Προς το περιεχόμενο

θελω βοηθεια για αγορα και χρηση midi-controller

niktkd93

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα !

θα ηθελα βοηθεια ωστε να μαθω πως να λειτουργω,σε home studio και live, midi controller

και με βαση αυτα που θα μου πειτε να κινηθω αναλογως και για την καταλληλη αγορα...

το μονο που ξερω ειναι οτι τα MC δεν εχουν ηχους και το μονο που κανουν ειναι να στελνουν midi data στο laptop και αυτο απ εκει να βγαζει τους ηχους που θελω....

δεν ξερω ομως ουτε ποιο προγραμμα να χρησιμοποιησω ουτε τπτ αλλο...

δωστε μου τα φωτα σας  ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Moderator

Hello!

Ένας midi controller είναι αυτό που λένε οι και οι λέξεις «Ελεγκτής» midi (musical instrument digital interface). Εσύ τι ακριβώς θέλεις να ελέγξεις; Θέλεις midi keyboard (δηλαδή να το χρησιμοποιήσεις σαν κλαβιέ / πλήκτρα), θέλεις να το χρησιμοποιήσεις σαν drums, θέλεις κονσόλα;/ είσαι μήπως dj;Τι ακριβώς ψάχνεις;

Επίσης τί είδους μουσική θες να κάνεις περίπου….ίσως αυτό βοηθήσει στην κατανόηση των αναγκών σου καλλίτερα.

Τέλος όταν αναφέρεσαι σε «πρόγραμμα» , μάλλον εννοείς sequencer για πολυκάναλη  ηχογράφηση. Καλά, αυτό θα απαντηθεί στο τέλος , αφού διασαφηνιστούν τα δύο πρώτα.

• 4 εβδομάδες αργότερα...

ειμαι πληκτρας με παιδεια πιανιστα

παιζω σε metal συγκροτηματα

θα παρω laptop τον ιουνιο

μεχρι τοτε εχω ενα korg tr-61 που μετα θα το χρησιμοποιω σαν δευτερο !

ναι,senq εννοω

γιατι υπαρχει αλλος τροπος για να βγει ηχος απο ενα midi contr εκτος απο senq και sampler?

• Moderator

ειμαι πληκτρας με παιδεια πιανιστα

παιζω σε metal συγκροτηματα

θα παρω laptop τον ιουνιο

μεχρι τοτε εχω ενα korg tr-61 που μετα θα το χρησιμοποιω σαν δευτερο !

ναι,senq εννοω

γιατι υπαρχει αλλος τροπος για να βγει ηχος απο ενα midi contr εκτος απο senq και sampler?

Ναι, πολλά .vst λειτουργούν και σε stand alone mode, δεν χρειάζεται να τα τρέξεις μέσω sequencer.

Υπάρχουν πολλά καλά sequencer (π.χ. cubase, pro tools etc.) Επίσης χρειάζεσαι μία κάρτα ήχου με midi interface (επίσης ατέρμονες επιλογές).

Δεν σου προτείνω midi Keybord, διότι δεν πολύ ασχολούμαι με keyboards (υπάρχουν ειδικοί πληκτράδες εδώ  μέσα). Πάντως από την περιγραφή των αναγκών σου, θέλεις κάτι με πολλές οκτάβες και βαρυκεντρισμένα πλήκτρα (ενδεχομένως και κάνα sustain pedal – λόγω της πιανιστικής σου παιδείας). Βασικά καθόρισε τον προϋπολογισμό σου.

• 4 εβδομάδες αργότερα...

γυρω στα 800 χαλαρα....

θελω πληκτρα πιανου με λιγα λογια και ενα καλο λειτουργικο...

τελικα συγκλεινω πιο πολυ στο να παρω ενα stage piano που θα μπορω να το χρησιμοποιω και για midi λογω του οτι με το midi για να παιξω θελω προετοιμασια 5 λεπτων τουλαχιστον....

τελικα συγκλεινω πιο πολυ στο να παρω ενα stage piano που θα μπορω να το χρησιμοποιω και για midi λογω του οτι με το midi για να παιξω θελω προετοιμασια 5 λεπτων τουλαχιστον....

ΩΩΩΩΩΩ YES αν σε παίρνει κάν'το έτσι .... πολλές φορές είναι σπαστικό να περιμένεις να ανοίξει το pc για να ακουστεί μια νότα . Είμαι παθών  :)

www.facebook.com/kostas.antonakopoulos

ναι αυτο ειναι το θεμα...

οτι η εμπνευση της στιγμης δεν μπορει να περιμενει το pc να ανοιξει ! :P

ευχαριστω και τους 2 για τις απαντησεις !

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου