Προς το περιεχόμενο

Ολες οι κιθάρες μου ξεκουρδίζονται

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ο κολλητός μου φίλος και κιθαρίστας (επαγγελματίας κοντά στα 30 χρόνια) αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα ξεκουρδίσματος με ΟΠΟΙΑ κιθάρα κι αν παίζει !!!

Στο ίδιο μαγαζί ξανάπαιζε προ διετείας και δεν είχε πρόβλημα (εκτός από τον κακό ήχο συνολικά της ορχήστρας -διότι αυτός ατομικά έσπερνε).

Ο Χρήστος (για να μην επαναλαμβάνω ο φίλος μου συνεχώς) είναι βιρτουόζος, παίζει ότι έχει σχέση με χορδές και συνήθως σε δύσκολες λαϊκές ηχογραφήσεις τον καλούν από τους πρώτους, στο Σκυλάδικο (έχω επίγνωση του ορισμού) "βαράει" άσχημα από τις 11 μέχρι τις 8 περίπου το πρωί ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ (εκτός Κυριακής που Jammaρουμε μαζί κι έχει ρεπό από το σκυλάδικο). Από την πρώτη μέρα του ξεκουρδίζουν οι κιθάρες σε σημείο να κουρδίζει πατητά με επίγνωση ότι στις ανοικτες θα είναι τρία πουλάκια κάθονται αλλά και πάλι μετά από λίγο να έχει πάλι προβλήματα. Οι κιθάρες που έχει χρησιμοποιήσει είναι μια Fender Japan 35 ετίας, μιά Partcaster που του έδωσα και έμεινε από τάστα στο 6μηνο (όλες τόσο κρατάνε στα χέρια του), μιά ΥΑΜΑΗΑ pacifica, και τέλος μιά Electra.

Όλες οι κιθάρες είναι παλιές σχετικά και ποτέ δεν είχαν προβλήματα ως σήμερα εκεί μέσα.

Κι επειδή επαναλαμβανόμενη σύμπτωση παύει να είναι και σύμπτωση υποθέσαμε (ίσως βάσιμα ότι πρέπει να φταίει ο εξαερισμός που βαράει εκεί με πρόσθετο στοιχείο το γεγονός ότι Παρασκευή Σαββάτο που το μαγαζί είναι κομπλέ τα πράγματα είναι χειρότερα, σημειώστε ότι ο Χρήστος "σκάβει" από το βράδυ ώς τα ξημερώματα (δεν περνάει η ώρα αλλιώς Μήτσο μου λέει).

Από κιθάρες δεν έχω πρόβλημα να τον εφοδιάσω τον κολλητό μου αλλά να βρούμε την λύση για να μην χαλιέται ούτε αυτός αλλά να έχει και τον ήχο που αρμόζει τέτοιος παίκτης.

Εμείς πιθανολογούμε ότι φταίει ο εξαερισμός που τον αρρωσταίνει και τον ίδιο με αποτέλεσμα να είναι χάλια για μέρες... Αλλά και πάλι δεν είμαστε σίγουροι, διότι παλαιότερα που ξαναδούλευε εκεί δεν είχε προβλήματα (όμως δεν είχε τόσο πολύ κόσμο και δεν δούλευε φούλ ο εξαερισμός όπως τώρα -κρίση λέμε μετά με το σκυλάδικο ΤΙΓΚΑ κάθε βράδυ).

Χορδές αλλάζει κάθε βδομάδα, και την πρώτη μέρα είναι όλα καλά αλλά με φθίνουσα πορεία προς το ξεκούρδισμα.....

Τώρα στο ψητό..... Ποιά κιθάρα θα του εμφανίσει τα μικρότερα συμπτώματα ? για να τον εφοδιάσω ? Σκάφος δεν του δίνω επ΄ουδενί....

Να έχει έβενο στην ταστιέρα μπας και δεν "τραβάει"? Να είναι Set Neck? Neck throught ? Από μαόνι από maple ?

Ιδέες και προτάσεις για την λύση του προβλήματος και για την κιθάρα που θα δημιουργεί τα λιγότερα προβλήματα περιμένω από εσάς.....

Thanks απο τώρα.....

Τα Watt, είναι σαν τα λεφτά... να έχεις

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 43
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Προφανως η δραματικη μεταβολη στην υγρασια κατα τη διαρκεια του gig "αλλαζει" τα φωτα στο μπρατσο.

Δωστου μια Bolt on κιθαρα με σταθερη γεφυρα ,  ΠΑΧΥ quartersawn maple neck & round lam ebony fingerboard... ;D (δεν μπορω να σκεφτω πιο σταθερο μπρατσο απο αυτο.... ;D)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Έχω μια G&L strat με Ebony- Maple αλλά δεν έχει σταθερή γεφυρα (όμως μπορώ να της χώσω 5 ελατήρια να την κάνω τούβλο).... Δεν πρέπει να είναι Round lam.... Οι Les Paul δεν θα παίξουν? Οι τελέ μου είναι όλες Maple.... και μόνο η ΑSAT είναι rosewood.....

To κάνει σε ΟΛΕΣ τις κιθάρες ως τώρα.

Ξεκινα με αυτες που εχουν το πιο παχυ μπρατσο,αλλα και η G&L νομιζω (παρολο που εχει λεπτο μπρατσο) θα αντεξει.

Παντως και ενα καλοκομμενο nut & lock κλειδια δεν θα βλαψουν στην περιπτωση του...οπως και βαρυτερες χορδες  ;)

στο Σκυλάδικο (έχω επίγνωση του ορισμού) "βαράει" άσχημα από τις 11 μέχρι τις 8 περίπου το πρωί ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ (εκτός Κυριακής που Jammaρουμε μαζί κι έχει ρεπό από το σκυλάδικο).

Χορδές αλλάζει κάθε βδομάδα, και την πρώτη μέρα είναι όλα καλά αλλά με φθίνουσα πορεία προς το ξεκούρδισμα.....

παίζει 8 ώρες καθημερινά και αλλάζει χορδές κάθε βδομάδα?

τετραφάρμακος

www.myspace.com/palebluepanos

Ξεκινα με αυτες που εχουν το πιο παχυ μπρατσο,αλλα και η G&L νομιζω (παρολο που εχει λεπτο μπρατσο) θα αντεξει.

Παντως και ενα καλοκομμενο nut & lock κλειδια δεν θα βλαψουν στην περιπτωση του...οπως και βαρυτερες χορδες  ;)

Έχεις ξανακούσει τέτοιο πράγμα ? Πάντως τα δάχτυλά του δεν σηκώνουν πιό χοντρές χορδές.....

Λέω να δοκιμάσω την G&L και αν πάρει μέντα κι αυτή να του δώσω την Les Paul που έχει αντρικό μανίκι.

παίζει 8 ώρες καθημερινά και αλλάζει χορδές κάθε βδομάδα?

Και δυό φορές την εβδομάδα, αλλα ενδιάμεσα τις περνάει με ειδικό καθαριστικό της Gibson.

Την μέρα που βάζει χορδές είναι ψιλοκαλά από την επόμενη και μετά.....κλάφτα.

Οντως ,φυσικα θα πρεπει & να αλλαζει χορδες ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ.

Αν στα 70-80 euro την ημέρα βάλεις 1-2 πακέτα τσιγάρα και ένα σετ χορδές μπήκε μέσα....

Εν πάσει περιπτώσει ξέρει να κρίνει πότε θέλει αλλαγή στις χορδες ο Χρήστος.... Απλά το φαινόμενο αυτό δεν έχει ξανατύχει σε κανέναν μας!!!

Αν στα 70-80 euro την ημέρα βάλεις 1-2 πακέτα τσιγάρα και ένα σετ χορδές μπήκε μέσα

Να κοψει το καπνισμα... ;D και ανθυγιεινο ειναι και ακριβο και εντελως...πασε..  & τριτοκοσμικο  πλεον....

αν απο την πρωτη μερα εχει φθινουσα πορεια προς το ξεκουρδισμα,και τρωει τα ταστα καθε εξι μηνες (οπως μας λες),νομιζω οτι το κυριο προβλημα του (εκτος απο αυτο που αναφερει ο sf που θα συμφωνησω μαζι του),ειναι το ''σκαψιμο''...δοκιμαστε να τον ''βγαλετε'' λιγο ποιο μπροστα στα μονιτορ,ωστε να ακουει καλυτερα και να μην κοπαναει ολη την νυχτα

Με τόσο παίξιμο πολύ καλό είναι το εξάμηνο για τάστα (φαντάζομαι για αλλαγή, όχι dressing), φυσικά επειδή ξέρω πολύ καλά τις συνθήκες στα... πολιτιστικά κέντρα  ;D, ο φίλος σου είναι σίγουρο ότι θα πίνει και 2-3-4-5-Χ ποτάκια κάθε βράδυ, έτσι? Αυτό δικαιολογεί επίσης την τοξικότητά του σε χορδές και τάστα.

Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου