audiokostas Δημοσιευμένο 21 Φεβρουαρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 21 Φεβρουαρίου 2011 Η λογική πάντα είναι του συμφέροντός σου...Ας πάμε στο παράδειγμα του αυτοκινήτου. Γιατί αγοράζεις αυτοκίνητο, και δεν το νοικιάζεις? ;) Εγώ αυτό κάνω αυτή την εποχή. Άλλο το εταιρικό leasing. ;) Η αγορά οικοπέδου/κτιρίου σε σύγκριση με την ενοικίαση, μπορεί να αποφασισθεί εφόσον μπουν όλοι οι παράγοντες (tangible & intagible) στο εκάστοτε Excelόφυλλο με όλους τους (αποδεδειγμένους) αριθμούς αλλά και συνυπολογισμένο τα ρίσκα που υπάρχουν στις εκατέρωθεν επιλογές σε βάθος χρόνου εξόφλησης και χρήσης. Οι ορισμοί "ακριβό" και "φθηνό" παραμετροποιούνται πάντα αναλόγως των δυνατοτήτων, αναγκών αλλά και επιθυμιών του καθένός από εμάς. Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες. Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
marathon Δημοσιευμένο 21 Φεβρουαρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 21 Φεβρουαρίου 2011 Άλλο το εταιρικό leasing. ;) Μιλάω για ιδιωτικό... :) ;) Και ούτε καν leasing...ενοικίαση με το μήνα Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
The Genius Loci Δημοσιευμένο 21 Φεβρουαρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 21 Φεβρουαρίου 2011 Μιλάω για ιδιωτικό... :) ;) Και ούτε καν leasing...ενοικίαση με το μήνα Συγγνώμη που ενισχύω το off topic, αλλά για πες περισσότερα γι'αυτό Μάραθε... Κάποια στιγμή που είχα ψάξει το θέμα του ιδιωτικού leasing, διαπίστωσα ότι η εξίσωση "κόστος αγοράς/δανείου" + "κόστος μικτής ασφάλισης" + "κόστος βασικών σέρβις/ελαστικών" κλπ, έβγαινε αδύναμη μπροστά σε προσφορές leasing με όλα τα παραπάνω ενσωματωμένα, χωρίς να υπολογίσουμε την ραγδαία απομείωση της αξίας ενός κανούργιου αυτοκινήτου (με το leasing στα 3 χρόνια αποφασίζεις αν θα το κρατήσεις ή αν θα πάρεις άλλο... ενώ η αξία του πρώην "καινούργιου" αυτοκινήτου στο ίδιο διάστημα έχει πέσει τουλάχιστον 40%...). Το μόνο πρόβλημα (τότε) ήταν η μικρή προσφορά σε μοντέλα. Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
RayDTutto Δημοσιευμένο 21 Φεβρουαρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 21 Φεβρουαρίου 2011 +1 Δεν μας κάνεις κανα cost/benefit analysis σε κανα θρεντ; Ακούγεται ενδιαφέρον - αλλά για κάποιο λόγο δεν μου φαίνεται συμφέρον, ιδίως σε σχέση με κανα μεταχειρισμένο. When you will get good you will know. There is no guitar. There never was. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 21 Φεβρουαρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 21 Φεβρουαρίου 2011 Η αγορά οικοπέδου/κτιρίου σε σύγκριση με την ενοικίαση, μπορεί να αποφασισθεί εφόσον μπουν όλοι οι παράγοντες (tangible & intagible) στο εκάστοτε Excelόφυλλο με όλους τους (αποδεδειγμένους) αριθμούς αλλά και συνυπολογισμένο τα ρίσκα που υπάρχουν στις εκατέρωθεν επιλογές σε βάθος χρόνου εξόφλησης και χρήσης. Οι ορισμοί "ακριβό" και "φθηνό" παραμετροποιούνται πάντα αναλόγως των δυνατοτήτων, αναγκών αλλά και επιθυμιών του καθένός από εμάς. +1000 Απλα στα παραπανω πρεπει να μπει και μια γερη δοση...ΛΟΓΙΚΗΣ γιατι την εχουμε χασει εδω και πολυ καιρο......ποσα νεα ζευγαρια ας πουμε δεν ξερουμε ολοι μας που εχουν παρει 350.000-400.000 ευρω δανειο,με αποτελεσμα η μηνιαια δοση να ειναι σχεδον το 80% των εισοδηματων τους..και ολα αυτα για να αγορασουν ενα...φουσκωμενο σπιτι (του οποιου πλεον η αξια θα μειουται σταθερα) με την πεποιθηση οτι ετσι "γλυτωνουν τα νοικια".....yeah right.... κακο πραγμα το φθηνο χρημα οταν δεν το εχεις συνηθισει..... www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
The Genius Loci Δημοσιευμένο 21 Φεβρουαρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 21 Φεβρουαρίου 2011 ιδίως σε σχέση με κανα μεταχειρισμένο. +1000 Δεν το συζητάμε καν, ξέρω ότι δεν ζεις στην Ελλάδα, αλλά και εδώ οι τιμές των μτχ τείνουν να γίνουν, επιτέλους, λογικές. Αν έχεις δικό σου μάστορα να το ψάξει, και καμμιά άκρη για τα ανταλλακτικά που πιθανώς να χρειαστούν, τότε έχει ΤΡΕΛΛΕΣ ευκαιρίες. Ακόμα και για τις πισωκίνητες μαούνες που αρέσουν σ'εσένα Ray. :P ;D ;D ;D Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
marathon Δημοσιευμένο 21 Φεβρουαρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 21 Φεβρουαρίου 2011 Συγγνώμη που ενισχύω το off topic, αλλά για πες περισσότερα γι'αυτό Μάραθε... H κάθε εποχή, έχει τις ιδιαιτερότητές της. Η συγκεκριμένη, λόγω ανασφάλειας, μας υποχρεώνει στην διατήρηση ρευστότητας. Υπολογίσουμε λοιπόν ότι για ένα μέσο (καινούργιο) αυτοκίνητο, θέλουμε 10-15.000 ευρώ (μετρητά ή με δάνειο) + έξοδα μεταβίβασης, σήμα, εφορία, ασφάλεια κλπ...+ και όλα τα έξοδα (ζημιές), δικά μας. Αυτή την εποχή και για ένα χρόνο, αποφάσισα να μην επενδύσω μετρητά...Έχω λοιπόν με 250 ευρώ/μήνα ένα αυτοκίνητο των 1.400cc (ότι δηλ. χρειάζεται ο μέσος Έλληνας), χωρίς καμμία υποχρέωση. Επίσης μπορώ να έχω διαφορετικό κάθε μήνα. Από τον Ιανουάριο λοιπόν που το ξεκίνησα, πήρα ένα focus sedan...ήταν μαούνα για τα γούστα μου, αυτό το μήνα έχω ένα fiesta που με βολεύει και σκέφτομαι να δοκιμάσω και ένα grande pundo και ότι άλλο έχει το μαγαζί... Το μόνο πρόβλημα (τότε) ήταν η μικρή προσφορά σε μοντέλα. Σήμερα όμως...είναι γεμάτες ;) Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
theoctapus Δημοσιευμένο 21 Φεβρουαρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 21 Φεβρουαρίου 2011 Απλα στα παραπανω πρεπει να μπει και μια γερη δοση...ΛΟΓΙΚΗΣ γιατι την εχουμε χασει εδω και πολυ καιρο......ποσα νεα ζευγαρια ας πουμε δεν ξερουμε ολοι μας που εχουν παρει 350.000-400.000 ευρω δανειο,με αποτελεσμα η μηνιαια δοση να ειναι σχεδον το 80% των εισοδηματων τους..και ολα αυτα για να αγορασουν ενα...φουσκωμενο σπιτι (του οποιου πλεον η αξια θα μειουται σταθερα) με την πεποιθηση οτι ετσι "γλυτωνουν τα νοικια".....yeah right.... κακο πραγμα το φθηνο χρημα οταν δεν το εχεις συνηθισει..... Τι, να μην πάρω μεζονέτα με θέα στην θάλασσα (ενώ δεν έχει ούτε για δυάρι στην Κυψέλη). Ααα, σε παρακαλώ, και τι θα έχω να λέω στου φίλους; Αφού μου τα δίνει η τράπεζα γιατί να μη τα πάρω; Χαζός είμαι; Ααα, και τώρα που το συζητάμε, έχεις να μου δανείσεις 10000 γιατί δεν φτάνουν; Μην χάσω και τη ευκαιρία, 350000 είναι αυτά, τσάμπα το δίνει. (εμπνευσμένος από πραγματικό γεγονός) Ο Αριστοτέλης γίνεται κτήμα του Γερμανού που τον μελετά, όχι του Έλληνα που τον αγνοεί Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 21 Φεβρουαρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 21 Φεβρουαρίου 2011 Στη Γερμανια εχει γινει πολυ μοδα και το εξης συστημα για τα αυτοκινητα: Πληρωνεις ενα σταθερο παγιο καθε μηνα (απο 19-30 ευρω) και ΟΠΟΤΕΔΗΠΟΤΕ θελησεις αυτοκινητο το νοικιαζεις για απεριοριστα χιλιομετρα (και με γεματο το ντεποζιτο) για 10-20 ευρω την ημερα (αναλογα με το μοντελο),παρα πολλοι κατοικοι ....των πολιτισμενων πολεων της χωρα (δηλ.πολεων οπου ΔΕΝ χρειαζεται καποιος να χρησιμοποιει καθημερινα το αμαξι του μια και εχουν εκπληκτικες συγκοινωνιες,δηλ.σχεδον το 95% των γερμανικων πολεων ;D) εχουν πουλησει τα αμαξια τους και εχουν μπει στο συστημα. καλη φαση (για πολιτισμενες πολεις βεβαια οχι για τις ελληνικες οπου χωρις αμαξι εισαι ...νεκρος...) ενας λογος που δεν κανει για τους Ελληνες ειναι επισης το γεγονος οτι το "καλυτερο" αμαξι μου μπορεις να ενοικιασεις ειναι...μονο μια 300αρα Μερσεντες... ;D www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
marathon Δημοσιευμένο 21 Φεβρουαρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 21 Φεβρουαρίου 2011 καλη φαση (για πολιτισμενες πολεις βεβαια οχι για τις ελληνικες οπου χωρις αμαξι εισαι ...νεκρος...) Είδες πόσο μπροστά είμαι? Ούτε Γερμανός να ήμουνα... ;D ;D Πάντως για καλό και για κακό, έχω και τη (γερμανική) μηχανή ;) Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση