Προς το περιεχόμενο

Τιμές Ακινήτων στην Ελλαδα...

fuZZed

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισης εχει εδω και καιρο εδραιωθει μια πιπιλα που λεει οτι δεν αξιζει να νοικιαζεις και οτι καλυτερα να παρεις ενα δανειακι... ;D και να το αποπληρωνεις 40 χρονακια (σιγα το πραμα) και μετα να σου μεινει κ το σπιτι δικο σου, (δλδ στα ογδοντα σου πανω-κατω), και με αφορμη αυτο αποσαφηνιζω οτι το αρχικο μου ερωτημα-θεμα εχει να κανει με την αγορα ακινητου για κατοικηση και οχι για επενδυση.

Και για κάποιους είναι σωστή αυτή η πιπίλα...αρκεί να έχουν τα πόδια τους σε αυτή τη γή και όχι σε κάποια άλλη...Εγώ, ας πούμε πήρα δάνειο στα 30 μου και 15 χρόνια μετά το καθάρισα...και δεν είμαι 80 ;). Απλά πήρα τόσο, και έκτισα τόσο...όσο με έπερνε.

Η λογική πάντα είναι του συμφέροντός σου...Ας πάμε στο παράδειγμα του αυτοκινήτου. Γιατί αγοράζεις αυτοκίνητο, και δεν το νοικιάζεις? ;) Εγώ αυτό κάνω αυτή την εποχή.

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 73
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

στην ακριβοτερη Γερμανικη πολη (Μοναχο) οι τιμες ειναι περιπου σαν της Αθηνας (αλλοτε χαμηλοτερες και αλλοτε ακριβοτερες..)

Δεν ξέρω αν αληθεύει αυτό γιατί η μικρή μου αδερφή τώρα μετακομίζει Αμβούργο και έχοντας μείνει ήδη Γερμανία μου λέει πως τα πράγματα είναι σαφώς χειρότερα στα νοίκια...

για να καταλαβεις το επιπεδο της ΠΑΡΑΝΟΙΑΣ των Ελληνω στην Αθηνα νοικαζω ενα σπιτι 120 τμ  σε καλη περιοχη (Χιλτον/Κολωνακι)

...σύνορα Ιλισίων-Παγκρατίου-περιοχής Χίλτον (δίπλα σου έμενα μέχρι τα 22 μου!)

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Μια χαρά deal φαίνεται η ενοικίαση.

Το ειχε πει και ο Forrest Gabb..... ;D "αν μπορεις νοικιαζε ακομα και τα παπουτσια σου"..... ;D

Για αυτο μου φαινεται και εντελως παρανοϊκη η δεσμευση οποιουδηποτε κεφαλαιου σε ελληνικα ακινητα,ακομα και στην τραπεζα να τα εχεις παιρνεις ενα 3%-4% (ακομα καλυτερα βεβαια να τα ειχες κανει ...ΑLPHABANK... ;D) ενω σε ακινητο μαλλον θα χανεις (αν βαλεις και τους φορους που συνεχεια μπαινουν) κανα 2%-5% το χρονο......

Αλλα ειπαμε η κατοχικη συνηθεια της....κτισης & της "κεραμιδας πανω απο το κεφαλι μας" δεν λεει να φυγει απο τη συνειδηση του μεσου Ελληνα (λογικο βεβαια για εναν λαο που ζει απομονωμενος απο το συγχρονο πολιτισμο εδω και δεκαετιες)

μου λέει πως τα πράγματα είναι σαφώς χειρότερα στα νοίκια...

ναι απο οτι βλεπω γενικα τα νοικια εχουν ανεβει σε ολη τη Γερμανια (ακομα ενας λογος να παρει καποιος ακινητο στο εξωτερικο.... ;D) 

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Εκει πηγαν οι δικοι μας και σηκωσαν την αγορα.... ;D..το μισο Λονδινο ανηκει πλεον σε Ελληνες (καπου επρεπε να επενδυθουν τοσων χρονων...κοποι.... ;D) ....μπαινεις σε μεσιτικο στο Bloomsburry & σε αντιμετωπιζουν σαν να εισαι ο...Φαρουκ Ελ Σαχιντ Σεϊχης της Σαουδαραβιας ετσι & τους πεις οτι εισαι Ελληνας... ;D

• Moderator

Για αυτο μου φαινεται και εντελως παρανοϊκη η δεσμευση οποιουδηποτε κεφαλαιου σε ελληνικα ακινητα,ακομα και στην τραπεζα να τα εχεις παιρνεις ενα 3%-4% (ακομα καλυτερα βεβαια να τα ειχες κανει ...ΑLPHABANK... ;D)

Μπά …παλιά….στο Texas…….. 2% στην καλλίτερη 2,5% τα επιτόκια. Εκτός αν μιλάς για κάνα μιλιόνι……αλλά τότε δεν έχεις τέτοια προβλήματα.  ;) 8)

Μπά …παλιά….στο Texas…….. 2% στην καλλίτερη 2,5% τα επιτόκια.

Για μετοχές μιλάει... ;) ;) 20% σχεδόν επάνω σε 2 ημέρες...

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Εκει πηγαν οι δικοι μας και σηκωσαν την αγορα.... ;D..το μισο Λονδινο ανηκει πλεον σε Ελληνες (καπου επρεπε να επενδυθουν τοσων χρονων...κοποι.... ;D) ....μπαινεις σε μεσιτικο στο Bloomsburry & σε αντιμετωπιζουν σαν να εισαι ο...Φαρουκ Ελ Σαχιντ Σεϊχης της Σαουδαραβιας ετσι & τους πεις οτι εισαι Ελληνας... ;D

Την ιστορία την ξέρετε υποθέτω με γόνους μεγαλοοικογενειών τις πρώτες μέρες του ελληνικού οικονομικού σόου στα μεσιτικά γραφεία του Λονδίνου...

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Εχω μεινει στα παλια  ;D..αλλα και παλι απο το να χανεις χρηματα καλυτερα ειναι.... ;D

Εκανα και εναν υπολογισμο για εμενα... ;D

Για να παρω αυτη τη στιγμη το σπιτι που νοικιαζω 800/μηνα πρεπει να παρω δανειο 350.000 που σημαινει οτι για...30 χρονια θα πλερωνω 1800/μηνα (στην καλυτερη).....δηλ. 1800Χ12=21600 το χρονο....αντι για 800 Χ12=9600 (που ειναι και λιγοτερα γιατι παιρνω και ενα νοικι επιστροφη φορου)

δηλ. σε 30 χρονια (που θα ειμαι.....75 ετων ;D) θα εχω πληρωσει 288.000 (αντε να τις κανω 350.000 για να καλυψω τις αυξησεις των ενοικιων που βεβαια δεν νομιζω να δουμε για καμμια 20αετια που θα κρατησει η κριση...) αν το νοικιαζω αντι για 948.000 που θα μου κοστιζε....αν το αγοραζα...βεβαια στα ...80 μου θα ημουν κατοχος ενος υπεροχου ακινητου 90 ετων (υπεροχης αρχιτεκτονικης του ...70... ;D) πραγματικο μνημειο καλους και αισθητικης αλλα δεν πειραζει .... ;D

Για μετοχές μιλάει...   20% σχεδόν επάνω σε 2 ημέρες...

αν δεν ηταν και το μαγαζι (ΧΑΑ)  ουτε καλυβα δεν θα ειχα οχι δυαρι στο Βερολινο..... ;D

δεν το συζητω ΣΑΦΩΣ και το χρηματιστηριο ειναι η καλυτερη μακροχρονια επενδυση (φτανει να μην εισαι πλεονεκτης ,να μη βλεπεις πολυ...Τραγκα.. ;D και να εχεις λιγο μυαλο.....ε,καποτε μαθαινουν ολοι ακομα και οι ξεροκεφαλοι....)  

Εκει πηγαν οι δικοι μας και σηκωσαν την αγορα.... ;

Έλληνας: Ο κύριος ρυθμιστικός παράγοντας του Ευρωπαικού Real Estate.

Έχουν κι άλλοι ζόρια...

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=261991&cid=8

Τα ποσοστά είναι σε σύγκριση μετά την πρόσθετη κατακρήμνιση των υπερδιογκωμένων (βλ. φούσκα) a la Αμερική τιμών της Βρεττανίας.

ναι απο οτι βλεπω γενικα τα νοικια εχουν ανεβει σε ολη τη Γερμανια (ακομα ενας λογος να παρει καποιος ακινητο στο εξωτερικο.... ;D)  

Άρα όταν ανεβαίνουν Γερμανία αγοράζουμε και όταν ανεβαίνουν Ελλάδα καταθέτουμε στις Τράπεζες για peanuts  ???

Το ότι μερικοί (πέραν των χαλιναγογούντων) έχουν επικερδείς κινήσεις από την αγοραπωλησία και ενοίκιο ακινήτων, δείχνει ότι οι σωστές, προσεκτικές και με γνώση κινήσεις σε οιαδήποτε εμπορική συναλλαγή, ανταμείβονται.

Τα υπόλοιπα είναι για να έχουμε κάτι να λέμε.

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου