έτσι και αλλιώς τα βασικά χαρακτηριστικά του ήχου όπως attack, αρμονικές και sustain φαντάζομαι πως καθορίζονται απο τα ξύλα και τον σχεδιασμό του οργάνου και όχι τόσο απο τους μαγνήτες.

Μέχρι στιγμής έχω απλά μπερδευτεί εάν θα έπρεπε να κοιτάω προς mini-humbuckers πλευρά, πιο hot single coils ή άλλες λύσεις στυλ Lace Sensors oπότε οποιαδήποτε πρόταση ευπρόσδεκτη.

Υπόψην πως δεν χρησιμοποιώ πολλές βρωμιές, το πολυ πολυ ένα ήπιο overdrive.

Ευχαριστώ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ψάχνω λοιπόν να αλλάξω αυτόν τον ήχο με καινούργιους μαγνήτες, χωρίς όμως να θέλω να πειράξω καθόλου το σώμα.

Ιδανικά ψάχνω έναν ήχο ανάμεσα σε P90s και humbucker, που να χει περισσότερο όγκο και ένταση απο single coils και να παραπέμπει περισσότερο σε "σκαφάτο" ήχo (γεμάτο, μεστό κλπ). Κάτι βέβαια που δεν γνωρίζω εάν μπορώ να πετύχω.

Ευχαριστώ!

έχω να σου προτείνω τον γνωστό και ως Charlie Christian pickup. Κατασκευάζεται από διάφορους, με πιο γνωστό τον Jason Lollar (http://www.noiz.gr/index.php?topic=175833.0) θα σου δώσει ακριβώς τον ήχο που ζητάς (πιο "σκαφάτος) με πολύ ζεστά μπάσα, ΑΛΛΑ θα χρειαστεί να σκάψεις το σώμα. Αν είσαι διατεθημένος να το κάνεις, ο μαγνήτης αυτός θα σε αποζημιώσει σίγουρα!

"The music that you listen to, becomes the soundtrack of your life"

Aν αποφασισεις να κινηθεις προς CC ή Mini Hum θα χρειαστει σκαψιμο η κιθαρα σου.

Για λυσεις που δεν θελουν routing, μπορεις να δοκιμασεις:

1) Rails τυπου Barden oπως Haussel Klinge, Bill Lawrence, Joe Barden

2) Rails με πιο HB προσανατολισμο, οπως SD Hotrails, SD Lil'59

3) Lace Sensor SC

4) Haussel BigMag η καποιον αλλο super-fat sc.

Πολυ ωραίο το ποστ για τους Charlie Christian,

αυτόν τον ήχο είχα στο μυαλό μου, μάλλον όμως πρώτα θα εξετάσω πιο απλές λύσεις χωρίς σκάψιμο.

Riviera το αρχικό σου post με μπέρδεψε αρκετά.

Απ'αυτά που γράφεις, μπορώ να καταλάβω ότι δεν θέλεις Tele αλλά μια κιθάρα με σώμα σαν της Tele. Ειδικότερα, της δικιάς σου Tele. Σωστά?  ;)

Η γνώμη μου είναι ότι τον ήχο που θέλεις δεν πρόκειται να τον πάρεις από μαγνήτες όπως διάφορους dual blades, hums σε μέγεθος μονού, κλπ. Ίσως θα έπρεπε να κοιτάξεις για μια διαφορετική κιθάρα, σε περίπτωση που δεν θέλεις να κάνεις εγχείρηση στη δική σου.

Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing

• Guru

Πάρε το σετ  Don Mare που δίνει αυτός ο τύπος:

http://www.tdpri.com/phpclassifieds/showproduct.php?product=23760&title=don-mare-bigbox-2farchtop-neck-pickup&cat=29

The music you listen to, becomes the soundtrack of your life

Σύντροφοι, το παληκάρι θέλει ήχο "μεταξύ Ρ90 και διπλών". Δε νομίζω ότι οι μονοί που προτείνετε έχουν τέτοια ηχοχρώματα. Τουλάχιστον, τόσο οι Lawrence, Barden, όσο και οι διπλοί σε μέγεθος μονού, αλλά και οι Hauessel δεν το έχουν. Αν είναι κάτι, είναι ανάμεσα σε μονούς και Ρ90 (άντε, και mini hums). Αν και πιστεύω ότι όλοι αυτοί έχουν το "δικό τους" ηχόχρωμα και, εξάλλου, οι δυναμικές ΔΕΝ είναι οι ίδιες.

Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing

Σύντροφοι, το παληκάρι θέλει ήχο "μεταξύ Ρ90 και διπλών". Δε νομίζω ότι οι μονοί που προτείνετε έχουν τέτοια ηχοχρώματα. Τουλάχιστον, τόσο οι Lawrence, Barden, όσο και οι διπλοί σε μέγεθος μονού, αλλά και οι Hauessel δεν το έχουν. Αν είναι κάτι, είναι ανάμεσα σε μονούς και Ρ90 (άντε, και mini hums). Αν και πιστεύω ότι όλοι αυτοί έχουν το "δικό τους" ηχόχρωμα και, εξάλλου, οι δυναμικές ΔΕΝ είναι οι ίδιες.

Σιγουρα δεν ειναι. Αλλα χωρις σκαψιμο, οι επιλογες ειναι περιορισμενες - ο BigMag ειναι μαλλον οτι πιο κοντινο μπορεις να βρεις σε P90 σε μεγεθος sc και οι rails τυπου lil59 σε διπλο...

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου