Προς το περιεχόμενο

Budget Monitors : Αποτελέσματα έρευνας και...βοήθεια

Yves

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το θέμα των monitors για μένα είναι καθαρά υποκειμενικό.Στην ουσία επιλέγεις το monitor εκείνο που έχει συγκεκριμένες αδυναμίες, τις ξέρεις, ίσως και να σου αρέσουν, αλλά πάνω από όλα ξέρεις να τις χειρίζεσαι.

Χωρίς να θέλω να γίνω γραφικός,όμως, θα ήθελα να τονίσω πόσο μεγάλη σημασία έχει πως είναι διαμορφωμένος ακουστικά ο χώρος που ακούς τα ηχεία.Και εγώ νόμιζα ότι τα M-Audio BX5a δεν είχαν μπάσο...μέχρι που έβαλα στο δωμάτιο μπασοπαγίδες! Το θέμα είναι ότι όταν υπάρχουν peaks που φτάνουν τα 15db και 20db δεν μπορείς καν να καταλάβεις τι ακούς.

Κάνεις πίσω το μπάσο ψοφάει...

Δυο βήματα αριστερά είναι τόσο δυνατό που είναι ενοχλητικό...

Ένα βήμα δεξιά ο ήχος ξυρίζει...

Έτσι η δικιά μου γνώμη είναι μέσα στο budget των monitors πρέπει να περιλάμβανεις και κάποιο acoustic treatment του χώρου-δωματίου σου.Αν μπορείς και αν γίνεται φυσικά, αλλά για εμένα αυτό είναι το ιδανικό

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δε γινεσαι γραφικος, εχεις δικιο. Η αληθεια ειναι οτι δεν ξερω αν μπορω να κανω πολλα πραγματα στο δωματιο αλλα θα κοιταξω να κανω οτι μπορω. Αυτο βεβαια καλο ειναι να γινει μετα ανεξαρτητως του τι monitors θα παρω. Οντως, ανεξαρτητα ποσο καλο ειναι ενα monitor αμα το εχεις μαθει και γνωριζεις τις αδυναμιες του τοτε κανεις τη δουλεια σου σωστα αλλα καλο θα ειναι να κανω την καλυτερη δυνατη επιλογη και απλα προσπαθω να παρω οσες περισσοτερες γνωμες γινεται απο αυτους που εχουν ακουσει καποιο/α απο τα 4 monitors που σκεφτομαι να παρω :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου