Προς το περιεχόμενο

Θέμα με peaking ενός track σε ένα project

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χαιρετώ τα παιδιά του Noiz.

Ηχογράφησα πριν λίγες μέρες άλλο ένα κομματάκι...

Όλα κομπλέ.

Έκανα και μίξη όσο μπορούσα καλύτερα και το αποτέλεσμα είναι καλό για μένα, σύμφωνα με το ότι ήθελα να πετύχω.

Έχω όμως ένα μόνο πρόβλημα:

Σε ένα track μιας κιθάρας που παίζει σε όλο το κομμάτι, στην πρώτη θέση κάθε μέτρου Peakάρει... :(

Δεν είναι θέμα έντασης του ίδιου του track διότι όλες οι άλλες αξίες κάθε μέτρου ακούγονται μια χαρά, χωρίς peaking και σε σωστή ένταση.

Μόνο η πρώτη θέση του μέτρου μου δημιουργεί clicks που μου χαλάνε την μίξη... :(

Τι μπορώ να κάνω για να το φτιάξω ως έχει χωρίς να κάτσω να ξαναγράψω όλο το track από αρχή?

Κάποιον limiter ίσως?

Προτείνετε μου κάτι απλό από plugins (σε freeware αν παίζει, ακόμα καλύτερα), ή κάποια λύση που να μπορώ να δοκιμάσω.  :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κοιτα την κυμματομορφη,αν αυτη πικαρει (ειναι πανω απο τα 0db )δεν μπορεις να κανεις τιποτα,αν δεν ειναι τοτε απλα βαλε εναν limiter με οριο -0.1db & θα εισαι οκ.

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

• Guru

...η "αρχή κάθε μέτρου" δημιουργεί την εξής υποψία:

...μήπως το εν λόγω track είναι προιόν editing (copy/paste)?

...αν ναι μήπως το "κόψιμο" συμπίπτει με την αρχή του μέτρου και τον επίμαχο θόρυβο ?

...αν ναι τότε αυτό που ακούς είναι το χαρακτηριστικό click του κακού ενώματος...

η λύση σε αυτή την περίπτωση είναι να υπάρχει το σωστό crossfade ανάμεσα στα edits  ώστε να αποφέυγεται ο ενοχλητικός clicking θόρυβος.

...αν πάλι όχι και δεν υπάρχει κάποιο over 0 dbfs peak στο meter , τότε ο θόρυβος είτε είναι γραμμένος ως cliping  της εισόδου κατά το ad, είτε είναι δυνατόν να υπάρχει κάποιο over στην επεξεργαστική αλυσίδα του εν λόγω καναλιού (είτε λόγω έντασης είτε απλά λόγω διαφορών στο wordlength του κάθε επεξεργαστή)

check my website
https://www.mixingnik.com

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου